MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
9 Eylül 2019 Pazartesi - 15:24

Çifte cinayet sanığı: Ağabeyim suçsuz, ben öldürdüm

ANTALYA'da, aralarında husumet bulunan Tuncay Yener(63) ile oğlu Serhat Yener'i (35) av tüfeğiyle öldürdüğü, diğer oğlu Ferhat Yener'i de yaraladığı iddiasıyla 6 yıl arandıktan sonra yakalanan Evren Tunç (32), hakim karşısına çıktı.

Çifte cinayet sanığı: Ağabeyim suçsuz, ben öldürdüm
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tunç, cinayetlerin sorumlusunun kendisi olduğunu öne sürerek, bu suçlardan ceza alan ve halen cezaevinde olan ağabeyi Şehmuz Tunç'un suçsuz olduğunu savundu.

Muratpaşa ilçesi Ermenek Mahallesi'nde oturan Yener ve Tunç Aileleri, 2012 yılında aralarında çıkan tarışmanın ardından götürüldükleri polis karakolunda yakınları tarafından barıştırıldı.

8 Mart 2013 tarihinde otomobiline ait lastiklerin kesildiğini fark eden Tuncay Yener, oğulları ile birlikte polis merkezine giderek, lastikleri kesen kişilerin Tunç Ailesi üyeleri olduğunu iddia etti. Baba ve oğulları şikayetçi olduktan sonra evlerinin yakınındaki tamirhaneye gitti.

Şikayet üzerine polis merkezine çağrılarak ifadesi alınan Şehmuz ve Evren Tunç kardeşler, tamirhanede gördükleri Tuncay Yener ve oğullarıyla tartışmaya başladı. Tartışma bıçaklı kavgaya dönerken Şehmuz ve Evren Tunç, çeşitli yerlerinden bıçaklanarak yaralandı. Evren Tunç, aldığı av tüfeği ile Tuncay Yener ve oğullarına ateş etti.  Baba Tuncay Yener olay yerinde, Serhat Yener kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Şehmuz Tunç ise tedavi edildi. Yaralı halde yakalanan Şehmuz Tunç gözaltına alınırken, Evren Tunç kaçtı.

6 YIL SONRA SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Güven Timleri, geçen temmuz ayında yaya trafiğinin yoğun olduğu Muratpaşa ilçesi Tahıl Pazarı Mahallesi'nde şüphelendikleri bir kişiyi takibe aldı. Takip edildiğini fark eden şüpheli, kaçmak istedi. Ancak kısa süreli kovalamacanın sonunda yakalandı. Gözaltına alınan ve üzerinden sahte kimlik çıkan şüphelinin, Tuncay Yener ve oğlu Serhat Yener'i öldürmek, Ferhat Yener'i de yaralamak suçundan aranan Evren Tunç olduğu tespit edildi. Tunç, polisteki ifadesinin ardından tutuklandı.

'AĞABEYİM SUÇSUZ'

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün hakim karşısına çıkan Evren Tunç, halen cezaevinde bulunan ağabeyi Şehmuz Tunç'un suçsuz olduğunu öne sürdü. Evren Tunç, “Daha önce kardeşim Ramazan'dan dolayı tartışmıştık. Polis merkezinde ifade vermekten dönmüştük. Evimizin önünde araçtan iner inmez bize saldırdılar. Ferhat Yener ile Tuncay Yener bana, Serhat Yener de ağabeyim Şehmuz Tunç'a saldırdı. Kavga ettik. Ağabeyim yerde kanlar içerisinde yatıyordu. Cebimden çıkardığım bıçakla ağabeyimi kurtarmak için Serhat'ın yanına gittim. Bu sırada Serhat bana da saldırdı. Beni sol koltuk altımdan bıçakladı. Hem kendimi hem de ağabeyimi kurtarmak için bıçakla karşılık verdim. Ben ona bıçakla vurunca, o da bana vurmaya devam etti" dedi.

'TOPLAMDA 4 KEZ ATEŞ ETTİM'

Yerde yatan ağabeyinin yanına Tuncay Yener ve Ferhat Yener'in gittiğini gördüğünü ifade eden Evren Tunç, şöyle devam etti:

“Ağabeyimi öldürecekleri korkusuyla arabada bulunan tüfeği aldım. Nişan almadan tüfeği 3 kez ateşledim. Tuncay'a da bir kez ateş ettim. Karnından vurulup, yere düştü. Dört  kez ateş ettim. Serhat ve Ferhat'a nişan alarak ateş etmedim. Tüfeği alarak, kaçtım. Ağabeyim için tüfekle ateş ettiği söyleniyor. Tüfek bendeyken ağabeyimin tekrar ateş etme ihtimali yok. Zaten ağabeyim yerde yatıyordu."

Mahkeme başkanının, babanın 2, oğullarının ise birer kurşunla vurulduğunun tespit edildiğini söylemesi üzerine Evren Tunç, “Ben 15-20 metre mesafeden sıkmıştım. Saçmalar isabet etmiş olabilir. Çünkü ben sıka sıka geldim. Tuncay'a ikinci kez isabet almış olabilir" dedi. Ağabeyinin tüfekle ateş etmediğini vurgulayan Tunç, “Keşke ateş etseydi. Ağabeyim silahla sıkmış olsaydı, benimle birlikte kaçardı. Abim suçsuz, ben yaptım" diye konuştu. Tunç, olaydan sonra Irak'a kaçtığını ve orada kaldığını söyledi.

Mahkeme başkanının "Orada ne yaptın? Neden döndün?" şeklindeki sorusuna ise, “Orada özgürce dolaşıyordum. Ancak ağabeyim ceza alınca vicdanım rahat değildi. O yüzden döndüm" karşılığını verdi. Savcı mütalaasında, Evren Tunç'un 2 kez ömür boyu ve öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılmadını istedi.

Sanık avukatının mütalaaya karşı yazılı savunma için süre istediği duruşma ertelendi.

ANTALYA'DA, ARALARINDA DAHA ONCE HUSUMET BULUNAN IKI AILE ARASINDA 2013 YILINDA CIKAN KAVGADA TUNCAY YENER (63) ILE OGLU SERHAT YENER'I (35) AV TUFEGIYLE OLDUREN, DIGER OGLUNU YARALAMA SUCUNDAN ARANIRKEN 6 YIL SONRA YAKALANAN EVREN TUNC (FOTODAKI), HAKIM KARSISINA CIKTI. (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA, ARALARINDA DAHA ONCE HUSUMET BULUNAN IKI AILE ARASINDA 2013 YILINDA CIKAN KAVGADA TUNCAY YENER (63) ILE OGLU SERHAT YENER'I (FOTODAKI) AV TUFEGIYLE OLDUREN, DIGER OGLUNU YARALAMA SUCUNDAN ARANIRKEN 6 YIL SONRA YAKALANAN EVREN TUNC (32), HAKIM KARSISINA CIKTI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, ARALARINDA DAHA ONCE HUSUMET BULUNAN IKI AILE ARASINDA 2013 YILINDA CIKAN KAVGADA TUNCAY YENER (FOTODAKI) ILE OGLU SERHAT YENER'I (35) AV TUFEGIYLE OLDUREN, DIGER OGLUNU YARALAMA SUCUNDAN ARANIRKEN 6 YIL SONRA YAKALANAN EVREN TUNC (32), HAKIM KARSISINA CIKTI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) 

 

 

Etiketler:
 
'Kuğu Gölü'ne alkış yağdı
 
Konya'ya şehit ateşi düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kuğu Gölü'ne alkış yağdı
DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce bu yıl 26'ncısı düzenlenen ...
Denizciler Antalya'da
DENİZLERDEYİZ Amatör Denizciler Derneği (DADD) üyeleri, Akdeniz Yat Rallisi ...
Hayvanat bahçesinde 12 yıl sonra yavru sevinci
ANTALYA Hayvanat Bahçesi'nde, 12 yılın ardından yavru aslan sevinci yaşandı. ...
 
Kepez'de '9.9.2019' yoğunluğu
KEPEZ'de evlilik tarihlerinin özel bir gün olmasını isteyen 65 çift, 9 ...
Morg kapısında hayata dönen kızı için yardım istiyor
ANTALYA'da, yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu ...
Kazada kayınpederini kaybeden gelinin feryadı
ANTALYA'da, küçükbaşlarını otlatırken, dinlenmek için kaldırım taşına ...
 
Bir vekil, ilk kez Antalya valisi için böyle ağır bir açıklama yaptı
Antalya’nın Elmalı İlçesi’nde dün yapılan güreşlere katılan Cumhurbaşkanı ...
Hint filmine Antalyalı gezgin desteği
ANTALYALI 'Hindistan Gezginleri ve Sevdalıları' adlı grup, bu yıl vizyona ...
60 bin yavru caretta caretta denizle buluştu
CARETTA carettaların Akdeniz'deki en büyük yuvalama alanı Belek sahillerinde, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva