Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
27 Nisan 2023 Perşembe - 16:11

Çorabatır: Turizm geçen seneye oranla daha iyi olacak

Kemer Belediyesi kültür salonunda STK temsilcileri ve turizmcilerin katılımı ile turizm sezonunun 12 aya çıkarılması için görüş ve önerilerin tartışıldığı bir toplantı düzenlendi.

Çorabatır: Turizm geçen seneye oranla daha iyi olacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kemer Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılan “Turizmin 12 aya yayılması” konulu toplantıya, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Adayı Sururi Çorabatır, CHP Antalya Milletvekili Adayı Ramiz Atakan, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri Mustafa Bilici, Cumali Afşin, Mustafa Tıraş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Turizm Danışmanı ve TÜROFED ESKİ Başkanı Osman Ayık, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya ile yönetim kurulu üyeleri, turizmciler, Kemer Turizmci İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Toplantıda, turizm ve turizmin geleceği, turizmde yapılması gereken ortak çalışmalar, alınacak önlemler, turizmin 12 aya yayılması, alternatif turizm, müzik yasağı ve diğer konularla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. 

Toplantıda konuşan TÜROFED Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Adayı Sururi Çorabatır, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerden sonra depremzede vatandaşlara yapılan yardımlar ve depremzedelerin Kemer’de ağırlanmasında verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Topaloğlu’na teşekkür ettiğini söyledi. 

TÜROFED Başkanı Çorabatır, 6 Şubat’a kadar gelen rezervasyon sürecinin çok iyi olduğunu ancak depremler nedeniyle biraz duraksadığını kaydetti. 

Türkiye’nin turist profilinde Almanlar, İngilizler, Hollandalılar, Belçikalılar, Ruslar hariç Batı Avrupa tarafında depremler nedeniyle bir tedirginlik oluştuğunu ifade eden Çorabatır, “Depremler nedeniyle rezervasyonlarda yaşanan durağanlık çok normal. Deprem bölgelerindeki turist profilini bu yıl kaybediyoruz. Kültür turları bu yıl sekteye uğrayacak. Almanya, Hollanda, Belçika ve İngiltere’den yapılan rezervasyonlar durağanda kaldı. Yatay seyretmeye başladı. En büyük avantajımız turistlerin turizmde rakibimiz olan ülkelere gitmemiş olması” dedi.

Çorabatır, yapılan turizm reklamları ve tanıtım ataklarının olumlu sonuçlar vermeye başladığına da vurgu yaparak, “Katıldığımız toplantılarda, Antalya’nın ve Ege bölgesinin deprem bölgelerinden çok uzakta olduğunu anlattık. Bu bölgelerde verilen hizmetlerde bir aksama olmayacağını, Kemer, Alanya, Manavgat, Side’de misafir olan depremzedelerin emniyetli şekilde kendi memleketlerine veya başka şehirlere gönderildiğini anlattık. Bu süreçten sonra rezervasyonlarda bir artış söz konusu oldu” diye konuştu.  

Almanya, Hollanda ve İngiltere fuarlarında yaptıkları ikili görüşmeler neticesinde bu yıl turizm sezonunun geçen seneye oranla daha iyi olacağına da işaret eden Çorabatır, “Almanya, Hollanda ve İngiltere’den gelecek olan misafir sayılarında bir değişiklik olmayacak. Turizmin geçen seneye oranla daha iyi olacağının tespiti içindeyiz. İç piyasadaki hareketlenme sıkıntısı seçim tarihinin belirlenmesiyle sonlandı. Üniversite sınavlarından sonra da iç pazarda bir hareketlenme olacağını tahmin ediyoruz. Bu yıl turizm sezonunun uzayacağını tahmin ediyorum. Avrupa’ya göre Türkiye’nin fiyat anlamında daha ucuz olduğunu ve daha cazip olacağını biliyoruz. Gelişen pazarlardan Çekya ve Polonya çok iyi durumda. Turizmi yaymak için de elimizden gelen çalışmaları yapacağız” ifadelerini kullandı. 

Başkan Topaloğlu ise 1990’lı yıllarda Göynük Mahallesi’nde 12 otelin 9 tanesinin 12 ay açık olduğunu hatırlatarak, daha sonraki yıllarda turizm sezonunun 5-6 aya kadar düştüğünü söyledi. 

Turizmin geleceğini ve yapılması gerekenleri konuşmak için toplandıklarını belirten Başkan Topaloğlu, “Turizmi 12 aya nasıl çıkarabiliriz?” diye fikir alışverişinde bulunmamız gerekiyor. Bu konuşmalar hep başlıklarda ya da kağıtlar üzerinde kalıyor. Bununla ilgili çalışmalar yapıp harekete geçmeliyiz. Bakanlığın, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve esnafın üzerine neler düşüyorsa konuşmak gerekiyor” dedi 

Programa katılan turizmciler ve davetliler de turizmi geliştirmek adına projelerini ve düşüncelerini dile getirdi.

 
Bakan Koca: Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu gayet iyi
 
Balkondan düşen 7 yaşındaki çocuk, yaşamını yitirdi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 28 Nisan 2023 Cuma 13:54

Antalya milletvekili listesine bakın,son yılların en zayıf listesi gibi görünüyor.Bu listedekiler hiç sokağa çıkmasalar bile seçmenin sırf partiye vereceği oylarla zaten 6 vekil çıkarırlar.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da kuvvetli yağış uyarısı
METEOROLOJİ, Antalya'da yarın saat 10.00'a kadar sürmesi beklenen yer ...
Kumluca Domates İhtisas Fuarı açıldı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen Kumluca Expo Domates İhtisas Fuarı açıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, salı günü Antalya'da
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 2 Mayıs'ta Antalya'ya gelerek Kepez'deki ...
 
Antalya Havalimanı'nda ilk oylar kullanıldı
ANTALYA Havalimanı'nda 14 Mayıs seçimleri için kurulan 3 sandık ve 6 kabinde ...
Kan davası cinayeti sanığı: Rastgele ateş ettim
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Nazmi Kaplan'ın (44) 'kan davası' nedeniyle ...
Davutoğlu: Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracağımıza dair söz yok
GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Herhangi bir metinde Diyanet ...
 
Aynı kişinin 2'nci kez saldırdığı avukat: Can güvenliğimiz tehdit altında
ANTALYA'da, geçen yıl avukat Mesut Oğuz'a bıçakla saldırı girişiminde ...
Adil Yıldırım Kepez’de okurlarıyla bir araya geliyor
İlişki koçu ve yazar Adil Yıldırım, 5. Kepez Kitap Fuarı’nda ‘Doğru İnsanı ...
Fransız insani yardım kuruluşundan MAG’a destek
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, 32 bin gönüllüsüyle insani yardım konularında ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva