'Down Sendromlular Spor Oyunları' Antalya'da başlıyor
'Down Sendromlular Spor Oyunları' Antalya'da başlıyor
Çanakkale şehitleri Antalya’da törenlerle anıldı
Çanakkale şehitleri Antalya’da törenlerle anıldı
'İntihar etti' demişlerdi, gerçek sorguda ortaya çıktı
'İntihar etti' demişlerdi, gerçek sorguda ortaya çıktı
Oyuncu Wilma Elles Hindistan’a açılıyor
Oyuncu Wilma Elles Hindistan’a açılıyor
29 Ekim 2020 Perşembe - 09:11

Cinayet sanığının yakınlarından, 'Zehra ve Korhan yaşıyor' iddiası

ISPARTA'da 3 yıldır kayıp olan Zehra Çaycı (23) ve Korhan Taştekin'i (33) öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Ali Aydıner hakkında 5 Kasım günü görülecek duruşmada karar verilmesi beklenirken, anne Alime Aydıner ile abla İlkay Kırmızıgül, kayıp ikilinin yaşadığını öne sürdü.

Cinayet sanığının yakınlarından,  Zehra ve Korhan yaşıyor  iddiası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Isparta'da iplik fabrikasında çalışan 3 çocuk babası Korhan Taştekin ile aynı iş yerinde çalışan 2 çocuk annesi Zehra Çaycı, 10 Ağustos 2017 tarihinde ortadan kayboldu. Çaycı ve Taştekin'in öldürülmüş olma ihtimallerine karşı Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Polis, Zehra Çaycı ve Korhan Taştekin'in arkadaşı olan 'Besici Ali' lakabıyla bilinen Ali Aydıner'i 2018 yılının mayıs ayında gözaltına aldı. Tutuklanan Aydıner hakkında, 'kasten adam öldürme' suçundan 2 kez ömür boyu hapis cezası istemi ile Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

'KARDEŞİM BOŞ YERE SUÇLANDI'

5 Kasım günü görülecek karar duruşması öncesi tutuklu sanık Ali Aydıner'in annesi Alime Aydıner ve abla İlkay Kırmızıgül, Korhan Taştekin ile Zehra Çaycı'nın 10 Ağustos 2017 gecesi en son görüldükleri besihanede, Demirören Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Ali Aydıner'in ablası İlkay Kırmızıgül, "Kardeşim boş yere 2 yıl 5 aydır cezaevinde yatıyor. Benim kardeşim suçsuz. Zehra ve Korhan'ın halen sağ olduklarına ve saklandıklarına eminiz" dedi.

'KORHAN'IN ESKİ EŞİ OLAY GÜNÜ BU BÖLGEDE'

İlkay Kırmızıgül, Korhan Taştekin'in eski eşi Ö.'nün HTS kayıtlarında, olayın olduğu saatlerde ve ertesi gün erken saatlerde besihane civarında olduğunun görüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Aynı şekilde Ö.'nün babasının telefonunun da ertesi gün öğleye doğru besihane civarından sinyal verdiği görülmüştür. Ö., Ali'nin ses kaydını almış. Ali ses kaydında 'Benim hiçbir şekilde olayla ilgim yok, benim alnım ak' demesine rağmen, birkaç masumane, iyi niyetli yanlış konuşmaları aleyhine kullanılmıştır. Ayrıca Korhan'ın besihaneden ayrılmasının hemen ardından telefonunun HTS kayıtlarına göre nerelerden sinyal verdiği belli. Bu da şunu gösteriyor ki Korhan, Ali'nin yanından ayrılmış, ayrıldıktan sonra da telefonu sabaha kadar Isparta'daki bazı bölgelerden sinyal vermeye devam etmiştir."

'KORHAN VE ZEHRA BAŞKA ARAÇLA BURADAN AYRILMIŞ'

Abla Kırmızıgül, olay gecesi Korhan ve Zehra'nın, yanlarında bulunan çocuğu, Zehra'nın eski kayınvalidesine bıraktıktan sonra besihaneye geri geldiğini, ardından da başka araçla oradan ayrıldıklarını anlatarak, iddialarını şöyle sürdürdü:

“Korhan olay gecesi aracını burada bırakarak kardeşime emanet etmiş. 'Ben sabah geri geleceğim, gelmezsem öğleye kadar babama teslim et' diyerek Zehra ile birlikte kendilerini almaya gelen araçla 'Antalya'ya gidiyoruz' diye ayrılmış. Kardeşim de ertesi gün, Korhan gelmeyince babasına arabayı teslim etmiş."

'SWARM HESABINDAN YER BİLDİRİMİNDE BULUNMUŞ'

Ali Aydıner'in tutuklanıp cezaevine gönderilmesinden sonra kayıp olan Korhan Taştekin'in kendisine ait swarm hesabından yer bildiriminde bulunduğunu, bunun da soruşturma dosyasında yer aldığını kaydeden Kırmızıgül, "Bu hesaptan Korhan bir gece kulübünde olduğuna ilişkin yer bildiriminde bulunmuştur. Şifre işlemleri ile giriş yapılan bu hesaptan yer bildiriminde bulunması Korhan'ın sağ olduğunun delilidir. Biz kardeşimin masum olduğuna inanıyoruz. Türk adaletine sonuna kadar güveniyoruz ve masumiyetinin ortaya çıkıp beraat edeceğine inanıyoruz" dedi.

'BENİM OĞLUM SUÇSUZ ANALAR HİSSEDER'

Oğlunun cinayet suçlamasıyla yargılanmasından dolayı oldukça üzgün olduğunu belirten Alime Aydıner ise "Çok üzgünüm, konuşamıyorum bile. Oğlumun suçsuz olduğunu biliyorum. O öyle bir suç işlese ana yüreği bunu hisseder. Yattığından, kalktığından hal ve hareketlerinden anneler anlar. Ben kendisiyle de kaç kez konuştum. Oğlum suçsuz. O kimseye zarar veremez. Evimizde tavuklarımız var, onu bile kesemez. Babamız keser, biz ana- oğul temizleriz. Onların ikisi de yaşıyor ama benim oğlum hasta halinde ceza çekiyor. Oğlumun suçsuzluğu eninde sonunda ortaya çıkacak. Biz devletimize güveniyoruz. Oğluma ne iftiralar atıldı ama hepsi ortaya çıkacak. Biz vicdanen çok rahatız. Asla benim oğlum böyle bir şey yapamaz o yüzden rahatız" diye konuştu.

'KORHAN VE ZEHRA BİR YERLERDE YAŞIYOR'

Zehra Çaycı ile Korhan Taştekin'in bir yerlerde yaşadığını öne süren anne Aydıner, "İlk baştan söyledim, 'ikisi, bunlar gitti' dedim. Öldü dediklerinde hiç ihtimal dahi vermedim, çünkü benim oğlum böyle bir şey yapamaz. En çok üzüldüğüm oğlum kanser hastası ve tedavisi yarım kaldı. Orada iyice hastalanır diye üzüldük. Masumiyeti er geç ortaya çıkacak" dedi.

ISPARTA'DA UC YILDIR KAYIP OLAN ZEHRA CAYCI (FOTODAKI) ILE KORHAN TASTEKIN'I OLDURDUGU IDDIASIYLA 2 YILDIR TUTUKLU YARGILANAN VE 2 KEZ OMUR BOYU HAPSI ISTENEN ALI AYDINER'IN ANNESI ALIME AYDINER ILE ABLASI ILKAY KIRMIZIGUL, KORHAN ILE ZEHRA'NIN HAYATTA OLDUGUNU ILERI SURDU.(FOTO:ISPARTA-DHA-ARSIV)

ISPARTA'DA UC YILDIR KAYIP OLAN ZEHRA CAYCI (FOTODAKI) ILE KORHAN TASTEKIN'I OLDURDUGU IDDIASIYLA 2 YILDIR TUTUKLU YARGILANAN VE 2 KEZ OMUR BOYU HAPSI ISTENEN ALI AYDINER'IN ANNESI ALIME AYDINER ILE ABLASI ILKAY KIRMIZIGUL, KORHAN ILE ZEHRA'NIN HAYATTA OLDUGUNU ILERI SURDU.(FOTO:ISPARTA-DHA-ARSIV)

ISPARTA'DA UC YILDIR KAYIP OLAN ZEHRA CAYCI ILE KORHAN TASTEKIN'I OLDURDUGU IDDIASIYLA 2 YILDIR TUTUKLU YARGILANAN VE 2 KEZ OMUR BOYU HAPSI ISTENEN ALI AYDINER'IN ANNESI ALIME AYDINER ILE ABLASI ILKAY KIRMIZIGUL, KORHAN ILE ZEHRA'NIN HAYATTA OLDUGUNU ILERI SURDU.(ZEHRA CAYCI ILE KORHAN TASTEKIN'IN EN SON GORULDUGU, ALI AYDINER'IN BABASINA AIT BESIHANE)(FOTO:ISPARTA-DHA)

ISPARTA'DA UC YILDIR KAYIP OLAN ZEHRA CAYCI ILE KORHAN TASTEKIN'I OLDURDUGU IDDIASIYLA 2 YILDIR TUTUKLU YARGILANAN VE 2 KEZ OMUR BOYU HAPSI ISTENEN ALI AYDINER'IN ANNESI ALIME AYDINER (FOTODAKI) ILE ABLASI ILKAY KIRMIZIGUL, KORHAN ILE ZEHRA'NIN HAYATTA OLDUGUNU ILERI SURDU.(FOTO:ISPARTA-DHA-ARSIV)

ISPARTA'DA UC YILDIR KAYIP OLAN ZEHRA CAYCI ILE KORHAN TASTEKIN'I OLDURDUGU IDDIASIYLA 2 YILDIR TUTUKLU YARGILANAN VE 2 KEZ OMUR BOYU HAPSI ISTENEN ALI AYDINER'IN ANNESI ALIME AYDINER ILE ABLASI ILKAY KIRMIZIGUL (FOTODAKI), KORHAN ILE ZEHRA'NIN HAYATTA OLDUGUNU ILERI SURDU.(FOTO:ISPARTA-DHA)

ISPARTA'DA UC YILDIR KAYIP OLAN ZEHRA CAYCI ILE KORHAN TASTEKIN'I (FOTODAKI) OLDURDUGU IDDIASIYLA 2 YILDIR TUTUKLU YARGILANAN VE 2 KEZ OMUR BOYU HAPSI ISTENEN ALI AYDINER'IN ANNESI ALIME AYDINER ILE ABLASI ILKAY KIRMIZIGUL, KORHAN ILE ZEHRA'NIN HAYATTA OLDUGUNU ILERI SURDU.(FOTO:ISPARTA-DHA-ARSIV)

ISPARTA'DA UC YILDIR KAYIP OLAN ZEHRA CAYCI ILE KORHAN TASTEKIN'I (FOTODAKI) OLDURDUGU IDDIASIYLA 2 YILDIR TUTUKLU YARGILANAN VE 2 KEZ OMUR BOYU HAPSI ISTENEN ALI AYDINER'IN ANNESI ALIME AYDINER ILE ABLASI ILKAY KIRMIZIGUL, KORHAN ILE ZEHRA'NIN HAYATTA OLDUGUNU ILERI SURDU.(FOTO:ISPARTA-DHA-ARSIV)

ISPARTA'DA UC YILDIR KAYIP OLAN ZEHRA CAYCI ILE KORHAN TASTEKIN'I OLDURDUGU IDDIASIYLA 2 YILDIR TUTUKLU YARGILANAN VE 2 KEZ OMUR BOYU HAPSI ISTENEN ALI AYDINER'IN ANNESI ALIME AYDINER ILE ABLASI ILKAY KIRMIZIGUL, KORHAN ILE ZEHRA'NIN HAYATTA OLDUGUNU ILERI SURDU.(ZEHRA CAYCI ILE KORHAN TASTEKIN'IN EN SON GORULDUGU, ALI AYDINER'IN BABASINA AIT BESIHANE) (FOTO:ISPARTA-DHA)

ISPARTA'DA UC YILDIR KAYIP OLAN ZEHRA CAYCI ILE KORHAN TASTEKIN'I OLDURDUGU IDDIASIYLA 2 YILDIR TUTUKLU YARGILANAN VE 2 KEZ OMUR BOYU HAPSI ISTENEN ALI AYDINER'IN (FOTODAKI) ANNESI ALIME AYDINER ILE ABLASI ILKAY KIRMIZIGUL, KORHAN ILE ZEHRA'NIN HAYATTA OLDUGUNU ILERI SURDU.(FOTO:ISPARTA-DHA-ARSIV)

Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA)

Etiketler:
 
Antalya'nın 'çöp gönüllüleri'
 
Veysel Sarı: Antalyaspor'u hak ettiği yere getireceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyet Müdür Yardımcısı Nadir Nadirgil toprağa verildi
GAZİANTEP'te evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İl Emniyet ...
Kurtların saldırdığı sürüde 15 koyun telef oldu
ISPARTA'nın Yalvaç ilçesinde kurtların saldırdığı sürüdeki 15 koyun telef oldu.
Uyuşturucu ve sahte alkol operasyonu
ISPARTA'da düzenlenen uyuşturucu madde ve sahte alkol operasyonunda 6 ...
 
Isparta'da CHP'li Kılınç'ın 'Trabzon' paylaşımı tepki çekti
CHP'nin Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç'ın ...
Tandırda yakılan adamın cesedini Antalya'dan giden oğlu buldu
ISPARTA'nın Senirkent ilçesinde 3 çocuk annesi E.G. (40), boşandıktan ...
Eşiyle tartışıp, kendisini eve kilitledi
ISPARTA'da kimliği belirsiz bir kişi, hakkında uzaklaştırma kararı verilen ...
 
Türkiye'nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılar'
Bilim insanları, sadece Isparta Aksu'daki 20 bin tonluk toryum rezervinin, ...
Eğirdir'de koronavirüs denetimleri sürdü
ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında denetim yapıldı.
Eğirdir'e 116 yataklı hastane
ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde 116 yataklı devlet hastanesinin yapımı sürüyor.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva