Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
17 Ağustos 2016 Çarşamba - 10:28

Dekan Arık suçlamaları kabul etmedi

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Muhammet Bilal Arık, suçlamaları kabul etmedi. Arık, babasının da FETÖ'nün 'Bodrum imamı' olmadığını, örgütle mücadelesi nedeniyle Bodrum'a sürgün edildiğini ileri sürdü.

Dekan Arık suçlamaları kabul etmedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimi ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında 29 Temmuz günü AÜ'ye operasyon düzenlendi. Baskında gözaltına alınan 147 kişiden 65'i polis sorgusu sonrasında serbest bırakılırken, aralarında İletişim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Muhammet Bilal Arık'ın da bulunduğu 82 şüpheliden 47'si çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı. 35 şüpheli ise denetimli serbestlik kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Muhammet Bilal Arık, Antalya 5'inci Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiği ifadede, söz konusu terör örgütüyle bağlantısının olmadığını belirtti. Arık, "Aksine bu örgütle mücadele ettim. 6 yıldır İletişim Fakültesi dekanı olarak görev yapıyorum. Örgütün fakültemde faaliyette bulunmasını istemedim" dedi

Afrika Ülkeleri İş Birliği Derneği (ACCA) üyesi olduğunu ancak kurucusu olmadığını da anlatan Prof. Dr. Arık, şöyle dedi:

"Eski rektörün telkinleriyle kurulan bu dernek Afrika ülkeleriyle Antalya arasında kültürel ve ekonomik işbirliğini hedefleyen bir amaca yönelikti. Üniversitemizden önemli hocalar bu derneğe üye oldukları için ben de üye olmuştum. Ancak söz konusu derneğin hiçbir faaliyetine katılmadım. Derneğin terör örgütüne müzahir olduğu da bazı basın yayın organları tarafından yapılan bir iddia ve iftiradır."

'BABAM SÜRGÜN EDİLDİ'

Muhammet Bilal Arık, FETÖ'nün 'Bodrum imamı' olduğu iddia edilen babası Emin Arık'a ilişkin iddiaları da mahkemede reddetti. Babasının uzun yıllar devlet kademelerinde görev yaptığını anlatan Arık, "Söz konusu terör örgütüyle arasında çıkan çatışma sonucunda daha önce ikamet ettiği İzmir'den Bodrum İlçesi'ne gönderilmiştir. Yani babam da bilakis söz konusu örgüte karşı mücadele etmiş ve sonunda Bodrum'a sürgün edilerek mağdur edilmiştir" diye konuştu.

Prof. Dr. Arık, darbe girişiminin olduğu gece sosyal medya hesaplarından darbe girişimine karşı paylaşımlar yaptığını söyledi. Prof. Dr. Muhammet Bilal Arık, soruşturma kapsamında tutuklanan Zaman Gazetesi Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya'yı da fakülteye ait Akdeniz İletişimi Destekleme Derneği'ne üye yapmadığı için aleyhine karalayıcı haberler yapmakla suçladı.

'ÜNİVERSİTENİN İMAMI DEĞİLİM'

Örgütün 'üniversite imamı' olduğu iddia edilen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Yard. Doç. Dr. Hakan Çetin de terör örgütü olmasına ilişkin iddiaları kabul etmedi. Oğlunu FETÖ'ye ait olduğu söylenen Toros Akdeniz Koleji'ne evine yakın olduğu için gönderdiğini anlatan Hakan Çetin, "Fiyatı da uygundu. Ayrıca çocuğumun zeka seviyesi yüksek olduğundan, bu okulda bu şekildeki çocuklar için ayrı bir sınıf oluşturulmuştu. Bu da söz konusu okulu tercih etmemizde etkili oldu. Fakat 2'nci sınıfta oğlumu bu okuldan alıp devlet okuluna gönderdim" dedi. 

'İFTİRA ATILIYOR'

'Üniversitenin imamı' olduğuna ilişkin üniversitede görevli 'Hüsnü Gülez'in iddialarını avukatından öğrendiğini belirten Hakan Çetin, "Ben bilgisayar konusunda uzmanım. Gülez, bir gün bana gelerek üniversitedeki bazı kişilerle ilgili elinde dijital veriler olduğunu söyledi. Benden bunlar üzerinde düzenleme yapıp yapamayacağımı sordu. Kabul etmedim, bu nedenle tartıştık. Hüsnü Gülez personel daire başkanıydı. Ben Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne geçmek istediğimde beni engellemek istemişti. Bundan dolayı bana iftira attığını düşünüyorum" diye konuştu.

Darbe girişimi olduğunda eşiyle yurtdışında olduğunu da söyleyen Hakan Çetin, "Darbe girişimi olunca hemen döndük. Terör örgütü üyesi olsaydım dönmezdim. Ayrıca demokrasi mitinglerine de katıldım. Sosyal medyada darbe aleyhine paylaşımlarda bulundum. Ayrıca Eğitim Bir- Sen üyesiyim" dedi.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)

 
Caretta yavruları Patara'da Akdeniz'le buluşuyor
 
Kasaplar Federasyonu: 'Kurbanlık yetmeyecek' spekülasyon
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Caretta yavruları Patara'da Akdeniz'le buluşuyor
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Caretta Carettalar'ın en önemli yuvalama alanlarından ...
Finike'de ekolojik köy ilgi çekiyor
ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde kurulan ekolojik köy doğası ve manzarasıyla ilgi çekiyor.
Azeri turist denizde boğuldu
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde yat turuna çıkan Azeri uyruklu 23 yaşındaki ...
 
Elektrik arızası evi kül etti
ANTALYA'da elektrik aksamındaki arıza nedeniyle çıkan yangında Cengiz ...
Kemer'de 10 tutuklama
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 10 kişi tutuklandı.
Elton John: Antalya konserimi büyük bir zevkle gerçekleştireceğim
EXPO 2016 Antalya'da 9 Eylül Cuma günü konser verecek olan dünyaca ünlü ...
 
Serik'te kadın çiftçiler yarıştı
KADIN Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Serik elemeleri yapıldı.
Korkuteli hayvan barınağı Elmalı yolu üzerine yapılacak
KORKUTELİ Belediyesi tarafından yapılması planlanan hayvan barınağının ...
Kaş Belediye Meclisi Patara Plajı için olağanüstü toplandı
KAŞ Belediye Meclisi ihale sonucu işletmesi 3 yıllığına belediyeye geçen ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva