Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Baharı teknede dileklerle karşılayacaklar
Baharı teknede dileklerle karşılayacaklar
Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
TÜİK: Nisan ayı enflasyonu yüzde 3,18 oldu
TÜİK: Nisan ayı enflasyonu yüzde 3,18 oldu
28 Eylül 2019 Cumartesi - 10:51

Ceylin Atik davasında istinaf başvuruları reddedildi

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, 10 yaşındaki Ceylin Atik'in kaybolduktan 3 gün sonra cesedi evlerinde bulunan Şükriye Türkmen'e(30) verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile eşi Serkan Türkmen (37) ve Raziye Ö.'nün (62) beraat ettirilmelerine yapılan istinaf başvuruları reddedildi.

Ceylin Atik davasında istinaf başvuruları reddedildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Neslihan Ersoy Sevindik, ret kararı üzerine dosyayı, Şükriye Türkmen’in yargılama boyunca Ceylin’i eşiyle birlikte öldürdüklerini söylemesini gerekçe göstererek, Yargıtay’a taşıdı.

Ödemiş 50'nci Yıl Ortaokulu öğrencisi Ceylin Atik, 10 Haziran 2017 günü, arkadaşlarıyla oynamak için Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evlerinin önündeki Kazım Karabekir Parkı'na gitti. Ceylin'in uzun süre ortalıkta görünmemesi ve eve dönmemesi üzerine dede Mustafa Atik ile babaanne Ülkü Atik, torunlarını merak etti. Çift tüm aramalarına rağmen torunlarını bulamayınca, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulundu.

Sosyal medyadan da küçük kızın fotoğrafları paylaşılarak, bulunması için yardım istenirken, dede Mustafa Atik'in cep telefonuna, "Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz" yazılı mesaj geldi. Böylelilke anne babası ayrı yaşadığı için dedesi ve babaannesiyle kalan Ceylin'in kaçırıldığı anlaşıldı.

Polis, gelen mesajdan yola çıkarak, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Ceylin'in, en son parkın yakınındaki Şengül Sokak'ta bulunan apartmanın 4'üncü katında oturan komşuları oto tamircisi Serkan ve eşi Şükriye Türkmen'in evinde su içerken görüldüğü belirlendi. Serkan-Şükriye Türkmen çifte ile halaları Raziye Ö. yakalanıp, gözaltına alındı. Küçük kızın cansız bedeni ise çiftin evinde bulundu.

Tutuklanan Şükriye Türkmen ve Serkan Türkmen hakkında 'çocuğa veya beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, tutuksuz sanık Raziye Ö. hakkında da 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sonunda tutuklu sanıklardan Şükriye Türkmen'e 'çocuğa veya beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Cezada indirim yapılmazken, Serkan Türkmen ve tutuksuz sanık Raziye Ö. beraat ettirildi. Kararla birlikte Serkan Türkmen de salıverildi.

İSTİNAF BAŞVURULARI REDDEDİLDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Neslihan Ersoy Sevindik, Atik ailesi avukatı ile savcılık, Serkan Türkmen’in ceza almayarak tahliye edilmesine ve Raziye Ö. hakkında verilen beraat kararına, itiraz ederek, istinafa başvurdu. Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 1. Ceza Dairesi, yaptığı inceleme sonunda itirazı reddetti.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Şükriye Türkmen'in avukatının yaptığı istinaf başvurusu da kabul edilmedi.

BAKANLIK AVUKATI YARGITAY’A BAŞVURDU

Ret kararı üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Neslihan Ersoy Sevindik, Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulundu. Sevindik, Şükriye Türkmen’in yargılama boyunca küçük kızı eşi Serkan Türkmen ile birlikte öldürdüklerini söylemesine rağmen sanığın ceza almamasını ve tahliye edilmesini başvuru gerekçesi olarak gösterdi. Dosya, Yargıtay’da incelendikten sonra kararlar onanacak.

IZMIR'IN ODEMIS ILCESINDE, CEYLIN ATIK'IN KAYBOLDUKTAN 3 GUN SONRA KOMSUSUNUN EVINDE CESEDININ BULUNMASIYLA ILGILI GORULEN DAVADA AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS CEZASINA CARPTIRILAN SUKRIYE TURKMEN (30) ILE BERAAT EDEN ESI SERKAN TURKMEN (37) (SOLDAN IKINCI)  VE RAZIYE O. (62) HAKKINDAKI KARARLARA YAPILAN ISTINAF BASVURULARI REDDEDILDI. AILE, CALISMA VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLIGI AVUKATI NESLIHAN ERSOY SEVINDIK, SUKRIYE TURKMEN'IN (SAGDA), YARGILAMA BOYUNCA CEYLIN'I ESIYLE BIRLIKTE OLDURDUKLERINI SOYLEMESINE RAGMEN SERKAN TURKMEN'IN BERAAT ETMESINI GEREKCE GOSTEREREK YARGITAY'A TEMYIZ BASVURUSUNDA BULUNDU.(FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

Mehmet CANDAN / İZMİR, (DHA) 

Etiketler:
 
Demre'de kum zambakları çiçek açtı
 
Demir ustası, işini sanatla buluşturdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaçak göçmen botu battı: 16 kişi kurtarıldı
MUĞLA'nın Bodrum ilçesi kıyılarından yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya ...
3 katlı ev alev alev yandı
DÜZCE’de, altı kereste atölyesi olan 3 katlı ev alev alev yandı.
İzmir'de kaza: 1'i ağır 5 yaralı
İZMİR'de, TIR'ın traktöre arkadan çarptığı trafik kazasında 1'i ağır, 5 kişi yaralandı.
 
Bağcılar'da bir binada çatlaklar tespit edildi
İSTANBUL'da önceki gün meydana gelen deprem sonrası Bağcılar'da bir binada ...
Cüzdanını bulup getiren Suriyeli genci alnından öptü
BURSA'nın İnegöl ilçesinde Suriye uyruklu Muhammed Nur Musilli, yolda ...
30 yıllık öğretmene okulda saldırı
MERSİN’de sınıf öğretmeni 30 yıllık eğitimci Nigar Özçelik (50), öğrenci ...
 
Hafriyat kamyonu durağa daldı: 2 ölü
MUĞLA'nın Milas ilçesinde, sürücüsünün direksiyon başında kalp krizi geçirmesi ...
Doktorlara yönelik FETÖ operasyonunda 1 tutuklama
SİVAS'ta, FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ...
Down sendromlu Yusuf'a sürpriz doğum günü
KİLİS'te, daha önce hiç doğum günü kutlaması yapılmayan down sendromlu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva