Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
28 Ocak 2021 Perşembe - 09:36

Çobanı evlilik vaadiyle dolandıran genç kadın tutuklandı

ARTVİN’de evlilik vaadiyle çobanlık yapan Ercan Akbulut'u (25) yaklaşık 40 bin lira dolandırdıktan sonra ortadan kaybolan ‘Nehir Naz’ takma isimli Hülya Soyler (29), katıldığı bir televizyonun canlı yayın programında jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Çobanı evlilik vaadiyle dolandıran genç kadın tutuklandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Artvin’in Ardanuç ilçesinde evlenmek isteyen çoban Ercan Akbulut, tanıdığı bazı inşaat ustaları aracılığı ile Van nüfusuna kayıtlı Hülya Soyler ile tanıştırıldı. Aracılara 31 bin lira başlık parası veren çoban Akbulut, Van'dan aldığı kadınla Ardanuç’a geldi. Akbulut ve Soyler ile akrabaları yolculukları sırasında sosyal medyadan canlı yayın yaparak o anları da paylaştı. Canlı yayın sırasında gelin ve damat adaylarına yorum yazanlar mutluluklar diledi. Yolda bir restoranda yemek molası veren gelin ve damat adaylarının akrabaları, çekilen fotoğraf karesini de 'Gelinimizi aldık, geliyoruz' diye paylaştı.  

BİR ANDA ORTADAN KAYBOLDU

Ardanuç'ta 3 gün kalan Hülya Soyler, Ercan Akbulut ile alyans almak için kuyumcuya gitti. Burada pahalı bir alyans satın aldıran Hülya Soyler, kuyumcu çıkışı bir mağazaya girdi. Bu sırada Soyler, aniden ortadan kayboldu. Gelin adayına ulaşamayan ve dolandırıldığını anlayan çoban, jandarmaya başvurdu. Soyler'in bir taksiye binerek önce otobüs terminaline, ardından İstanbul’a gittiği belirlendi. Ercan Akbulut'un kadına başlık parası ile birlikte yaklaşık 40 bin lira harcadığı öğrenildi.

5 İLDE 300 BİN LİRALIK VURGUN İDDİASI

Artvin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hülya Soyler’in izini sürdü. Şüphelinin Türkiye’nin farklı illerinde çok sayıda kişiyi evlilik vaadiyle dolandırdığı, altın ve başlık paraları ile kaçtığı belirlendi. Düğün davetiyeleri de bastıran Hülya Soyler'in son 4 ayda, 5 ilden yaklaşık 300 bin liralık vurgun yaptığı tespit edildi. ‘Nehir Naz’ lakaplı Soyler, önceki gün katıldığı bir televizyonda canlı yayınlanan programda, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Soyler ile aileler arasında aracılık yapan Y.B. ve K.T. de yakalandı. Artvin’e getirilen şüpheliler, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Hülya Soyler tutuklandı, diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'BİR ANDA KAYBOLDU'

Yaşadığı olayı anlatan Ercan Akbulut, "Amcamın evini yapan bir usta vardı, amcam ustaya, ‘Benim bir yeğenim var, bunu baş göz edelim’ demiş. O da, ‘Ben bulurum ama 40-50 bin lira başlık parası var’ demiş. Amcam da babama danıştı. Babam da benle konuştu ve ‘olur’ dedim. Yavuz usta, ben, babam ve amcam Van Erciş'e gittik. Orada da aracı bir kişi vardı, onla birlikte kızın evine gittik. Eve girdik, oturduk çay falan içtik. Kızla beni konuşturdular ve olumlu gördüler. Daha sonra konu başlık parasına geldi. 40 bin lira para istediler, 31 bin liraya anlaştılar. Parayı hesaptan vermek istedik ama kabul etmediler. O an biraz şüphelendik, parayı vermeden Artvin’e geri geldik. Usta ‘Ayıp oldu’ dedi. Bizi bir daha onların evine götürdü. Çektiğimiz parayı nakit olarak verdik, kızı aldık ve Artvin’e geri geldik. Kız için 23 yaşında dendi ama 29 yaşında olduğunu öğrendik. Cuma günü akşam dışarı çıkıp gezdik. Pazartesi sabahı da nişan yüzüğü almak için Ardanuç’a gittik. Yüzüğü aldık elbise almak için başka bir mağazaya girdik. Bir anda mağazadan kayboldu, kaçtığını anladık" dedi.

‘EVLİLİKTEN SOĞUDUM’

İnsanların birbirini çok iyi tanıması gerektiğini ifade eden Akbulut, "Görücü usulünü kimseyle tavsiye etmiyorum daha önce hiç kız arkadaşım olmadı. Çok üzüldüm, iyi niyetle bir yola çıktık ama dolandırıldık. Yüzük almaya giderken, ‘uygun fiyatlı bir yüzük alalım, durumumuz iyi değil anlayış göster, zaten başlık parası verdik’ dedim ‘tamam’ dedi ama en pahalısını seçti. Kendisinin gerçek adını da bilmiyorum. Nikah için kimliğini istedim vermedi, aslında orada şüphelenmiştim. Kız buradan kaçmadan önce telefonumdaki tüm fotoğraflarımızı da silmiş, hiç delil bırakmamış. Biz şüphelenmeyelim diye babaannemle namaz kılıyorlardı, umreye gittiğini söyledi ama abdest aldığını hiç görmedim, sürekli namaz kılıyordu. Ben çiftçiyim ve koyunlarım var, 40 bin TL bizim için çok para. Ben bu parayı geri istiyorum ve şikayetçiyim. Artık evlilikten soğudum daha evlenmek istemiyorum. Yine kandırılmaktan korkuyorum, düzgün kısmetler karşıma çıkarsa olur ama konuşmam lazım. Hayatı paylaşabileceğim bir eş istemiştim. Buralardan kimseyi bulamadık, kızlar çiftçiye gelin gelmek istemiyor. Böyle bir çare aradık ve dolandırıldık” ifadelerini kullandı.    

‘KIZLAR, BURAYA GELMİYOR’

Olayı anlatan baba Tahsin Akbulut (57), "Bir tanıdığımız vesile oldu, çocuklar anlaştı. Ben de konuşmak istedim, hayvanlarımızın olduğunu söyledim, ‘ben bakarım, benim huzurum olsun, zenginlik önemli değil, kuru ekmek yerim’ dedi. Bilezik falan alıp takacaktım, yüzük aldım. Mağazaya gittim, elbise alırken mağazadan çıkmış. Sağa sola baktık, yok. ‘Ercan, gelin gitti’ dedim. Sonra muhtar geldi, karakola haber verildi. Ardından da yakalandı. Oğlum yanımızda kalıyor, ona yardımcı olsun diye getirmek istedik. Mal satılır insan satılmaz ama çaresiz kaldım. Kızlar, buraya gelmiyor, hayvancılığı sevmiyorlar” diye konuştu.

‘YANLIŞ YOLLARA BAŞVURDUK’

Adaletin yerini bulmasını isteyen anne Fikri Naz Akbulut (59), "Allah’ım ona fırsat vermesin. Cezasını alsın istiyorum. Paramızı helal kazanmıştık ama yanlış yollara başvurduk. Yaşlı olduğumuz için düşünemedik. ‘Ben umreye gittim, 200 kişinin sorumluluğunu aldım’ diyordu. Kendisinden, hiç şüphelenmedik” dedi. 

‘BEN BÖYLE BİR ŞEY HAYATIMDA GÖRMEDİM’

Ercan Akbulut’un babaannesi Sultan Akbulut (86) ise, "Ben hiç anlamadım, tespih çekiyordu, namaz kılıyordu. Ne iyi biri geldi dedim. Torunu evlendirip, mutlu olduk dedim ama üzüldük. Paramızı da aldı, gitti. Ben böyle bir şey hayatımda görmedim. Nasıl bir tuzağa düştük anlamadık” ifadelerini kullandı.

ARTVIN'DE COBAN ERCAN AKBULUT EVLILIK VAADIYLE DOLANDIRILDI.  FOTO: HAKAN AYDIN DHA

ARTVIN'DE COBAN ERCAN AKBULUT EVLILIK VAADIYLE DOLANDIRILDI.  FOTO: HAKAN AYDIN DHA

ARTVIN'DE COBAN ERCAN AKBULUT EVLILIK VAADIYLE DOLANDIRILDI.  FOTO: HAKAN AYDIN DHA

ARTVIN'DE COBAN ERCAN AKBULUT EVLILIK VAADIYLE DOLANDIRILDI.  FOTO: HAKAN AYDIN DHA

ARTVIN'DE COBAN ERCAN AKBULUT EVLILIK VAADIYLE DOLANDIRILDI.  FOTO: HAKAN AYDIN DHA

ARTVIN'DE COBAN ERCAN AKBULUT EVLILIK VAADIYLE DOLANDIRILDI.  FOTO: HAKAN AYDIN DHA

HULYA SOYLER DOLANDIRICILIK SUCUNDAN GOZALTINA ALINDI.  FOTO: DHA

HULYA SOYLER DOLANDIRICILIK SUCUNDAN GOZALTINA ALINDI.  FOTO: DHA

HULYA SOYLER DOLANDIRICILIK SUCUNDAN GOZALTINA ALINDI.  FOTO: DHA

HULYA SOYLER'IN VAN'DAN ARTVIN'E GETIRILIRKEN CEKILEN YEMEK FOTOGRAFLARI SOSYAL MEDYADA PAYLASILMISTI.  FOTO: DHA

HULYA SOYLER TUTUKLANDI.  FOTO: DHA

HULYA SOYLER TUTUKLANDI.  FOTO: DHA

ERCAN AKBULUT ILE HULYA SOYLER (FOTODA)  FOTO: DHA

Hakan AYDIN/ARTVİN, (DHA)

Etiketler:
 
Sağlık ekipleri kar ve soğuk dinlemeden aşı yapıyor
 
Karadeniz'de kış aylarının sıcaklık rekoru kırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık ekipleri kar ve soğuk dinlemeden aşı yapıyor
HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele ...
Sokak ortasında pompalı tüfekle vurularak, öldürüldü
İZMİR'in Menderes ilçesinde, Metin Zeybek (68) sokak ortasında kimliği ...
Özlü: Maske karbondioksit birikmesine neden olmaz
SAĞLIK Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, maske kullanımının ...
 
Ordu’da 3 noktada çıkan yangınlar kontrol altına alındı
ORDU'da dün gece saatlerinde 3 farklı noktada çıkan orman ve örtü yangınları ...
İnceleme
Teknolojik gelişmeler en çok merak edilen konuların başında yer aldığı ...
Tunceli'de, koruma altındaki şamualar görüntülendi
TUNCELİ'de, Dünya Doğa Koruma Birliği'nin (IUCN) yayınladığı Nesli Tükenme ...
 
'Dur' ihtarına uymayan otomobilde 31 kilo uyuşturucu çıktı
ANKARA'da, polisin 'dur' ihtarına uymayan otomobil kısa süren kovalamaca ...
Otomobilde çıkan yangını polisler söndürdü
SİVAS'ta motor kısmından alev alan otomobile polis ekipleri müdahale etti. ...
Döviz bürosu sahibi kadın, silahlı soyguncuyu kovaladı
KOCAELİ’nin Karamürsel ilçesinde döviz bürosu işleten Nuray Yıldız, iş ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva