Yasin 11 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetti
Yasin 11 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetti
Şule'yi bıçaklayıp öldüren eşi adliyede
Şule'yi bıçaklayıp öldüren eşi adliyede
Polisten 'aranan' operasyonu: 60 gözaltı
Polisten 'aranan' operasyonu: 60 gözaltı
Dekan Baykul kansere yenildi
Dekan Baykul kansere yenildi
15 Şubat 2021 Pazartesi - 17:14

Damak tadınıza göre zeytinyağı seçimi

Binlerce yıldır Akdeniz mutfağının vazgeçilmezi olan doğal zeytinyağı, kullanıldığı yemeklere sağlık ve lezzet kattığı için tercih edilmektedir.

Damak tadınıza göre zeytinyağı seçimi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Zengin vitamin ve mineral içeriği sayesinde, yemeklerin lezzetini korumakla birlikte vücudun yenilenmesini sağlar. Ancak zeytinyağı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Zeytinyağları aromalarına ve sıkma biçimlerine göre farklı türlere ayrılır. Zeytinyağı satın almadan önce hangi yemekte kullanacağınıza karar vermeniz, lezzetli bir seçim yapmanız için faydalı olacaktır. 

Deniz ve Et Ürünleri İçin İdeal Zeytinyağı - yorum

Güçlü ve sert aromalı sızma zeytinyağı, balık ve diğer deniz ürünleri için idealdir. Fırında ya da tavada balık pişirirken naturel sızma zeytinyağı tercih ettiğinizde yemeğin lezzetini fark etmeniz zor olmayacaktır. Sızma zeytinyağı, balık ile harika bir uyum yaratır. Fırında balık pişirirken, balığın üzerine hafifçe sürdükten sonra bir tutam nane ve biraz sarımsak ekleyerek ne kadar lezzetli olduğunu görebilirsiniz.

Sızma zeytinyağı aynı zamanda et ürünleri için de idealdir. Güçlü ve sert bir aroması olduğu için baharat kullanılan yemeklerle harika bir biçimde uyum sağlar.  Et yemeklerinde biber, sarımsak ve baharat kullanmayı seviyorsanız güçlü ve sert aromalı zeytinyağını tercih edebilirsiniz.

Orta Sert Aromalı, Kahvaltı ve Salatalar İçin İdeal   

Zeytinyağına biraz limon ve kekik ekleyip ekmek bandırmayı seviyorsanız, orta sert aromalı doğal zeytinyağı tam size göre. Zeytinyağının lezzetini hafif tatlı aromalı  almak istiyorsanız kahvaltılarınızda bu ürünü tercih edebilirsiniz. Orta sert aromalı zeytinyağı, haşlanmış sebzeler için de idealdir. Patates, karnabahar, brokoli gibi sebzeleri haşladıktan sonra üzerine dökerek lezzetlendirebilirsiniz.

Akdeniz salatalarında da genellikle orta sert aromalı zeytinyağı kullanılır. Yeşilliklerle ve diğer sebzelerle harika bir uyum yarattığı için tercih edilir.

Mezeler İçin En İyi Tercih: Geç Hasat Hafif Aromalı

Mayonezi evde yapmayı tercih ediyorsanız ya da mezelere öğünlerinizde yer veriyorsanız geç hasat zeytinlerinden elde edilmiş hafif aromalı doğal zeytinyağı iyi bir tercih olacaktır. Akdeniz mezelerinde kullanılan bu yağ, hafif bir dokuya sahiptir ve zeytinin lezzetini yemeklere taşırken ağır ve sert bir tat bırakmaz. Mezelerle birlikte kek yapımında da tercih edilebilir.

Yemeklerinizi lezzetli zeytinyağlarıyla taçlandırmak için Oleamea sitesini ziyaret edebilirsiniz. Doğal, hakiki ve lezzetli zeytinyağlarını buradan güvenle satın alabilirsiniz.

 
Yaban hayvanları için doğaya 1 ton 100 kilo yem bırakıldı
 
Evinin ardiyesinde intihar etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk mutfağının lezzetleri, dünya listesinde
Dünyanın en iyi geleneksel yemekleri belli olurken, Türkiye’den 5 lezzetin ...
'16- 17 liraya zeytinyağı olmaz'
MANAVGAT Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, son dönemde özellikle sosyal ...
Fırtına çıktı, palamut fiyatları arttı
SİNOP'ta etkili olan fırtına, palamut fiyatlarını artırdı. Sezonun ilk ...
 
Antalya’nın Beylik Zeytini ‘çeşit’ olarak tescillendi
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) zeytinde yerel çeşitlerin tescili ve ticarete ...
Az pişmiş ette 'rota virüsü' tehlikesi
Yağlı ya da yağsız, pilav üstü, dürüm, ekmek arası, yanında patatesle, ...
240 çeşit turşu yapan Mustafa Hazar'dan tavsiyeler
ANTALYA'da restoran işleten Mustafa Hazar (58), çam kozalağı, çıra, yumurta, ...
 
Palamut tuzlamanın tam zamanı
KARADENİZ’de balıkçıların ağlarına takılan palamut bol olunca balık tezgahlarının ...
Tekirdağ'ın meşhur lezzeti 'peynir helvası' tescillendi
TEKİRDAĞ'ın ünlü lezzeti peynir helvası, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi ...
Antalya'daki Vahap Usta'nın oğlu Masterchef'ta finale ilerliyor
EKRANLARIN en çok izlenen yarışma programlarından Masterchef'e, yedek ...
 
Dursun Gündoğdu
Muhittin Böcek çiziği yemiş kıvranıyor
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Atatürk'e mektup
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Yasal boşluk olur mu?
İsa Altun
İsa Altun
İnternette Güvenli Alışveriş
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer’de bezdiren elektrik kesintileri…
H.O.P
H.O.P
Savaş baronları
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Kasaba politikacıları...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yat Limanı'nda çişi gelen denize... 
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm KAMPÜS Sağlık Ekonomi Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva