'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
26 Mayıs 2011 Perşembe - 14:05

DÖSİAD'ın konuğu Baykal

Seçim çalışmalarına memleketi ve listebaşı olduğu Antalya'da sürdüren CHP eski Genel Başkanı Baykal, Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) üyesi işadamlarıyla Orfe At Çiftliği'nde düzenlenen kahvaltıda biraraya geldi.

DÖSİAD ın konuğu Baykal
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari'de gördüğü kapalı kepenkler karşısında şikayet etme hakkı olmadığını söyledi. Baykal, "Terörün sırtını sıvazlayan sen değil misin? Terörü idare etmeye çalışan, terörle uzlaşmaya çalışan, terörün gönlünü alarak onu teskin etmeye çalışan sen değil misin? O politika değil mi Türkiye'yi buraya getirdi?" diye konuştu.

Seçim çalışmalarına memleketi ve listebaşı olduğu Antalya'da sürdüren CHP eski Genel Başkanı Baykal, Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) üyesi işadamlarıyla Orfe At Çiftliği'nde düzenlenen kahvaltıda biraraya geldi. DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer’in açılış konuşmasının ardından kürsüye Baykal çıktı.

Antalya'ya 15 kilometre uzaklıktaki Döşemealtı'nın çok özel bir yer olduğunu belirten Deniz Baykal, "Sadece Antalya'nın kalkınması bakımından değil, yerleşmesi bakımından da, iskanı bakımından da, şehir ve kent politikası bakımından da muazzam bir bakir alan. İnşallah burayı da doğru kullanırız" dedi. Aksi halde çok ciddi sakıncaların ortaya çıkabileceğini belirten Baykal, Antalya'nın bu yeni ilçesine büyük bir sorumluluk duygusu ve dünya çapında bir vizyonla yaklaşılması gerektiğini kaydetti. Deniz Baykal, "Yeni uydu kent merkezlerini hazırlıklarını Döşemealtı'nda yapmamız lazımdır. Yani İstanbul'a kanal açacağız, Ankara'ya Güneykent kuracağız. Önce Türkiye'nin en büyük zenginliği Antalya'yı doğru ele almak lazımdır. İlk yapılması gereken iş budur" diye konuştu.

SORUMLUSU BAŞBAKAN

Baykal, Türkiye'nin AK Parti iktidarında 9 yıla yakın bir zamanı geçirdiğini hatırlatarak sürdürdüğü konuşmasında, "4 yılın daha verilmesi halinde Türkiye bugünkü noktadan 4 yıl sonra hangi noktaya gelir, düşünmek lazımdır" dedi. Özellikle Güneydoğu'da artık devletin kurallarının, hukukunun işlediğini söyleme imkanının kalmadığına, tehdit ortamının egemen hale geldiğine dikkat çeken CHP eski Lideri Deniz Baykal, "Başbakan oraya gidiyor, bütün kepenkler kapalı. Çok acıdır. Arkasında devletin bütün güvenlik güçleri, devletin bütün gücüyle ancak gidebiliyor. Bu iyi manzara değil. 9 yıl önce böyle manzara var mıydı? 4 yıl sonra ne olacak Türkiye'de?" diye konuştu.

"Şimdi Başbakan şikayet ediyor" diyen Deniz Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan'ın şikayet ettiği bu tablonun sorumlusu bizzat Başbakan'ın kendisidir. O değil miydi, teröristleri Habur'dan âlayla valayla kabul eden, o değil miydi onların ayağına çadır mahkemeleri götüren, aklayıp paklayan. 'Pişmansınız değil mi?' diye sorulduğunda 'Hayır pişman değiliz. Bizi buraya Apo gönderdi. Mektubunu getirdik' diye meydan okuyan insanları otobüsün üstüne çıkarıp davulla zurnayla kahraman gibi ülkeye alan o değil mi? Müsteşarını oraya gönderen, savcısının oraya gönderen Başbakan değil mi? Bütün bunları yapkıktan sonra, şimdi bu nokta gelince bundan şikayet etmeye hakkı var mı?"

Başbakan Erdoğan'ın bugüne kadar izlediği politikanın Türkiye'yi buraya getirdiğini belirten Baykal, "Terörün sırtını sıvazlayan sen değil misin? Terörü idare etmeye çalışan, terörle uzlaşmaya çalışan, terörün gönlünü alarak onu teskin etmeye çalışan sen değil misin? O politika değil mi Türkiye'yi buraya getirdi?" dedi.

ANADİLDE EĞİTİMİN SONU BÖLÜNME

Bu politikalarının bir sonucu olarak Türkiye'de bugün anadilde eğitimin konuşulmaya başladığını kaydeden Baykal, "Bu devletin resmi dilini çocuklarınıza öğretmeyin diyorlarsa, nasıl beraber yaşayacağız? 6 yaşına kadar Türkçe öğretmeyecekler, 6 yaşından sonra anadilde eğitim yapacak. Başbakan anadilde eğitim imkanı verecek. O çocuk 12 sene o eğitimi alırsa, ne olacak 18 yaşına geldiğinde? Nerenin çocuğu olacak, hangi toplumun çocuğu olacak?" diye sordu. Deniz Baykal, anadilde eğitimin sonucunun ülkenin bölünmesi olacağını ileri sürdü.

ANTALYA DEĞERLENDİRMESİ

Konuşmasının sonunda Antalya'ya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Baykal, kentte mevcut siyasi tablo içinde hem Büyükşehir Belediyesi'nin hem de İl Genel Meclisi'nde CHP'nin iktidar olduğunu hatırlattı. Antalya'nın sosyal demokrasinin, kadına saygı anlayışının, özgür düşüncenin, demokratik anlayışın yansıdığı bir yer olduğuna dikkat çeken Deniz Baykal, "Ve bu kimliğin sahiplenildiği bir yerdir. Milli kimliğimizin, ulusal birliğimizin bütünlüğümüzün sahiplenildiği bir yerdir. Bunu korumak lazımdır" diye konuştu.
 
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 
ICCA 2014'ü Antalya aldı
 
Sapan'a cevap Çiçek'ten geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ICCA 2014'ü Antalya aldı
Antalya, Uluslararası Kongre Organizatorleri Birligi’nin (ICCA) 2014 yılında ...
Yunanistan’a drahmiye dönüş yolu gözüktü
Yunanistan’da ilk kez bir yetkili euro’dan çıkma ihtimalinden bahsetti. ...
Yeniden yapılandırma para cezası tahsilatını vurdu
Mükelleflerin, yeniden yapılandırma dönemini kapsayan borçlarını ödemek ...
 
SGK: İşe başlarken istifa ettiriyorlar
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Yardımcısı Emin Yıldız, çok fazla ...
Alarko Holding Kepez ve Topallı'yı ihya edecek
ALARKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Leyla Alaton, Kepez ve ...
2011’de ilk dört ayında açılan ve kapanan şirketler
Türkiye genelinde kurulan şirket sayısı 2011 yılının Ocak-Nisan döneminde ...
 
Kiraz üretimi yüzde 30 düştü
İZMİR'de Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray, olumsuz hava koşulları ...
Bütçe Nisan'da 1.1 milyar TL fazla verdi
Merkezi Yönetim Bütçesi, 23 yıldan sonra ilk defa Nisan ayında fazla verdi.
İşsizlik rakamları açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı istihdam verilerini açıkladı.Şubat ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva