Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
14 Ağustos 2011 Pazar - 18:34

Dakika dakika Karayılan'ın 'Yakalanma-ma' öyküsü

İRAN güvenlik güçlerince yakalandığı iddiaları ortaya terör örgütü PKK'nın önde gelen isimlerinden Murat Karayılan'ın, uydu aracılığı ile örgüt çizgisinde yayın yapan Roj TV'nin yayınına kısa süre bağlanmasıyla olay tam bir muammaya döndü.

Dakika dakika Karayılan ın  Yakalanma-ma  öyküsü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki en üst konumdaki yöneticisi ve çatı örgütü konumundaki KCK'nın sözde Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın yakalandığını cumartesi günü TRT Haber kanalı 'Son dakika' anonsu ile ekrandan duyurdu. Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra örgütün 1 numaralı ismi konumuna gelen Murat Karayılan'ın yakalandığı iddiası aynı gün hiçbir kaynak tarafından doğrulanamadı. TRT iddianın kaynağını açıklamazken, Karayılan'ın yakalandığı bilgisinin resmi kaynaklar tarafından teyid edilemediğini ekrandan duyurmaya başladı.

Türkiye'deki hiçbir resmi kaynağın da doğrulamadığı Karayılan'ın yakalandığı haberini örgüt çizgisinde yayın yapan internet siteleri ve Roj TV yalanladı.

Bugün haber ajanslarında İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi'nin, Fars Haber Ajansı'na terör örgütü PKK'nın iki numaralı adamının İran tarafından yakalandığını söylediği belirtildi. Burucerdi'nin isim vermediği kişinin Murat Karayılan olduğu öne sürüldü. Ancak, Fars Haber Ajansı'nın Türkçe, İngilizce, Arapça ve Farsça sayfalarında bu haber yer almadı. Sadece Arapça sayfalarında Karayılan'ın yakalandığına dair Türkiye'de yer alan iddiaları içeren habere yer verildi. Bunun yanı sıra İran'ın resmi haber ajansı IRNA veya devlet televizyonu IRIB'ın yayınlarında da Murat Karayılan'ın yakalandığına dair bilgi verilmedi.

ROJ TV'YE BAĞLANDI

Murat Karayılan'ın yakalandığına ilişkin iddialar Roj TV'nin bugün saat 13.00'teki Kürtçe haber bülteninde yeniden yalanlandı. Bu arada, ekranda Karayılan ile canlı bağlantı yapılacağı duyuruldu. Bir süre sonra yayına telefonla bağlanan ve Kürtçe konuşan Murat Karayılan'ın, terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu'da 15 Ağustos 1984 tarihinde başlattığı kanlı eylemlerin yıldönümü nedeniyle mesajının küçük bölümü ekrana getirildi. Banttan yayınlanan seste, Karayılan 27 yıl önce başlattıkları mücadelede bu aşamaya geldiklerini söylerken kısa süre sonra sesi kesilerek röportajın akşam yayınlanacağı anons edildi.

İŞTE DAKİKA DAKİKA O İLETİŞİM KRİZİ

Orta Doğu coğrafyasını iki gün süreyle merak içinde bırakan, son üç saatinde ise tam anlamıyla bir iletişim krizine dönüşen Murat Karayılan olayı özellikle öğle saatlerinde tam bir muammaya dönüştü. Murat Karayılan’ın yakalandığı haberleri televizyonların haber bültenlerine 12.25 sıralarında düştü. Türkiye, İran Meclis Komisyon Başkanı Burucerdi’nin kayıplara karışmasıyla sonuçlanan kriz ve heyecan dolu üç saati dakika dakika şu gelişmelerle izledi:
12.25: İran Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucedi’nin, PKK liderlerinden Murat Karayılan'ın yakalandığı haberini Pazar günü gerçekleşen bir komisyon toplantısı arasında gazetecilerin sorusu üzerine teyit ettiği flaş olarak bildirildi. Aynı dakikalarda ise Ankara'ya konuyla ilgili resmi bir bilgi ulaşmadığı açıklandı. İran’ın yarı resmi Mihr haber ajansı Fars Haber Ajansı’na atıfta bulunarak Karayılan’ın İranlı güçler tarafından yakalandığını bildirdi. Her iki ajansın metinlerinde ‘Murat Karayılan’ adı geçti.
12.35: Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı kaynakları Karayılan’ın yakalandığı konusunda kendilerinde bir bilginin bulunmadığını bildirdi.
13.00: Irak’ın kuzeyindeki kaynaklar gazetecilerin soruları üzerine, bir üst düzey kişinin yakalanmış olabileceğini ancak bu kişinin Murat Karayılan olmadığını söylediler.
13.12: PKK’ye yakınlığıyla bilinen ANF “Roj TV’ye konuşan KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Türk basınının İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi’ye dayanarak yakalandığına dair haberler geçtiği KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Roj TV’nin flaş olarak duyurduğu habere göre, Karayılan iddiaları yalanladı” diye jet yalanlama geçti.
13.15: Tahran’da görev yapan kimi basın mensupları Burucerdi’nin isim kullanmadığını, sadece terörist örgütün “ikinci adamın” yakalandığından sözettiğine vurgu yaptılar.
13.40: ROJ TV önce Karayılan’la yapılan bir röportajı hemen yayınlayacağını duyurdu, röportajın yayımı daha sonra akşam saatlerine ertelendiğini bildirdi.
14.00: Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun programı sırasında bir soru üzerine “İranla temaslarımız sürüyor” şeklinde bir açıklama yaptığı haber ajanslarınca geçildi.
14.10: ANF, “İran resmi haber ajansı İRNA, Ağrı’da doğal gaz petrol boru hattına yönelik eylemi gerçekleştiren PKK grubunun iki numaralısının yakalandığını yazdı. Söz konusu haber Türk basınında ‘PKK’nin iki numaralısı Karayılan yakalandı’ şeklinde geçti” iddiasında bulundu.
14.50: Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile görüştü. İran Dışişleri Bakanı karayılan’ın kendileri tarafından yakalandığını doğrulamadı, ellerinde bir bilgi bulunmadığını söyledi. Bu arada Burucerdi’nin kendisine soru soran Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi’ne “Ben böyle bir açıklama yapmadım” dediği ortaya çıktı. Gazetecilerin sözlerini teyit ettirmek istedikleri Aleaddin Burucerdi’ye ulaşamadılar, İranlı politikacı kayıplara karıştı. (ANKA-DHA)

 
SP Lideri Kamalak: Somali'ye kayıtsız kalamayız
 
Bu kafa bizi şaşırtmadı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
esen esen 15 Ağustos 2011 Pazartesi 14:52

Yeri yurdu belli insan nasıl yakalanamaz aklım almıyor diğer devletlerin iç işleriyle ilgileneceğimize kendi iç işlerimizi halletsek bu anaların çocukların yüreği daha fazla yanmasa daha iyi olmazmı

Yorumu oyla      3      3  
analist 14 Ağustos 2011 Pazar 23:12

kanımca karayılan yakalandı ama başka bir strateji güdüldüğü için söylenmiyor.ve belkide serbest bırakacaklar eğer öyle ise yazık olur.derhal türk güvenlik güçlerine teslim edilmeli.bence burada hükümet korkuyor yada işine gelmediği için ses çıkarmıyor yazık..

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Biri yüzbaşı 3 asker şehit
Beytüşşebap'ta PKK'lı teröristlerin saldırısında biri yüzbaşı, 2'si er ...
TRT Haber: yakalandı
TRT Haber'e göre, bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın ...
Meral Okay kanser mi?
Aralarında Muhteşem Yüzyıl'ın da olduğu bir çok diziye senarist olarak ...
 
Rektör Nihat İnanç: Polis müdürü beni dövdü
MUŞ'taki Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Gümrük ...
Olimpiyatlara resmen talibiz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları için aday olduğunu açıkladı.
Nurcan'a destek için şortlu gezdiler
KADIKÖY’de toplanan bir grup kadın, Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) kadın ...
 
Başarılı öğretmenin sınıfına kayıt: 2.000 TL
Burdur’da MEM okullarına kayıtlarda zorunlu bağışın tutarı 2000 TL’yi buldu.
Yeni hakim ve savcı atamaları
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, (HSYK) bazı adli hâkim ve Cumhuriyet ...
Antalyalı kadın RTÜK'ü böldü
Bir evlilik programında yaşlı bir kadın 'bakir birisiyle evlenmek isterim' ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva