7 ilde 'Bozdoğan-29' operasyonu
7 ilde 'Bozdoğan-29' operasyonu
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
27 Ocak 2021 Çarşamba - 11:54

DSÖ'den, Türkiye'ye 'aşı' övgüsü

DÜNYA Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, Türkiye'de yürütülen aşı çalışmalarından övgüyle bahsetti. Berdyklychev, "Çok kısa süre içinde 1 milyondan fazla insan aşılandı. Türkiye'de ulusal aşılama programı ve kapasitesi gerçekten çok güçlü ve etkili kullanılıyor" dedi.

DSÖ den, Türkiye ye  aşı  övgüsü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

DSÖ Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, DHA'ya açıklama yaparak, Türkiye'nin koronavirüse karşı verdiği mücadeleyi değerlendirdi. Berdyklychev, Türkiye'nin dengeli bir yaklaşım yürüttüğünü belirterek, "Türkiye gerçekten şu anda hem önleme hem kontrolde dengeli ve kapsamlı bir yaklaşım yürütüyor, cevap konusunda da bu şekilde. Çok etkili test mekanizması ve modern temaslı inceleme yöntemleri mevcut. Aşılama kampanyasına da başlandığı için çok kısa zamanda 1 milyondan fazla vatandaşın aşılanmış olması bize gerçekten umut veriyor. Şu anda mevcut olan hafta sonu kısıtlaması, hafta içi kısıtlaması, sosyal mesafe ve maske gibi önlemlerin gerçekten vakaların düşmesinde etkili olduğunu görüyoruz. Bütün bu önlemler ve aşılama kampanyasına verilen cevaplar etkili ve bunun devam etmesi gerekiyor" dedi.

'TÜRKİYE ÇOK GÜÇLÜ VE ETKİLİ KULLANIYOR'

Berdyklychev, Türkiye'de çok kısa süre içinde çok fazla kişinin aşılandığını belirterek, "Türkiye'de öncelikle aşı konusunda hazırlığın hızlı ve etkili şekilde yürütüldüğünü söylemek istiyorum. Nüfus, DSÖ'nün önerilerine göre önceliklendirildi. Önce ön safta çalışan sağlık çalışanları ve sonrasında yaşlı nüfusun aşılanması gibi bir aşılama programı gerçekleştirildikten sonra gerçekten hızlı bir aşılamaya geçildi. Çok kısa süre içinde 1 milyondan fazla insan aşılandı. Türkiye'de ulusal aşılama programı ve kapasitesi gerçekten çok güçlü ve etkili kullanılıyor. Bu şekilde devam etmesini öneriyoruz" diye konuştu. 

'ÖLÜMLER AŞI KAYNAKLI DEĞİL'

Berdyklychev, bazı ülkelerde koronavirüs sonrası yaşanan ölümleri de değerlendirdi. Ölümlerin aşı kaynaklı olmadığını belirten Berdyklychev, "DSÖ'nün aşıların onaylanması için gerçekten çok kapsamlı bir süreci var. Bu aşılar onaylandıktan sonra acil kullanım listesine alıyorlar. DSÖ'nün bu süreci aşının güvenli olduğu niteliğinde. Hem üye ülkelerde hem de diğer ülkelerde kendi onay makamlarının da bu şekilde bir süreci mevcut ki aşılar hem güvenli hem de etkili olabilsin. Evet bazı ölümlerle karşılaştık Norveç'te vardı; ama detaylı inceleme sonucunda aşı ile ölüm arasında bir bağlantı keşfedilmedi. Bu tesadüf niteliğinde olabilir. Henüz elimizde aşı ile ilgili olduğuna dair bir kanıt mevcut değil. Tabii ki her türlü ilacın, aşının da dahil olmak üzere olumsuz etkileri için izlenmesi ve gerektiğinde, zamanında önlemler alınması çok önemli" dedi.

'BÜTÜN İNSANLARIN AŞILANMASI GEREKİYOR'

Berdyklychev, dünya nüfusunun ne kadarının aşılanmasıyla toplumsal bağışıklığın oluşabileceğine ilişkin, "Bu gerçekten cevaplaması zor bir soru. Elimizden geldikçe bütün insanları aşılamamız gerekiyor ki gerekli seviyede bir bağışıklığa ulaşalım, hem de ağır vaka gelişmesini engelleyebilelim. Şu anda aşı hastalığın gelişmesinde etkili; ama 'hastalığın daha çok bulaşmasını önlüyor mu' bunun için henüz bir kanıtımız yok, incelemelerimiz devam ediyor. Bu belirsizliklerin içinde şu anda mevcut olan önlemlerin mesafe, hijyenin öksürmeye, hapşırmaya dikkat edilmesinin takip edilmesi gerekiyor ki daha fazla bulaş ve daha ağır vakalar gerçekleşmesin" diye konuştu.

'DAHA AĞIR HASTALIĞA YOL AÇMADIĞI BİLİNİYOR'

Berdyklychev, koronavirüsün mutasyona uğramış, daha hızlı yayılan türüne ilişkin de, "Yeni mutasyon ilk önce, Birleşik Krallık, Brezilya ve Güney Afrika'da çıktıktan sonra incelemeye alınmıştı, halen daha inceleniyor. Bütün etkilerinin anlaşılması, insan sağlığına ne gibi etkilerinin olduğunun görünmesi için bütün mutasyonlar karakterize ediliyor. Bu mutasyonun daha kolay bulaştığı biliniyor; ama daha ağır hastalığa yol açmadığı biliniyor" değerlendirmesinde bulundu. 

DSO TURKIYE TEMSILCISI DR. BATYR BERDYKLYCHEV, DHA'YA OZEL ACIKLAMALARDA BULUNARAK, TURKIYE'DE YURUTULEN ASI CALISMALARINI DEGERLENDIRDI FOTO-ANKARA-DHA

Şaduman UNUTMAZ-Onur Can KANKAL/ANKARA, (DHA)

 
Bıçaklı saldırıda gerçek fail yakalanınca cezaevinden çıktı
 
Kumar oynayan 63 kişiye 282 bin lira ceza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bıçaklı saldırıda gerçek fail yakalanınca cezaevinden çıktı
ORDU'nun Altınordu ilçesinde, sokak ortasında bacağından bıçaklanmış cesedi ...
81 yaşındaki Pakize Nine iğne oyasıyla geçimini sağlıyor
MERSİN’in Çamlıyayla ilçesinde, gençliğinde öğrendiği iğne oyasını ilerleyen ...
Yangından kurtarılan yavru kedi, 'Ateş' adı verilip, sahiplendirildi
İZMİR'de bir fırının çatısında çıkan yangında mahsur kalan ve son anda ...
 
Bolu'da yeni bitki türü keşfedildi
BOLU’nun doğa harikası ormanlık bölgesi Aladağlar'da iki akademisyen, ...
"Pandemi bitecek ancak ekranla bağımız bitmeyecek''
ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Rehberlik ...
Habeş Kanyonu keşfedilmeyi bekliyor
GAZİANTEP’te tarihi ve tabiatıyla herkesi kendine hayran bırakan 8 bin ...
 
Adıyaman'da yeni bitki türü keşfedildi
ADIYAMAN Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ...
Mamasın Barajı'nın su seviyesi son yağışlarla yükseldi
AKSARAY'da, 165 milyon metreküp kapasitesi bulunan ve aralık ayında yüzde ...
65 yıldır fırının başında etli ekmek pişiriyor
KONYA’da yaşayan Mehmet Gökbaba (80), 65 yıldır kentin yöresel lezzetleri ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva