Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
23 Ağustos 2019 Cuma - 13:16

DMD hastası çocuklar için daldılar

BODRUM'da, genetik geçişli kas erimesi hastalığı olan Duchenne Muskuler Distrofi'ye (DMD) dikkat çekmek için dalış etkinliği düzenlendi.

DMD hastası çocuklar için daldılar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Karaada Paçoz Koyu'nda denizin dibine dalan dalgıçlar, DMD ile mücadele etmek zorunda kalan binlerce çocuk, genç ve aile için 'Destek ol DMD'yi yenelim' pankartı açtı.

Türkiye'de sayıları binleri bulan, X kromozomu geçişli genetik hastalık olan DMD'li çocuklar için farkındalık yaratmak amacıyla Bodrum Karaada Paçoz Koyu'nda dün, dalış etkinliği düzenlendi. Yüzücü ve dalış eğitmenleri Yiğit Gezer ile Tunahan Karataş, 3 yaşlarında merdiven çıkma zorluğu, ilkokul çağlarında yürüme zorluğu ve geç çocukluk yaşlarında eriyen kaslar nedeniyle tekerlekli sandalye ile yaşayan, gençlik dönemlerinde ise hayatlarını tehdit edip onları yaşamdan koparan, yıkıcı kas hastalığı DMD için denize daldı. Gezer ve Karataş, hastalığın farkında olduklarını göstermek, DMD kas hastası çocukların yanında oldukları mesajını vermek amacıyla 'DMD kas hastası çocukların yaşam sevinci hiç tükenmesin. Destek ol DMD'yi yenelim' yazılı pankart açtı.

'TÜRKİYE'NİN FARKLI NOKTALARINDA EN AZ 20 KAS MERKEZİ'

DMD Aileleri Derneği olarak DMD kas hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına farklı kampanyalar yürüttüklerini söyleyen İzmirli DMD hastası Rüzgar Vatansever'in (3) annesi Münevver Vatansever, dalgıçların farkındalığa katkısı için teşekkür ederek toplumun her kesiminden de destek beklediklerini belirtti. Bu dalışın DMD ile mücadele etmek zorunda kalan binlerce çocuk, genç ve aile için çok anlamlı olduğunu dile getiren Vatansever, "Aynı amaçla gerçekleştirilen dalış etkinliklerinden biri geçen hafta Kuşadası'nda yapılmıştı. Farklı şeyler yaparak dikkat çekmeye çalışıyoruz. Taleplerimizi karada, havada ya da suda aynı şekilde dile getiriyoruz. Tek amacımız Türkiye'nin farklı noktalarında en az 20 tane kas merkezinin açılmasını sağlamak. Şu anda sadece İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Antalya'da bir merkez var. Oysa bu sayının artırılması lazım. Biz bunun için tüm kapıları çalıyoruz. Sağlık Bakanlığı'na taleplerimizi iletiyoruz. Umarız bir gün sesimizi duyacaklar" dedi.

Son olarak, Afyonkarahisar'da oturan DMD hastası Kamil Arslan'ın (15) vefat ettiğini anlatan Münevver Vatansever, şunları söyledi:

"Geçen hafta hayatını kaybeden Kamil'in acısı çok taze. Bu gencimiz iyi bakılamadığı için hayatını kaybetti. Çünkü yaşadığı yerde uygun hastane yoktu. Biz eylemlerimize devam edeceğiz, yeter ki bizim farkımıza varsınlar."

MUGLA'NIN BODRUM ILCESINDE GENETIK GECISLI BIR KAS ERIMESI HASTALIGI OLAN DUCHENE MUSCULER DISTROFI'YE (DMD) DIKKAT CEKMEK AMACIYLA BIR DALIS ETKINLIGI GERCEKLESTIRILDI. KARAADA PACOZ KOYUNDA DENIZIN METRELERCE DIPINE DALAN DALGICLAR, DMD ILE MUCADELE ETMEK ZORUNDA KALAN BINLERCE COCUK, GENC VE AILE ICIN 'DESTEK OL DMD'YI YENELIM' PANKARTI ACTILAR. BABA TURGAY VATANSEVER (SOLDA) VE ANNE MUNEVVER VATANSEVER(SAGDA) CIFTININ TEK OGLU OLAN 3 YASINDAKI RUZGAR VATANSEVER (ORTADA), HENUZ 1 YASINDAYKEN DMD ILE TANISTI. ANNE MUNEVVER VATANSEVER DALGICLARIN FARKINDALIGA KATKISI ICIN TESEKKUR EDEREK TOPLUMUN HER KESIMINDEN DESTEK BEKLEDIKLERINI BELIRTTI. (FOTO: IZMIR, DHA)

MUGLA'NIN BODRUM ILCESINDE GENETIK GECISLI BIR KAS ERIMESI HASTALIGI OLAN DUCHENE MUSCULER DISTROFI'YE (DMD) DIKKAT CEKMEK AMACIYLA BIR DALIS ETKINLIGI GERCEKLESTIRILDI. KARAADA PACOZ KOYUNDA DENIZIN METRELERCE DIPINE DALAN DALGICLAR, DMD ILE MUCADELE ETMEK ZORUNDA KALAN BINLERCE COCUK, GENC VE AILE ICIN 'DESTEK OL DMD'YI YENELIM' PANKARTI ACTILAR. (FOTO: IZMIR, DHA)

MUGLA'NIN BODRUM ILCESINDE GENETIK GECISLI BIR KAS ERIMESI HASTALIGI OLAN DUCHENE MUSCULER DISTROFI'YE (DMD) DIKKAT CEKMEK AMACIYLA BIR DALIS ETKINLIGI GERCEKLESTIRILDI. KARAADA PACOZ KOYUNDA DENIZIN METRELERCE DIPINE DALAN DALGICLAR, DMD ILE MUCADELE ETMEK ZORUNDA KALAN BINLERCE COCUK, GENC VE AILE ICIN 'DESTEK OL DMD'YI YENELIM' PANKARTI ACTILAR. (FOTO: IZMIR, DHA)

Nevra UÇKAÇ/İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
Uyuşturucuyu şampuan kutusuna saklamışlar
 
1980'li yılların sembolü tatil köyü satıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuhuş yalanıyla, 40 ilde 104 erkeği dolandırdılar
SAKARYA İl Emniyet Müdürlüğü, internet siteleri aracılığıyla 'fuhuş' pazarlığı ...
Urla'da kavun festivali başlıyor
İZMİR'in Urla ilçesine bağlı kırsal Nohutalan Mahallesi'nde 24 Ağustos ...
3 kişi öldüren eski astsubay, cinayet işlemeye devam edecekti
ADANA'da, 3 kişiyi tabancayla vurarak öldüren, psikolojik sorunları olduğu ...
 
Apollon Tapınağı'nın yeni bağlantısı bulundu
AYDIN'ın Didim ilçesindeki Apollon Tapınağı'nın çevresinde yürütülen kazı ...
Kolonları patlayan binanın tahliyesine başlandı
SARIYER'de kolonları patladığı için boşaltılan 9 katlı binanın tahliyesine ...
Çanakkale'de 3.6 büyüklüğünde deprem
ÇANAKKALE'nin Biga ilçesinde, Richter ölçeğine göre, 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
15 yaşındaki çocuk, tartıştığı arkadaşını öldürdü
ÇANAKKALE'nin Biga ilçesinde, A.S.G. (15) adlı erkek çocuğu, bilinmeyen ...
Hastane otoparkında silahlı kavga
KARTAL, Yavuzselim Devlet Hastanesi Polikliniklerinin otoparkında çıkan ...
Annesi öldürülen Müşerref: Onsuz uyuyamam ki
KONYA'da, 3 çocuk annesi eşi Tuba Erkol'u (37) 20 yerinden bıçaklayarak, ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva