Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
29 Mayıs 2019 Çarşamba - 11:27

Çıralı, Olimpos ve Adrasan için 'rezervasyonsuz gelmeyin' uyarısı

ANTALYA'nın doğa ve tarihle iç içe, butik ve bungalov evlerden oluşan pansiyon tarzı turizmin yapıldığı dünyaca ünlü sahillere sahip Çıralı, Olimpos ve Adrasan'da bulunan toplam 50 bin yatak kapasiteli tüm işletmeler, Ramazan Bayramı tatili için yüzde 100 doluluğa ulaştı.

Çıralı, Olimpos ve Adrasan için  rezervasyonsuz gelmeyin  uyarısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İşletmeciler, tatilcileri uyararak, rezervasyonsuz gelenlerin araçlarında yatmak zorunda kalabileceğini vurguladı.

Antalya'nın Kemer ve Kumluca ilçelerinde dünyaca ünlü sahilleri, antik kentleri, portakal ağaçları ve begonvillerle süslü doğayla iç içe bungalov evleriyle pansiyon tarzı turizmin yapıldığı Çıralı, Adrasan ve Olimpos, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yoğun taleple karşı karşıya. Bölgedeki işletmeciler tesislerinin yüzde 100 doluluğa ulaşmasına rağmen, her gün kendilerine yüzlerce telefon geldiğini, boş oda talep edildiğini ancak olumlu yanıt veremediklerini söyledi. Yan yana üç sahil beldesinde çadır kuracak yer dahi bulmanın çok zor olduğu uyarısında bulunan işletmeciler, rezervasyonsuz gelenlerin araçlarında yatmak zorunda kalabileceğini vurguladı.

50 BİN YATAK DOLDU

Çıralı tatil beldesinin bağlı olduğu Ulupınar'ın muhtarı Habip Altınkaya, Çıralı, Olimpos ve Adrasan'ın Antalya'nın en güzide tatil bölgeleri olduğunu belirterek, "Buradaki işletmelerimiz butik otel tarzında ve bungalov ahşap evler çok revaçta. Çıralı, Olimpos ve Adrasan'da toplam 50 bin yatak olduğunu tahmin ediyoruz. Bayram tatilinin 9 gün olması talebi artırdı. Şu anda yüzde 100 doluluğa ulaştık. Yoğun tatilci bekliyoruz. Yüzde 100 doluluğa ulaştığı için artık yer bulmak da çok zor, belki tek tük oda vardır. Bu saatten sonra yer bulmak zor" dedi.

DOĞA HARİKASI KOYLAR VE ANTİK KENTLER

Çıralı bölgesinde tatil tercih edenlerin doğayla barışık, doğayı seven insanlar olduğunu belirten Altınkaya, "Sadece deniz-kum-güneş değil, doğayla iç içe yaşamak, dinlenmek, rahatlamak isteyenlerin tercih ettiği bir bölge. Burada günlük aktivite imkanı da çok fazla. Ceneviz, Sazak gibi doğa harikası koylara düzenlenen tekne turları, Olimpos Antik Kenti, sönmeyen ateş Chimera, Likya yürüyüş yolları, Ulupınar'daki su kaynakları; insanlar dolu dolu tatil yapabiliyor" diye konuştu.

SAHİLDE GECELEMEK, ATEŞ YAKMAK YASAK

Bayram tatilini bu bölgede geçirecekler için uyarıda da bulunan Muhtar Altınkaya, "Bölgemiz bayramda çok yoğun, kalabalık olacak. İnsanlarımızın sahil bantları ve orman içinde ateş yakmaması, mangal tarzı şeylerden sakınmalarını istiyoruz. Çünkü yaz dönemine girdik, yangın tehlikesi arttı. Ayrıca Çıralı sahili deniz kaplumbağaları üreme alanımız. Sahil bandında gecelemek, ateş yakmak, gürültü yapmak yasak. Tatilcilerimizin bu konulara duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

'TALEP VAR AMA MAALESEF YER VEREMİYORUZ'

Dokuz günlük bayram tatilinde bölgedeki doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığını anlatan Çıralı Turizm İşletmeciler Derneği Başkanı Mehmet Altıntaş da, "Talep almaya devam ediyoruz ama yer yok, dolu. Maalesef yer veremiyoruz. Buraya gelen turist profili nitelikli, aile turistler. Denize giriyor, günübirlik tekne turları, Kumluca ve Kemer'de halk pazarlarına gidip alışveriş yapıyorlar. Günübirlik araç kiralayıp Kekova, Myra, Arykanda, Termessos, Antalya Kaleiçi, Perge, Side'ye kadar gidebilen, para harcayan nitelikli turist. Şu an doluluk oranı kendi otelimde yabancı turist yüzde 50; bayramda da Türk turistle geri kalan yüzde 50 dolmuş olacak. Fiyatlarımız oda kahvaltı 80-160 euro arasında değişiyor" diye konuştu.

'REZERVASYONSUZ GELEN ARABASINDA YATAR'

Olimpos'ta işletmeci Kadir Kaya da bölgede cumartesi gününden itibaren ciddi hareketlilik yaşanmaya başlayacağını kaydetti. Kaya, bayram boyunca da yoğunluğun süreceğini söyledi. Doluluğun yüzde 100'e ulaştığını aktaran Kadir Kaya, "Bugünlerde arayanların bayram için yer bulması mümkün değil. Rezervasyon iptali olursa ancak öyle yer bulabilir. Sadece bizim işletmemizi her gün 150-200 kişi arıyor, ama maalesef yer veremiyoruz. Çadır alanları dahi doldu. Rezervasyonu olmayanlar çadır kuracak yer dahi bulamayabilir. En azından arabasıyla gelenler yol kenarına çekip arabasında yatar" ifadelerini kullandı.

ODA FİYATLARI 200 TL'DEN 2 BİN TL'YE KADAR ÇIKIYOR

Çıralı'nın dünyanın sayılı, Türkiye'nin doğallığı bozulmamış ekoturizm ve ekotarım yapılabilen en güzel köyü olduğunu belirten pansiyon işletmecisi Mehmet Başar, Çıralı'da pansiyon ve bungalov tarzı işletmelerdeki toplam yatak kapasitesinin 120 bine yakın olduğunu, bayram için bunların tamamen dolduğunu anlattı. Her mevsim tercih edilen bölgenin Likya yolu, çevresindeki antik kentler ve doğayla iç içe, huzur dolu bir tatil imkanı sunduğunu ifade eden Başar, bayram için yer bulmanın ise artık çok zor olduğunu söyledi. Başar, bölgedeki gecelik fiyatların ise 200 TL'den başlayıp 1500- 2 bin TL'ye kadar çıktığını kaydetti.

EŞSİZ DOĞA VE TARİH

Bayramda Çıralı, Olimpos ve Adrasan'da tatilini geçirecekler için dünyaca ünlü sahiller dışında hem eşsiz doğayı hem de binlerce yıllık tarihi kentleri görme fırsatı var. Çıralı'da binlerce yıldır sönmeyen Yanartaş'ı, Olimpos Antik Kenti'ni görmek, Adrasan Tozlu Dağı'ndan yamaç paraşütü ve dalgıçlar gözetiminde dalış fırsatı yapmak, tekne turlarıyla Türkiye'nin Maldivleri de denilen Suluada'nın yanı sıra cennet koyları Akseki, Sazak, Ceneviz, Korsan ve Amerikan koyları gezisi mümkün. Yine tekne turlarıyla Aşk Mağarası ve Fosforlu Mağara turu, Adrasan Feneri, Gelidonya Feneri'nden Phaselis Antik Kenti'ne kadarki Likya antik yollarında yürüyüş yapılabiliyor. Bölgeye yakın Phaselis Antik Kenti, Kumluca Rhadiopolis Antik Kenti, Tahtalı Teleferik, Olimpos'ta ATV safari, Ceneviz Koyu'nda çamur banyosu da diğer seçenekler arasında bulunuyor.

ANTALYA'NIN DOGA VE TARIHLE IC ICE, BUTIK VE BUNGALOV EVLERDEN OLUSAN PANSIYON TARZI TURIZMIN YAPILDIGI DUNYACA UNLU SAHILLERE SAHIP CIRALI, OLIMPOS VE ADRASAN'DAKI TOPLAM 50 BIN YATAK KAPASITELI TUM ISLETMELER, RAMAZAN BAYRAMI ICIN YUZDE 100 DOLULUGA ULASTI.(FOTO:EMRAH GUL/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN DOGA VE TARIHLE IC ICE, BUTIK VE BUNGALOV EVLERDEN OLUSAN PANSIYON TARZI TURIZMIN YAPILDIGI DUNYACA UNLU SAHILLERE SAHIP CIRALI, OLIMPOS VE ADRASAN'DAKI TOPLAM 50 BIN YATAK KAPASITELI TUM ISLETMELER, RAMAZAN BAYRAMI ICIN YUZDE 100 DOLULUGA ULASTI.(FOTO:EMRAH GUL/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN DOGA VE TARIHLE IC ICE, BUTIK VE BUNGALOV EVLERDEN OLUSAN PANSIYON TARZI TURIZMIN YAPILDIGI DUNYACA UNLU SAHILLERE SAHIP CIRALI, OLIMPOS VE ADRASAN'DAKI TOPLAM 50 BIN YATAK KAPASITELI TUM ISLETMELER, RAMAZAN BAYRAMI ICIN YUZDE 100 DOLULUGA ULASTI.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN DOGA VE TARIHLE IC ICE, BUTIK VE BUNGALOV EVLERDEN OLUSAN PANSIYON TARZI TURIZMIN YAPILDIGI DUNYACA UNLU SAHILLERE SAHIP CIRALI, OLIMPOS VE ADRASAN'DAKI TOPLAM 50 BIN YATAK KAPASITELI TUM ISLETMELER, RAMAZAN BAYRAMI ICIN YUZDE 100 DOLULUGA ULASTI.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN DOGA VE TARIHLE IC ICE, BUTIK VE BUNGALOV EVLERDEN OLUSAN PANSIYON TARZI TURIZMIN YAPILDIGI DUNYACA UNLU SAHILLERE SAHIP CIRALI, OLIMPOS VE ADRASAN'DAKI TOPLAM 50 BIN YATAK KAPASITELI TUM ISLETMELER, RAMAZAN BAYRAMI ICIN YUZDE 100 DOLULUGA ULASTI. (ULUPINAR'IN MUHTARI HABIP ALTINKAYA) (FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

 
Miniklerden okuma bayramı
 
Kaleiçi Old Town Festivali 10-13 Ekim'de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tüm zamanların rekoru kırıldı ama...
TURİZMDE bu yıl 16 milyon yabancı turist hedefleyen Antalya'da, hava yoluyla ...
Antalya'da zengin Afrikalı devri
Dünya Turizm Forumu (World Tourism Forum) bu yıl Afrika kıtasının gizemli ...
Antalya'da dalış turizmi sezonu açıldı
ANTALYA ve çevresindeki dalış noktalarına yılın 12 ayı turistik dalış ...
 
Turizm gelirinin yüzde 25'i denizden
DENİZ Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Türkiye'nin ...
TÜROFED, Güney Kore ile turizm köprüsü kuracak
GÜNEY Kore Oteller Birliği ve Güney Kore Turizm Üniversitesi'nden bir ...
Antalya'ya gelen turist sayısı 2 milyonu geçti
TURİZMDE bu yıl tüm zamanların rekorunu kırmayı sürdüren Antalya'da, 10 ...
 
Güldürmeyin insanları
Turizm sektörünün en itibarlı ilk 10 markası belirlendi… Bu şirketlerin ...
Ayık: İstanbul seçiminin turizme mutlaka etkisi olacaktır
TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "İstanbul ...
Asıl amaç ne?
Antalya’nın simgelerinden Kesik Minare’ye ‘Külah’ takılmasına tepkiler ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva