Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
14 Mayıs 2011 Cumartesi - 15:35

Cinayet gibi kaza

Beşiktaş'ta yaya gecidinden yolun karşısına geçmeye çalışan kadına çarparak ölümüne neden olan sürücü, "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak sanığın suçu olası kastla işlediğini belirten mahkeme heyeti, cezayı 20 yıl hapis cezası olarak belirledi.

Cinayet gibi kaza
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sanığın pişmalık duymasını ve sabıkasız geçmişini dikkate alan mahkeme, cezayı indirerek sanığı 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Son sözü sorulan sanık, "Çok üzgün ve pişmanım. Yaşanmaması gereken bir durumu yaşadım. Vizdan azabı çekiyorum" dedi. 2009 yılındaki kaza güvenlik kamerasına böyle yansımıştı.

Beşiktaş'ta 2009 yılında "kırmızı ışıkta" durmayarak yaya geçidindeki Gülüzar Çokduru'ya (47) çarpıp ölümüne neden olan tutuklu sanık Emir Rasim Parlak, "adam öldürme" suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Son sözü sorulan sanık Parlak, "Çok üzgün ve pişmanım. Yaşanmaması gereken bir durumu yaşadım. Vizdan azabı çekiyorum" derken, Gülüzar Çokduru'nun çocukları, sanığın cezalandırılmasını istedi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada tutuklu sanık Emir Rasim Parlak ve taraf avukatları hazır bulundu. Sanık avukatı Fatma Perihan Vural, "Müvekkilim Yeni Zelanda'ya gitmeyi planlıyordu. Yurt dışına gideceğinden arkadaşlarıyla bir miktar alkol almış, alışık olmadığı için alkolün etkisini fazlaca hissetmiştir. Kaza meydana gelince olayın şokuyla ölene yardımda bulunmuş, olay yerinden kaçmamıştır. O günden bu yana derin vicdan azabı duymaktadır. Olay taksirle oluşmuştur. Herşeye rağmen biz sanığı tekrar topluma kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.

"OLASI KASTLA İNSAN ÖLDÜRMEKTEN CEZALANDIRILSIN"

Şikayetçi Ali Karlıdağ "Ben bu olay ile birlikte yaşadığım annemi kaybettim. Şu anda tek başıma okuyor, yaşıyorum. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Şikayetçi Güliz Sirek "Annem zor koşullarda çalıştı. Birkaç ay sonra emekli olup rahata erecekti. Ancak bu kaza nedeniyle hayatını kaybetti. İki yıldır bizde çok üzgünüz. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. Şikayetçilerin avukatı Naci Özer, "Bu olay taksirle ölüm değildir. Sanık aşırı alkollüdür. Aşırı hızla seyretmiştir. Kırmızı ışık uyarısına uymamıştır. Maktule yaya kaldırımında çarparak ölümüne neden olmuştur. Buna göre olası kastla insan öldürmek suçunun cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

SAVCI MÜEBBET İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı mütalasında suç tarihinde şoför sanık Parlak'ın 1.80 promil alkollü olduğunu belirtti. Sanığın Beşiktaş'ta şehir içinde uygulanması gereken hız limitlerine uymadığını ifade eden savcı, sanığın yaya geçidinde yolun karşı yönüne geçmek isteyen maktule Gülizar Çokduru'ya çarptığını hatırlattı. Savcı, Barbaros Bulvarı üzerinde sanık Emir Rasim Parlak'ın yaya geçitinde yavaşlamadığı, kırmızı ışıkta durmadığını belirtti. Maktulenin yaya geçidinin ortalarında üzerine doğru gelmekte olan aracı fark ettiğini anlatan savcı, maktülenin duraksamaya çalıştığı ancak buna rağmen sanığın yolun tam orta noktasında maktuleye çarptığını ifade etti. Savcı mütaalasında sanığın müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

SANIK 16 YIL 8 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Sanık Parlak son savunmasında, "Çok üzgün ve pişmanım. Yaşanmaması gereken bir durumu yaşadım. Üzgünüm. Vizdan azabı çekiyorum" dedi. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti sanığı "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak sanığın suçu olası kastla işlediğini belirten mahkeme heyeti, cezayı 20 yıl hapis cezası olarak belirledi. Sanığın pişmalık duymasını ve sabıkasız geçmişini dikkate alan mahkeme heyeti, cezayı indirerek sanığı 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sisteminizde Flash Player yüklü değil.
 
Ülken’den Çiftçiler Günü mesajı
 
Operasyonlar sürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya tatili yarım kaldı: 16 yaralı
KONYA'nın Beyşehir İlçesi'nde, Kayseri Erciyes Üniversitesi öğrencilerini ...
Öğrenciye dayak iddiası
MUĞLA İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Marmaris Ahu Hetman İlköğretim Okulu ...
Silahı başına dayadı ve...
Şişli'de Halaskargazi Caddesi üzerinde silahı ile havaya ateş eden bir kişi paniğe neden oldu.
 
Yabancı şirketlerin gözdesi
Mart ayı sonu itibariyle 22 bin 67 uluslararası sermayeli şirket ve şube ...
Parçalanmış cesedi bulundu
Fatih’te bir süredir kayıp olan Gürcü Alie Valishayeva'nın cesedi parçalanmış ...
Yılanlı tedaviye yasak geldi
BAYBURT'un Kırkpınar Köyü’nde bazı hastalıkların yılanla tedavi tedavi ...
 
Öğrencisi ile sevişirken basıldı
ADANA'da matematik öğretmeni 36 yaşındaki A.E., 14 yaşındaki kız öğrencisiyle ...
Güzergah isyanı minibüs yaktırdı
DENİZLİ’de Üçler Motorlu Taşıtlar Kooperatifi üyeleri, yargının lehlerine ...
Astımlı öğrenciye biber gazı
İstanbul Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Uluslararası Anayasa Kongresi'ni ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva