Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor
7 Temmuz 2011 Perşembe - 19:08

DÖSİAD'ın ağır konukları

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) düzenledikleri kahvaltıyla Antalya Emniyet Müdürü Dr Ali Yılmaz ve Antalya Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay İsmail Ekici’yi ağırladı.

DÖSİAD ın ağır konukları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kahvaltıya Döşemealtı İlçe Emniyet Müdürü Ali Şentürk, Döşemealtı İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Oğuz Oral Aydın, Döşemealtı İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Özalp da katıldı.İl Emnyet Müdürü Dr Ali Yılmaz, toplumun refah ve güvenliğinin sağlanmasında istihdam yaratan işadamlarının rolünün büyük olduğunu söyledi.
DÖSİAD Perşembe kahvaltısının bu haftaki konukları Antalya Emniyet Müdürü Dr Ali YILMAZ ve Antalya Jandarma Komutanı Kurmay Albay İsmail Ekiciydi.
Antalya Emniyet Müdürü Dr Ali Yılmaz, Sivil toplum kuruluşlarının modern yönetim anlayışında çok önemli olduğunu belirterek, “Toplumun nabzını tutan, sesini duyuran sivil toplum örgütleridir. Kişiler isteklerini yönetime iletemezlerse, iyi örgütlenemezlerse yönetim kadrosunun iyi çalıştığından söz edemeyiz. Çağımız gelişim ve dönüşüm çağıdır. Bu gelişime ve dönüşüme ayak uyduramayanlar ayakta kalamazlar.”dedi.
Antalya güvenli bir şehir
Şeyh Edebali’nin “ İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünden alıntı yapan Yılmaz,” İnsan bu kadar önemli. Bu anlayıştan yola çıkarak görüşlerimizi aktarıyoruz. Sivil toplum örgütleriyle buluşuyoruz. Antalya için birlikte projeler geliştiriyoruz.Bu anlamda iş dünyasıyla da sürekli el ele çalışıyoruz.” diye konuştu.
Turizmin başkenti Antalya’ya gelen turistlerin yüzde 80’inin Antalya’yı güvenli olduğu için tercih ettiğini vurgulayan İl Emniyet Müdürü Dr Ali YILMAZ, “ Antalya’yı güvenli buluyorlar. Bu sonuç bizim için çok önemli. Bunun için çalışıyoruz.”dedi.
Yılmaz: “İşadamlarını çok önemsiyoruz”
İşadamlarının toplumun refah ve güvenliğinin sağlanmasında büyük rolü olduğunu savunan Yılmaz, şunları söyledi:
“Güvenliğin olmadığı yerde üretim, üretimin olmadığı yerde tüketim, tüketimin olmadığı yerde refah, refahın olmadığı yerde huzurdan söz etmek mümkün değildir.İşadamları olarak refah ortamı yaratılmasına katkınız büyük.Eleman çalıştırarak, üretim yaparak suç işlenmesinin önüne geçiyorsunuz.Daha fazla adam çalıştırarak, katma değer yaratarak milli gelirin yükselmesine bu vesileyle toplumun güvenliğin sağlanmasına katkıda bulunuyorsunuz.Bu anlamda polis teşkilatı olarak sizleri çok önemsiyoruz.”
Toplumsal duyarlılığın artarak devam etmesini dileyen Yılmaz, hayata geçirilen her projenin güvenli bir Antalya için olduğunu belirterek, “Bizler memuruz .Devlet bize belirli bir ücret veriyor ve halka hizmet etmemizi istiyor.Bu anlamda hiçbirimiz milletin efendisi değiliz;olsa olsa milletin hizmetkarı oluruz.Bu doğrultuda sivil toplum kuruluşlarıyla projeler üretmeye devam ediyoruz.Bu projelerin hepsi mutlu bir gelecek ve mutlu bir Antalya için.Bize destek veren, güvenlik noktasında destek olan herkese çok teşekkür ederiz.”şeklinde konuştu.
Jandarma Bölgesi olaylarında yüzde 5 azalma var
Antalya Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay İsmail Ekici, bu tip toplantıların belirli periyotlarda yapılmasının faydalı olacağını söyledi. Güvenli bir toplumun kurumlar arası fikir paylaşımıyla yaratılacağına inandıklarını ve çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini anlatan Ekici, şöyle devam etti:
“Özellikle sivil toplum kuruluşlarıyla dirsek dirseğe çalışıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden birini DÖSİAD sergiliyor. Jandarma olarak sorumluluk alanımız çok geniş.56 tane karakol, 18 tane ilçe bölük komutanlığı ile gerek turizm gerek tarım ve sanayi bölgelerinde hizmet etmeye devam ediyoruz.Tarım ve turizm alanı çok çeşitli.Fakat sanayi tek bir alana toplanmış.Jandarma olarak bu anlamda biz de sanayinin kalbinin attığı Döşemealtı’na hizmeti en iyi şekilde götürmeye gayret ediyoruz.”
Güvenlik konusunda işyerleri ve çalışanlar bilgilendirilmeli.
Özellikle sanayi bölgesinde işyerlerinin ve işyerinde çalışanların bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizen Ekici, şunları söyledi:
“Bu tip buluşmalar bilgilendirmelerin gerçekleşmesi adına ayrı bir önem taşıyor.Çalışmalarımız gösteriyor ki her yıl asayiş olaylarında bir düşüş var.Sıkıntı veren olaylar çok az.Jandarma Bölgesi olaylarında yüzde 5 azalma söz konusu.Diğer illerde artışlar gözleniyor.”
Hareketli nüfusun suç oranında azalma var
İşadamlarıyla turizmle ilgili veriler paylaşan Ekici, “Antalya’ya 24 saatte gelen giden uçak sayısı 902 adet. Aynı günde 69 bin kişi geliyor, 70 bin kişi gidiyor. Bizim hareketli nüfus dediğimiz bu grupta suç işleme ve suça bulaşma oranı yüksek oluyor . Emniyetle ortak çalışmalarımız sonucu bu hareketli nüfusun suç işleme oranında büyük azalmalar olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.
Yine Jandarma olarak geçtiğimiz gün 902 tane ihbar aldıklarını bunun sadece 9 tanesinin kayda değer olduğunu belirten Ekici, asılsız ihbarların zaman kaybı olduğunu ve bu konuyla ilgili halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Etkinlik sonunda DÖSİAD başkanı Gültekin Gencer ziyaret anısına Antalya Emniyet Müdürü Dr Ali Yılmaz ve Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay İsmail Ekici’ye plaket takdim etti.
 
 

 
LAZANYA
 
Kucağında bomba bulan bakanlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trafik'te yol kavgası: 2 yaralı
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yol verme tartışması nedeniyle çıkan kavgada ...
Odaların yeni bakanlık tepkisi
Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı meslek odası temsilcileri, ...
Akseki'de kaza:1 ölü
Antalya'nın Akseki İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.
 
Kayıp işçinin cesedi bulundu
Antalya'da yakınları tarafından 2 gün önce kaybolduğu bildirilen 53 yaşındaki ...
Yapay ‘kızlık zarı kanı’ ele geçirildi
Antalya Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Çin’de üretilen ve gümrük ...
Stan Kemer'i salladı
Müzik listelerinde geçen yıl en iyi çıkış yapan sanatçılar arasında yer ...
 
Jandarmaya suç üstü yakalandı
Antalya'nın Kemer İlçesi Çamyuva Beldesi'nde turistlere uyuşturucu madde ...
Tur minibüsü kaza yaptı
Antalya'dan Belek Beldesi'ne Rus turistleri götüren Şaban Aktay yönetemindeki ...
TED’in beyaz melekleri
TED Antalya Koleji’nin ilk lise mezunları alışılmış okul gecelerinden ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva