'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
7 Eylül 2015 Pazartesi - 08:31

Dağlıca baskını sonrası Türkiye ayaktaydı

Dağlıca saldırısından sonra bazı turistik ilçeler ile kentlerde protesto yürüyüşleri yapıldı, terör lanetlendi.

Dağlıca baskını sonrası Türkiye ayaktaydı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


FETHİYE

Teröre tepki için eğlence mekanları kapatıldı
 

HAKKARİ Dağlıca’da yaşanan terör saldırısının ardından Muğla’nın Fethiye İlçesi’ndeki turistik eğlence mekanları işletmecilerin ortak kararıyla gece kapatıldı.

Fethiye’nin Ölüdeniz ve Ovacık mahallerindeki 400 eğlence mekanı ve restoran, Hakkari’den gelen şehit haberleri sonrası dün saat 23.00’ten itibaren kapatıldı. İşletme sahipleri eğlence mekanları ve restoranlara Türk bayrakları astı. Bazı işletmeler kapılarına ‘Terör olaylarını protesto amacıyla gece boyu kapalıyız’ yazısı astı.

TURİSTLER BİLGİ ALMAYA ÇALIŞTI

Eğlenmek için Hisarönü Barlar Sokağı’na giren turistler eğlence mekanlarının kapalı olması nedeniyle şaşkınlık yaşadı. Turistler, çalışanlardan işletmelerin neden erken saatte kapandığına ilişkin bilgi almaya çalıştı.

‘YAS İLAN ETTİK’

Hisarönü Barlar Sokağı’ndaki bir bar işletmecisi Salih Büyükkoca, dün akşam saatlerinde gelen şehit haberleri üzerine işletmesini kapatma kararı aldığını söyledi. Ölüdeniz ve Hisarönü’ndeki 400 işletmenin ortak karar aldığını anlatan Büyükkoca, “Askerlerimiz, polislerimiz şehit ediliyorsa bizim burada eğlence yapmamızın bir anlamı yok. Bu akşam yas ilan ettik. Mekanlarımız önce alkol satışı ve eğlenceye kapatıldı. Ardından tamamen kapattık” dedi.

‘BİZE BAŞKA GÖZLE BAKILIYOR’

Hisarönü Barlar Sokağı’ndaki seyyar tezgahta midye satan Mehmet Kortak ise Diyarbakır’dan Fethiye’ye çalışmaya geldiğini ve Kürt vatandaşı olduğunu söyledi. Tezgahını eğlence mekanları ile birlikte kapatan Kortak, şehit haberlerinin kendilerini de çok üzdüğünü kaydetti. Güneydoğu’da yaşananların Fethiye’de de kendilerini etkilediğini anlatan Kortak, “Ben de Kürdüm, şehit haberlerinin ardından burada bize başka gözle bakılıyor. Biz buraya ekmeğimiz için geldik. Şehit haberlerine çok üzülüyoruz. Sonuçta bir can gidiyor. Ocaklar sönüyor. Buna bir ‘dur’ denilmesi lazım. Kürt halkının da buna destek olması lazım” diye konuştu.

HAKKARI DAGLICADA YASANAN TEROR SALDIRISININ ARDINDAN MUGLANIN FETHIYE ILCESINDEKI TURISTIK EGLENCE MEKANLARI ISLETMECILERIN ORTAK KARARIYLA GECE KAPATILDI. (FOTO-DHA: ERGUN TOS/FETHIYE)

BURSA

HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı sonrası sosyal paylaşım sitelerinden örgütlenen Bursa'lılar terörü lanetlemek için kent meydanında toplandı.

Sosyal paylaşım sitesinden örgütlenen Bursa'lılar Kent Meydanı'nda terör örgütü PKK'nın Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde gerçekleştirdiği saldırıyı protesto etmek için toplandı. Topluluk daha sonra HDP Osmangazi İlçe Örgütü'ne yürüyüp, binanın olduğu giriş kapısına Türk Bayrağı astı. Ardından tekrar Kent Meydanı'na dönen yaklaşık 100 kişilik grup, lastik yakarak yolu trafiğe kapattı.

Polis ekiplerinin ikna edemediği grup, İstiklal Marşı'nı okudu. "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları atan grup, ateşi söndürmeye gelen itfaiye aracının önünde barikat da kurdu. Yaklaşık 2 saat bekleyen grup, ardından Pınarbaşı Şehitliği'ne yürüyerek, şehitler için dua etti. Duanın ardından konuşan Bursa Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Rüştü Sütçü "Biz bu vatanı böldürtmeyeceğiz, biz bu ezanı dindirtmeyeceğiz. Bunun içi bugün ter döktük, yarın gerekirse kanımızın son damlasına kadar dökeceğiz. Gerekirse Kandil'e de gideriz" dedi. Bursa Ülkü Ocakları İl Başkanı Sütçü'nün konuşmasıın ardından grup olaysız dağıldı.

HAKKARI'NIN DAGLICA BOLGESI'NDE MEYDANA GELEN HAIN SALDIRIYI PROTESTO ETMEK ISTEYEN BURSALILAR KENT MEYDANI'NDA BULUSTU. LASTIK YAKARAK YOL KAPATAN GOSTERICILER DAHA SONRA PINARBASI SEHITLIGINE KADAR YURUDU. FOTO MEHMET INAN/BURSA,(DHA)

ESKİŞEHİR:

HDP İL BİNASINA YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA POLİS İZİN VERMEDİ

Eskişehir'de gece Üniversite Caddesi Espark Alışveriş merkezi önünde toplanan yaklaşık 50 kişi ellerinde Trük bayrakları ile yürüdü. Sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda', 'Ne mutlu Türküm diyene' ve 'Kahrolsun PKK' diye slogan atan gruptakiler Sakarya Caddesi'ndeki HDP İl binasına doğru yürümek isteyince Çevik Kuvvet polislerinin oluşturduğu barikatla karşılaştılar. Polislerin HDP il binası önüne gitmelerine izin vermedikleri grup bir süre yerde oturdu. Ardından şehitler için dua eden grup, ayağa kalkıp topluca İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

ESKISEHIR'DE HDP IL BINASINA YURUMEK ISTEYEN GRUBA POLIS IZIN VERMEDI.GRUPTAKILER,ISTIKLAL MARSI'NI OKUDUKTAN SONRA DAGILDI.
FOTO:EYUP KELEBEK-ESKISEHIR/DHA

İZMİR

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde toplanan bir grup vatandaş, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıyı protesto ettiler.

Hakkari'de yaşanan terör saldırısında çok sayıda askerin şehit ve yaralı olmasına tepki göstermek amacıyla, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez ve CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Dalar vatandaşlarla birlikte Atatürk anıtı önünde toplandı. Dalar, "Tüm vatandaşlarımızı ve Ödemiş halkını yarın akşam Salı Pazarında şehitler için düzenlenen yürüyüşe ellerinde Türk bayraklarıyla katılmalarını istiyoruz. Hakkari Dağlıca'da şehit düşen, biri albay olmak üzere tüm askerlerimiz için burada toplanmış bulunuyoruz. Tüm sivil toplum kuruluşlarını siyasi partileri saat 18.00'da yarın akşam Salı Pazarında ellerinde Türk bayraklarıyla toplanarak şehit düşen askerlerimiz için hep birlikte tepkimizi dile getirmek için, yürümek istiyoruz. Burada bu nedenle toplandık" dedi.

IZMIR/DHA: IZMIR'IN ODEMIS ILCESI'NDE, BIR GRUP VATANDAS HAKKARI'NIN YUKSEKOVA ILCESI KIRSALINDA PKK'LI TERORISTLER TARAFINDAN SEHIT EDILEN ASKERLER ICIN TOPLANDILAR.(FOTO: ODEMIS, DHA)

KAYSERİ

KAYSERİ’de yaklaşık 250 araçlık konvoy oluşturan kalabalık grup, teröre tepki gösterdi.

Talas İlçesi Mevlana Mahallesi’nde saat 01.30 sıralarında toplanan vatandaşlar, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde yaşanan terör saldırısını protesto etti. Yaklaşık 250 araçlık konvoy ve 200 kişilik grupla, teröre tepki yürüyüşü düzenleyen grup, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Kayseri uyuma şehidine sahip çık’, ‘Dişe diş, kana kan, intikam intikam’ sloganları attı. Türk bayraklarıyla donatılan araçlarla, Talas Ülkü Ocakları binasına kadar ilerleyen gruba, bazı vatandaşlar da evlerinin ışıklarını açıp kapatarak destek verdi. Yaklaşık 2.5 saat boyunca ilçede konvoy eşliğinde slogan atarak tur atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

KAYSERI DE YAKLASIK 250 ARACLIK KONVOY OLUSTURAN KALABALIK BIR GRUP TERORE TEPKI GOSTERDI (FOTO: DOGAN BILMEZ/KAYSERI DHA)


 

 
Dolar yeni haftaya yeni rekorla başladı
 
İşte şehit yarbay
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali riza akinci 7 Eylül 2015 Pazartesi 10:49

Kisa bir okuma ile ulkenin nabzı hak.bilgi sahibi oldum.Emek verilmiş bir haber türü.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Dağlıca'daki saldırıyla ilgili Genelkurmay'dan şu açıklama yapıldı:
Hürriyet'e baskın
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam ATV’de yayınlanan söyleşisindeki ...
Piknik faciayla sonuçlandı: 4 ölü, 14 yaralı
AYDIN'da pikniğe giden üç aileyi taşıyan minibüs frenin boşalması sonucu ...
 
Dağlıca'dan acı haber
Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağlıca kesiminde teröristlerce gerçekleştirilen ...
Akseki- Seydişehir yolunda kaza: 2 ölü, 4 yaralı
ANTALYA'nın Akseki İlçesi ile Konya'nın Seydişehir İlçesi arasındaki yolda ...
Onur Belge'yi kaybettik
Gazeteci yazar Onur Belge, bu sabah geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.
 
Naklen tecavüz
İstanbul’da baygın bir kadına tecavüz edip görüntülerini Periscope uygulamasından ...
2 polis şehit, 3 polis yaralı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'lilerin ...
Çanakkale'de kaza; 5 ölü
ÇANAKKALE’nin Gelibolu İlçesi Bolayır Mevkii’nde 3 aracın karıştığı zincirleme ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva