Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
18 Mayıs 2021 Salı - 14:53

Cinayet tanığı: Serdar, Harun'u vurduktan sonra namluyu bana doğrulttu

ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde para meselesi yüzünden çıkan kavgada Harun Algül'ü (36) öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapsi istenen tutuklu sanık Serdar Can'ın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen M.Ö., “Serdar, Harun'u vurduktan sonra namluyu bana doğrultu" dedi.

Cinayet tanığı: Serdar, Harun u vurduktan sonra namluyu bana doğrulttu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen yıl 5 Haziran akşamı, Korkuteli ilçesine bağlı Bayat Mahallesi'nde meydana geldi. Serdar Can ve Aydın Eser, iddiaya göre aralarındaki para meselesini konuşmak için Harun Algül ile M.Ö.'nün ortak olduğu soğuk hava deposuna gitti. Burada çıkan kavgada Harun Algül, av tüfeğiyle göğsünden ve bacağından vurularak öldürüldü. Kaçan Serdar Can ve Aydın Eser, bir süre sonra yakalanarak, gözaltına alındı. İki şüpheli, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede nöbetçi hakimlikçe 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

'MAKTULÜ TANIMAM'

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ifadesine yer verilen sanıklardan Serdar Can, maktulün yaşanan arbedede tüfeğin ateş alması sonucu vurulduğunu, ölen Harun Algül'ü tanımadığını ve bir alışverişi olmadığını öne sürdü. Serdar Can, ifadesinde şunları söyledi:

“Aydın Eser arkadaşımdır. Maktul Harun Algül'ü tanımam. Olay günü Aydın Eser ve A.A. ile birlikte M.Ö.'nün ortak olduğu soğuk hava deposuna alacağımı almak için gittik. M.Ö. orada değildi. Depodaki M.B. isimli şahıs bize silah doğrultarak, 'Hiçbir yere gitmeyeceksiniz' dedikten sonra telefonda konuştuğu kişiye, 'Bunları rehin aldım. Çabuk gelin buraya' dediğini duydum. Sonra arabalarımızın anahtarlarını aldı. Bir süre sonra ortam sakinleşti ve M.B. isimli kişi bizden özür diledi. Sohbet etmeye başladık. Sonra M.Ö. ile birlikte 5-6 kişi geldi ve Aydın Eser'e saldırdı. M.B. isimli şahıs silahını alarak yeniden yanımıza geldi. Ben de aracımdaki av tüfeğini aldım ve korkutmak için havaya bir el ateş ettim. M.Ö. tüfeğin üstüne atladı. Tüfeği çekiştirirken tüfek yine patladı ve Harun Algül'ün vurulduğunu gördüm. Sonrasında olay yerinden kaçtım."

'YÜZÜME YUMRUK ATTI'

Aydın Eser ise ifadesinde, Harun Algül'ün M.Ö. ile birlikte olay yerine geldiğini belirterek, “Maktul bize 'Siz kimsiniz benim depoma geliyorsunuz?' diyerek yüzüme yumruk attı. Yere düştüm. Daha sonra birkaç kişi daha bana vurdu. Yerden kalkmaya çalışırken maktul Harun Algül, çay demliğini şakak bölgeme fırlattı. O sırada M.B. isimli şahıs silahla üzerime doğru geldi ve 2-3 el silah sesi duydum. Ama kimin ateş ettiğini görmedim. Harun Algül'ün yere düştüğünü gördüm. Bu sırada M.Ö. ile Serdar Can tüfeği çekiştiriyordu. Tüfek yine patladı. Sonrasında Serdar Can ile birlikte olay yerinden uzaklaştık" dedi.

'DURUŞMA ERTELENDİ'

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen önceki duruşmalarda, Aydın Eser tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, dün görülen duruşmaya, Serdar Can tutuklu olduğu cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Tutuksuz sanık Aydın Eser ile sanık avukatı da salonda hazır bulundu.

'SERDAR NAMLUYU BANA DOĞRULTTU'

Uzun süredir ifadesi alınamayan maktul Harun Algül'ün iş ortağı M.Ö., duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılarak tanık sıfatıyla yaşananları anlattı. Harun Algül ile mantar yetiştiriciliğinde ortaklık yaptığını belirten M.Ö., olay günü depodaki bir çalışanın telefon açtığını, iş yerlerine gelen birilerinin kendilerine mantar toplatmadığını söylediğini belirtti. Harun Algül ile birlikte depoya geldiklerini ve çardakta 4-5 kişinin oturduğunu sözlerine ekleyen M.Ö., “Harun arabadan önden indi. Ben de hemen arkasından. Harun ile Aydın Eser bir anda kavgaya tutuştu. Harun'un Aydın'a müdahalede bulunduğunu görmedim. Bir anda Serdar Can elinde tüfekle belirdi. Sıka sıka geliyordu. Doğrudan Harun'u hedef alarak iki kez ateş etti. Harun yere yığıldı. Serdar silahı havaya doğrultarak bir el daha sıktı. Sonrasında namluyu bana doğrultu. Tam sıkacaktı ki namlunun ucundan ittirerek tüfeği yere düşürdüm. Silah düşünce Serdar ve Aydın olay yerinden kaçtı. Harun'un Serdar'a karşı bir eylemi olmadı. Elinde silah falan yoktu" dedi.

Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Mavi Kelebekler, Türkiye Kupası yolunda
 
'Filistin halkının yanındayız'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahilde kabindeki genç kızları görüntülerken yakalandı
ANTALYA Konyaaltı sahilindeki kabinlerde üstlerini değişen 2 genç kızı, ...
Sahilde kabindeki genç kızları görüntülerken yakalandı
ANTALYA Konyaaltı sahilindeki kabinlerde üstlerini değişen 2 genç kızı, ...
Turizmde tüm verileri tek çatıda toplayacak TURSAM kuruldu
TÜRKİYE'de turizm sektörünün politika, plan ve girişimlerine destek olmak ...
 
FETÖ üyesi 5 sanığa, 7 yıl 6 ay ile 10 yıl hapis
ANTALYA'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan örgütün ...
Kaçak tütün ve makaron operasyonu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde polis ekipleri bir ev ve iş yerine kaçak ...
İsviçreli Jonas aile geleneğine pedal çeviriyor
Ailesi bisiklet turu için 22 kez Türkiye'ye gelen İsviçreli Jonas Wüst ...
 
Sanatçı Yıldız Ayhan yoğun bakımda
TRT'nin ünlü ses sanatçılarından, zatürre teşhisiyle tedaviye alınan 83 ...
Kokoreç yerine ceza yediler
ANTALYA'da, sokak kısıtlamasını ihlal edip, otomobille kokoreç yemeye ...
Domatesin koronası; İsrail virüsü...
ANTALYA'daki domates üreticisi, İsrail'den gelen tohumlarda ortaya çıktığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva