İklim değişti, kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor
İklim değişti, kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor
Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
Stokçular yandı: Fahiş fiyat ve stokçuluk ayrı suç olacak
Stokçular yandı: Fahiş fiyat ve stokçuluk ayrı suç olacak
Motosiklet kazasında karı-koca hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında karı-koca hayatını kaybetti
25 Temmuz 2017 Salı - 11:28

Dağhan bebek mucizesi

ANTALYA'da 24 haftalıkken 800 gram dünyaya gelen, bağırsaklarındaki çürüme-delinme nedeniyle ameliyata alınan, 3 ay yoğun bakımda kalan Dağhan Erturhan bebek, doktorlarının başarılı müdahalesi, anne ve babasının sevgisiyle hayata tutunmayı başardı.

Dağhan bebek mucizesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Mimar anne 32 yaşındaki Ezgi Akgün Erturhan, Dağhan bebeğin 24 haftalık doğan bir mucize olduğunu söyledi. Erturhan, anne karnında 21 haftalıkken ultrasonografide bazı şeylerin ters gittiğinin saptandığını, çeşitli önlemler alınmasına rağmen bebeğin karnında 24 hafta durabildiğini belirtti. Doğumdan sonra doktorların 'Her an her şey olabilir' dediğini kaydeden Erturhan, bir hafta sonra Dağhan'ın durumunun kötüleştiğini, bağırsaklarındaki çürüme- delinme nedeniyle acil ameliyata alındığını aktardı. Anne Erturhan, “Ameliyattan sonra 'Yaşayabilir de yaşamayabilir de' dendi. Durumunun ağır olduğu anlatıldı, her şeye hazırlıklı olmamamız gerektiği söylendi. Dağhan dünyaya geldiğinde 800 gramdı. 1 kilonun altındaki bebeklerin güçlü olmadığını biliyorduk. O ameliyat, hayatımızın en kötü ve en uzun saatleriydi. Ama Dağhan başardı" diye konuştu.

'AMELİYATI ADETA NEFESİMİ TUTARAK YAPTIM'

Anne Erturhan ameliyattan sonra doktorun kendilerine, “O kadar küçük ki adeta nefesimi tutarak yaptım ameliyatı" dediğini vurgulayarak, “Doktorumuz bu kadar küçük olmasına rağmen ameliyatın başarılı geçtiğini, bağırsağın az bir bölümünü aldığını söylemişti" dedi.

Ameliyatın ardından Dağhan'ın 24 saat içinde dışkı yapmasını beklediklerini anlatan anne Erturhan, şunları söyledi:

“Bunu duyduğumuzda sevinelim mi üzülelim mi bilemedik. Yine bir bekleyiş başladı. Yoğun bakımda yanında olamadığımız için bir hemşire hanıma rica ettik, 'Ne olur bize dışkı yapınca haber verin' diye. Ve bir süre sonra bize hemşire hanımdan mesaj geldi. Sadece dışkı yaptığını gösteren bir emojiydi. Bir dışkıya anne baba bu kadar mı sevinebilir? Havalara uçtuk. Bundan sonra 85 gün yoğun bakımda tedavi süreci başladı. Artık geçti. Dağhan artık çok sağlıklı, 7 aylık. Çok mutluyuz."

ARTIK SORUNUMUZ YEMEK YEDİ, YEMEDİ ŞEKLİNDE

İlk bebekleri olan Dağhan'la birlikte çok zor bir süreç geçirdiklerini vurgulayan baba 33 yaşındaki Okan Erturhan ise artık Dağhan'ın akranlarıyla aynı sorunlar yaşadığını söyledi. Baba Erturhan, “Şimdi yemek yedi, yemedi, yataktan düştü gibi başka sorunlarımız var. Onca zor zamandan sonra şimdi bunlar bize öyle rahat geliyor ki" dedi.

DOĞDUĞUNDA YAŞAM SINIRINDAYDI

Dağhan'ın 24 haftalık dünyaya geldiğinde yaşam sınırında olduğunu belirten Medstar Topçular Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Meral Oruç ise şunları söyledi:

“Dağhan hepimizi çok korkuttu. Bizim hiç istemediğimiz bir doğum haftasında dünyaya geldi. Organları henüz gelişmemiş olduğu için pek çok sıkıntıyla karşılaştı. 3 ay yoğun bakımda kaldı. Bu süre içerisinde organları gelişene kadar çeşitli tedaviler aldı ancak daha ilk haftasını doldurmamıştı ki bağırsaklarıyla ilgili ciddi sorun oluştu. Zor bir ameliyat geçirmek zorunda kaldı. Ama sonrasındaki tedavilere çok güzel yanıt verdi ve taburcu oldu. Şimdi 7 aylık ve akranlarının yapabildiği her şeyi yapabiliyor. Çok şükür gayet sağlıklı."

800 GRAM OLDUĞU İÇİN ZOR BİR AMELİYATTI

Minik Dağhan'ın ameliyatını gerçekleştiren Çocuk Cerrahı Hakkı İrgil ise “Dağhan doğduğunda 800 gramlık küçücük bir kuzuydu" diyerek, şöyle devam etti:

“Yoğun bakıma alınmıştı. Gidip gelip bakıyorduk. Bir gün yeni doğan uzmanımız bağırsaklarında bir problem olduğunu söyledi. Bağırsakları delinmiş ve çürümüştü. Prematüre bebeklerin bağırsakları beslenmeye hazır olmadığı için, çürüme ve küçük noktasal delinmeler şeklinde parçalanmalar olabiliyor. Ameliyat olması gerekiyordu ama Dağhan 800 gram olduğu için ameliyatı çok zordu. Ama başarılı bir ameliyat geçirdi. Ameliyattan sonra uzun süre yoğun bakımda kaldı. Şimdi ise gayet sağlıklı."

ANTALYA'DA 24 HAFTALIKKEN 800 GRAM DUNYAYA GELEN, BAGIRSAKLARINDAKI CURUME-DELINME NEDENIYLE AMELIYATA ALINAN, 3 AY YOGUN BAKIMDA KALAN DAGHAN ERTURHAN BEBEK, DOKTORLARININ BASARILI MUDAHALESI, ANNE VE BABASININ SEVGISIYLE HAYATA TUTUNMAYI BASARDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA 24 HAFTALIKKEN 800 GRAM DUNYAYA GELEN, BAGIRSAKLARINDAKI CURUME-DELINME NEDENIYLE AMELIYATA ALINAN, 3 AY YOGUN BAKIMDA KALAN DAGHAN ERTURHAN BEBEK, DOKTORLARININ BASARILI MUDAHALESI, ANNE VE BABASININ SEVGISIYLE HAYATA TUTUNMAYI BASARDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA)

 
Büfenin fazla bölümlerini yıktırdı
 
Sadık Efe'nin yanan yüzü yenilenecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büfenin fazla bölümlerini yıktırdı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde büfeci Orhan Güner, mahkemenin yıkım kararı ...
İbradı'da Gençlik ve Çocuk Şenliği
ANTALYA'nın İbradı İlçesi'nde bu yıl ilki düzenlenen İbradı Gençlik ve Çocuk Sanat Şenliği başladı.
İlk kişisel sergisini açtı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde görsel sanatlar öğretmeni Ruhan Akgöz, ilk kişisel sergisini açtı.
 
Kekova'daki batık kent, kontrollü dalışa açılıyor
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde sualtında antik kentin bulunduğu Kekova'da ...
Marketçi 2 müşterisini vurdu
ANTALYA’da market sahibi Ali Şimşek, iddiaya göre dükkan içerisinde alkol ...
Antalya'da deney patlaması...
ANTALYA TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nde (TUG) görevli Tuncay Özışık’ın evinde ...
 
Serik'te depo ve sazlık yangını
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde lüks villalara ait depo ve çevresindeki sazlık ...
Antalyalı işadamından Japonlara dev satış
Türkiye'ye 2013 yılında Antalyalı Gülel ailesine ait Kükre Gıda'nın yüzde ...
43 yıllık pilotun emeklilik kutlaması
SUNEXPRESS Havayolları'nda kaptan pilot olarak görev yapan Yasin Özcan, ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva