Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
12 Mart 2018 Pazartesi - 11:01

Daha iyi yaşam için geldiği Antalya'da 200 bin dolar kaptırdı

Daha iyi yaşam için geldiği Antalya da 200 bin dolar kaptırdı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - UKRAYNA'da boşandığı eşinden şiddet gördüğü için daha iyi bir yaşam amacıyla Türkiye'ye gelen Zoia Tkanchenkova (46), Antalya'da evlenme vaadiyle kandırıldı. Rusya'daki babasına ait evi satıp Antalya'dan ev alması için sevgilisine verdiği 200 bin doları kaptıran Tkanchenkova, 3 çocuğu ve kanser hastası annesiyle yaşam mücadelesi veriyor.
Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan Zoia Tkanchenkova, 2004 yılında Ukrayna'da evlendi. Bu evlilikte bir çocuğu dünyaya gelen Tkanchenkova, bir süre sonra eşinden şiddet görmeye başladı. Rusya'daki anne babasının yanına taşınan kadını boşandığı eşi burada da rahat bırakmayınca Tkanchenkova oğlu ile birlikte Antalya'ya geldi. Burada tanıdıklarının yanında bir süre yaşayan Tkanchenkova, Antalya'da turistlerin havalimanından otellerine yapılan transfer işinde çalıştı. Bu esnada iddiaya göre, yanında çalıştığı kişi, pasaportuna el koyduğu Tkanchenkova'yı fuhuş yapmaya zorladı. Oğlu İlia'yı yanına alarak Manavgat'tan Alanya'ya kaçan Tkanchenkova, “Paramız ve telefonum yoktu. Oğlumla sahilde oturup ağladık ve dua ettik. O esnada sahile gelen Adem Y. bize yardım etti. Dalgıç olarak işe yerleştirdi. Lojman ayarladı. Hiçbir zaman asılmadı, güvenimi kazandı. Sürekli yardım ediyordu. Bana ve oğluma iyi davranıyordu. Bir süre beraber yaşadık ve sevgili olduk" dedi.
ANTALYA'DAN EV ALMAK İÇİN RUSYA'DA EVLERİNİ SATTI
Zoia Tkanchenkova, bir süre sonra kendisine evlenme teklifinde bulunan Adem Y. ile birlikte gerekli evrakları hazırlamak için Rusya'ya gitti. Bu birlikteliğinden Melek adını verdikleri kızı dünyaya gelen Tkanchenkova, Adem Y.'in Rusya'da ev yapan babasına yardım ettiğini aktardı. Bir süre sonra Adem Y.'nin Türkiye'ye döndüğünü anlatan Tkanchenkova, Türkiye'de yaşamak için kendisi, çocukları, anne ve babasını Adem'in ikna ettiğini kaydetti. Antalya'da Adem Y.'in kendilerine ev bulduğunu belirten Tkanchenkova, babasının evini satıp Adem'e 200 bin dolar göndererek bu evi satın almasını istediğini dile getirdi.
YEMEK İÇİN SAÇLARINI KESİP SATMIŞLAR
Tkanchenkova, “Babam ona tekne ve araba aldı. Bütün sorumluluğu üzerine aldı. Ailemle Türkiye'ye geldik. Büyük oğlum okula başladı ama Adem evliliği sürekli erteliyordu. Bu esnada Adem adını verdiğimiz bir çocuğumuz daha oldu. Kavgalar başladı, sonra evli olduğu ortaya çıktı. Bizi hep kandırdı ve parayı geri vermedi. Anne ve babam tekrar Rusya'ya döndü. Ben yardım aramaya başladım. Çocuklarımla kendi ayaklarım üzerinde hayatta kalmaya başladım. Komşularım destek oldu. Bir süre sonra evimi polisler basarak Türkiye'den gitmemi istedi. Gemiyle çocuklarımı yanıma alarak Kırım'a gittik. Kırım'da bir süre kaldık. Kırım önce Ukrayna'ya bağlıydı. Ukrayna ile Rusya arasında savaş çıktı. Kırım'da da yine kaçak durumuna düştük. Orada evimiz çok kötüydü. Yemek alabilmek için kızımla yıllarca uzattığımız saçlarımızı kesip peruk yapmaları için sattık" diye konuştu.
KİRAYI ÖDEDİKLELERİ ANNESİNİN MAAŞ KARTI DEĞİŞİNCE
İki çocuğu Türkiye vatandaşı olduğu için buraya dönmek zorunda olduklarını anlatan Zoia Tkanchenkova ancak kendisi Türkiye'den gönderildiğinden uzun süre tekrar Antalya'ya gelmek için mücadele verdiğini söyledi. Türk Konsolosluğu'nun desteğiyle Türkiye'ye dönebildiğini anlatan Tkanchenkova, şöyle konuştu:
“Annem ve çocuklarla Antalya'ya döndük. Antalya Yardımlaşma Platformu ve birçok insan yardım etti. Çocuklarım Melek ve Adem okula gidiyor. Büyük oğlum Ukrayna'dan Türkiye'ye geldi. Şimdi üniversiteye hazırlanıyor. Kanser hastası annemin emekli maaşı ile kiramızı ödüyorduk ama birkaç gün önce bankanın kullandığı kart değişti. Yeni kart için annemin Rusya'ya gitmesi gerekiyor. Annemi hasta olduğu için yalnız gönderemem. Benim de Ukrayna vatandaşıyken Rusya'da kaçak çalıştığım tespit edilince bu ülkeye girişim yasaklanmıştı, ben de gidemem. Türkiye'de oturma iznim var fakat çalışma iznim yok. Anemin kartı değişince kirayı ödeyecek paramız kalmadı. Gideceğimiz başka yer de yok. Çocuklarım Türk vatandaşı, onların geleceği burada. Annemin maaş kartının değişmesi konusunda Rus ve Türk yetkililerin desteğine ihtiyacımız var."

 

 

 
Burdur'da 7 kaçak yakalandı
 
Otomobil ve bot fuarı bir arada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
18 Mart'a özel konser
MURATPAŞA Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin ...
Muratpaşa'nın özel çocukları sinemaya gitti
MURATPAŞA Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'nin özel çocukları, aileleriyle ...
Dünyanın konuştuğu davalara baktı ama...
TÜRKİYE’nin önemli davalarına bakan emekli hakim Mehmet Orhan Karadeniz ...
 
Arkadaşlarını eve davet etti ve...
ANTALYA'da, anne ve babası boşandığı için yalnız yaşayan lise öğrencisi ...
Atatürk'ün Serik'e gelişi kutlandı
ANTALYA'nın Serik ilçesine Atatürk'ün gelişinin yıldönümü törenle kutlandı.
Antalyalı işadamının cipine kurşun yağmuru
ANTALYA'da restoran işletmecisi Mustafa Türkyiğit'e ait lüks cip, kimliği ...
 
Reklam çekimine hazırlanıyorlar
Antalyalı ESLİNE Ajans'ın manken ve hostesleri bir gözlük markasının reklam ...
Antalyalı mankenden 300 sayfalık kitap
ESLİNE Ajans mankeni 21 yaşındaki Nazmiye Kavaklı, kişisel gelişim ve ...
İki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis isteniyor
ANTALYA'da, eşi Hanife (47) ve kızı Esra Özen'i (23) tüfekle vurarak öldüren ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva