Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
11 Ekim 2023 Çarşamba - 14:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savaş değil katliam

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Filistinli direniş örgütü Hamas ve İsrail arasında yaşanan çatışmalara ilişkin, "İnsanların en temel insani ihtiyaçlarına erişmesini engelleyerek, velhasıl her türlü utanç verici yöntemle yürütülen bir çatışma savaş değil, katliamdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savaş değil katliam
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Türkiye, 14 Mayıs 1950'den sonra 14 Mayıs 2023'te tam da Cumhuriyet'in kuruluşunun ilk asrını tamamlarken, bir kez daha demokrasimizin gücünü tüm dünyaya göstermiştir. Bu seçimlerde milli iradenin üstünlüğü anlayışından taviz vermeden mücadelemizi yürüttüğümüzde; vesayetin de, darbelerin de, iç ve dış kumpasların da üstesinden gelebileceğimizi ispatladık. Cumhur İttifakı'nın bu süreçte sergilediği sağlam ve ilkeli duruş tarihe altın harflerle nakşolunmuştur. Bu vesileyle MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli başta olmak üzere Cumhur İttifakı'ndaki tüm ortaklarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İnşallah Türkiye Yüzyılı destanını, Cumhur İttifakı destanını beraberce yazacak ve gelecek nesillere armağan edeceğiz. Ülkesinin ve milletinin bekası, istiklali, istikbali uğrunda verdiğimiz mücadeleye katılmak isteyen herkese, Cumhur İttifakı'nın kapısının, tabii ortaklarımızın da rızası, şartıyla açık olduğunu belirtmek isterim" dedi.

'MİLLETE SAYGISI OLMAYAN, SAYGIYI HAK ETMEZ'

Özellikle deprem bölgesindeki vatandaşların sırf sandıktaki tercihlerinden dolayı maruz kaldıkları alçakça hakaretler karşısında sergilediği vakur tavrı asla unutmayacaklarını söyleyen Erdoğan, "Kendilerinden başka kimseye tahammülü olmayan faşist zihniyet, bu son hezeyanının bedelini mayıs seçimlerinde olduğu gibi inşallah 2024 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde de ödeyecektir. Anadolu insanının ferasetinden ve basiretinden nasibini almamış olanlar, suçu kendilerinde aramak yerine hala millete yüklemeye kalkıyor. Meclis çatısı altında niçin yer bulamadıklarını sorgulamak yerine milli iradenin temsilcisi olan gazi Meclis'imize hürmetsizlik ediyorlar. Tercihini ülkesinin ve kendinin geleceği için en doğrusundan yana yapma iradesini gösteren milletin asil evlatlarını aşağılayarak iktidara geleceğini sananlar, bir kez daha hüsrana uğramıştır. Kimse hiçbir partiye ve adaya tıpış tıpış oy vermek mecburiyetinde olmadığını göstermiştir. Millete saygısı olmayan, kendisi de saygıyı hak etmez" ifadelerini kullandı.

'AK PARTİ'NİN GÜCÜ, MİLLETLE OLAN GÖNÜL BAĞIMIZIN GÜCÜ KADAR'

Seçimden sonra olup bitenleri, verilen koltuk kavgalarını, yapılan kirli pazarlıkları hep birlikte gördüklerini işaret eden Erdoğan, "Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin' diyoruz. Hep söylediğimiz gibi, biz beşeri planda milletin gücünden daha büyük bir güç görmedik, tanımadık, bilmiyoruz. AK Parti'nin 3 Kasım 2002'den, 14 ve 28 Mayıs 2023'e kadar girdiği her seçimde bu hakikati bizzat yaşadık. Aynı şekilde vesayetle ve terörle mücadelemizden 15 Temmuz şanlı direnişimize kadar maruz kaldığımız her saldırıda bu hakikati tecrübe ettik. Bunun için diyorum ki AK Parti'nin gücü, milletimizle olan gönül bağımızın gücü kadardır. Bu bağ ne kadar kuvvetli tutarsa, sandıkta o derece yenilmez oluruz. Bu bağı zayıflattığımızda ise kendi elimizde kendi hazin akıbetimizi hazırlamış oluruz. Genel merkezimizle, kadın ve gençlik kollarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, üyelerimizle bu gerçeği bir an bile aklımızdan çıkarmadan çalışmalarımızı yürüteceğiz. Aksi takdirde yolunu şaşırıp bizden uzağa düşenlere ve onların sığındığı tek parti faşizminin temsilcisi olan partiye benzeriz" diye konuştu.

'KOLTUKLARINI KORUMAKTAN BAŞKA DERTLERİ YOK'

Erdoğan, yerel seçimlerin yaklaştığına işaret ederek, "Bu süreçteki gerek genel merkez, gerekse milletvekilleri düzeyinde en önemli kriterimizin mart ayında yapılacak belediye başkanlığı seçiminde elde edilen sonuçlar olacağını şimdiden belirtmek istiyorum. Mevcut belediyelerimizi daha güçlü bir şekilde elde tutarken, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yeni şehirlerle milletimizi gerçek belediyecilikle tanıştırana kadar, bize durmak, duraksamak yok. Sizlerin mayıs seçimlerinin ardından yaz döneminde de köy köy, mahalle mahalle, şehir şehir dolaştığınızı, hem teşkilatımızla hem vatandaşlarımızla kucaklaştığınızı biliyorum. Unutmayınız bizim bıraktığımız her boşluk muhalefetin yalanları ve iftiralarıyla doldurulacaktır. Türkiye'ye 21 yılda asırlık hizmetler kazandırmış, çağ atlatmış bir kadro olarak, bize yakışan neyse onu yapacağız. Muhalefet kadrolarının milletten kopuk, daha çok iç mücadeleye dönük, ülkenin sorunlarına ilkesiz, lakayt, üretken değil çığırtkan tavrı sizleri şaşırtmasın. Bunlar hep böyleydi. Sadece iyi birer tiyatro oyuncusu oldukları için dışarıya karşı farklı bir duruş ve söylem sergiliyorlardı. Bunların gündeminde sadece belediyelerin asansörlerine kimin bineceği vardır. Bugün de koltuklarını, çıkarlarını ve siyasi ikballerini korumaktan başka bir dertleri yok" dedi.

'SİVİLLERE YÖNELİK HİÇBİR EYLEMİ DOĞRU BULMUYORUZ'

Filistinli direniş örgütü Hamas ve İsrail arasında yaşanan çatışmalara değinen Erdoğan, "Bizim hem kendi terörle mücadelemizde hem de bölgemizdeki tüm savaş ve çatışmalardaki tavrımız gayet açıktır. Sivillere yönelik hiçbir eylemi, sivil yerleşim yerleri hedef alan hiçbir saldırıyı doğru bulmuyoruz. Savaşın da bir ahlakı olduğuna, tarafların buna riayet etmesi gerektiğine inanıyoruz. Maalesef İsrail ve Gazze'deki çatışmalarda bu ilke çok ağır bir şekilde ihlal edilmektedir. İsrail topraklarındaki sivillerin öldürülmesine açıkça karşı çıkıyoruz. Aynı şekilde Gazze'deki masumların hiçbir ayrım gözetilmeden sürekli bombardımana maruz bırakılarak katledilmelerini de asla kabul etmiyoruz. Bir şehrin suyunu, elektriğini, giriş çıkışlarını kesip, altyapısını çökerterek, camisinden kilisesine tüm ibadethanelerini, okullarını yıkarak, insanların en temel insani ihtiyaçlarına erişmesini engelleyerek, velhasıl her türlü utanç verici yöntemle yürütülen bir çatışma savaş değil, katliamdır" diye konuştu.

'İSRAİL ÖRGÜT GİBİ MUAMELE GÖRECEĞİNİ UNUTMAMALI'

Gazze'ye yönelik orantısız ve her türlü ahlaki temelden yoksun saldırıların, İsrail'i dünya kamuoyu nezdinde hiç beklemediği ve istenmeyen konuma itebileceğini söyleyen Erdoğan, "Sivil yerleşimleri bombalamak, sivil insanları kasten öldürmek, üstelik bütün bunları maharet gibi sunmaya kalkmak devlet değil ancak örgüt refleksi olabilir. İsrail devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa sonunda örgüt gibi muamele görmeye başlayacağını unutmamalıdır. Kelimeleri, kavramları eğip bükerek insanların doğuştan gelen temel hak ve özgürlüklerine fütursuzca saldırarak, verdikleri sözleri çiğneyerek yürütülen bir siyasetin hayırlı sonuçlar doğurması beklenemez. Ne bölgenin ne de dünyanın bölgedeki çatışmaların ve insanlık trajedilerinin sürmesine tahammülü yoktur. Mesele sadece oradaki mazlum ve mağdur insanların sorunu değildir. Gelinen nokta itibarıyla mesele dünyanın tamamının küresel yönetim ve güvenlik düzeninin bu konuda sorumluluk ve yetki sahibi tüm kurumların haysiyet sorunudur" ifadelerini kullandı.

CUMHURBASKANI VE AK PARTI GENEL BASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN, TBMM'DE PARTISININ GRUP TOPLANTISINDA KONUSTU. FOTO-ANKARA-DHA

CUMHURBASKANI VE AK PARTI GENEL BASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN, TBMM'DE PARTISININ GRUP TOPLANTISINDA KONUSTU. FOTO-ANKARA-DHA

CUMHURBASKANI VE AK PARTI GENEL BASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN, TBMM'DE PARTISININ GRUP TOPLANTISINDA KONUSTU. FOTO-ANKARA-DHA

CUMHURBASKANI VE AK PARTI GENEL BASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN, TBMM'DE PARTISININ GRUP TOPLANTISINDA KONUSTU. FOTO-ANKARA-DHA

Kaan ULU/ ANKARA, (DHA)

 
Eşini 12 yerinden bıçaklayan sanık için 24 yıl hapis talebi
 
Filistin asıllı süper model Gigi Hadid sessizliğini bozdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nu kabul etti
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kabul etti.
İYİ Parti'de il başkanı ve 50 üye istifa etti
İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler, Merkez İlçe Başkanı Aygün ...
İYİ Partili Zorlu: İktidarın Meclis'i bilgilendirmemesini yadırgıyoruz
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Bölgemiz, bir ateş çemberi haline gelmişken ...
 
Davutoğlu: Mescid-i Aksa'nın sonuna kadar savunucusu olacağım
GELECEK Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Hamas'ın İsrail'e ...
Kılıçdaroğlu: Medya, haksızlıkları duyuran organdır
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ortaklaştığımız ...
Kılıçdaroğlu Marmara Cezaevi'nde Gezi davası tutuklularını ziyaret etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmara Cezaevi'ndeki ziyaretleri ...
 
TBMM'de yeni dönemde ziyaretçi kısıtlaması
TBMM Başkanlık Divanı toplantısında alınan karar ile Meclis'te yeni dönemde ...
Yeni kurulan ATA Parti'nin genel merkez binası açıldı
ESKİ Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek tarafından kurulan ATA Parti'nin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük kongreye ilişkin bilgi aldı
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ekim Cumartesi günü yapılacak partisinin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva