Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı
'Down Sendromlular Spor Oyunları' Antalya'da başlıyor
'Down Sendromlular Spor Oyunları' Antalya'da başlıyor
Çanakkale şehitleri Antalya’da törenlerle anıldı
Çanakkale şehitleri Antalya’da törenlerle anıldı
18 Eylül 2021 Cumartesi - 12:57

DHA'nın sergisini gezenlerin ortak temennisi; Bir daha yaşanmasın

DEMİRÖREN Haber Ajansı (DHA) muhabirlerinin Manavgat'taki büyük yangında çektiği çarpıcı fotoğraflar, Antalya Kent Müzesi'nde 'Yangın Yeri' isimli fotoğraf sergisinde ve eş zamanlı olarak Akdeniz Üniversitesi Atrium'da Antalyalılarla buluştu.

DHA nın sergisini gezenlerin ortak temennisi; Bir daha yaşanmasın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile kent protokolünün açılışını yaptığı ve ilk günden büyük ilgi gören sergiler, 10 gün boyunca ücretsiz gezilebilecek.

DEMIROREN HABER AJANSI (DHA) MUHABIRLERININ MANAVGAT'TAKI BUYUK YANGINDA CEKTIGI CARPICI FOTOGRAFLAR, ANTALYA KENT MUZESI'NDE 'YANGIN YERI' ISIMLI FOTOGRAF SERGISINDE BULUSTU. MANAVGAT YANGININDA OMUZ OMUZA ALEVLERE KARSI SAVASAN ORMANCILAR ILE ITFAIYECILER, ANTALYA PROTOKOLU ILE HEP BIRLIKTE FOTOGRAF CEKTIRDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz'da 4 noktada başlayan, 10 gün süren, 8 kişinin hayatını kaybettiği, 75 bin hektarlık alanın kül olduğu Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangını, DHA tarafından fotoğraf sergisine taşındı. Manavgat'ta başlayan ve komşu ilçeler Akseki, İbradı, Gündoğmuş ve Alanya'da 59 mahalleyi yok eden büyük yangında DHA muhabirlerinin çektiği çarpıcı fotoğraflar, 'Yangın Yeri' isimli eş zamanlı 2 sergide Antalyalılarla buluştu. Tüm Türkiye'nin seferber olduğu, nefesini tutarak izlediği ve 220 saatin sonunda kontrol altına alınabilen büyük yangında DHA Antalya Bürosu'nun muhabir ve foto muhabirlerinin 10 gün süresince çektiği 24 bin fotoğraf arasından seçilen 45 fotoğraf, Antalya Kent Müzesi Vatan Binası'nda ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi H Blok Atrium'da eş zamanlı olarak 'Yangın Yeri' ismiyle açıldı.

DEMIROREN HABER AJANSI (DHA) MUHABIRLERININ MANAVGAT'TAKI BUYUK YANGINDA CEKTIGI CARPICI FOTOGRAFLAR, ANTALYA KENT MUZESI'NDE 'YANGIN YERI' ISIMLI FOTOGRAF SERGISINDE BULUSTU. ANTALYA VALISI ERSIN YAZICI, BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK VE KENT PROTOKOLU KURDELA KESTI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA PROTOKOLÜ AÇILIŞTA

Işıklar Caddesi üzerindeki Vatan Binası'nda 450 metrekarelik kapalı alanda yer alan serginin açılışına Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, İyi Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya Sanayici İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, Antalya Genç İş Adamları Derneği (ANTGİAD) Başkanı Osman Sert, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege ve ormancılar ve itfaiyeciler ile çok sayıda kişi katıldı.

DEMIROREN HABER AJANSI (DHA) MUHABIRLERININ MANAVGAT'TAKI BUYUK YANGINDA CEKTIGI CARPICI FOTOGRAFLAR, ANTALYA KENT MUZESI'NDE 'YANGIN YERI' ISIMLI FOTOGRAF SERGISINDE BULUSTU. SERGI SALONUNA GIREN PROTOKOL VE DAVETLILER LED EKRANDAN, DHA HABERLERININ YER ALDIGI KISA FILMI IZLEDI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

YANAN ARAZÖZ SERGİDE

DHA Antalya Bölge Temsilcisi Salih Uçar'ın ev sahipliği yaptığı sergide kurdele kesen protokol mensupları, sergi salonunun önünde yer alan ve yangın bölgesinden getirilen yanmış arazöz, traktör, otomobil, su motoru, motosiklet gibi materyalleri inceledi. Manavgat'ın Gülendağı'nda 2 ormancıya mezar olan yanmış arazöz, yürek burktu. Arazözün önünde, DHA muhabirinin çektiği ve yandığı dağdaki fotoğrafı yer aldı. Salonun önündeki parkta itfaiye ve ormanın müdahale araçları da sergilendi.

Daha sonra salona giren protokol ve davetliler, led ekrandan, DHA haberlerinin yer aldığı kısa filmi izledi. Duygulu anların yaşandığı etkinlikte fotoğrafları tek tek inceleyen davetliler, orman yangınının izlerini içeren materyalleri üzüntüyle izledi. Afet bölgesinden getirilen ve alanda sergilenen yanmış itfaiye hortumu, aydınlatma lambası gibi materyallerin yanında çocukların yazdığı duygusal mektuplar ve gönderdikleri kumbaraları ilgi gördü. Pandemi önlemlerinin alındığı serginin açılışına gelen davetliler, fotoğraflar çekti. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, Orman Genel Müdürlüğü ve Adopen'in destek verdiği etkinlik alanında ormancılar, gelen davetlilere defne, lavanta, biberiye fidanı dağıttı. Manavgat yangınında omuz omuza alevlere karşı savaşan ormancılar ile itfaiyeciler, Antalya protokolü ile hep birlikte fotoğraf çektirdi.

'O ANLARI TEKRAR YAŞADIK'

Sergi için DHA ekibine teşekkür eden Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "O günlerin unutulmaması gerekiyor. Bir buçuk ay geçti unutmadık ama böyle belgelenmiş olması mutlaka ileriki tarihlerde bu serginin çok önemli olduğunu hatırlatacak. Güzel bir sergi, güzel bir çalışma olmuş. Emeği geçenleri tebrik ederim. Allah bir daha böyle büyük bir yangınla bizi test etmesin inşallah" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de sergide yer alan fotoğraflarla yeniden yangın günlerindeki acıları yaşadığını hissettiğini söyledi. Başkan Böcek, "Ormanda canlılarımız yandı, geleceğimiz her şeyimiz yandı. Böylesine bir sergi için DHA ekibine teşekkür ediyorum. Bize o anlarını yaşattılar. Bunlardan ders çıkarmalıyız. El birliğiyle ormanlarımızı korumalıyız" diye konuştu.

'DHA'YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

Sergiyi gezen Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, "Demirören Haber Ajansı'na bu sergiyi düzenlediği için herkese duyurup fotoğrafları ve materyalleriyle gösterip olayı yaşamayanlara da yaşattığı için çok teşekkür ediyorum. İnşallah tekrar böyle felaketler yaşamayız. Yanan alanları tekrar eski haline getireceğiz" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, sergideki fotoğraflarda insanların yüzündeki acıyı net gördüğünü anlattı. Özkan, "Aynı sergiyi biz de DHA ile birlikte üniversitemizde gerçekleştirdik. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde sergileniyor. Hatırlatma, unutturmamak anlamında çok önemli" diye konuştu.

DEMIROREN HABER AJANSI (DHA) MUHABIRLERININ MANAVGAT'TAKI BUYUK YANGINDA CEKTIGI CARPICI FOTOGRAFLAR, AKDENIZ UNIVERSITESI ATRIUM'DA ANTALYALILARLA BULUSTU. AKDENIZ UNIVERSITESI'NDEKI SERGININ ACILISINI ISE AU REKTORU PROF. DR. OZLENEN OZKAN, REKTOR YARDIMCISI PROF. DR. MURAT TURHAN, GUZEL SANATLAR FAKULTESI DEKANI PROF. DR. SIBEL PASAOGLU, YUZ NAKILLERIYLE UNLU OGRETIM UYESI PROF. DR. OMER OZKAN VE DHA ANTALYA BOLGE TEMSILCISI SALIH UCAR BIRLIKTE YAPTI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

EŞ ZAMANLI SERGİ ÜNİVERSİTEDE

Akdeniz Üniversitesi'ndeki serginin açılışını ise AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu, yüz nakilleriyle ünlü öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve DHA Antalya Bölge Temsilcisi Salih Uçar birlikte yaptı. Kurdele kesildikten sonra açılan sergideki fotoğraflar, üniversite personeli ve hastane ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü.

DEMIROREN HABER AJANSI (DHA) MUHABIRLERININ MANAVGAT'TAKI BUYUK YANGINDA CEKTIGI CARPICI FOTOGRAFLAR, AKDENIZ UNIVERSITESI ATRIUM'DA ANTALYALILARLA BULUSTU. (FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

DHA'nın 10 gün açık kalacak ve ücretsiz gezilebilecek 'Yangın Yeri' sergileri, toplumda farkındalık yaratmak, iklim krizi ve yeşile/doğaya dikkat çekmeyi amaçlıyor.

DEMIROREN HABER AJANSI (DHA) MUHABIRLERININ MANAVGAT'TAKI BUYUK YANGINDA CEKTIGI CARPICI FOTOGRAFLAR, ANTALYA KENT MUZESI'NDE 'YANGIN YERI' ISIMLI FOTOGRAF SERGISINDE BULUSTU. DHA ANTALYA BOLGE TEMSILCISI SALIH UCAR'IN EV SAHIPLIGI YAPTIGI SERGIDE ANTALYA VALISI ERSIN YAZICI, BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK VE KENT PROTOKOLU FOTOGRAFLARI TEK TEK INCELEDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

DEMIROREN HABER AJANSI (DHA) MUHABIRLERININ MANAVGAT'TAKI BUYUK YANGINDA CEKTIGI CARPICI FOTOGRAFLAR, ANTALYA KENT MUZESI'NDE 'YANGIN YERI' ISIMLI FOTOGRAF SERGISINDE BULUSTU. COCUKLARIN YAZDIGI DUYGUSAL MEKTUPLAR VE GONDERDIKLERI KUMBARALAR SERGIYI GEZENLER TARAFINDAN ILGI GORDU. (FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

DEMIROREN HABER AJANSI (DHA) MUHABIRLERININ MANAVGAT'TAKI BUYUK YANGINDA CEKTIGI CARPICI FOTOGRAFLAR, ANTALYA KENT MUZESI'NDE 'YANGIN YERI' ISIMLI FOTOGRAF SERGISINDE BULUSTU.  SERGIYI GEZENLER FOTOGRAFLARI TEK TEK INCELEDI. (FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

DEMIROREN HABER AJANSI (DHA) MUHABIRLERININ MANAVGAT'TAKI BUYUK YANGINDA CEKTIGI CARPICI FOTOGRAFLAR, ANTALYA KENT MUZESI'NDE 'YANGIN YERI' ISIMLI FOTOGRAF SERGISINDE BULUSTU.  SERGIYI GEZENLER FOTOGRAFLARI TEK TEK INCELEDI. (FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)
Aslı DURAN/ ANTALYA, (DHA)-

 
Eleştirilen o karar sonrası başsavcılıktan tekrar soruşturma
 
Denizden çıkanlar şoke etti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
solomon61 19 Eylül 2021 Pazar 15:05

resimlerde hiç uçak yoktu

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manavgat'ta ormanı yakmaya çalışırken yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, çevresinde 5 yıldızlı otellerin bulunduğu ...
Vali Yazıcı'dan, 'Gaziler Günü' mesajı
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, her yıl 19 Eylül'de kutlanan 'Gaziler Günü' ...
Demre'de tapu sevinci
DEMRE Belediyesi'nin 8 Temmuz 2021 tarihinde 'Gecekondu Önleme Yasası' ...
 
Antalya'da telli kamyonetle aslan safarisine tepki
ANTALYA'da, orman alanı içindeki eğlence merkezince kurulan ve telle çevrili ...
Antalya'da FETÖ'den ceza yedi, 'Kanserim' deyip, cezaevine girmek istemedi
Kanser tedavisi görebilmek için hakkındaki mahkumiyet kararının ertelenmesi ...
Antalya Riff'te Ersay Üner coşkusu
YAZDIĞI şarkılarla adından söz ettiren şarkıcı Ersay Üner, Antalya Riff'te ...
 
Antalya'da ele geçirildi, 4 parçası 60 milyon TL değerinde...
ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde jandarmanın operasyonunda nükleer enerji, ...
Plajlardan toplanan plastik atıkları, heykellere dönüştürdü
ANTALYA'da Rus sanatçı Güzel Amirova, sahillerden toplanan pet şişelerden ...
Aranan hükümlü yakalandı
ANTALYA'da 4 ayrı suçtan 14 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva