Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
1 Mayıs 2011 Pazar - 16:45

Cihan Bulut, Evcilmen’den cevap bekliyor

Antalya Büyükşehir Belediye Meclis üyesi AK Parti’li Cihan Bulut, Nisan ayı meclis toplantısında sormak istediği soruları yöneltemeden susturulması nedeniyle Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’e Mayıs ayı meclis toplantısında sözlü veya yazılı olarak cevaplaması için sorularını iadeli taahhütlü mektupla gönderdi.

Cihan Bulut, Evcilmen’den cevap bekliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Evcilmen’in yakın koruması, Pazarcılar Odası ve firmalarla ilgili soruları yanıtlaması bekleniyor. Bu sorularla şimdi gözler Mayıs ayı meclis toplantısına çevrilirken Evcilmen’in bu sorulara cevap verip vermeyeceği ya da neler söyleyeceği merak konusu.
AK Parti Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Cihan Bulut’un Evcilmen tarafından cevaplanması isteğiyle iadeli taahhütlü mektupla Muratpaşa Belediye Meclisi’ ne gönderilen sorular şöyle :
Bulut’un Evcilmen’den cevaplarını beklediği sorular
1-Sizin yakın korumanız olduğunu bildiğimiz sayın Metin Şengül şu anda sizin yanınızda değildir, görevden uzaklaştırdığınız söylenmektedir. Görevden uzaklaştırdı iseniz şu anda nerede görev yapmaktadır, görevden uzaklaştırma sebebiniz nedir?
2-Korumanız Metin Şengül son 5 yılda yakın korumalığınızı yaptığı süre içinde ne kadar maaş almıştır? Bu şahıs 5 yıl boyunca Başkanlığını yaptığınız belediyeden mi maaş almıştır ya da siz mi verdiniz yoksa maaş bir başkası tarafından mı ödendi? Bu ödemelere ait bordrolar var mıdır? Metin Şengül son 5 yılda maaşını kimden almıştır ve kimin adına çalışmıştır?
3-Belediyemiz tarafından 07.12.2009 tarihinde yapılan 365 günlük özel koruma ve hizmet alımı 1. İhalenin Delta firmasında kalması üzerine sizin bu ihaleyi onay verdiğiniz, bunun üzerine de Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün onay yazısını hazırlamasını takiben korumanız Metin Şengül’e Art firması sahibinin telefon açtığını, bu Art firmasının kendisinin olduğunu ve durumu patrona bildir dediği telefon kayıtlarına ve resmi kayıtlara geçmiş durumdadır. Daha sonra korumanızın size notu iletmesi ile aynı gün akşamüzeri onayı verilmiş ihalenin yeterli rekabet şartları oluşmadığı gerekçesiyle iptal ettiğiniz ve daha sonra yapılan 2 ihalede de Art firmasına içeriden giden bilgiler olmasına karşın ihaleyi alamayınca işi mecburen bir başka firmaya vermek zorunda kaldığınız ve belediyeye dolayısıyla belde halkına 97 bin 106 TL + kdv gibi bir ödeme yaptırdığınız doğru mudur?
Niçin Art firmasının sahibini öğrendikten sonra onay vermiş olduğunuz ihaleyi iptal ettiniz ve 100 bin TL bir parayı halka ve bizlere mi ödettiniz? Yakın korumanız Metin Şengül’ün maaşını ödeyen kişi Art firmasının sahibi midir?
4-The Marmara otelin önünde kalan alan, 25 yıllığına Kiska Komandit Şti.ne devir edilmiştir. Bu devir işleri için, 20.02.1998 tarih ve 239 sayılı karar ile Başkanlık makamına ve encümene yetki verilmiştir. Encümenin 10.03.1998 tarih ve 336 sayılı kararı ile de yap işlet devret yöntemi ile 25 yıllığına kiralanması işi için encümen proje ve yapı kontrol müdürlüğünü tekliflerin toplanması için görevlendirmiş, proje ve yapı kontrol müdürlüğünü de tekliflerin toplanması için görevlendirmiş, proje ve yapı kontrol müdürlüğü de teklifleri toplayarak 12.03.1998 günü teklifleri encümene getirmiş ve encümende yapılan toplantıda bu yerin 25 yıllığına 4.000.000 dolar harcama yapması ve 6 ayda bitirmesi karşılığı ihaleyi 12.03.1998 tarih ve 360 sayılı encümen kararı ile Kiska adlı şirkete ihale etmiştir.
a-İlk olarak Kiska şirketinin 4.000.000 dolar yatırım yapma karşılığında 25 yıllığına kiraladığı alanda yapılması gerekenlerin projesi nerededir, böyle bir proje var mıdır, bu durum kontrol edilmiş midir?
b-Bu protokolün sizin tarafınızdan yapılmadığı tarafımızdan bilinmekte olup, devlette devamlılık esas olduğundan, göreve geldiğinizde bu konu ile ilgili bilgi sahibi oldunuz mu? Bu protokol ile Kiska şirketinin 4.000.000 dolar yatırım yapmadığı cahil bir insan tarafından bile çok rahat gözle tespit edilebilir durumda iken, muhatap şirketi çağırıp mevcut yapılmış olan yatırım bedelini tespit edip, eksik yatırım bedelleri için belde, toplum ve belediye lehine ve faydasına herhangi bir işlem gerçekleştirdiniz mi?
Kiralama süresi için şirket yanaşmasa bile yasaları kullanarak belediye lehine bir işlem yaptırdınız mı? Şirket tarafından son 2 ayda o alanda bir inşaat yapılmaktadır. Bu inşaat nedir, belediye kontrol etmekte midir?
c-O alanda 25 yıllık kiralama karşılığında yapılması gereken 4.000.000 dolarlık yatırımın yapılmadığı, sadece otelin kendi ihtiyacı olan işlerin yapıldığı gözle görünür ve aşikar bir durumdur. Bu durumda bir suistimalin olduğu bizce aleni ve açıktır. Bu durumla ilgili belediye yararına ne gibi bir işlem yaptınız, sorumluları savcılığa veya teftiş kuruluna sevk ettiniz mi, bu konuda çalışma yaptınız mı?
5-Belediyenizin sorumluluğunda bulunan pazar yerlerinin yasal pazar yeri işgaliye harçlarının toplama zorunluluğu olduğu hepimiz tarafından bilinmektedir. Buna göre siz belediyenizin toplaması gereken Pazar yeri harçlarının toplanmasını protokolle pazarcılar odasına devrettiniz mi?
Eğer devir etti iseniz, bu protokol için meclisten herhangi bir karar aldınız mı, encümen yetkisi ile mi bu protokolleri yaptınız, örnekleri nerededir?
Pazarcılar odasına çıkartılan borç miktarı ne kadardır? Pazarcılar odasına bildirilen borç miktarı ile encümene gelen borç miktarı arasında fark var mıdır? Bu farkın kaynağı nedir?
19.10.2007 tarihinde pazarcılar odası başkanlığının hesaplarına 159.507.00 TL lik alacak blokesi konulmuş ve arkasından kaldırılmıştır, borcun kaynağı ve blokenin kaldırılması nedeni nedir?
Şirinyalı Perşembe pazarında gerçek hak sahiplerine çeşitli bahanelerle yer verilmezken, dosya vermemiş hak sahibi olmayan, 12 kişi ne şekilde hangi kıstaslarla seçildi?
6- Yapılmış olan bu protokollerde kimlerin imzaları bulunmaktadır? Bu yapmış olduğunuz protokol öncelikle yasalara uygun mudur? Daha sonra bu protokol ile toplanan işgal harçları Belediyeye beyan edilerek paraları yatırılmış mıdır? Bu işgal harçlarının beyan edilen miktarları ile pazarlarda toplanan işgal harçları arasında bir farklılık var mıdır? Bunların kontrolleri zamanında yapılmış mıdır, yapılmış olan kontroller bir zabıt altına alınmış mıdır?
7- Pazarlarda belediyeniz tarafından toplanması gereken yasal Pazar harçlarını toplama yetkisini yetkisiz ve kanunsuz olarak pazarcılar odasına devreden ve görevini yapmayan sorumluları savcılığa bildirdiniz mi, teftiş kuruluna sevk ettiniz mi?
8- Şu anda pazarcılar odasından belediyenin ne kadar alacağı bulunmaktadır? Bu durumun sorumluları hakkında ne gibi bir işlem yaptınız, savcılığa şikayette bulundunuz mu ve bu işlem ve eylemlerin içinde partiniz üyesi meclis üyeniz var mı varsa kimdir?
 

 
Saadet 'İHL Pikniği'nde buluştu
 
ÖSYM mağdurları
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman bekar 3 Mayıs 2011 Salı 10:23

evcilmen eski lara yolunda otel yıkacağına, yıktığı otelin karşısında bulunan kaçak kata baksın. dedeman, antalya, adanüs, talya, falkon otelleri ile adıyaman sitesi (Mimarı meclis üyesi erdem armen orda oturuyor) önünde bulunan halka ait promenant yolunu işgal etmiyor mı ? esnafı yıkımlarla duman edenler, buralara yıllardır sadece yemeğe içmeye gidiyor... beyaz dünyanın yanındaki evcilmen sokağında bulunan otopark ve yıkama ruhsatlı mı, hangi meclis üyeleri durumdan yararlanıyor..?

Yorumu oyla      4      3  
2 Mayıs 2011 Pazartesi 08:00

Sayın Cihan Bulut Birde Zabıta Müdürü Mehmet Baki Uçar la ilgili Soruları Sorsanız Cok iyi olur... orda da bildigimiz kadarınla Sayın Başkanla iyi Bir doslukları var biraz da buları bir sorun.....Unutmayın Yanlız degilsiniz...

Yorumu oyla      6      4  
Nimet 1 Mayıs 2011 Pazar 17:21

Cihan bey başkana Muratpaşanın ara yollarını da bir sorun. muratpaşa sadece ana yollar parklar değil.

Yorumu oyla      6      3  
Sedat Akçay 1 Mayıs 2011 Pazar 17:13

Helal size... Şu Evcilmen'e biri dersini vermeli. Astığım astık kestiğim kestik nereye kadar. Cevabını bekliyoruz

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da renkli 1 Mayıs
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Antalya'da çoşkulu kutlandı. Bir grup ...
Alanya'da 1 Mayıs
Antalya'nın Alanya ilçesinde 47'nci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu nedeniyle ...
Dalış yapan Alman boğuldu
Antalya'nın Serik ilçesinde balık avlamak için dalış yapan Alman 51 yaşındaki ...
 
'Yöresel' hırsızlık iddiası
Antalya'da bu yıl ikincisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'ndaki (YÖREX) ...
Gizlice bira içen çocuk hastanelik oldu
Antalya'da ailesinden habersiz bir şişe bira içen 5 yaşındaki çocuğa, ...
Göçer'e domates
Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen 12'nci Tarım ve Seracılık Festivali'nin ...
 
Ünlülerin DJ'i coşturdu
Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde düzenlenen yarışmalarda elde ...
Horoz dövüşüne polis baskını
Antalya'nın Alanya ilçesinde, horoz dövüşü yaptırılan bir işyerine yapılan ...
Ağabey Şık: 'Yargısız infaz yapıyorlar'
Ergenekon davasının tutuklu sanığı gazeteci Ahmet Şık'ın Antalya'da oturan ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva