Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
24 Mayıs 2016 Salı - 10:07

Danıştay'dan Finike'deki mermer ocağına ret kararı

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası'ndaki bir mermer ocağına verilen 'ÇED Gerekli Değildir' raporu ile maden arama izin belgesi, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'nce iptal edildi.

Danıştay dan Finike deki mermer ocağına ret kararı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kararı temyiz eden firmanın, bu süreçte maden ocağında faaliyetin sürmesi için mahkeme kararının yürütmesinin durdurulma talebi, Danıştay tarafından reddedildi.

Bartu Mermer firmasına, Finike İlçesi Gökçeyaka Mahallesi Kızılcık Yaylası Adala Mevkii'ndeki ormanlık alanda mermer ocağı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce 'ÇED Gerekli Değildir' raporu ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca maden izin belgesi verildi. Binlerce sedir ve kızılçam ağacının yanı sıra, yabani hayvanların yaşam alanı da olan bölge için verilen izinler, yargıya taşındı. 

Toroslar ve Akdeniz Kıyıları Çevre Derneği Taş Ocaklarıyla Mücadele Platformu Sözcüsü Ali Ulvi Büyüknohutçu, valilik ve bakanlığa karşı 50 köylünün de müdahil olduğu dava açtı. Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'ne açılan davada, Bartu Mermer firmasına verilen 'ÇED Gerekli Değildir' raporu ile maden izin belgesinin iptali istendi.

BİLİRKİŞİ DE 'ÇED GEREKLİ' DEDİ

Dava kapsamında geçen haziran ayında bölgede inceleme yapan bilirkişi heyeti, bölgenin ekolojik hassasiyeti dikkate alındığında ÇED raporu hazırlanmasının doğru bir yaklaşım olacağı yönünde kanaat bildirdi. Faaliyete başlamadan önce alandaki endemik, nadir ve nesli tehdit altında olan türlerin tespit edilmesi gerektiğine de işaret eden heyet, faaliyet tamamlandığında arazinin ıslahına ilişkin projede rehabilitasyon ve onarım faaliyetlerinin yetersiz, teknik uygulama düzeyi ve çerçevesinden uzak olduğunu dile getirdi. Heyet, firmanın proje tanıtım dosyasında, mevcut taş ocağı işletme faaliyeti için olası çevresel etkilerin yeterince irdelenmediğine de dikkati çekti. 

YÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEBİNE RED 

Bilirkişi raporunu da dikkate alan mahkeme, geçen ekim ayında hem 'ÇED Gerekli Değildir' kararı hem de maden izin belgesinin iptaline hükmetti. Karar, davalılar Antalya Valiliği, Orman Genel Müdürlüğü ve müdahil Bartu Mermer firması tarafından Danıştay'a temyiz edildi. Firma ayrıca, temyiz süresinde mermer ocağındaki faaliyetleri sürdürebilmek için mahkeme kararının yürütmesinin durdurulmasını istedi.

Danıştay 14'üncü Dairesi, 'ÇED Gerekli Değildir' kararı ve maden izin belgesinin iptaline yönelik Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'nin kararının yürütmesinin durdurulması istemini oybirliğiyle reddetti. Danıştay 14'üncü Dairesi, temyiz dilekçesinde ileri sürülen nedenlerin, İdare Mahkemesi'nce verilen kararın yürütmesinin durdurulmasını gerektirecek nitelikte görülmediğine dikkati çekti. 

Ali Ulvi Büyüknohutçu, temyiz sürecinde firmanın faaliyetini sürdürmesi yönündeki istemin reddedilmesiyle şu an alanda hiçbir çalışma yapamayan firmanın Danıştay'ın kararına kadar da yapamayacağını kaydetti. Büyüknohutçu, bu kararın da Danıştay tarafından yerel mahkeme kararının onaylanacağını gösterdiğini ve büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)


ANTALYA'NIN FINIKE ILCESI'NDE SEDIR VE KIZILCAM ORMANLARIYLA KAPLI KIZILCIK YAYLASI'NDAKI BIR MERMER OCAGINA VERILEN 'CED GEREKLI DEGILDIR' RAPORU ILE MADEN ARAMA IZIN BELGESI, ANTALYA 2'NCI IDARE MAHKEMESI'NCE IPTAL EDILDI. KARARI TEMYIZ EDEN FIRMANIN, BU SURECTE MADEN OCAGINDA FAALIYETIN SURMESI ICIN MAHKEME KARARININ YURUTMESININ DURDURULMA TALEBI, DANISTAY TARAFINDAN REDDEDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)


ANTALYA'NIN FINIKE ILCESI'NDE SEDIR VE KIZILCAM ORMANLARIYLA KAPLI KIZILCIK YAYLASI'NDAKI BIR MERMER OCAGINA VERILEN 'CED GEREKLI DEGILDIR' RAPORU ILE MADEN ARAMA IZIN BELGESI, ANTALYA 2'NCI IDARE MAHKEMESI'NCE IPTAL EDILDI. KARARI TEMYIZ EDEN FIRMANIN, BU SURECTE MADEN OCAGINDA FAALIYETIN SURMESI ICIN MAHKEME KARARININ YURUTMESININ DURDURULMA TALEBI, DANISTAY TARAFINDAN REDDEDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 
Dolar 3 TL oldu
 
Brezilya’da hapishane isyanında 14 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Norveçli turist kazada yaralandı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde kamyonet ve motosikletin çarpıştığı kazada ...
Yolun karşısına geçerken cip çarptı öldü
ANTALYA’da yolun karşısına geçerken Şeref A.’nın kullandığı cipin çarptığı ...
Antalya'da Doğal Hayat Müzesi kuruluyor
ANTALYA Bilim ve Sanat Merkezi'nde bu yıl içinde kurulacak olan Doğal ...
 
AESOB'tan Büyükşehir'e ziyaret
ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ...
Antalyaspor'un 'en' futbolcuları
ANTALYASPOR'da Eto'o, Celustka, Diego ve Serdar Özkan sahada en fazla ...
Manavgat'ta uyuşturucu tacirleri yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde uyuşturucu madde ticareti yaptığı iddiasıyla ...
 
Manavgat'ta motosiklet kazası: 1 yaralı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde yayaya çarpmamak için manevra yapınca ...
Üniversiteli kadınlardan Yıldız protestosu
ANTALYA'da üniversite öğrencilerinden oluşan Nar Kadın Dayanışması üyesi ...
Marko Paşa'da kahkaha tufanı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Antalyalılarla ücretsiz buluşturduğu ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva