Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
8 Kasım 2019 Cuma - 15:47

Cevdet Yılmaz: 365 bin mülteci geri döndü

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonları'nın ardından 365 bin mültecinin Suriye'de güvenli bölgelere döndüğünü belirterek, “Yeni güvenlik bölgelerimizde bu sayının çok daha yüksek rakamlara ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

Cevdet Yılmaz: 365 bin mülteci geri döndü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Yılmaz'a ziyareti sırasında, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ile parti yöneticileri eşlik etti.

ANTALYA 16 MİLYONLA REKOR KIRACAK

Antalya'nın Türkiye'nin büyük bir varlığı, değeri olduğunu belirten Cevdet Yılmaz, kentin turizm ve tarım açısından önemine değindi. Yılmaz, “Hep turizmiyle ön plana çıkıyor ama çok da büyük bir tarım şehri. Son dönemlerde özellikle gıda konusundaki tartışmalarla önemi çok daha artmış bir şehir. Hem Antalyamız hem ülkemiz için çok önemli, vatandaşımızın sağlıklı ve uygun şartlarda gıda ihtiyacının karşılanması konusunda, enflasyonla mücadele konularında çok önemli. Diğer taraftan Antalya turizmin başkenti, bu sene yine bir rekor kırılacak, 16 milyona yakın bir beklenti sözkonusu. 2000'li yılların başlarına gittiğinizde, tüm Türkiye'nin turizmi 10 milyonlar civarındaydı. Şimdi tek başına Antalya, geçmişte tüm Türkiye'nin ağırladığı turistten daha fazlasını ağırlıyor. Bu da hepimiz için iftihar vesilesi, Antalya'yı tebrik ediyorum" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ABD'YE GİTMEDEN PUTİN'LE GÖRÜŞECEK

Antalya'da Uluslararası Demokratlar Birliği'nin toplantısına katılacağını, son dönemlerde dış ilişkilerin çok daha fazla ön plana çıktığını belirten Yılmaz, Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Rusya ve ABD ile bazı mutabakatlar sağlandığını hatırlatarak, şöyle dedi:

“Yalnız uygulamada birtakım aksaklıklar, sıkıntıların olduğunu da Sayın Cumhurbaşkanımız en üst düzeyde ifade ediyor. 13'ünde inşallah ABD'ye ziyareti olacak Sayın Cumhurbaşkanımızın. Orada Sayın Trump'la birlikte en üst düzeyde değerlendirmeler yapacaklar. Ayrıca gitmeden de Sayın Putin'le telefon görüşmeleri olacak. Bütün bu trafik içinde ülkemizin menfaatlerini koruyan, ülkemize yönelik terör tehditlerini bertaraf eden, sınırımızın güvenliğini sağlayan bu operasyon kararlı bir şekilde sonucuna ulaştırılacak inşallah."

365 BİN MÜLTECİ GERİ DÖNDÜ

Bir taraftan da güvenli bir bölge oluştuğunu anlatan Yılmaz, “Orada mülteci kardeşlerimizin geri dönmesi vatanlarına, ülkelerine teşvik edilmiş olacak. Gönüllü bir şekilde ülkelerine yerleşmeleri ve tekrar Suriye'nin vatandaşlarıyla buluşması sağlanmış olacak. Daha önce, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonları'ndan sonra 365 bin mülteci kardeşimiz geri dönmüştü. Bu yeni güvenlik bölgelerimizde bu sayının çok daha yüksek rakamlara ulaşmasını bekliyoruz. İnşallah bunun gerçekleştirilebildiğini de görürüz. Ancak maalesef bu alanda uluslararası destek arzu ettiğimiz ölçüde değil. Aslında mülteci meselesi bütün insanlığın meselesi" diye konuştu.

SURİYELİ MÜLTECİLER İÇİN KONFERANS

Bütün ülkelerin sahiplenmesi gerektiğini, yükün sadece komşu ve bölgedeki ülkelere bırakılmasının hakkaniyetli bir yaklaşım olmadığını söyleyen Yılmaz, “Bu çerçevede inşallah bir Uluslararası Donörler Konferansı da gerçekleştirmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda BM Genel Sekreteri'yle de İstanbul'da bir görüşme gerçekleştirdi. Donörler konferansının gerçekleşmesiyle Suriye'nin yeniden inşası ve mültecilerin daha sağlıklı bir ortama geri dönüşünün sağlanması için Avrupa başta olmak üzere bütün dünyanın da elini taşın altına koymasını bekliyoruz. Ama biz her halükarda ülkemizin menfaatleri, istikbali ve huzuru doğrultusunda adımlar atmaya devam edeceğiz" dedi.

AK PARTI DIS ILISKILERDEN SORUMLU GENEL BASKAN YARDIMCISI CEVDET YILMAZ, ANTALYA VALISI MUNIR KARALOGLU'NU MAKAMINDA ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AK PARTI DIS ILISKILERDEN SORUMLU GENEL BASKAN YARDIMCISI CEVDET YILMAZ, ANTALYA VALISI MUNIR KARALOGLU'NU MAKAMINDA ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Bora'nın ölümüne neden olan sürücüye 2 yıl hapis cezasına tepki
 
25 yıl ceza aldı, 'Adaletiniz bu mu?' diye bağırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel çocuklar, Aksaray'a sessiz kalmadı
ANTALYA'da, Muratpaşa Belediyesi'nin engelli bireylere yönelik sosyal ...
'MİT mensubuyuz' diyerek dolandırdılar
ANTALYA'da kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), görevlisi olarak ...
Corendon'dan, ITB Berlin'e Antalya ve İzmir'den uçuş
HER yıl düzenlediği direkt seferlerle sektör profesyonellerini, turizm ...
 
Miniklerden Ata'ya saygı
ANTALYA'da kreş öğrencileri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81'inci ...
Okulda iğrenç olay! 'Çocuk nasıl yapılır biliyor musun?'
ANTALYA'da, ilkokulda 25 öğrenciye tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu ...
Polisten öğrencilere bilgilendirme
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polis tarafından lise öğrencilerine bilgilendirme ...
 
'Ata'ya saygı' sergisi
GÜZEL Sanatlar Derneği (GÜSAD) üyesi ressamlar, '10 Kasım Ata'ya Saygı' adıyla karma sergi açtı.
Karaloğlu: Organ bağışını artırmalıyız
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Akdeniz ...
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polis tarafından düzenlenen operasyonda ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva