4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
23 Nisan 2014 Çarşamba - 11:02

DEVRİM ÇOCUK İSTİFA ETSİN

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul, açtı ağzını yumdu gözünü. 2014 seçimlerinin aday adayı olan Bekir Kumbul, başarısızlıkta tek sorumlunun yönetim olduğunu ve CHP İl Başkanı Devrim Kök'ün acilen istifa etmesi gerektiğini söyledi.

DEVRİM ÇOCUK İSTİFA ETSİN
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başarısızlıkta payı olan isimleri tek tek açıklayan Kumbul, "Antalya'da seçimin kaybedilmesinde genel merkezdeki beşli sorumlu, CHP İzmir Milletvekili ve Antalya Müfettişi Erdal Aksünger, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ile CHP İl Başkanı Devrim Kök sorumludur. Biz kimsenin düşmanı falan değiliz ama Kök seçildiğinde 'Bu çocuk bunu yönetemez' dedik. Neticede yönetemedi ve kaybettik" dedi.

KENDİ BİLDİKLERİNİ OKUDULAR
Mevcut yönetimin seçim dönemi boyunca hiç kimseye herhangi bir konuda fikir danışmadığını ve kendi bildiğini okuduğunu ifade eden Kumbul, "Her kentin akilleri vardır. Biz ne için adaylığımızı koyduk, dedik ki 'Çerçeve genişledi.' Bu çerçeve içerisinde köylü, Yörük yoğunlukta, partinin bunlara ihtiyacı var. Önceki seçimlerde de bu gözüküyor. 'Oralarda bilinen, tanınan isimlere ihtiyaç var' dedik. Yola çıktık ve 3 kere tur attık. Gitmediğimiz sivil toplum kuruluşu, yemek yemediğimiz muhtar kalmadı. Çok güzel bir ambians yakaladık. Bunu, kaybetmeyelim diye yaptık. Sonra da 'Biz mevcut ile yola devam edeceğiz' dendi, buna da hiçbir şey demedik. Ben Büyükşehir Belediye Başkan aday adayıyım, daha önce bu kentte başkanlık ve milletvekilliği yaptım. Aday göstermezseniz bile sorun, birlikte akıl yürütelim. Hiçbir şey sorulmuyor. Kim buranın akilleri onu da bilemiyorum ama ben baştaki beşliyi, ikide bir buraya gelip örgütü bile dizayn etmeye çalışan Erdal Aksünger'i ve dizayn ettiği Devrim'i suçlarım" şeklinde konuştu.

PARTİYİ İKİYE BÖLDÜLER
İl yönetiminin partiyi ikiye böldüğünü ve yaşanan savaşta partinin büyük zarar gördüğünü aktaran Kumbul, "Bana sadece oy ver dendi. Meclis üyelerini dizayn ederken bile fikir almadılar. 'Sen sadece oy ver ve oy toplayıver' diyorlar. Böyle bir şey var mı? İnsanı yutkunduruyorlar. Böyle bir şey olamaz. Aday göstermediniz, tamam, başka türlü de kazanılacaktır, buna da tamam. Fakat ilçeleri dizayn ederken hiç değilse 'Gel birlikte yapalım' deyin. Yok, bunu da yapmıyorlar, kenara çekiyorlar. Hatta hafif yollu yaparak şu telkin ediliyor; 'Bu Baykalcı.' Ben neden Bay kalcı oldum onu da anlamadım. Benim temel düşüncem iki tarafı buluşturup, barıştırmaktı. Parti kavgalı olursa bu parti kazanabilir mi? Kazanamadı da. İlla bir yafta yapıştırılacak ya, kendisi de bir tarafın parçası o zaman. Bir sürü yanlış, her yer yanlış. Sonuç bu oldu işte" dedi.

BAŞARISIZLIĞIN KİTABINI YAZDILAR
CHP il yönetiminin başarısızlığın kitabını yazdığını ifade eden Kumbul, Devrim Kök'ün başkanlık görevi için hazır olmadığını ima etti. Kumbul sözlerine şu şekilde devam etti: "Aday olmaya gidiyorum. 'Paranızı yatırmazsanız aday olamazsınız' dediler öncelikle. Sonra da buna hiç dikkat etmeden aday belirlediler. Gerçekten eğitim alması gereken adaylar vardı. Eğitim vermeden aday yaptılar. Her yeri hata dolu çocuğun, ham. Ham bu Devrim çocuk. Ben gezmeye giderken bile haber veriyorum. Partiyi ayağa kaldırıyorum ilçe ve köylerde, onlar da yatıyor. Adaylık başvurumu yaptım. Bir ilin il başkanı Büyükşehir Belediye Başkan aday adayına nezaketen telefon açar, gerekli konuşmayı yapıp hayırlı olsun der. Eğer bunda acizsen durmayacaksın orada. Ya da taraflısın bu kadar basit. Baktım ki iş karışıyor, sıkıntıdan kurtulmak istiyorsanız, sandığı koyun, seçim yapın dedim. Onu da yapamadılar. Yaptıkları yerleri de karıştırdılar zaten. Belediye başkan adaylarını tayin etmeden, meclis üyeleri için sandık koyuyorsun. Bu nasıl bir sistem. Belki adayın çalışmak istemeyeceği üyeler olacak o listede. Yapılması gereken tüm hatalar Antalya'da yapılmıştır. Seçim nasıl kaybedilir adlı bir kitap hazırlamaya kalksanız burada yapılanlardan bir satır daha fazla bir şey yazamazsınız."

İÇİM YANIYOR
Seçim sürecinin her anında büyük hatalar yapıldığını ve bu hatalar sonucunda CHP'nin mağlup olduğunu belirten Kumbul, "İçim yanıyor, içim. Bundan sonrası için de umudum yok desem yeridir. Her geçen gün umudum tükeniyor. Yaklaşık 5 sene önce delege bile yapmadıkları için istifa etmeye karar verdim. Sonra Kılıçdaroğlu gelince bir şey olacak galiba dedik. Malum yerler 'Mersin ve Antalya'da sıkıntılar var, bir dolaş bakalım' dediği için ayağa kalkmıştım ben. Kendi başıma yapmadım ben hiçbir şeyi. Ben kenara çekilmiş, durumu izliyordum."

KÖK DAĞITMAYA DEVAM EDİYOR
Kazanılması kesin olan bir seçim bölgesini kaybederek zor birisin başarıldığını aktaran Kumbul, sözlerini şu şekilde noktaladı: "Bunların hepsi hatadır. 1 tane değil ki hata. Güle oynaya, türkü söyleyerek alınacak bir seçim bölgesiydi burası ama kaybedilmesi için bütün hatalar yapıldı, bu oldu. Bunu yapan yöneticilerdir. Hiç kimseye kabahat bulmayacaklar. 0 kadar çok kırıcı ve rencide edici hatalar yapıldı ki son noktada buraya gelindi. Devrim Kök partinin başında kaldığı süre boyunca partiyi küçültmeye ve dağıtmaya devam ediyor." (Sabah/Can YÜCEL)


 

 
Ezber bozan anket
 
Kök topu genel merkeze attı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ah bekır aga ah 27 Nisan 2014 Pazar 11:01

yıl 2004 bekır agam tekrar aday gosterılmedi . gosterılmedıgınde hangı partıye calıştı acıklasın. mederesı nasıl kazandırdı şimdi yaptıgı gıbı acıklasın

Yorumu oyla      4      3  
vatandaş 25 Nisan 2014 Cuma 06:15

serikte otelde yiyip içildigi zaman akaydın bekir kumbulu batı ilçeleri koordimasyona atayacagım dedigi zaman akaydın bekir kumbulda oradaydı çünkü akaydın dokyor ama kendini tedavi etmesi gerekli akaydın ne solcu nede chp li sadece makam ugruna chp liler ile alay etmiş

Yorumu oyla      6      3  
aday 24 Nisan 2014 Perşembe 16:31

sn. kumbul aday olun il başkanlığına..

Yorumu oyla      8      5  
Mesut Mutlu 24 Nisan 2014 Perşembe 13:32

30 Mart Yerel Seçiminde, sayın Kumbul kimler için çalıştı açıklasın. Ondan sonra CHP hakkında yorum yapsın.

Yorumu oyla      8      9  
chpli 24 Nisan 2014 Perşembe 10:59

chpli olarak seni seviyorum.

Yorumu oyla      10      4  
Ali arslan 24 Nisan 2014 Perşembe 10:45

Devrim denen şahıs maalesef isminin hakkını veremiyor bunda onur gurur yok zaten onurlu biri olsaydı Konukevi deki AVM için SİNAN la görüşmezdi

Yorumu oyla      8      3  
esen esen 23 Nisan 2014 Çarşamba 22:45

siz Antalya ve chp için ne yaptınız başkanlığınız zamanında Antalya yerinde saydı , yaptığınız tek etkinlik yılllardır beraber yaşadığınız hanıma 5 yıldızlı otelde düğün yapmaktı partideki bu kısır çekişmelerden olan antalyaya ve ülkeme oldu:(

Yorumu oyla      4      9  
efe haydar 23 Nisan 2014 Çarşamba 21:50

sayın kumbulu un anlattıklarının bi bölümüne katılmakla birlikde ne kadar kolay demi hemen istifa etssin çoçuk il başkanı başarısızca beklersiniz il başkanlığı seçimlerini orda hesaplaşırsınız deleğe tekrar seçer veya seçmez biride çıkar da yeter artık siz dinazorlarda artık çekilin sahneden derse ne diyeceksiniz yoksa vur abalıya ya hep beraber el ele verdiniz partiyi bu hale getirdiniz parti içi iktidar kavğası başka bi yaptınız iş varmı nasıl olsa hepiniz tuzu kuru yoksuldan köylüden işçiden memurdan oy alamıyorsunuz sadece seçimlerde çık ortaya bide neden kaybettim dee insan biraz utanır ama sizlerde nerde o suratt varsa yoksa birbirinizi yemekkk

Yorumu oyla      6      5  
süleyman g. 23 Nisan 2014 Çarşamba 18:33

akaydın kim oluyorda bekir kumbulu atayacak. yanlış yaptılar işte. bekir kumbul aday olsaydı chp antalyada yüzde 50 oyu vardı. biz yörükler yanındaydık.ama aday olmayınca mhp ve akpye oylar kaldı. deniz baykalın yaptığı hatayı chp antalyada yine yaptı

Yorumu oyla      8      4  
Kumluca lı 23 Nisan 2014 Çarşamba 14:52

Bekir başkanın basısınınkarşısında çıkıpta koordinatörlüğü reddetmesi uygun olmazdı, yoksa kendiside bu saçmalıktan çok rahatsız oldu. Akaydın Bekir başkanı ödüllendirmedi orada aksine küçümsedi. Sanırım farketmediniz.

Yorumu oyla      13      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akaydın ile çok özel
Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, seçimlerle ...
Günay'ı göre Erdoğan'ın gizli bir planı var
AK Parti'den istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Başbakan ...
CHP'nin kaç üyesi var?
CHP’nin üye sayısının 1 milyon 32 bin 639 olduğu bildirildi.
 
Teşkilat kararını verdi; 3 dönem yasağı kalkmasın
AK Parti tüzüğünde yer alan üç dönem şartının kaldırılmasına yönelik tartışmalar ...
Sapan; Uyarıyorum
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
Kesk, tutuklu üyelerinin serbest bırakılmasını istedi
KESK Antalya Şubeler Platformu 'KESK'li tutuklular serbest bırakılsın' ...
 
Kılıçdaroğlu'nun alıntı yaptığı Antalya raporu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya'da seçim yenilgisine ...
'Bakara - Makara hapsi'
Eski Bakan Egemen Bağış ile gazeteci Metehan Demir'in ''Bakara-makara'' ...
Demirbaş; CHP fabrika ayarlarına dönmeli
Dünyanın sayılı organ nakli cerrahlarından CHP üyesi Prof. Dr. Alper Demirbaş, ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva