Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
25 Kasım 2011 Cuma - 09:32

Cumhurbaşkanı Gül, Portsmouth'taki Türk Deniz Şehitliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Londra'dan Portsmouth şehrine giderek Türk Deniz Şehitliği'ni ziyaret etti. Ülkelerin büyüklüğünün sadece kazandıkları zaferler ya da başarılarla değil, yaptıkları fedakârlıklarla da ölçüldüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Bu anlamda bakıldığında Türk milleti çok büyük fedakârlıklar yapan bir millettir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Portsmouth taki Türk Deniz Şehitliği ni ziyaret etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Londra'dan karayoluyla gittiği Portsmouth'ta Cumhurbaşkanı Gül, şehitlik kapısından içeriye İngiliz Kraliyeti Deniz Kuvvetleri mensubu Müslüman din görevlisi Asım Hafız'ın duasıyla girdi. Üzerinde 'Burası bahriye askerlerinin yattığı yerdir. Denizciler rahmet diyarına yelken açtılar. Tanrı katına böylece ulaştılar ve burada ebedi istirahatgâhlarındalar' yazılı taş levhaya kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk koyan Cumhurbaşkanı Gül, saygı duruşunda bulundu.

JAPONYA'DAN İNGİLTERE'YE, BALKANLARDAN YEMEN'E KADAR NEREYE GİTSENİZ TÜRK ŞEHİTLİKLERİ VARDIR

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, 26 askerin mezarına kırmızı karanfiller bıraktı. Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı açıklamada, Türk milletinin neredeyse dünyanın her köşesinde şehitlerinin olduğunu söyledi. Ülkelerin büyüklüğünün sadece kazandıkları zaferler ya da başarılarla değil, yaptıkları fedakârlıklarla da ölçüldüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Bu anlamda bakıldığında Türk milleti çok büyük fedakârlıklar yapan bir millettir. Japonya'dan İngiltere'ye, Balkanlardan Yemen'e, Ukrayna'dan Baltıklara kadar nereye giderseniz Türk şehitlikleri vardır" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, ecdadın büyük fedakârlıklarda bulunduğunu yineleyerek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve emniyet güçlerinin bugün de gerektiğinde vatan için canlarını seve seve feda ettiğini söyledi. Portsmouth'taki şehitliğin 1800'lü yıllardan kaldığını anlatan Cumhurbaşkanı Gül, o dönemde İngiltere'ye eğitim için gelen bazı denizcilerin hayatlarını kaybettiğini belirtti. Türk ve İngiliz askerlerinin Kırım'da birlikte savaştığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, "İngilizlerle zaman olmuş beraber olmuşuz, zaman olmuş karşı karşıya gelmişiz; ama karşı karşıya savaştığımızda bile sağlam dostluklar çıkarmasını bilmişiz. Gelibolu'ya, Çanakkale'ye gittiğimizde de bunu göreceğiz" dedi.

VATAN İÇİN HAYATLARINI KAYBEDEN BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM

İngiltere'de hava ve kara şehitleri olduğunu da belirten Cumhurbaşkanı Gül, vatan için hayatlarını feda eden bütün şehitleri rahmetle andı ve mekânlarının Cennet olmasını dileğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasında şehitliği yapan İngiliz makamlarına da teşekkür etti.

23 YIL SONRA İNGİLTERE'YE TARİHİ BİR ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİK

Cumhurbaşkanı Gül, İngiltere ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada da, 23 yıl sonra İngiltere'ye tarihi bir ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi. Başta Kraliçe 2'nci Elizabeth olmak üzere İngiltere Başbakanı David Cameron ve diğer İngiliz yetkililere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, kendisine olağanüstü misafirperverlik gösterildiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretinin dolu dolu geçtiğini ifade ederek bütün Kraliyet ailesiyle tanışıp çeşitli temaslarda bulunduğunu kaydetti. Ziyaretin diğer önemli ayağını da ekonomik faaliyetlerin oluşturduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'den gelen üst düzey iş adamlarının iş ve yatırım imkânlarını muhataplarıyla konuştuklarını dile getirdi.

TÜRKİYE, EKONOMİK PERFORMANSINDAN DOLAYI PARLAYAN BİR YILDIZ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Cumhurbaşkanı Gül açıklamasında, "Yurt dışına heybeniz dolu çıktığınızda başınız daima dik olur. Bundan şunu kastediyorum: Avrupa'nın birçok ülkesi büyük ekonomik sıkıntılar ve bunalım içindeyken Türkiye'nin ekonomik performansının iyi olması ve bu sıkıntılardan uzak olması, buralarda Türkiye'yi parlayan yıldız olarak göstermektedir. Bundan büyük bir gurur duyuyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, İngiltere ziyaretinin iki ülke ilişkilerini her alanda çok daha ileriye taşıdığını dile getirerek uzun süre akıllarda kalacağına inandığını da sözlerine ekledi.

PORTSMOUTH DENİZ ÜSSÜNÜ GEZDİ

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Portsmouth'ta bulunan deniz üssünde iki savaş gemisini gezdi. HMS Dauntless gemisinde Gemi Komutanı Yüzbaşı Will Warrender tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, geminin özellikleri hakkında bilgi aldı. Savaş gemisinin İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetleri'ne 2010 yılında katıldığı ve sınıfının en gelişmiş modeli olduğu belirtildi.

Ardından 1759 yılında inşa edilen ve 1805 yılında Fransız ve İspanyol donanmalarına karşı kazanılan Trafalgar Muharebesi ile ün yaptığı kaydedilen HMS Victory savaş gemisine geçen Cumhurbaşkanı Gül, gemi hakkında bilgi aldıktan sonra burada öğle yemeği yedi.

İNGİLTERE, (DHA)

 
Aydın'da bir saat arayla 2 orman yangını
 
ÖSYM’den bir skandal daha
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meğer kısa süren bir hastalıkmış
Meksikalı bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre aşk 4 yıldan fazla ...
Pippa Middleton buz prensesi
Pippa Middleton sevgilisi Alex Loudon’dan ayrıldıktan sonra basının karşısına ...
Hayır için öyle bir şeyini sattı ki...
Avusturyalı şarkıcı Kylie Minogue, İngiltere'deki bir yardım kuruluşu ...
 
Terkedildi böyle oldu
Kendini terk eden kız arkadaşına kızan İngiliz bir genç inanılmaz bir ...
Ücretini 10'a katladı
Tüm dünyada fenemen haline gelen Alacakaranlık' (Twilight) serisiyle üne ...
Asla rejim yapmam
Lüzümsuz diyetlerin yardımına başvurmadan vücudunun güzelliğini ve sağlığını ...
 
Hacı adayları, Suriye’de silahlı bir saldırıya uğradı
Hac ziyaretlerinin sona ermesiyle Türkiye’ye dönmek üzere yola çıkan hacı ...
Böyle ameliyat görülmedi
Sahte doktor, müşterisinin kalça ameliyatında Japon yapıştırıcısı kullandı.
O gözler de kapanacak
Son verilen kanun teklifine göre kadınlar kara çarşafla kapansa bile yetmeyecek, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva