Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
7 Mart 2023 Salı - 14:04

Çetin Emeç mezarı başında anıldı

KADIKÖY Suadiye'deki evinin önünde 7 Mart 1990 günü uğradığı silahlı saldırıda 55 yaşında hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Müdürü, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi ve yazarı Çetin Emeç ile şoförü Sinan Ercan mezarları başında anıldı.

Çetin Emeç mezarı başında anıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çetin Emeç'in Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başındaki anmaya eşi Bilge Emeç, oğlu Mehmet Emeç, kızı Mehveş Emeç Birol, torunu Selin Birol, damadı Özalp Birol ile eski çalışma arkadaşları gazeteciler Doğan Hızlan, Oktay Ekşi, Arif Dizdaroğlu, Ertuğ Karakullukçu, Sedat Ergin, Doğan Satmış ve Pınar Türenç katıldı. 

"DÜRÜSTLÜĞÜN, TAVİZ VERMEZLİĞİN VE GAZETECİLİĞİN SİMGESİ"

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın şehir dışında olması sebebiyle onu da temsilen konuştuğunu ifade eden Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve yazarı Doğan Hızlan, "Çetin Emeç sadece bizim için iyi bir gazeteci, iyi bir dost değildi her bakımdan da basında, yayın dünyasında, dürüstlüğün taviz vermezliğin de bir temsilcisiydi. Her zaman işini, mesleğini her konuda önde tutardı. Benim yakın arkadaşımdı, burada da onunla beraber çalışmış arkadaşlarımız var. Her zaman aile işlerini dahi unutur, kendisini işine verir, çalışırdı. Şimdi isterdik ki, Çetin Emeç'i burada anıp hakkında konuşma yaparken, onun katilinin de bulunması gerekirdi. Biz de, hiç olmazsa bir dostumuzu öldürenler cezasını buldu diye tatmin olurduk. Çetin Emeç bizim kalbimizde yaşıyor. Tüm bunların ötesinde iyi bir gazeteciliğin, taviz vermezliğin simgesi oluyor. Simge adlar çok önemlidir çünkü her kuşaktan biri bir mesleğe başladığında kendisine bir örnek arar, birinin hayatını inceler, simge arar. Hepimiz onu sevgiyle rahmetle anıyoruz ve gazetecilik tarihindeki yerini de bir kez daha açıklamış oluyoruz." dedi.

"TEPEDEN TIRNAĞA PÜR BİR GAZETECİYDİ" 

Oktay Ekşi ise, "Onun en önemli taraflarından biri gazeteciliğe ve Atatürk'e ve ilkelerine bağlılığıydı. Onu kaybetmek zaten aslında Atatürk ilkelerine karşı olan insanların hınç alma amacıyla gerçekleştirdiği aşağılık bir suikastti. Nur içinde yatsın diyor, sevgi ve saygıyla anıyorum." dedi. Hürriyet Gazetesi Eski Yazı İşleri Müdürü Ertuğ Karakullukçu de, "O dönemde gazetecilik severek yapılan bir meslekti. özgürce yapılan bir meslekti. Çetin Bey de haberin namusunu koruyan, gazeteciye sahip çıkan bir insandı. Tepeden tırnağa pür bir gazeteciydi. Bana kalırsa Abdi İpekçi gibi, Nezih Demirkent gibi önemli gazetecilerden birisiydi ve arkasında büyük bir boşluk kaldı. Yeni gazetecilerin de Çetin Emeç'in gazeteciliğini incelemesinde, örnek almasında fayda olduğunu görüyorum" şeklinde konuştu.

"İYİ BİR İNSAN OLDUĞUNU DUYMAK MUTLU HİSSETTİRİYOR"

Emeç'in torunu Selin Birol ise , "Dedemin eksikliğini tanımasam bile sürekli hissediyorum. Ne kadar iyi bir insan olduğunu etraftan duymak, onu sürekli güzel anmak çok mutlu hissettiriyor beni. Umarım ki, onun gibi dürüst saygın ve işine gerçekten aşkla bakan insanlar çoğalır" ifadelerini kullandı. 

Sinan Ercan da Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Sinan Ercan'ın eşi Ayşe Ercan ve oğlu Müfit Ercan mezar başında dua etti.

UGRADIGI SILAHLI SALDIRI SONUCU 33 YIL ONCE HAYATINI KAYBEDEN HURRIYET GAZETESI GENEL YAYIN YONETMENI CETIN EMEC, ZINCIRLIKUYU'DA BULUNAN MEZARI BASINDA ANILDI.   FOTOĞRAF: İSTANBUL DHA

UGRADIGI SILAHLI SALDIRI SONUCU 33 YIL ONCE HAYATINI KAYBEDEN HURRIYET GAZETESI GENEL YAYIN YONETMENI CETIN EMEC, ZINCIRLIKUYU'DA BULUNAN MEZARI BASINDA ANILDI. FOTOGRAFTAKİ: ERTUG KARAKULLUKCU FOTOĞRA: İSTANBUL DHA

UGRADIGI SILAHLI SALDIRI SONUCU 33 YIL ONCE HAYATINI KAYBEDEN HURRIYET GAZETESI GENEL YAYIN YONETMENI CETIN EMEC, ZINCIRLIKUYU'DA BULUNAN MEZARI BASINDA ANILDI. FOTOGRAFTA: SELIN BIROL (DHA)

UGRADIGI SILAHLI SALDIRI SONUCU 33 YIL ONCE HAYATINI KAYBEDEN HURRIYET GAZETESI GENEL YAYIN YONETMENI CETIN EMEC, ZINCIRLIKUYU'DA BULUNAN MEZARI BASINDA ANILDI. FOTOGRAFTA:OKTAY EKSI (DHA)

UGRADIGI SILAHLI SALDIRI SONUCU 33 YIL ONCE HAYATINI KAYBEDEN HURRIYET GAZETESI GENEL YAYIN YONETMENI CETIN EMEC, ZINCIRLIKUYU'DA BULUNAN MEZARI BASINDA ANILDI. FOTOGRAFTA:OKTAY EKSI (DHA) (FOTOĞRAF: HÜSEYİN ÖZDEMİR-İSTANBUL DHA)

HÜRRİYET GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ AHMET HAKAN'IN ŞEHİR DIŞINDA OLMASI SEBEBİYLE ONU DA TEMSİLEN KONUŞTUĞUNU İFADE EDEN HÜRRİYET GAZETESİ YAYIN DANIŞMANI VE YAZARI DOĞAN HIZLAN, "ÇETİN EMEÇ SADECE BİZİM İÇİN İYİ BİR GAZETECİ, İYİ BİR DOST DEĞİLDİ HER BAKIMDAN DA BASINDA, YAYIN DÜNYASINDA, DÜRÜSTLÜĞÜN TAVİZ VERMEZLİĞİN DE BİR TEMSİLCİSİYDİ" DEDİ  (FOTOĞRAF: HÜSEYİN ÖZDEMİR-İSTANBUL DHA)

UGRADIGI SILAHLI SALDIRI SONUCU 33 YIL ONCE HAYATINI KAYBEDEN HURRIYET GAZETESI GENEL YAYIN YONETMENI CETIN EMEC, ZINCIRLIKUYU'DA BULUNAN MEZARI BASINDA ANILDI. (DHA)  (FOTOĞRAF: HÜSEYİN ÖZDEMİR-İSTANBUL DHA)

UGRADIGI SILAHLI SALDIRI SONUCU 33 YIL ONCE HAYATINI KAYBEDEN HURRIYET GAZETESI GENEL YAYIN YONETMENI CETIN EMEC, ZINCIRLIKUYU'DA BULUNAN MEZARI BASINDA ANILDI. (DHA)  (FOTOĞRAF: HÜSEYİN ÖZDEMİR-İSTANBUL DHA)

UGRADIGI SILAHLI SALDIRI SONUCU 33 YIL ONCE HAYATINI KAYBEDEN HURRIYET GAZETESI GENEL YAYIN YONETMENI CETIN EMEC, ZINCIRLIKUYU'DA BULUNAN MEZARI BASINDA ANILDI. FOTODAKİ EŞİ BİLGİ EMEÇ VE TORUNU) (DHA)  (FOTOĞRAF: HÜSEYİN ÖZDEMİR-İSTANBUL DHA)

UGRADIGI SILAHLI SALDIRI SONUCU 33 YIL ONCE HAYATINI KAYBEDEN HURRIYET GAZETESI GENEL YAYIN YONETMENI CETIN EMEC, ZINCIRLIKUYU'DA BULUNAN MEZARI BASINDA ANILDI. (DHA)  (FOTOĞRAF: HÜSEYİN ÖZDEMİR-İSTANBUL DHA)

UGRADIGI SILAHLI SALDIRI SONUCU 33 YIL ONCE HAYATINI KAYBEDEN HURRIYET GAZETESI GENEL YAYIN YONETMENI CETIN EMEC, ZINCIRLIKUYU'DA BULUNAN MEZARI BASINDA ANILDI.( FOTODAKİ SOLDAKİ KIZI, ORTADAKİ TORUNU VE SAĞDAKİ EŞİ) (DHA)  (FOTOĞRAF: HÜSEYİN ÖZDEMİR-İSTANBUL DHA)

Melihcan ÇALIŞKAN - Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL (DHA) 

 
Kumar operasyonu: 43 kişiye 174 bin TL ceza
 
Alanya’da kaza: 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kumar operasyonu: 43 kişiye 174 bin TL ceza
İZMİR'in Bornova ilçesinde, daha önce aynı suçtan mühürlenen kahveye yapılan ...
Satışa çıkarılan 'gizemli ev'e talip çıkmadı
MERSİN'inTarsus ilçesinde, 4 gecekondulu bir sokakta MİT gözetiminde 2016 ...
Figen'in ölümünde eşi, kayınbiraderi ve kayınvalidesi tutuklandı
MUĞLA'nın Yatağan ilçesinde evinde üzerine benzin dökerek kendini ateşe ...
 
Öz yeğene cinsel istismar dosyası Yargıtay'dan döndü
KOCAELİ'de öz yeğenine 4 yaşından itibaren 10 yıl boyunca cinsel istismarda ...
Gönüllü öğretmenler, Mehmetçik okullarında
MİLLİ Eğitim ile Milli Savunma bakanlıklarınca afet bölgesinde kurulan ...
Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası 2024 yılına ertelendi
FIM SNX TÜRKİYE - Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası 2024 yılına ertelendi. ...
 
Bakan Koca: Salgın ve kümelenme söz konusu değil
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, afet bölgesinde salgın hastalık riskine ...
Boşanma aşamasındaki eşini bıçaklayarak öldürdü
ORDU'nun Altınordu ilçesinde Muhammer Gültaş (47), boşanma aşamasında ...
Ölü Deniz fay zonunun geçtiği ülkeler için uyarı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva