'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
5 Temmuz 2019 Cuma - 09:39

Çocukluk arkadaşını öldürdü, müebbet hapisle cezalandırıldı

İZMİT’teki parkta, çocukluk arkadaşı Birol Kırşan'ı (50) tabancayla vurarak öldüren Sebahattin El (47), müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Çocukluk arkadaşını öldürdü, müebbet hapisle cezalandırıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

23 Ocak günü İzmit’te kent merkezinde bulunan Yenicuma Parkı’nda meydana gelen olayda, Sebahattin El, çocukluk arkadaşı Birol Kırşan'ı, çevredekilerin gözü önünde, tabanca ile ateş ederek vurdu. Ağır yaralanan Birol Kırşan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, gözaltına alınan Sebahattin El tutuklandı.

Sebahattin El hakkında 'kasten adam öldürme' suçlaması ile açılan dava, bugün Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Sebahattin El, taraf avukatları ve Birol Kırşan’ın yakınları katıldı.

Sebahattin El duruşmada yaptığı savunmasında, Birol Kırşan’ın çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyerek, "Kendisinin evinin olduğunu, kiraya vereceğini söyledi, ben de kabul ettim. 300 TL’ye anlaştık. Anlaşınca kendisine 300 TL kira parası verdim. 3 gün sonra benim çalıştığım yere geldi. İhtiyacı için 100 TL para istedi, verdim, yanımdan ayrıldı. Bundan 3 gün sonra evdeyken bana telefon açtı, 'Sana ihtiyacım var' dedi. Ben de 'Ne oldu hayırdır' diye sordum. 'Hanımım hastalandı, ilaç alacağım, para lazım' diyerek 100 TL daha istedi. Ben kendim evine giderek 130 TL verdim. Ben öncesinde evi sattığım için emlakçıdan alacağım vardı. Bunun için emlakçıya giderek 1000 TL istedim. O an vermedi. Sonrasında 500 TL verdi. 500 TL alırken maktul de yanımdaydı. Emlakçıdan çıktıktan sonra benden tekrar para istedi. Kendisine, 'Borçlarım var, veremem' dedim. 'Vereceksin, vermezsen mermi atarım sana' diye söylendi. Ben de kendisine 200 TL vererek yanından ayrıldım. Bu durumdan rahatsız olduğum için telefonlarımı kapattım. Antalya'ya gitmeye karar verdim. 3 gün sonra çalıştığım konağa geldi. Kapıya dikilerek, 'Bana para vereceksin, vermezsen sana mermi atarım' diyerek yine beni tehdit etti. Ben 'Verdiğim 700 TL'yi senden istemiyorum' diyerek, çantamı alıp çıktım. Kafama kafasını dayayarak 'Bana para vereceksin yoksa mermiyi kafana yersin' dedi. Ben de 'Sen bilirsin' diyerek arkamı dönüp gittim" dedi.

‘KENDİMİ KAYBETTİM’

Olay gününü anlatan Sabahattin El, "3-4 gün sonra tekrar beni telefonla arayarak ‘Gel bakalım konuşalım’ dedi. Konuşmak için parka gittik. ‘Senden 700 TL aldım 300 TL daha vereceksin’ dedi. 'Param yok' dememe rağmen 'Vereceksin' dedi.  Ben kendisine 'Vermezsem ne yapacaksın?' diye sorduğumda 'Kafana mermi atacağım' dedi. Çantamı aldım, gidiyordum, arkamdan bana 'Seni öldüreceğim' diyerek küfür etti. Ben de o anda kendimi kaybettim ve üzerimde bulunan tabancayı çıkartarak kendisine doğru ateş ettim" diye konuştu.

Sebahattin El, "Kendisiyle ilgili emniyete şikayetçi olmamamın sebebi buradan ayrılacağımdan dolayıdır. Kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum. Keşke olmasaydı, pişmanlığım vardır. Uyuşturucu madde kullanmam, Birol’un kullandığını duydum. Ancak kendisinden hiç madde almışlığım yoktur. Birol’un uyuşturucu madde sattığını da duydum. Kendisinin iki kez uyuşturucu operasyonunda alındığını da öğrendim" dedi.

Tanıklar dinlenirken, Birol Kırşan’ın babası Niyazi Kırşan ve oğlu Emre Kırşan sanıktan şikayetçi olduklarını belirtti. Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından mahkeme heyeti ilk duruşmada kararını açıklayarak, sanığın kasten öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

IZMIT'TE COCUKLUK ARKADASI BIROL KIRSAN'I TABANCAYLA VURARAK, OLDUREN SEBAHATTIN EL MUEBBET HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. FOTOGRAF-SELDA HATUN TAN-IZMIT-DHA(ARSIV)

IZMIT'TE COCUKLUK ARKADASI BIROL KIRSAN'I TABANCAYLA VURARAK, OLDUREN SEBAHATTIN EL MUEBBET HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. FOTOGRAF-SELDA HATUN TAN-IZMIT-DHA (ARSIV)

IZMIT'TE COCUKLUK ARKADASI BIROL KIRSAN'I TABANCAYLA VURARAK, OLDUREN SEBAHATTIN EL MUEBBET HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. FOTOGRAF-SELDA HATUN TAN-IZMIT-DHA (ARSIV)

Selda Hatun TAN/İZMİT (Kocaeli), (DHA) 

Etiketler:
 
Sultangazi'de sokak ortasında silahlı saldırı: 1 ölü
 
Meclis’te çorbaya büyük zam
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sultangazi'de sokak ortasında silahlı saldırı: 1 ölü
Sultangazi'de silahlı saldırıya uğrayan kişi öldü.
Çıldır Gölü'nde yelkenler suya indi
ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Ahmet Arslan'ın girişimleriyle ...
Otomobil üst geçitten alt yola düştü: 1 ölü, 2 yaralı
ANKARA'da, üst geçidin bariyerlerini kıran otomobil 4 buçuk metre yükseklikten ...
 
Apartman boşluğundan evine girmek isterken öldü
FATİH'te anahtarını evinde unutan Mısır uyruklu 28 yaşındaki Mohammed ...
Belediye başkanının vurduğu öne sürülen kız kardeşi kurtarılamadı
MERSİN'in Silifke ilçesi Belediye Başkanı Mücahit Aktan’ın silahla başından ...
Tecavüzle suçlanan profesöre, 'kamu görevinden çıkarma' cezası
YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Yüksek Disiplin Kurulu, sahibi olduğu hayvan ...
 
Otomobil ile TIR çarpıştı: 3 yaralı
KONYA'nın Akşehir ilçesinde otomobil ile TIR'ın çarpışması sonucu meydana ...
Eski bakan Işılay Saygın, yoğun bakımda
TÜRK siyasetinin önemli isimlerinden biri olan eski bakanlardan Işılay ...
Talha ışığı gördü
İZMİR'de doğumsal katarakt nedeniyle görme engelli olarak dünyaya gelen ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva