İklim değişti, kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor
İklim değişti, kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor
Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
Stokçular yandı: Fahiş fiyat ve stokçuluk ayrı suç olacak
Stokçular yandı: Fahiş fiyat ve stokçuluk ayrı suç olacak
Motosiklet kazasında karı-koca hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında karı-koca hayatını kaybetti
19 Şubat 2020 Çarşamba - 11:01

Çocuğunun annesini 25 bıçak darbesiyle öldürdü, 'kendimi savundum' dedi

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde dini nikahla yaşadığı 1 çocuğunun annesi Halime Şenal'ı (31), 25 bıçak darbesiyle öldüren Ümit Gür'ün (40) yargılandığı davaya devam edildi.

Çocuğunun annesini 25 bıçak darbesiyle öldürdü,  kendimi savundum  dedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manavgat'ta her ikisi de eşinden ayrı olan Ümit Gür ve Halime Şenal, dini nikahla 2 yıl birlikte yaşadı. Çiftin bir çocukları dünyaya geldi. Bir süre sonra Halime Şenal, çocuğu da bırakıp Ümit Gür'ü terk etti. Gür, geçen yıl 23 Temmuz gecesi Halime Şenal'ı, Ilıca Mahallesi Kumköy turizm merkezinde minibüs duraklarının yakınındaki boş arazide 25 bıçak darbesiyle öldürdü.

Tutuklanan Ümit Gür hakkında Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın görülen son duruşmasına sanık Ümit Gür, tutuklu bulunduğu Alanya Cezaevi'nden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, salonda tarafların avukatları, sanık yakınları ile Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyesi kadınlar hazır bulundu.

'ÜST KATTA HALİME, ALT KATTA RESMİ EŞİ VE ÇOCUKLARI KALIYORDU'

Duruşmada Halime Şenal'ın arkadaşı Habibe Ay tanık olarak dinlendi. Habibe Ay, Halime Şenal'ın sanık Ümit Gür'ü sevdiğini, ancak kendi ayakları üzerinde durabilmek için çalışmaya başladığını anlattı. Öldürülen Halime Şenal'ın iş başvurusu sırasında yapacağı harcamalar için kendisinden 200 lira aldığını söyleyen Habibe Ay, "Bankadan çıktığımız sırada sanık Ümit Gür'le karşılaştık. Bana kızdı" dedi. Daha önceleri Halime Şenal'ın Ümit Gür'ün dubleks evinde kaldığını anlatan tanık Ay, "Üst katta Halime Şenal, alt katta Ümit Gür'ün resmi eşi ve çocukları kalıyordu. Ben birkaç defa gittim" diye konuştu.

'BIÇAK ÇEKTİ' SAVUNMASI

Sanık Ümit Gür, Halime Şenal'ın ortak çocuklarına bakmadığını, bu yüzden tartıştıklarını, olay günü de bıçak çektiği için kendisini savunmak zorunda kaldığını iddia etti. 

Sanık avukatı Semih Şeker, çiftin ortak çocuğunun Halime Şenal'ın eski eşinin nüfusuna kaydedildiğini, bu nedenle küçük çocuğun şu anda yurtta kaldığını, çocuğun Ümit Gür'ün nüfusuna kaydedilmesi için soy bağının reddi davası açıldığını, ayrıca çocuğa kayyum olarak sanığın resmi nikahlı eşinin atanması için talepte bulunduklarını aktardı.

'KANLI TİŞÖRTÜNÜ YOLDA ÇÖP KOVASINA ATMIŞ'

Halime Şenal'ın resmi nikahlı eşinin avukatı olarak davaya müdahil olan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nin de avukatı Hatice Kübra Turan ise sanığın verdiği ifadelerin suçtan kurtulma amaçlı olduğunu belirterek, "Sanık, Halime Şenal'ı 17'si öldürücü nitelikte, 25 bıçak darbesiyle öldürmüştür. Pişman olduğunu söylemesine rağmen, olaydan hemen sonra 112'yi aramamıştır. Üzerindeki kanlı tişörtü yolda çöp kovasına atmış, pantolonun paçasında bulunan kan lekeli bölümü kesmiştir. Olay yerinden yaklaşık 6-7 kilometre uzaktaki evine yaya olarak yürüyerek gitmiştir. Güvenlik güçlerine teslim olmamış, operasyonla yakalanmıştır" dedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

'DAVAYI SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ'

Duruşmanın ardından Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan avukat Hatice Kübra Turan, "Bugünkü duruşmada tanıklar dinlendi. Halime imam nikahlı eşi tarafından 25 bıçak darbesiyle öldürüldü. Biz dernek olarak Halime için davayı sonuna kadar takip edeceğiz" diye konuştu.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE DINI NIKAHLA YASADIGI 1 COCUGUNUN ANNESI HALIME SENAL'I (31), 25 BICAK DARBESIYLE OLDUREN UMIT GUR'UN (FOTODAKI) YARGILANDIGI DAVAYA DEVAM EDILDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA-ARSIV)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE DINI NIKAHLA YASADIGI 1 COCUGUNUN ANNESI HALIME SENAL'I (FOTODAKI), 25 BICAK DARBESIYLE OLDUREN UMIT GUR'UN YARGILANDIGI DAVAYA DEVAM EDILDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA-ARSIV)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE DINI NIKAHLA YASADIGI 1 COCUGUNUN ANNESI HALIME SENAL'I (31), 25 BICAK DARBESIYLE OLDUREN UMIT GUR'UN (FOTODAKI) YARGILANDIGI DAVAYA DEVAM EDILDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA-ARSIV)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE DINI NIKAHLA YASADIGI 1 COCUGUNUN ANNESI HALIME SENAL'I (31), 25 BICAK DARBESIYLE OLDUREN UMIT GUR'UN YARGILANDIGI DAVAYA DEVAM EDILDI. DURUSMANIN ARDINDAN ONCE COCUKLAR VE KADINLAR DERNEGI UYELERIYLE BIRLIKTE AVUKAT HATICE KUBRA TURAN BASIN ACIKLAMASI YAPTI.(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE DINI NIKAHLA YASADIGI 1 COCUGUNUN ANNESI HALIME SENAL'I (31), 25 BICAK DARBESIYLE OLDUREN UMIT GUR'UN YARGILANDIGI DAVAYA DEVAM EDILDI. DURUSMANIN ARDINDAN ONCE COCUKLAR VE KADINLAR DERNEGI UYELERIYLE BIRLIKTE AVUKAT HATICE KUBRA TURAN (FOTODAKI) BASIN ACIKLAMASI YAPTI.(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
Antalyaspor İyilik Peşinde Koşacak
 
Uluslararası Etnospor Forumu Antalya'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyük Ödül, Kemer'de sahnelendi
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde Büyük Ödül adlı tiyatro oyunu sahnelendi. ...
Sosyal medya fenomeni 'Ares' yaşamını yitirdi
ANTALYA'da, H.E. (14) adlı kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla babası ...
Kanala devrilip, suya gömülen araçtan kendileri çıktı
ANTALYA'da, virajda sürücüsünün kontrolünden çıkan kamyonet, sulama kanalına ...
 
Antalya'da müzik öğretmeni ölü bulundu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde müzik öğretmeni İsmail A. (57), atölyesinde ...
Ameliyatta unutulan gazlı bez nedeniyle ölüme soruşturma izni
ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 5 yıl önce olduğu açık kalp ...
Alanya'da, teleferikle 3 milyon turist kaleye taşındı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, 37 yıl önce projelendirilen ve 2017'de yapımı ...
 
Demre'ye bahar erken geldi
ANTALYA'nın Demre ilçesinde, şubat ayının ortasında baharı andıran görüntüler ...
Günde 60 lirayla 3 çocuk okutuyor
ANTALYA'da, astım hastası olan ve engelli raporu bulunan Zehra Deligözoğlu ...
Alacak anlaşmazlığı kavgasında kan döküldü
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, alacak anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva