Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
27 Temmuz 2017 Perşembe - 08:30

DEAŞ sanığından ilginç savunma

TERÖR örgütü DEAŞ'ın, 1 Mayıs 2016 tarihinde düzenlediği ve 3 polisin şehit olduğu Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırının 60'ı tutuklu 110 sanığının yargılamasına devam edildi.

DEAŞ sanığından ilginç savunma
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Duruşmada, savunma yapan tutuklu sanıklardan Mustafa Y., 'Ben yaz dönemlerinde Antalya'da barlarda çalışıyorum, böyle bir terör örgütüyle nasıl bağlantım olabilir' demesi üzerine, mahkeme başkanı Hüseyin Pekşen, "FETÖ davalarında da böyle deniliyor, örnek veriyorum, 'ben Aleviyim FETÖ ile nasıl bir bağlantım olabiliyor' diyorlar  FETÖ'de, DEAŞ'ta; Hıristiyanlar da var. Bunların hapsi aynı. Doğan görünümlü, Şahin" karşılığını verdi.

DEAŞ terör örgütü üyesi İsmail Güneş, 1 Mayıs 2016 tarihinde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi. Bomba yüklü minibüsün infilak ettiği saldırıda 3 polis memuru şehit oldu, çoğunluğu polis memuru 34 kişi yaralandı. Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında polis, onlarca kişiyi gözaltına aldı ve sanıklardan 60'ı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu Savcılığı da saldırıya ilişkin hazırladığı ve 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, terör örgütü DEAŞ üyesi 60'ı tutuklu 110 sanığın cezalandırılmasını istedi. Geçen pazartesi günü başlayan ve bugün de devam eden duruşmada, tutuklu 60 sanık savunmalarını yapmayı sürdürdü.

Mahkeme heyeti 'Piramit' kod adlı gizli tanığın ifadeleri doğrultusunda, savunma yapan sanıklara sorular yöneltti. Savunma yapan sanıklar ise kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi ve saldırıyla ilişkilerinin bulunmadığını öne sürdü.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklardan Gökhan Ö. terör örgütüne üye olmakla suçlandığı mahkemede, kendisini gözaltına alan polislerin ve tutuklayan hakimin terör örgütü FETÖ ile ilişkisi olduğunu iddia etti.  Bir işyerinde eşi ile beraber 80 öğrenciye Kur'an-ı Kerim eğitimi verdiklerini ve servis şoförlüğü yaparak geçimini sağdığını anlatan Gökhan Ö., "Beni göz altına alan polisler bana, 'senin suçsuz olduğunu biliyoruz' dediler. Ben sadece Kur'an öğretiyorum. Herhangi bir terör örgütüyle bağlantım yok. Beni gözaltına alan polislerin ve tutuklayan hakimin terör örgütü FETÖ ile bağlantılarının araştırılmasını istiyorum" dedi.

Soruşturma dosyasındaki gizli tanık 'Piramit'in ifadeleri doğrultusunda, örgüte lojistik destek sağladığı, eleman temin ettiği ve DEAŞ adına Suriye'de faaliyetlerde bulunduğu iddiası bulunan Hanifi K., hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Evinde örgüt üyelerini sakladığı iddiası sorulan Hanifi K., "Benim iki evim var. Buralarda hem Suriyeli hem Türk kiracılarım oldu. Evinde Suriyeli kiracı olanlar terörist ise Türkiye'de çok sayıda terörist var" diyerek kendini savundu.

HAKİMDEN 'DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN' BENZETMESİ

Sanıklardan 19 Mayıs 2016 tarihinde polisin operasyonunda kendini canlı bomba yeleğiyle patlatan DEAŞ'in sözde emiri Yunus Durmaz'ın evinde yapılan aramalarda parmak izi bulunan Hasan Y., izinsiz tehlikeli madde bulundurmak ve el değiştirmesini sağlamak suretiyle örgüt üyeliği ile suçlandı. Gizli tanık Piramit'in ise, Hasan Y.'nin Suriye'nin Rakka şehrinde DEAŞ adına faaliyetlerde bulunduğunu ve Yunus Durmaz'ın Ömer isimli birisi hakkında konuşurken, "Ömer evi kendi adına tutsun zaten kısa süreli kullanacağız. Bana bir şey söyleyecekse Hasan ile irtibata geçsin" diyerek Hasan Y. ile ilişkinin olduğunu söylediği aktarıldı. Bunun üzerine savunmasını yapan Hasan Y., yaz dönemlerinde Antalya'da barlarda çalıştığını ve kendisinin DEAŞ ile ilişkisinin olamayacağını söyledi. Mahkeme Başkanı Hüseyin Pekşen ise, "FETÖ davalarında da böyle şeyler oluyor. Adam, örnek veriyorum 'Ben Aleviyim benim FETÖ ile bağlantım olabilir mi?" diyor. Bunların arasında Hıristiyanlar da var hepsi aynı. FETÖ de, DEAŞ da öyle. Doğan görünümlü Şahin gibiler" diyerek cevap verdi.

Savunmasına devam eden Hasan Y., Suriye'ye hiç gitmediğini ve Yunus Durmaz'ı tanımadığını aktarark şunları dedi:

"Ben esrar kullanırım. Genellikle de evimin yakınındaki Çağlayan Parkı'nda olurum. Parmak izimin o evde nasıl bulunduğunu bilmiyorum. Fakat şöyle bir şey hatırladım; ben yine esrar kullandıktan sonra yolda yardım isteyen bir adama yardım ettim. Arabaya bir şeyler koyuyordu. Bende onunla birlikte poşetleri araca yerleştirdim. Baktım içinde mutfak eşyaları ve erzak vardı. O zaman benim parmak izim o poşetlerde kalmış olabilir."

Sanıkların savunmalarını yaptığı duruşmaya yarın devam edilecek.

Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, (DHA)-

Etiketler:
 
Akdeniz'de fırtına
 
Antalya'nın vekil sayısı arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz'de fırtına
​Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın öğle saatlerinden itibaren Batı ...
Muratpaşa'nın şampiyon cimnastikçileri
MURATPAŞA Belediyespor'un şampiyon cimnastikçileri, Edirne'de takım halinde ...
Botla deniz yolculuğuna çıkan maceracıya denizde doktor kontrolü
İSTANBUL'dan yaklaşık üç ay önce yola çıkan ve karaya ayak basmadan deniz ...
 
RTİB'den Başkan Gül'e ziyaret
RUS Türk İşadamları Birliği (RTİB) Başkanı Naki Karaaslan, Kemer Belediye ...
Kaybolan köpeğini dedektif gibi arayıp hırsızın eşkaline ulaştı
ANTALYA'da 5.5 aylık Rottweiler cinsi köpeği çalınan Tuğba Okul, dedektif ...
PKK/KCK üyesi kadın yakalandı
SİİRT'in Eruh İlçesi'nde terör örgütü PKK/KCK üyesi olduğu iddiasıyla ...
 
Kemer'de Anrtik & Asti konseri
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Rus grubu Artik & Asti konser verdi.
Büyükşehir yönetiminde görev değişiklikleri
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nde bazı genel müdürlük ve daire başkanlıklarının ...
Arkadaşını gasp eden şüpheli tutuklandı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde arkadaşının cep telefonu ve 200 TL'sini ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva