Mustafa Çoban, kadının modernleÅŸmeyle birlikte gerçekleÅŸen deÄŸiÅŸimin, üretimde yaÅŸanan zenginliÄŸin ve ekonomide bir büyüme getirmesinin yanında bunun saÄŸlıklı yönetilemediÄŸi zamanlarda sömürüye aracılık ettiÄŸini belirterek, bu durumun özne olan insanı nesneye, aktör olması gereken kadınları da kapitalizmin figürüne dönüÅŸtürdüÄŸünü kaydetti.
Tarihimizin birçok kesitinde kadınların toplumsal liderlik görevi üstlendiÄŸini aktaran Çoban, "Anadolu'nun kalkınmasında öncü Fatma Bacı'dan istiklal mücadelemizin sembol isimlerinden Nene Hatun'a kadar çok baÅŸarılı rol modellerle hayatın her alanında yerlerini almıştır. EÄŸitimden edebiyata, sanattan ticarete, bilimden tekniÄŸe kadar birçok alanda ender ve eÅŸsiz örnekler yetiÅŸtirmiÅŸ medeniyet deÄŸerlerimizle bağımızı koparmadan, güncel olanı da yakalayarak, baÅŸkalaÅŸan deÄŸil, ufku görerek deÄŸiÅŸimi kendi iradesiyle yaÅŸayan bir toplum olmalıyız" dedi.
Çoban ÅŸöyle devam etti:
"Cinsiyetleri birbirinden ayrıştıran veya yarıştıran ya da tamamıyla eÅŸitleyen yaklaşımlar yerine her bireyin kendi ontolojik gerçeklerine uygun bir ÅŸekilde var olacağı ve rol üstleneceÄŸi, müktesebatı ölçüsünde statü kazanacağı, yozlaÅŸmaya kapalı, sürdürülebilir yollara ve yöntemlere ihtiyacımız var. Her zaman haktan, hukuku ayakta tutmaktan, adaletten yana olan EÄŸitim-Bir-Sen olarak, kadınlara yapılan iÅŸkence ve istismarı ÅŸiddetle, nefretle kınıyor, bu insanlık ayıbının bir an önce son bulmasını istiyor, bütün tutsakların hür, kadınların özgür, çocukların geleceÄŸi yaÅŸayacağı adil bir dünya temenni ediyoruz."
"8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün emeÄŸe daha fazla deÄŸer katmasını, insana daha çok saygı kazandırmasını, kültürümüzün ihya edileceÄŸi bir iklim ortaya çıkarmasını, deÄŸerlerimizin kök salacağı bir ortam oluÅŸturmasını, örnek kadınlarımızın daha iyi anlaşılacağı bir eÄŸitim sistemine hizmet etmesini arzuluyor; bugünün kadınlarımızın sorunlarının daha iyi anlaşılmasına vesile olmasını, çözümüne hizmet etmesini ve hayırlar getirmesini diliyoruz."
ANTALYA, (DHA)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |