'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
8 Kasım 2018 Perşembe - 11:09

Cezaevinde anneleri ile kalan çocuklar için anaokulu

VAN T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda anneleri ile birlikte kalan çocuklar için anaokulu açıldı. Anaokulu, çocukların gelişim sürecini desteklemek ve gelişimlerini tamamlamalarını sağlamak için planlandı.

Cezaevinde anneleri ile kalan çocuklar için anaokulu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Van T Tipi Ceza İnfaz Kurumu psiko- sosyal servis psikologları Eylem Taş Uçar ve İbrahim Lenk, kadın tutuklu ve hükümlülerin yanlarında kalan çocukları için proje hazırladı. Adalet Bakanlığı ve Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da onayladığı proje ile ceza infaz kurumu kampüs alanındaki bir bina anaokuluna dönüştürüldü. 25 kişilik 2 derslik, bir uyku odası ile mutfak olarak tasarlanan ve ceza infaz kurumunda anne yanında kalan 3-6 yaş grubundaki çocukların faydalanacağı anaokulu, hizmete açıldı.

Çocuklar için Van'daki kurumlardan da destek geldi. Oyuncak, masa, sandalye gibi çeşitli eşyaların da tamamlanmasıyla birlikte eğitime başlayan anaokulunda çocuklar gönüllerince oynayıp, eğitim görebiliyor. Van T Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mehmet Ceylan, kurumda, anne yanında kalan çocukların topluma entegrelerini sağlamak için kampüs içerisinde anaokulu açtıklarını söyledi. Ceylan, "Günlük olarak burada kalan çocukları bu anaokuluna götürüp getiriyoruz. Burada dönüştürdüğümüz binanın tamir ve tadilatları Van Başsavcılığımız tarafından gerçekleştirildi. Anaokuluna üniversite, valilik, kaymakamlıklarımız ve belediyelerin de katkıları oldu" diye konuştu.

'OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER ALACAĞIZ'

Ceza infaz kurumunda görevli personellerin çocuklarının da anaokuluna geldiğini belirten Psikolog İbrahim Lenk, "Bakanlık, ceza infaz kurumunda anne yanında kalan çocuklar için bir oda yapılmasını talep etti. Fakat psikolog arkadaşım Eylem Taş Uçar ve Ceza İnfaz Kurumu Müdürümüz Mehmet Ceylan ile birlikte bir anaokulu projesi düşündük. Çocukların dışarıya çıkmaları, toprağa ve güneşin onların tenine dokunmaları için böyle bir proje tasarladık. Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Adalet Bakanlığı'nın oluru ile anaokulunu açtık. İnşallah olumlu geri dönüşler alacağız" dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN HERKES ÇOK HASSAS DAVRANDI

Psikolog Eylem Taş Uçar ise bu projede Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin'in büyük katkıları olduğunu söyledi. Çocukların oyuncakları gördüğü ilk an ve anaokuluna girdikleri zaman gözümün önünden hiç gitmiyor" dedi.

DIŞARDAKİ HAYATTAN UZAK KALMIYORLAR

Bu projede görev almanın kendisini çok mutlu ettiğini belirten Uçar, "Kurumda kalan çocuklara devlet inanılmaz imkanlar sağlıyor ve bu çocukları anneleriyle bir tutmuyor, bu çocukları bu suça ortak etmiyoruz. Adalet Bakanlığı'nın imkanları çerçevesinde elimizden geleni yapıyoruz. Fakat bu çocukların toprak, hava, su ile buluşmalarını içerde sağlamamız pek mümkün olmuyor. Ama burada toprağı veriyoruz, şekillendiriyorlar. Oyun alanı veriyoruz, diledikleri gibi oynayabiliyorlar. Böyle olunca dışarıdaki hayattan uzak kalmıyorlar ve anne tahliye olduğu zaman çocukların dışarıya adaptasyon süreci kolay olacak. Hem sosyal, hem gelişimsel hem de psikolojik anlamda bu çocuklar daha rahat olacak" diye konuştu.

ÇOCUKLAR KOŞA KOŞA GELİYOR

Açılan anaokulunda çocukların her türlü imkandan faydalandıklarını belirten Uçar, "Emek verdik, çok yorulduk fakat çocukların ceza infaz kurumundan çıkıp buraya koşa koşa geldiklerini görmek bizim bütün yorgunluğumuzu aldı. İlk başlarda çocukları oradan çıkarınca çok zorlanıyorduk. Çocuklar nereye gideceklerini bilmedikleri için annelerini bırakıp çıkmak istemiyorlardı. Fakat burayla tanıştıktan sonra şimdi koşarak geliyorlar. Burada pasta yapıyorlar, çiçek ekiyorlar. Yani burada kendileri bir şeyler üretiyorlar. Bunu içerde yapamıyorlar" diye konuştu.
VAN T TIPI KAPALI CEZA INFAZ KURUMUNDA ANNELERI ILE BIRLIKTE KALAN COCUKLAR ICIN ANAOKULU ACILDI. ADALET BAKANLIGI VE VAN CUMHURIYET BASSAVCILIGI OLURU ILE KAMPUS ICERISINDE MEVCUT OLAN BIR YAPI, YENI BIR PROJE ILE ANAOKULUNA DONUSTURULDU. ANAOKULU, COCUKLARIN GELISIM SURECINI DESTEKLEMEK VE GELISIMLERINI TAMAMLAMALARINI SAGLAMAK ICIN PLANLANDI. (FOTO: GULAY KUYUCU / VAN,(DHA)

COCUKLAR ICIN VAN'DAKI KURUMLARDAN DA DESTEK GELDI. OYUNCAK, MASA, SANDALYE GIBI CESITLI ESYALARINDA TAMAMLANMASIYLA BIRLIKTE EGITIME BASLAYAN ANAOKULUNDA COCUKLAR GONULLERINCE OYNAYIP EGITIM GOREBILIYOR. (FOTO: GÃ?LAY KUYUCU / VAN,(DHA)

VAN T TIPI CEZA INFAZ KURUMU PSIKO- SOSYAL SERVIS PSIKOLOGLARI EYLEM TAS UCAR VE IBRAHIM LENK, KADIN TUTUKLU VE HUKUMLULERIN YANLARINDA KALAN COCUKLARI ICIN PROJE HAZIRLADI. ADALET BAKANLIGI VE VAN CUMHURIYET BASSAVCILIGI'NIN DA ONAYLADIGI PROJE ILE CEZA INFAZ KURUMU KAMPUS ALANINDAKI BIR BINA ANAOKULUNA DONUSTURULDU. 25 KISILIK 2 DERSLIK, BIR UYKU ODASI ILE MUTFAK OLARAK TASARLANAN VE CEZA INFAZ KURUMUNDA ANNE YANINDA KALAN 3-6 YAS GRUBUNDAKI COCUKLARIN FAYDALANDIGI ANAOKULU HIZMETE ACILDI. (FOTO: GÃ?LAY KUYUCU / VAN,(DHA)

VAN T TIPI CEZA INFAZ KURUMU MUDURU MEHMET CEYLAN, CEZA INFAZ KURUMUNDA ANNE YANINDA KALAN COCUKLARIN TOPLUMA ENTEGRELERINI SAGLAMAK ICIN KAMPUS ICERISINDE ANAOKULU ACTIKLARINI SOYLEDI. (FOTO: GÃ?LAY KUYUCU / VAN,(DHA)

Gülay KUYUCU- Orhan AŞAN/VAN, (DHA)

Etiketler:
 
Öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 3 öğrenci yaralandı
 
Toros Dağları eteğindeki Kiraz ninenin yaşam mücadelesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 3 öğrenci yaralandı
SULTANBEYLİ'de öğrenci servisiyle otomobilin çarpıştığı kazada 3 öğrenci yaralandı. 
Genelevden kovulmasına neden olan kediler için ev kiraladı
EDİRNE genelevinde sokak kedilerine baktığı için ruhsatıyla birlikte kiraladığı ...
Tunceli'de caddeye Mustafa Koç'un adı verildi
TUNCELİ'nin Pülümür ilçesi Kırmeşe köyünde ihtiyar heyetinin aldığı karar ...
 
Sınava yetişmek için canını tehlikeye attı
BEYOĞLU'nda üzerine kapı kilitlenen üniversite öğrencisi genç, sınava ...
Kirada oturanlar dikkat!
Türkiye’de 20 milyon kişi ya kiralık evlerde yaşıyor ya da işyeri için mülk sahibine kira ödüyor.
Öğretmene okulda silahlı saldırı
ÜSKÜDAR'da okulda öğretmen silahlı saldırı sonucu yaralandı.
 
Kardeşini öldüren sanık, karar sonrası mahkeme heyetine teşekkür etti
BURSA'da, uyuşturucu kullanmaması yönünde uyardığı kardeşi Hasan Çotur'u ...
Eski Vali Hüseyin Avni Mutlu, Edirne'de teslim oldu
İSTANBUL eski valisi Hüseyin Avni Mutlu, hakkındaki FETÖ davasından verilen ...
Hırsızlar 2,5 dakikada, 160 bin TL değerindeki iki motosikleti çaldı
BALIKESİR'de, motosiklet bayisine giren 6 hırsız, 2,5 dakikada yaklaşık ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva