'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
23 Mayıs 2017 Salı - 13:17

Çevreci çift cinayetinde şok mektup

ANTALYA Finike'de taş ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı Ali Yamuç'un, kendisini cezaevinde ziyaret eden eşi Fatma Yamuç'a bir mektup verdiği ortaya çıktı.

Çevreci çift cinayetinde şok mektup
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Finike İlçesi'nde taş ocaklarına karşı verdiği mücadeleyle tanınan Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin, 9 Mayıs Salı günü Kızılcık Yaylası'ndaki dağ evlerinde öldürülmesiyle ilgili jandarma ve savcılık tarafından titiz bir çalışma yürütülüyor. 12 Mayıs günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Elmalı Kapalı Cezaevi'ne gönderilen katil zanlısı Ali Yamuç'u 17 Mayıs'ta açık görüşte ziyaret eden eşi Fatma Yamuç, 2 gün sonra jandarma tarafından gözaltına alındı. Cinayete iştirak suçuyla tutuklanan Fatma Yamuç'un üzerinde bir de mektup ele geçirildi. Fatma Yamuç, ifadesinde mektubu cezaevinde açık görüşte ziyaret ettiği eşi Ali Yamuç'un verdiğini öne sürdü. Savcılık tarafından el konulan mektupta yazılanlar ise şok etti. Mahkemedeki ifadesinde kapatılan bir mermer ocağını azmettirici olarak gösterip 50 bin TL para teklif edildiğini anlatan Ali Yamuç'un adı ve imzası bulunan mektupta ise aynı bölgede faaliyet gösteren başka bir mermer ocağı sahibi suçlandı.

MEKTUPTA NELER YAZIYOR ?

Mektubun sonunda 'Menevşelikli Ali Yamuç' diye adını yazıp imzasını attığı belirtilen ve Fatma Yamuç'un iddiasına göre eşine ait olduğu söylenen mektupta katil zanlısı Ali Yamuç, bir mermer ocağı firmasının sahibine hitaben şunları yazdı:

“Anlaşıp konuştuğumuz gibi eğer 10 gün içersinde 100 bin TL parayı eşim olan (Fatma Yamuç'a) vermez iseniz Ali Ulvi Küçüknohutçu ve eşi Aysin Küçüknohutçu cinayetinden en az benim kadar sorumlu olursunuz. Bana vaad ettiğiniz ödemeyi yapın. Aksi takdirde mahkeme gününde isminizi savcılığa altın harflerle yazdırmaktan zevk duyarım. Benim başımı yaktınız, 'Öldür paranı hemen vercez' diye vaadlerde bulunup, neyi bekliyorsunuz. 10 gün içersinde param gelmez ise görüşürüz. İpleriniz cebinizde haberiniz olsun. O kadar yakarım."

Büyüknohutçu çiftinin soyadlarının 'Küçüknohutçu' olarak yazıldığı görülen mektup, katil zanlısı Ali Yamuç ya da eşi Fatma Yamuç tarafından yazılıp yazılmadığının tespiti için kriminal incelemeye gönderildi.

MEKTUBU KATİL ZANLISININ ANNESİ DE GÖRMÜŞ

Katil zanlısı Ali Yamuç'un annesi İ.Y. de savcılığa yazılı bir ifade verdi. Cezaevindeki açık görüş ziyareti sırasında geliniyle birlikte olan İ.Y., oğlu Ali Yamuç'un, karısına mektubu verirken gördüğünü söyledi. İ.Y., “Karısına döndü ve o kağıdı Z.U. ve O.Y.'ye verip göndermesini istedi. Mektupta ne yazdığını bilmiyordum" dedi. Cezaevindeki görüşmeden çıktıklarında ise mektubu okuduğunu belirten İ.Y., “Gelinime 'Kötüyüm bugün, kağıt dursun, kimseye verme. Para getiren olursa da jandarmaya haber verip her şey o zaman ortaya çıksın' dedim" diye konuştu.

ANNESİNE DE MEKTUPTAKİ MERMER OCAĞI SAHİBİNİN İSMİNİ VERDİ

Görüşmede oğluna bir anne olarak yalvardığını belirten İ.Y., "Tetiği sen çektin mi" diye sorduğunda oğlunun başını kaldırdığını, ardından karısına bir kağıt verdiğini söyledi. İ.Y., "O zaman kim yaptı" diye sorduğunu belirterek, "Bir mermer ocağı sahibinin ismini yazdı, yanında da kirli sakallı bir adam olduğunu söyledi" dedi. İ.Y., "'Ölüleri gördün mü' dedim. 'Hayır' dedi. 'O zaman öyle ayrıntılı nasıl anlattın' dedim. 'Öyle öğrettiler' dedi. 'Eşyaları nereden aldın' dedim. Mermer ocağı sahibi ve o adamın çamlıkta verdiklerini söyledi" ifadelerine yer verdi.

Katil zanlısı Ali Yamuç, gözaltına alındıktan sonra kapatılan bir mermer ocağında görevli ‘Çirkin’ lakaplı siyah cipli kişiyle cinayetler için 50 bin TL'ye anlaştığını, 3 bin TL'sini aldığını, 47 bin TL'yi ise cinayet sonrası alacağı yönünde ifade vermişti.


ANTALYA FINIKE'DE TAS OCAKLARINA KARSI VERDIKLERI MUCADELEYLE TANINAN ALI ULVI VE AYSIN BUYUKNOHUTCU CIFTININ KATIL ZANLISI ALI YAMUC'UN, KENDISINI CEZAEVINDE ZIYARET EDEN ESI FATMA YAMUC'A BIR MEKTUP VERDIGI ORTAYA CIKTI. BIR MERMER OCAGI SAHIBINE HITABEN YAZILI MEKTUPTA ALI YAMUC'UN, CINAYETLER KARSILIGI VAAT EDILEN 100 BIN TL'YI ISTEDIGI GORULDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Köpek havlaması tartışması cinayetle bitti
 
Büyükşehir'den hastalara yardım eli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köpek havlaması tartışması cinayetle bitti
ANTALYA'da 62 yaşındaki Ahmet Selçuk Atasoy ile 65 yaşındaki Erol Karayel ...
Serik'te kaza 1 ölü
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde otomobil ve motosikletin çarpıştığı kazada, ...
Gelidonya Feneri'nde 7 hortum
ANTALYA Kumluca'daki Gelidonya Feneri'nden Likya Yolu yürüyüşüne çıkan ...
 
45 tontluk tank Güvercin Adası'na taşınarak yeniden batırıldı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde dalış turizminin geliştirilmesi amacıyla daha ...
Karabulut'tan Vatikan'a Aziz Nikolas tepkisi
NOEL Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, Demre'den ...
Antalya'da kaç deve var ?
ANADOLU'da M.Ö. 300'lü yıllardan itibaren izlerinin takip edilebildiği, ...
 
İran sinemasının tercihi Antalya
İRAN sinema ve dizi sektörü, farklı mevsimleri aynı zamanda yaşaması ve ...
Antalyalı taksicilere hırsız şoku
ANTALYA'daki son 1 ayda 25 taksinin camının kırılarak soyulduğunu öne ...
Hırsız girdi altınları aldı
ANTALYA'da bir eve çatı katındaki kapıdan giren hırsız, yatak altına gizlenmiş ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva