GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
14 Ocak 2019 Pazartesi - 11:39

Cinayet davası sanıklarından birine 12,5 yıl hapis, diğerine tahliye

KONYA'da, Mahir Tılısbık'ın (31) tüfekle vurularak, öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan Atilla Yakut (29) ve Behçet Özfırat (26), son kez hakim karşısına çıkarıldı.

Cinayet davası sanıklarından birine 12,5 yıl hapis, diğerine tahliye
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Mahkeme heyeti, Yakut'a 'haksız tahrik altında öldürme' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verirken, Özfırat ise 'haksız tahrik altında öldürmeye yardım etme' suçundan 5 yıl hapse çarptırılıp, tahliye edildi.

Olay, 16 Temmuz 2017'de, merkez Selçuklu ilçesine bağlı Yazır Mahallesi Şafak Caddesi'nde meydana geldi. Mahir Tılısbık, iddiaya göre, daha önce tanıdığı Behçet Özfırat ve Atilla Yakut tarafından tüfekle vuruldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Tılısbık, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Mahir Tılısbık'ı tüfekle vurduğu ileri sürülen Behçet Özfırat ile yanındaki arkadaşı Atilla Yakut, bindikleri otomobili olay yerinden kaçtıktan birkaç saat sonra Hurdacılar Sanayi Sitesi'ne park edip, taksiyle bölgeden uzaklaştı. Bu sırada bölgede devriye görevi yapan polis, şüphelileri fark edip, peşlerine düştü. Özfırat ve Yakut, kısa süren kovalamaca sonucu merkez Karatay ilçesine bağlı Fetih Mahallesi Şeyh Ulema Recep Ağa Caddesi'nde yakalanıp, gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunda Mahir Tılısbık'ı kendisinin vurduğunu söyleyen Behçet Özfırat ile Atilla Yakut, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'ÇİÇEKÇİ OLDUĞUM İÇİN BIÇAK TAŞIRIM'

Tututlu sanıklardan Atilla Aykut, yargılandığı Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada, "Sabah ben araçta uyuyorken Mahir Tılısbık, Behçet'i arayıp çağırmış. Arabayla oraya gittik. Ben o sırada araçta uyuyordum. Mahir beni uyandırdı. Mahir 'Gece neden evin önünde silah sıktınız?' dedi. Ben de 'Burasının senin evin olduğunu bilmiyordum' dedim. Mahir, tartışmaya devam ederken, belinden döner bıçağı çıkardı. Bana doğru salladı ama bana değmedi. Beni kovaladı. Bu sırada Behçet, arabanın arkasından tüfeği aldı. Ben tam tüfeği tutup, 'Dur, yapma' diyecekken, silah patladı. Behçet 1 kez sıktı daha sonra olay yerinden Behçet ile kaçtık. Benim Mahir ile aramda husumet yoktur. Olay sırasında üzerimde bıçak vardı. Çiçekçi olduğum için üzerimde her zaman bıçak taşırım" diye konuştu. 

'MAHİR, AĞABEYİM GİBİYDİ, ONU ATİLLA VURDU'

Emniyetteki sorgusunda Mahir Tılısbık'ı kendisinin öldürdüğünü söyleyen tutuklu sanık Behçet Özfırat ise ilk duruşmada Tılısbık'ı Atilla Yakut'un vurduğunu ileri sürdü. Özfırat, poliste yalan ifade verdiğini belirterek, ''Mahir'i, Atilla Yakut vurdu. Atilla, bana 'Benim infazım var. İnfazım yanar' deyince suçu üstlendim ve o şekilde ifade verdim'' dedi. 

Behçet Özfırat, mahkemedeki ilk savunmasında şunları kaydetti: 

''Mahir'i tanırım, aramızda ağabey- kardeş ilişkisi vardı. Aramız çok iyiydi. Birlikte mangal da yapmıştık. Olaydan önceki gece Atilla ile geziyorduk. Alkol aldık. Elif'i defalarca aramama rağmen telefonlarımı açmadı. Bunun üzerine olay yerine gidip, Elif'e sevdiğimi göstermek için havaya ateş ettim. Eve gitmeyip, sabaha kadar gezdik daha sonra Mahir aradı. 'Gel bir görüşelim' dedi. Olay yerine Atilla ile gittiğimde Mahir dışarıdaydı. Mahir bana Elif ile ilişkimizi sordu. Ben barışmak istediğimi söyledim. Mahir, bana 'Ben Elif ile bir görüşeyim, seninle konuşmak isterse görüştüreyim' dedi. Mahir eve gidip, geldi ve Elif'in görüşmek istemediğini belirtti. Ben o zaman 'Gidiyorum' dedim ve Mahir, beni arabaya kadar götürdü. Mahir, bu sırada arabadaki Atilla'yı gördü. Ben aralarında daha önceden husumet olup, olmadığını bilmiyorum. Mahir, Atilla'ya arabadan inmemesini söyledi. Atilla, ineceğini belirtti. Mahir, Atilla'ya 'Neden benim evimin oraya geliyorsun?' dedi. Aralarında tartışma çıktı. Mahir belinden döner bıçağı çıkardı, arabaya vurdu. Atilla'yı da kovaladı. Ben bu sırada Mahir'i korkutmak için tüfeği elime aldım. Atilla, arabanın etrafından dolanıp, tüfeği elimden aldı, Mahir'e sıktı daha sonra olay yerinden ayrıldık. Benim bu ifadelerim doğrudur. Benim bir suçum yoktur." 

'ÇOK PİŞMANIM'

Tutuklu sanıklar Atilla Yakut ve Behçet Özfırat, son kez hakim karşısına çıkarıldı. Davanın son duruşmasına sanıklar ve avukatları katıldı. Atilla Yakut, son savunmasında, "Benim olayla alakam yok. Bu iş benim üzerime atılmaya çalışılıyor. Benim tek suçum arabada ve Behçet'in yanında olmaktı. Çok pişmanım" dedi.

Behçet Özfırat ise "Mahir ile aramızda ağabey- kardeş ilişkisi vardı. Aramızda bir sıkıntı yoktu. Oraya Elif ile görüşmek için gitmiştim. O gün arabadan tüfeği çıkarmamın amacı, Mahir ağabeyi korkutmaktı. Başka bir amacım yoktu" diye konuştu. 

BİRİNE HAPİS DİĞERİNE TAHLİYE

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, kararını açıkladı. Atilla Yakut, 'haksız tahrik altında öldürme' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptılırken, Behçet Özfırat'a ise haksız tahrik altında öldürmeye yardım ettiği suçlamasıyla 5 yıl hapis cezası verildi. Özfırat hakkında tahliye kararı verildi.

KONYA'DA MAHIR TILISBIK'IN (31) TUFEKLE VURULARAK OLDURULMESIYLE ILGILI TUTUKLU BULUNAN BEHCET OZFIRAT (26) TAHLIYE EDILIRKEN, ATILLA YAKUT(FOTOGRAFTA) (29) ISE HAKSIZ TAHRIK ALTINDA EYLEMINI GERCEKLESTIRDIGI GEREKCESIYLE 12 YIL 6 AY HAPIS CEZASI ALDI.(FOTO:KONYA,DHA)

KONYA'DA MAHIR TILISBIK'IN (31) TUFEKLE VURULARAK OLDURULMESIYLE ILGILI TUTUKLU BULUNAN BEHCET OZFIRAT(FOTOGRAFTA) (26) TAHLIYE EDILIRKEN, ATILLA YAKUT (29) ISE HAKSIZ TAHRIK ALTINDA EYLEMINI GERCEKLESTIRDIGI GEREKCESIYLE 12 YIL 6 AY HAPIS CEZASI ALDI.(FOTO:KONYA,DHA)

KONYA'DA MAHIR TILISBIK'IN(FOTOGRAFLI) (31) TUFEKLE VURULARAK OLDURULMESIYLE ILGILI TUTUKLU BULUNAN BEHCET OZFIRAT (26) TAHLIYE EDILIRKEN, ATILLA YAKUT (29) ISE HAKSIZ TAHRIK ALTINDA EYLEMINI GERCEKLESTIRDIGI GEREKCESIYLE 12 YIL 6 AY HAPIS CEZASI ALDI.(FOTO:KONYA,DHA)

Tolga YANIK/KONYA, (DHA)

Etiketler:
 
Alkollü sürücü park halindeki 4 araca çarptı
 
Uludağ'da tatilciler kar altında araçlarını aradı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alkollü sürücü park halindeki 4 araca çarptı
KÜTAHYA'da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, park halindeki 4 araca ...
Tartıştığı arkadaşını bıçaklayarak öldürdü
GAZİANTEP’te, Erdem Ç., tartıştığı arkadaşı Kedir Çanka'yı (20), bıçaklayarak öldürdü.
Liseli Şeymanur yolun karşısına geçemedi
MUĞLA'da yolun karşısına geçmeye çalışırken minibüsün çarptığı lise öğrencisi ...
 
İşsiz kalınca sokakta oyuncak gelin satmaya başladı
ADANA'da eşi çalışmadığı için ev kirası ve 3’ü lisede okuyan 4 çocuğunun ...
Almanya'dan geldi, sokak köpeklerine kulübe yaptırdı
ALMANYA'da yaşayan iş insanı Şeref Çağlar, memleketi Kütahya'nın Tavşanlı ...
Eve giren hırsızlar suçüstü yakalandı
KONYA'da bir eve hırsızlık için giren Osman S. ve Hakan Ç. ile dışarıda ...
 
Askere gitmeye hazırlanan Mert, kazada öldü
NİĞDE’de hafif ticari araç ile kamyon çarpıştı. Kazda askere gitmek için ...
Donan sulama havuzunda mahsur kaldılar
TEKİRDAĞ'ın Malkara ilçesinde ormanlık alanda tarlaların sulanması amacıyla ...
Domuzların saldırısına uğradı
MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, odun toplamak için ormana giden 16 yaşındaki ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva