ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
24 Ocak 2020 Cuma - 13:41

Ceren Damar'ı öldüren öğrencisinin yargılanmasına devam edildi

ANKARA'da sınavda kopya çekerken yakaladığı Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i (27) odasında tabancayla vurduktan sonra bıçaklayarak öldüren öğrencisi Hasan İsmail Hikmet'in (24) tutuklu yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, sanığın annesi Hatice Hikmet ve arkadaşları tanık olarak dinlendi.

Ceren Damar ı öldüren öğrencisinin yargılanmasına devam edildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019 tarihinde üniversite yerleşkesindeki odasında, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından tutuklanan Hasan İsmail Hikmet, 'tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan yargılandığı davanın 3'üncü duruşmasında hakim karşısına çıktı. Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Hasan İsmail Hikmet ile birlikte Ceren Damar'ın babası Mustafa, annesi Feyza, kız kardeşi Selin, eşi Levent Şenel, meslektaşları, öğrencileri ve kadın örgütlerinin temsilcileri ile tarafların avukatları hazır bulundu.

SANIK AVUKATINA TEPKİ

Türkiye Barolar Birliği Kadın Komisyonu ile Ankara İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği de davaya katılma talebinde bulundu. Bunun üzerine sanık Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak, "Bu bir kadın cinayeti değildir. Kadının cinsiyetinden dolayı işlenmiş bir cinayet değildir. Burada bir kadın cinayet yoktur" dedi. Salonda bulunanlar, sanık avukatı Bıçak'a tepki gösterdi. Daha sonra avukat Bıçak, savunma sırasında sözlerinin bölündüğünü belirterek sitem etti. Ardından Mahkeme Başkanı Hasan Şatır da, sanık avukatı Vahit Bıçak'ın kendi sözlerini bölmesine tepki göstererek, "Sen de benim her lafıma müdahil olma oradan. Sen de benim işime karışma, avukat bey otur yerine" dedi.

SANIĞIN ANNESİ DİNLENDİ

Duruşmada daha sonra tanıklar dinlendi. Tanıklardan sanığın annesi Hatice Hikmet, Türkiye'nin ilk kadın keskin nişancılarından olduğunu söyleyerek, "Olay esnasında oğlum ilk benimle telefonda görüştü. 'Okulda bir olay meydana geldi çok üzgünüm, gelip beni alır mısınız?' dedi. 'Ben intihar edeceğim anne' dedi. Babasını aradım, yoldan taksiyle babasını aldık. Sabit bir yerde kalmasını istedik. Bir AVM'nin önünde buluştuk. Oğlumu önce sakinleştirmeye çalıştık. Üzerindeki silah ve bıçağı aldıktan sonra emniyete teslim ettik. Çocuğumu hukukçu olsun diye gönderdik biz okula; ama olmadı. Cinsel taciz olacağına asla inanmıyorum. Anneyim ben hiç bir şey yapmadıysam 9 ay dağlarda karnımda taşıdım" diyerek gözyaşı döktü. Mahkeme Başkanı Hasan Şatır bunun üzerine, "Tamam, başkaları tüp bebek mi yapıyor?" dedi.

'KOPYA ÇEKMEYEN ÖĞRENCİ Mİ VAR' SÖZLERİNE TEPKİ

Ardından Damar ailesinin avukatı, sanığın annesine, "Oğlunuzun kopya çektiğini biliyor muydunuz?" diye sorunca avukatları Vahit Bıçak cevap vererek, "Türkiye'de kopya çekmeyen öğrenci mi var?" dedi. Sanık avukatının bu sözleri de salonda bulunanların tepkisine neden oldu. Tanık olarak dinlenen sanığın dedesi İsmail F., tanık Yiğit A. ve Hasan A. sanıkla Ceren Damar’ın ilişkisi olduğunu iddia etti.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesinin ardından duruşmaya ara verdi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşma savcısı, önceki celse verdiği mütalaasını tekrar ettiğini belirterek, sanığın cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Sanık avukatı Vahit Bıçak, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmak ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için süre talebinde bulundu. Avukat Bıçak, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda reddi heyet talebinde bulunacağını ifade etti. Cumhuriyet savcısı ise avukat Bıçak'ın soruşturmanın genişletilmesi talebinin, dosyanın geldiği durum nazara alınarak reddine karar verilmesini istedi. Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık ve avukatının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını yapması için ek süre verdi. Sanık Hikmet'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 21 Şubat 2020 tarihine erteledi.

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Ceren Damar Şenel'in babası Mustafa Damar, duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yaptı. Sanık avukatına tepki gösteren baba Damar, "Türk hukuk tarihinde savunmanın bu kadar rezil olduğu bir duruşma olduğunu düşünmüyorum. Bu rezillik bundan sonra literatüre geçecektir ve bu örnek öğrencilere, 'Nasıl savunma yapılmaz' diye gösterilecek" dedi.

Sanık Hasan İsmail Hikmet'in 2015 yılında başka bir kızın hayatını felç ettiğini, 2016 yılında ise yine kopya çekerken yakalandığını öne süren baba Damar, gereken cezanın verilmesini istedi.

ANKARA'DA ARASTIRMA GOREVLISI CEREN DAMAR SENEL'I ODASINDA TABANCAYLA VURDUKTAN SONRA BICAKLAYARAK OLDUREN OGRENCISI HASAN ISMAL HIKMET'IN (SOLDAN 3'UNCU), YARGILANMASINA DEVAM EDILDI.  FOTO-ANKARA-DHA (ARSIV)

ANKARA'DA ARASTIRMA GOREVLISI CEREN DAMAR SENEL'I ODASINDA TABANCAYLA VURDUKTAN SONRA BICAKLAYARAK OLDUREN OGRENCISI HASAN ISMAL HIKMET'IN (FOTOGRAFTA), YARGILANMASINA DEVAM EDILDI.  FOTO-ANKARA-DHA

CEREN DAMAR SENEL'IN BABASI MUSTAFA DAMAR VE AILESI, DURUSMA SONRASI ADLIYE ONUNDE BASIN ACIKLAMASI YAPTI.  FOTO-GOKHAN CEYLAN-ANKARA-DHA

Gökhan CEYLAN- Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)

Etiketler:
 
Manisa'da artçılar sürüyor, vatandaşlar tedirgin
 
Tartıştığı zihinsel engelliyi öldürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa'da artçılar sürüyor, vatandaşlar tedirgin
MANİSA'nın Akhisar ilçesinde, çarşamba günü meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki ...
İzmir Bmw Özel Servis Öneri
Bir BMW markalı araca sahip olmak isterseniz ya da sahipseniz ilk yapmanız ...
Avukat ve müvekkil yakınlarının silahlı kavgası kamerada
ANKARA'da avukat Şenol Ö. ile müvekkilinin yakınları arasında borç-alacak ...
 
Fatih'te sahte içki operasyonu
FATİH'te metruk bir binada sahte içki üretimi yapıldığı bilgisine ulaşan ...
Düğünde ağabeyinin kazara vurduğu damat öldü
ŞANLIURFA’nın Birecik ilçesinde düğünde ağabeyinin kazara vurduğu damat ...
Erciyes'te kayak ve snowboard eğitimi
ERCİYES Kayak Merkezi'nde kayak ve snowboard eğitimi veren Veysel Değirmenci ...
 
Başına kaya parçası düşen Metehan hayatını kaybetti
RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesinde, evinin önünde kar topu oynayan Metehan ...
Kamyon buzlanma nedeniyle devrildi, şoför yaralandı
BOLU'da, yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp devrilen çimento ...
Hakkari-Şırnak karayolu, düşen çığlardan kapandı
HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinde, ilçe merkezindeki kar kalınlığı 1 metreye, ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva