Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı
'Down Sendromlular Spor Oyunları' Antalya'da başlıyor
'Down Sendromlular Spor Oyunları' Antalya'da başlıyor
Çanakkale şehitleri Antalya’da törenlerle anıldı
Çanakkale şehitleri Antalya’da törenlerle anıldı
20 Kasım 2019 Çarşamba - 11:36

Çifte cinayette kızını yitiren acılı baba konuştu

AYDIN'ın Efeler ilçesinde, Muhammet Gürsoy'un (27) parkta Ekim Türkmen (32) ile birlikte pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü Merve Kotan'ın (19) babası Salih Kotan (48), "Katilin hırsızlık, nitelikli yağma, tehdit, şantaj, resmi evrakta oynama gibi 11 ayrı suçtan sabıkası varmış.

Çifte cinayette kızını yitiren acılı baba konuştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bu insan, enteresan bir şekilde dışarıda dolaşıyor. Ne yapması bekleniyormuş, kızımı ve Ekim'i öldürmesi gerekiyormuş ki tutuklansın" dedi.

Olay, 15 Ağustos'ta saat 04.00 sıralarında, Efeler ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Nevzat Biçer Parkı'nda meydana geldi. Muhammet Gürsoy, bir süredir arkadaşlık yaptığı Merve Kotan ile ortak arkadaşları Ekim Türkmen'i pompalı tüfekle vurarak, öldürdü. Çifte cinayetin ardından kaçan Muhammet Gürsoy, polis tarafından yakalanarak tutuklandı.

Gürsoy hakkında Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Çarşamba günü ilk duruşması görülen dava, tanıkların dinlenmesi için 23 Ocak 2020'ye ertelendi.

NAMUS CİNAYETİ GİBİ GÖSTERİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Her gün kızının mezarı başına giderek gözyaşı döken acılı baba Salih Kotan, DHA'ya konuştu. Öldürülen 2 gencin de sanığın arkadaşı olduğunu söyleyen Salih Kotan, "Kızımla katilinin 8 aylık bir arkadaşlığı vardı. Katil çok problemli biriymiş. Biz bunu yaşanan olaydan sonra öğrendik. Hırsızlık, nitelikli yağma, tehdit, şantaj, resmi evrakta oynama gibi 11 ayrı suçtan sabıkası varmış. Bu insan, enteresan bir şekilde dışarıda dolaşıyor. Ne yapması bekleniyormuş, kızımı ve Ekim Türkmen'i öldürmesi gerekiyormuş ki tutuklansın" dedi.

İlk duruşmada sanığın olayı bir namus cinayeti gibi göstermeye çalıştığını söyleyen Kotan, "Kendisini kurtarabilmek ve cezadan kurtulabilmek için olayı namus cinayetiymiş gibi göstermeye çalışıyor. O gün Muhammet Gürsoy'un doğum günü. Kızımla aynı işyerinde çalışıyorlardı. İşyerinden birlikte geç çıkıyorlar. Gürsoy, Ekim Türkmen'i de telefonla  'doğum günüm, bizim ağabeyimizsin sen de katıl' diyor. Saat 03.00 sıralarında onu da  buraya getiriyor.

Üçü birlikte alkol de alıyor. Katil ifadesinde, tuvalet ihtiyacı için uzaklaştığını geriye döndüğünde, ise kızımla Ekim'in öpüştüklerini gördüğünü söylüyor. Verdiği ifadeler tamamen çelişkili ve yalan. Olayın tasarlanmış bir şekilde yapıldığı çok net ortada. Buna da bir kılıf uydurması gerekiyordu, uydurdu. Sürekli ifade değiştiriyor" dedi.

'BİZİLE PAYLAŞSAYDI, BU BÖYLE OLMAZDI'

Kızının Muhammet Gürsoy'un problemli biri olduğunu gördükten sonra ayrılmak istediğini anlatan Kotan, şunları kaydetti:

"Bunları olaydan sonra kızımın arkadaşlarından öğreniyoruz. Bizim en büyük sıkıntımız, kızımızın bizimle hiçbir şeyi paylaşmamış olmasıydı. Paylaşmayarak adeta katili korumuş oldu. Tabii ki bunun korkudan ve tehditten olduğunu sonradan öğreniyoruz. Kendisi halledebileceğini düşündü. Bizimle paylaşmış olsaydı olay bu noktalara gelmezdi. O gece, ayrılmak istediğini söyleyince, katil iftira atarak bu cinayeti gerçekleştirdi. İlk duruşmada katil, 'Ben sevdiğim iki insanı öldürecek kadar cani değilim' dedi. Ben de 11 suç işlemiş bir insanın namustan bahsedemeyeceğini, öğrenci olan kızımın harçlıklarına göz dikecek kadar acizleşmiş birinin namustan söz edemeyeceğini söyledim. Jandarmaların arasından bana saldırmaya çalıştı. Oğlum Ahmet Kotan beni koruma amaçlı hareket edince de duruşma salonu dışındaki anne- babası içeri girip, oğlumu boğazını sıkarak darbettiler. Bunların raporları da var, şikayetçi olduk. Adalete güveniyoruz. O ne kadar yalan söylese de adaletten kurtulamayacağına inanıyoruz. Olayı tasarlayarak, planlı bir şekilde gerçekleştirmiş."

Zanlının önceki ifadelerinde olayda kullandığı tüfeği 1,5 yıl önce internetten satın aldığını söylediğini ancak daha sonra 2 gün önce aldığını itiraf ettiğini kaydeden baba, "İki gün işyerinde tutuyor. Olay günü otomobiline koyuyor. Av merakından dolayı tüfeği temin ettiğini söylüyor. Şimdiye kadar ne ava gittiği ne de domuz avladığı görülmüştür" dedi.

'BAŞKA MERVE'LER VE EKİM'LER ÖLMESİN'

Gerekli cezanın verilmesini istediklerini ifade eden Kotan, "Hazırlanan iddianameye göre iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanıyor. İnşallah yaptığı yanına kalmayacak. Adaletin tecelli etmesi ve toplumun bu konuda daha duyarlı olması, başka Merve'ler ile başka Ekim'lerin ölmemesi için, başka baba, annelerin evlat acısı yaşamaması için ciddi bir çalışmamız var. Kötülükleri bitirmek ancak iyilikleri çoğaltmakla mümkün. Bizler iyilik ve iyi insanları çoğaltıp, bir araya getirerek, organize edip birlikte ses çıkarabilirsek bu kötülükler azalacaktır. Biz bu kötülüklerin bitmesi taraftarıyız. Herhangi  evli, nişanlı olmayan bir insanın 'namus cinayeti işledim' deme lüksüne sahip olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

'TAM BİR HAYVANSEVERDİ'

Kızının çok merhametli biri olduğuna vurgu yapan Kotan, "Kızım liseyi tamamladı. Geçen yıl üniversite sınavına girdi. İstediği yer olmadı. Ek tercihlerden birini yapmayı düşünüyordu ama nasip olmadı. Sanata düşkündü.  Aynı zamanda hayvan severdi. Sokakta bulduğu yaralı bir kediyi iyileştirdi. Kedi halen evimizde. Merhametli bir insandı, haksızlığa hiç tahammül edemezdi. Katil zamanında işlemiş olduğu suçlardan dolayı cezaevine alınmış olsaydı, bugün bunlar gerçekleşmeyecekti. Neden böyle olmuş onu da bilemiyoruz. Hak ettiği cezayı inşallah alır" dedi.
AYDIN'IN EFELER ILCESINDE KIZI MERVE KOTAN'IN (FOTOGRATFA) YITIREN ACILI BABA SALIH KOTAN, NEREDEYSE HER GUN KIZININ MEZARINI ZIYARET EDIYOR. (FOTO: AYDIN, DHA)

AYDIN'IN EFELER ILCESINDE 3 AY ONCE YASANAN OLAYDA, MUHAMMET GURSOY (FOTOGRAFTA), DOGUM GUNU KUTLAMAK ICIN BIR ARAYA GELDIGI KIZ ARKADASI MERVE KOTAN (19) ILE ORTAK ARKADASLARI EKIM TURKMEN'I, POMPALI TUFEKLE VURARAK OLDURDU. MUHAMMET GURSOY CIFTE CINAYETTEN 2 KEZ AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS ISTEMIYLE YARGILANIYOR.  (FOTO: AYDIN, DHA)

AYDIN'IN EFELER ILCESINDE 3 AY ONCE YASANAN OLAYDA, MUHAMMET GURSOY (FOTOGRAFTA), DOGUM GUNU KUTLAMAK ICIN BIR ARAYA GELDIGI KIZ ARKADASI MERVE KOTAN (19) ILE ORTAK ARKADASLARI EKIM TURKMEN'I POMPALI TUFEKLE VURARAK OLDURDU. MUHAMMET GURSOY CIFTE CINAYETTEN 2 KEZ AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS ISTEMIYLE YARGILANIYOR. (FOTO: AYDIN, DHA)

AYDIN'IN EFELER ILCESINDE 3 AY ONCE YASANAN OLAYDA, MUHAMMET GURSOY (27), DOGUM GUNU KUTLAMAK ICIN BIR ARAYA GELDIGI KIZ ARKADASI MERVE KOTAN (19) ILE ORTAK ARKADASLARI EKIM TURKMEN'I (FOTOGRAFTA) POMPALI TUFEKLE VURARAK OLDURDU. MUHAMMET GURSOY CIFTE CINAYETTEN 2 KEZ AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS ISTEMIYLE YARGILANIYOR.  (FOTO: AYDIN, DHA)

AYDIN'IN EFELER ILCESINDE KIZI MERVE KOTAN'IN YITIREN ACILI BABA SALIH KOTAN (FOTOGRAFTA), NEREDEYSE HER GUN KIZININ MEZARINI ZIYARET EDIYOR.(FOTO: BURHAN CEYHAN / AYDIN, DHA)

Burhan CEYHAN/AYDIN, (DHA)

 

Etiketler:
 
Otobüs şoförü aracına asılan patenli çocuğu dövdü
 
Dün açılışı yapılan heykellere zarar verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alzheimer hastası yangında öldü
DENİZLİ'nin Honaz ilçesinde, Alzheimer hastası Mehmet Bozdemir (88), yalnız ...
Elindeki poşetten 2 kilo metamfetamin çıktı
VAN'da polisin şüphe üzerine durdurduğu R.A.'nın elinde taşıdığı poşette, ...
Ağaç testeresi motorundan motosiklet yaptılar
KOCAELİ’nin Başiskele ilçesinde, lise öğrencileri Mehmet Emin Dalgıç (16) ...
 
Dokumacılığı yaşatmaya çalışıyor
GAZİANTEP'in Nizip ilçesinde yaşayan 47 yılık kilim dokuma ustası Ahmet ...
Elektrikçi genç, akıma kapılarak öldü
HAKKARI’nin Yüksekova ilçesinde, bir evde onarım yapan elektrikçi Seyfettin ...
Kıyıya vuran kaplumbağa evine döndü
KARŞIYAKA Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Bostanlı'da ...
 
Şule Çet davasında 5'inci duruşma başladı
ANKARA'da, Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in (23), geçen 29 Mayıs'ta ...
4 katlı binanın iskelesinde tehlikeli çalışma
AVCILAR’daki araç trafiğine kapalı, gündüz saatlerinde yaya trafiğinin ...
Eşinden boşanamayan kadına, hakimden suç duyurusu
BALIKESİR'in Havran ilçesinde doktor kızı Gülnur Yılmaz'ı (28) tabancayla ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva