GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 Şubat 2021 Çarşamba - 11:35

Cinayet sanığı: Öldürmek istesem bin türlü yolunu biliyorum

ANTALYA'da CHP Döşemealtı eski İlçe Başkanı Hasan Haluk Yalçın'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan eski Özel Harekat Polisi Hakan Balcı'nın (50) yargılanmasına başlandı.

Cinayet sanığı: Öldürmek istesem bin türlü yolunu biliyorum
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen yıl 28 Eylül tarihinde, Döşemealtı ilçesinde meydana geldi. Eski arkadaş oldukları belirtilen CHP Döşemealtı eski İlçe Başkanı Hasan Haluk Yalçın ile Hakan Balcı, bir mekanda karşılaştı. Tartışan Yalçın ve Balcı, otomobille ormanlık alana gitti. Emekli Özel Harekat Polisi Hakan Balcı, burada Hasan Haluk Yalçın'ı tabancayla yaralayıp, boğarak öldürdü. Balcı, sonrasında cesedini yakmak için ormanı ateşe verip, bölgeden ayrıldı.

Çevredekilerin yangın ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale edip söndüren ekipler, vücudunda kısmen yanıklar oluşan Hasan Haluk Yalçın'ın cansız bedeniyle karşılaştı. Yalçın'ın cenazesi, yapılan incelemenin ardından, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Soruşturma başlatan Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Döşemealtı Sanayisi'nde büfe işleten Hakan Balcı'yı evinde gözaltına aldı. Hakan Balcı, ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

İDDİANAMEDE ÇARPICI DETAYLAR

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker imzasını taşıyan iddianamenin hukuki nitelendirme ve değerlendirme kısmında, şüpheli ve maktulün olay tarihinde bir eğlence merkezinde karşılaştıklarına dikkat çekilerek, şöyle denildi:

“Şüpheli maktulü darbedip, iteleyerek zorla aracına bindirerek ormanlık alana götürmüştür. Burada maktulü darbetmeye başladığı ve ardından tabanca ile maktule bir kez ateş etmiştir. Ancak kurşun öldürücü mahiyette değildir. Şüphelinin Özel Harekat polisi olması, yakın dövüş sanatını bilen birisi olması sebebiyle maktulü darbederken boyun bölgesine bası uygulamak sureti ile boğmuştur. Bilahare olay yerine tekrar giderek cesedi ortadan kaldırmak için ormanlık alanı ateşe vermiştir. Tüm dosya kapsamında şüphelinin hem 'kasten öldürme', hem de 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan sorumlu tutulması gerektiği kanaat ve sonucuna varılmıştır."

'İSTESEM SENİ DEFALARCA ÖLDÜRÜRDÜM'

Ömür boyu hapsi istenen Hakan Balcı, Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Balcı, duruşmaya cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katılırken, maktulün yakınları ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. Savunmasında cinayet iddiasını kabul etmeyen Hakan Balcı, maktul ile birlikte ortak büfe işlettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Hasan Haluk 2019 yılının haziran ayında işi bıraktı. Bana ve maliyeye borcu vardı. Maliye benim maaşıma haciz koydu. Olaydan bir hafta önce evimi sattım. Olay günü, Döşemealtı ilçesi Çığlık Mahallesi'nde eğlence merkezinin sahibi ve bir arkadaşımla alkol alıyorduk. 23.00 sıralarında ayrılmak üzere iken, Hasan Haluk ve 3 arkadaşı geldi. Araçları çamura saplanmıştı. 3 kişi aracı çamurdan çıkarmaya çalışırken, Hasan Haluk onlardan biraz uzaktaydı. Yanına yaklaşarak, 'Haluk başkan iki yıldır sana ulaşmaya çalışıyorum. Neredesin?' diye sordum. Koluna girdim ve yürümeye başladık. 'Konuyu çözelim' dedim. Haluk başkan da 'Benim kimseye borcum yok. Borcun var diyenin de.' diyerek küfretmeye başladı. Kendisine bendeki senetlerini ve iş yerinde yediği cezaları söyledim ama kabul etmedi. Beni ittirince sendeledim ve yere düştüm. Kalktıktan sonra üzerine atladım. Kafa attım. Sendeledi ama düşmedi. O sırada arabayı çamurdan çıkarmaya çalışan arkadaşları mekana girmişlerdi. İş yeri sahibi yanımıza gelerek mekanın önünde kavga etmememizi ve başka yerde konuşmamızı istedi. Kendisinden özür dileyerek, Haluk başkana 'Gel gidelim' dedim. O da 'Tamam, istediğin yere gidelim. Senden korkan mı var' dedi ve aracımın arka koltuğuna bindi. 50 metre gittikten sonra durduk ve tuvalet ihtiyacımızı giderdik. Sonrasında tekrar araca bindik ancak bu kez Haluk başkan öne oturdu. Araçta tartışmaya devam ettik. Bana sürekli küfrediyordu. Ben de karşılık verdim. Araçta alkol almayı sürdürdük ve ormana gittik. Araçtan indik ve tartışmamız sürdü. Hasan Haluk'a hitaben 'Borçları kapatacağını söylemiştin' dedim. Bu sözüme karşılık da küfretti ve üzerime yürüdü. Boğuşmaya başladık. Bu sırada üzerimdeki tabancayı belimden çıkardım ve ona 'Başkan istesem seni defalarca öldürürdüm. Bu işi hal yoluna koy' dedim. Silah elimde iken Hasan Haluk üzerime atladı. 8-10 metrelik dereye yuvarlandık. Silah bir kez ateş aldı. Ortam karanlıktı. Silahın kendisine isabet edip etmediğini bilmiyorum. İkimiz de oturur vaziyetteydik. Hasan Haluk yine küfretmeye başladı. Boğuşmaya devam ettik. Bana borcunun olmadığını söyleyerek, küfretmeyi sürdürdü. Ben de 'Allah belanı versin. Şu düştüğüm hale bak' dedikten sonra olay yerinden ayrıldım. Onu soranlara da yolda bıraktığımı söyledim."

'ONA ZARAR VERME GİBİ DÜŞÜNCEM OLMADI'

Mahkeme başkanının olay yerine daha sonra tekrar gidip gitmediği şeklindeki sorusuna Balcı, "Gitmedim" karşılığını verdi. Hasan Haluk Yalçın'ın öldüğünü ve ormanın yandığını kolluk kuvvetlerinden öğrendiğini sözlerine ekleyen Hakan Balcı, “Maktulün boğularak öldüğünü de Adli Tıp raporunda okudum. Boğuşma sırasında Hasan Yalçın başkanın boynundan tutmuş olabilirim. Ben özel harekatçıyım. Öldürmek istesem bin türlü yolunu biliyorum. Benim ona zarar verme gibi bir düşüncem olmadı. Yaşananlardan dolayı üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Tanıkların dinlenmesinin ardından, sanığın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

ANTALYA'DA CHP DOSEMEALTI ESKI ILCE BASKANI HASAN HALUK YALCIN'I OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN ESKI OZEL HAREKAT POLISI HAKAN BALCI'NIN (ORTADA) YARGILANMASINA BASLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA CHP DOSEMEALTI ESKI ILCE BASKANI HASAN HALUK YALCIN'I (FOTODAKI) OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN ESKI OZEL HAREKAT POLISI HAKAN BALCI'NIN YARGILANMASINA BASLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA CHP DOSEMEALTI ESKI ILCE BASKANI HASAN HALUK YALCIN'I OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN ESKI OZEL HAREKAT POLISI HAKAN BALCI'NIN YARGILANMASINA BASLANDI. (OLAY YERI) (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

 
Honamlı keçileri projesi ilk meyvesini verdi
 
Boş sandığı tabancayla Rus ruleti oynarken öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizlerde kış mevsiminin renk cümbüşü
ANTALYA'nın Demre ilçesindeki dünya cenneti Kekova'da, gün batımı sırasında ...
'Hayaletler'e Kazablanka'dan 2 ödül
GEÇEN yıl 57'ncisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ...
Demre'de mevsimi şaşıran ağaçlar çiçek açtı
ANTALYA'nın Demre ilçesinde sıcak havaya aldanıp, mevsimi şaşıran badem ...
 
Ampute futbolun genç yıldızının transfer heyecanı
ANTALYA'da kaval kemiği olmadan dünyaya gelen Ali Deniz'in (14) sol bacağı, ...
Sevgililer gününün kırmızı gülü serada 5, çiçekçide 15 lira
SEVGİLİLER günü öncesinde Antalya'daki kırmızı gül üreticileri ihtiyacı ...
'Gizli davetli', düğün salonlarını denetleyecek
PANDEMİ nedeniyle düğünlerin yasaklanması nedeniyle zor günler geçiren ...
 
Eylemler Antalya'ya sıçrar endişesi yasak getirdi
Antalya Emniyet Müdürlüğü, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atamasıyla ...
İlik nakli bekleyen diş hekimi Selen için seferber oldular
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde akut lösemi hastası diş hekimi Selen Utlu ...
Veznedardan 2 milyon liralık vurgun iddiası
ANTALYA'da yıllar içinde veznedar olarak çalıştığı kurumdan 2 milyon lirayı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva