'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
23 Temmuz 2020 Perşembe - 12:58

Covid-19 teminatlı 'turist sigortası' başladı

KORONAVİRÜS sürecinde 'Güvenli Turizm Sertifika Programı' ile dünyada örnek bir uygulama başlatan Türkiye'de, turistlerin güvenli tatil için Covid-19 teminatlı Turist Koruma Destek Sigortası da hayata geçirildi.

Covid-19 teminatlı  turist sigortası  başladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) öncülüğünde, 'Turist Koruma ve Destek Sigortası' hayata geçirildi. TGA'dan yapılan duyuruda, tarihi, doğası ve kültürüyle turizmin merkezlerinden olan Türkiye'de daha keyifli ve güvenli bir tatil için Covid-19 teminatlı Turist Koruma Destek Sigortası'nın yaptırabileceği açıklandı.

TGA'NIN SİTESİNDE LİNKİ BULUNUYOR

Covid-19'u da kapsayan sigorta sistemiyle ilgili yapılan duyuru şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin öncülüğünde Güneş Sigorta tarafından hayata geçirilen bu proje ile Türkiye'nin cennet köşelerinde gönül rahatlığı ile tatil yapmak isteyen misafirlerimiz, ayların yorgunluğunu ve stresini, Covid-19 endişesi olmadan atlatıyor. İstanbul, Bodrum, Kapadokya, Marmaris, Nemrut, Antalya ve Türkiye'nin diğer harikaları. Masmavi denizler, yemyeşil yaylalar, geniş kanyonlar ve açık hava müzelerinde Türkiye'nin eşsiz güzelliklerini keşfeden misafirlerimiz, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 tedirginliğini Turist Koruma ve Destek Sigortası ile geride bırakarak tatilin tadını çıkarıyor. Başvurmak ve detaylı bilgi almak için http://www.covidinsurance4turkey.com adresini ziyaret edebilirsiniz."

SİGORTANIN İÇERİĞİ

Sigortanın, Covid-19 hastalığı kesin tanısı nedeniyle hastanede tedavi gören kişilerin hastanede yattığı süre boyunca tedavi masraflarını ödeyen bir poliçe türü olduğu belirtildi. Kişinin anlaşmalı kurumlardan birinde hastanede yatışının gerçekleşmesi halinde Güneş Sigorta provizyon sistemi ile ödeme yapılacağı, anlaşmasız kurumlarda ise elden ödeme yapılacağı kaydedildi. Güvence kapsamını poliçedeki teminatların belirleyeceği de vurgulandı.

Poliçe süresi, sigortalının seyahat süresine bağlı olarak en fazla 30 güne kadar olabilecek. Poliçe bitiş tarihinden önce sigortalının yoğun bakımda yatması durumunda poliçe bitmiş dahi olsa 10 gün boyunca tedavisi devam edebilecek. Covid-19 Turist Koruma ve Destek Sigortası'nda bekleme süresi yok ve 0-65 yaş arasındaki herkes faydalanabilecek.

ÖZEL- DEVLET AYRIMI YOK

Covid-19 Özel Sağlık Sigortaları Teminatı Masrafları Sigortası'nın kapsamı ise şöyle:

“Bu ürünle, yurt dışından ülkemize gelenlerin seyahatleri esnasında Covid-19 nedeniyle hastaneye yatışlarının gerçekleşmesi durumunda özel hastane/ devlet hastanesi ayrımı olmaksızın tüm pandemi hastanelerinde oluşabilecek sağlık masrafları karşılanacak. Ürüne yoğun bakım masrafları da dâhil. Hastaneye yatış esnasında Güneş Sigorta provizyon ekiplerinin aranması durumu ile ödeme süreçleri başlıyor."

HASAR ÖDEMESİ

Hasar ödemesi için kişinin kesin Covid-19 tanısı alarak hastane yatış ya da yoğun bakımda yatması ve hastanenin Güneş Sigorta provizyon merkezinden talepte bulunması gerekiyor. Kurumun pandemi hastanesi olup Güneş Sigorta anlaşması olmaması durumunda elden ödeme yapılır. Anlaşmasız pandemi kurumlarındaki faturaların değerlendirilmesi için pasaport giriş çıkış fotokopileri, pasaport ön yüz fotokopisi, epikriz, doktor takip formları, açık fatura dökümü ve tetkik sonuçları gerekiyor.

ÜÇ AYRI TEMİNAT PAKETİ

Covid-19 Ekstra Otelde Kalma Masrafı Teminatı'nda, sigortalının bu poliçe kapsamında Covid-19 hastalığına bağlı olarak, hastane tarafından otelde gözetim altında tutulması kararı verilmesinden dolayı ekstra konaklamak durumunda kaldığı durumlarda seçilecek alternatife göre yazılı olan günlük tazminat limiti ödenecek. 15 günle sınırlı teminatta, 7 günlük bir turda, 7'nci gün gözetim kararı verilirse, 15 gün otelde ekstra gözetim altında kalması durumunda 15 günlük tazminat ödenecek. 10, 14 ve 22 Euro'luk primlerden oluşan üç ayrı paket sunuluyor. Oteller veya tur operatörleri tarafından sigorta ettiren sıfatıyla kişi sayısı belirtilerek toplu satın alma yapılabilecek. Toplu satın alma asgari 100 kişilik gruplar için geçerli olacak.

KORONAVIRUS SURECINDE 'GUVENLI TURIZM SERTIFIKA PROGRAMI' ILE DUNYADA ORNEK BIR UYGULAMA BASLATAN TURKIYE'DE, TURISTLERIN GUVENLI TATIL ICIN COVID-19 TEMINATLI TURIST KORUMA DESTEK SIGORTASI DA HAYATA GECIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

KORONAVIRUS SURECINDE 'GUVENLI TURIZM SERTIFIKA PROGRAMI' ILE DUNYADA ORNEK BIR UYGULAMA BASLATAN TURKIYE'DE, TURISTLERIN GUVENLI TATIL ICIN COVID-19 TEMINATLI TURIST KORUMA DESTEK SIGORTASI DA HAYATA GECIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

KORONAVIRUS SURECINDE 'GUVENLI TURIZM SERTIFIKA PROGRAMI' ILE DUNYADA ORNEK BIR UYGULAMA BASLATAN TURKIYE'DE, TURISTLERIN GUVENLI TATIL ICIN COVID-19 TEMINATLI TURIST KORUMA DESTEK SIGORTASI DA HAYATA GECIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Kuşadası'nda bir plaja daha engelli rampası
 
ABD’de Özgürlük Heykeli’ne yıldırım düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sabah serinliğinde deniz keyfi
ANTALYA'da, öğle saatlerinde 40 derece hissedilen sıcaklıkta denize girmek ...
MURGEM ön başvuruları başladı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 12'nci sınıflar için Muratpaşa ...
Kayıp olarak aranan Ali, ortaya çıktı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde, 'Markete gidiyorum' diyerek çıktığı evine ...
 
Evi yanan aileye yardım
ANTALYA'nın Demre ilçesinde evi yanan aileye eşya yardımında bulunuldu.
Zarf içinde 'Hıyar' gönderen belediye başkanı kim çıktı?
MHP’li Korkuteli Belediye Başkanı Niyazi İşlek’in, İyi Parti Korkuteli ...
Oruç Reis, Akdeniz için görev bekliyor
TÜRKİYE'nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis, Doğu Akdeniz'de yapacağı ...
 
Antrenman öncesi katledilen Pınar için koştular
YENİ sezon hazırlıklarını sürdüren Muratpaşa Belediyespor Kadın Hentbol ...
Komşusunu döverek öldürdü, Antalya'da yakalandı
MERSİN’in Tarsus ilçesinde Fatih Dikili (30), gürültü yaptığı için uyardığı ...
Maskeleri ellerinde ve kollarında taşıyorlar
ANTALYA’da bazı kişilerin maskelerini kollarında, ellerinde veya çene ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva