Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
23 Şubat 2021 Salı - 11:37

Çetin: Antalya sağlık turizmi pastasından fazla pay almalı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “ATSO tarafından yürütülen Türkiye'nin ilk Sağlık Turizmi Kümesi Projesi ile firmalarımızın kurumsallaşmasını ve ihracatlarını artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Çetin: Antalya sağlık turizmi pastasından fazla pay almalı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO Başkanı Davut Çetin yazılı bir açıklama yaparak, ATSO tarafından yürütülen Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması (HİSER) 'ATSO Sağlık Turizmi Kümesi Projesi' hakkında bilgi verdi. Başkan Çetin açıklamasında şunları kaydetti:

“Sağlık turizmi, Medical Tourism Index Raporu'na göre dünya genelinde 100 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne sahip büyük bir sektör. Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından birisi olan Antalya'nın bu pastadan aldığı payı artırabileceğine inanıyoruz. Sağlık hizmeti sunan tesislerimizin kalitesi ve kaliteli hizmetin diğer ülkelere göre düşük fiyatlarla sunulması, Antalya'nın Avrupa'nın tamamına, Afrika'nın ve Asya'nın önemli bir nüfusuna 4 saatlik uçuş mesafesinde olması, kentimizin misafir ağırlama konusundaki başarısı ve tecrübesi gibi faktörler potansiyelimizin çok daha fazla olduğunu gösteriyor.

Biz de bu düşüncelerle ATSO olarak sağlık sektörümüzü küme yapısı ile uluslararası pazarlara açmak üzere bir 2019 yılında ATSO Sağlık Turizmi Kümesi Projesi çalışmalarımıza başlattık. Projemiz, Ticaret Bakanlığı'nın verdiği HİSER (Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması) desteğini almaya hak kazandı ve 14 üye firmamızın dahil olduğuTürkiye'nin ilk sağlık kümesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

ANTALYA, SAĞLIK TURİZMİNDE DE ÖNE ÇIKAN BİR DESTİNASYON OLABİLİR

ATSO'nun, öncelikli çalışma alanlarından birinin üyelerinin uluslararası pazarlarda rekabet güçlerini artırmak ve ihracat kapasitelerini geliştirmek olduğunu belirten Başkan Çetin, “Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizi uluslararası pazarlara açmak için çaba gösteriyoruz. Bugüne kadar gıda, tarım ve yapı sektörlerinde kümeler oluşturarak firmalarımızı yeni pazarlara açtık. Odamızın önem verdiği çalışma alanlarından biri de sağlık turizmi çalışmalarıdır. Amacımız, Antalya'ya daha çok sağlık turisti getirebilmek ve bunu ülkemize döviz girdisi sağlamak adına katma değere dönüştürebilmektedir. Odamızca oluşturulan ATSO Sağlık Turizmi Kümesi, sağlık turizmi alanında Türkiye'nin ilk kümesi olma özelliğine sahiptir. Sağlık turizminde 'Antalya' markasının tanıtılmaya ve pazarlanmaya ihtiyacı var. İnanıyorum ki; Antalya, resort turizminde olduğu gibi sağlık turizminde de öne çıkan bir destinasyon olabilir. Biz, resort turizmi tecrübemizle sağlık hizmetini doğru bir şekilde biraraya getirirsek dünyaya şifa dağıtan bir kent konumuna gelebiliriz. Bunu başarabilirsek Antalya'nın Türkiye ekonomisine katkısını çok daha yukarılara taşıyabiliriz" dedi.

PROJENİN İKİNCİ FAALİYETİ: DİJİTAL PAZARLAMA

Proje kapsamında 14 üye firmaya 'Yurtdışı Dijital Pazarlama' eğitimi verildiğini belirten Başkan Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Projenin ikinci etkinliği olarak Ticaret Bakanlığı'ndan bir yetkilinin de katılımıyla firmalarımızın proje sorumlularına uluslararası pazarlara dönük olarak Dijital Pazarlama'nın nasıl yapılacağı anlatıldı. Bu kapsamda firmalarımız; Yurtdışı hizmet ihracatında dijital pazarlama, dijital pazarlama stratejisini ve planını oluşturma, müşteri ilişkilerini profesyonelceyönetmelerini sağlama, faaliyetleri izlenme, raporlanma ve maliyet kontrollerinin yapılması gibi konularda eğitim aldılar."

Başkan Davut Çetin, proje kapsamında 14 firmanın ATSO'nun koordinatörlüğünde çalışmalarına devam edeceğini ve hedef pazarlara güçlü şekilde açılacaklarını sözlerine ekledi.

ATSO BASKANI DAVUT CETIN YAZILI BIR ACIKLAMA YAPARAK, ATSO TARAFINDAN YURUTULEN HIZMET SEKTORU REKABET GUCUNUN ARTIRILMASI (HISER) 'ATSO SAGLIK TURIZMI KUMESI PROJESI' HAKKINDA BILGI VERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Bucak'ta kaza: 1 yaralı
 
Turizmciler, katalog çekimine başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucak'ta kaza: 1 yaralı
BURDUR'un Bucak ilçesinde otomobille motosikletin çarpışması sonucu meydana ...
Demre Sanayi Sitesi'nde start verildi
DEMRE Belediyesi'nce Beymelek Mahallesi'nde inşa edilen Yeni Demre Sanayi ...
İş insanını öldüren 2 sanığın ömür boyu hapsi istendi
ANTALYA'da kaybolduktan 10 gün sonra otomobilinin bagajında cesedi bulunan ...
 
Turizmde Girit tehlikesi
TURİZMCİ Recep Yavuz, koronavirüs salgını nedeniyle daralan turizm sektöründe ...
Deniz Baykal cephesinden Antalya kavgası
CHP eski Milletvekili Av. Şahin Mengü’nün, CHP Antalya İl Başkanı Nusret ...
Antalya'da 5 patenli çocuğun tehlikeli yolculuğu
ANTALYA'da halk otobüsünün arkasına tutunan patenli 5 çocuğun tehlikeli ...
 
Katı atık yangınında duman gökyüzünü kapladı
ANTALYA'da, katı atık maddelerin bulunduğu arazide çıkan yangında, gökyüzünü duman kapladı.
Alternatif turizmci, 2021'den ümitli
ANTALYA'nın alternatif turizm işletmecileri, 2021'de 7-8 milyon yabancı ...
'İhtiyaç Evi'nde kıyafetler ücretsiz
ANTALYA'nın Kemer ilçesinin en önemli sivil toplum örgütlerinden olan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva