TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
6 Aralık 2016 Salı - 16:20

Demir çubukla dövülen şoför: Sahipsiz kaldık

ANTALYA'da depolama alanında otobüsünü temizlerken, iki kişinin demir çubuklu saldırısına uğrayan şoför 31 yaşındaki Ali Yılmaz, saldırganın serbest bırakılmasına tepki gösterdi, "Sahipsiz kaldık" dedi.

Demir çubukla dövülen şoför: Sahipsiz kaldık
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da halk otobüsü şoförlüğü yapan evli ve bir çocuk babası Ali Yılmaz, 4 Kasım tarihinde, Kundu depolama merkezinde otobüsünün içinde iki kişinin demir çubuklu saldırısına uğradı. Sağ kolu kırılan Yılmaz'ın başına da 10 dikiş atıldı. Saldırganların yakalanamaması üzerine Yılmaz, otobüsteki güvenlik kamerası görüntülerinden iki saldırgana ait fotoğrafları bir afişe bastırıp, durak ve otobüslere astı. Saldırganlardan Aygün Giyer, kısa süre sonra yakalandı. Diğer saldırganı yakalama çalışmaları devam ederken, Aygün Giyer, 'basit yaralama' suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ali Yılmaz, şüpheli Aygün Giyer'in serbest bırakılmasına tepki göstermek ve mesai arkadaşlarının uğradığı şiddete dikkat çekmek amacıyla avukatı Erdal Ovalı ile birlikte Meydan Otobüs Depolama Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Erdal Ovalı, Antalya'da halk otobüsü şoförlerine artan şiddete dikkat çekmek amacıyla bir araya geldiklerini kaydetti. Türkiye'de halk otobüsleri şoförlerine şiddetin arttığına değinen Ovalı, "Mağdur şoförler, ağır sakatlık ve bunun yanında hayatını kaybedenleri görüyoruz. Şiddetin bir örneğini 4 Kasım tarihinde Kundu otobüs depolama merkezinde yaşadık" dedi.

İki şüphelinin olay günü alkol alıp motosikletle depolama noktasına geldiklerini ifadelerinde belirttiklerini belirten avukat Ovalı, "Ali Yılmaz, bu iki şüpheli tarafından acımasızca dövülmüştür. Şüpheli ayrıca belinde bıçak olduğunu ifadesinde söylemiştir. Söz konusu olay tasarlanarak gerçekleşmiştir. Ali Yılmaz ve diğer şoförlere yapılan bu saldırı toplumun vicdanını da yaralamıştır. Ali Yılmaz hala psikolojik sorunlar yaşamaktadır. Yılmaz'a yapılan saldırı tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüstür. Bu şiddet halk otobüsü şoförlerine işlenmemiştir. Şiddet uygulanırken gerek yolcuların can güvenliği ve trafik güvenliği tehlikeye düşmektedir" ifadelerine yer verdi. Ovalı, otobüslere panik butonu, güvenlik kabini ve şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar uygulanmasını talep etti.

Dosyanın soruşturma aşamasında olduğunu belirten avukat Ovalı, "Yargılama aşaması olacak. Zanlıların en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız. Biz yargıya güveniyoruz. Zanlılardan biri yakalandı, diğerini yakalama çalışmaları devam ediyor. Tüm şoförlerimizi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Sakin ve özverili şekilde yargılama sürecini bekleyeceğiz" diye konuştu. 

Otobüs şoförü Ali Yılmaz ise mücadelesinde kendini yalnız bırakmayan mesai arkadaşlarına teşekkür ederken, yöneticilerin desteğini alamadıkları için üzgün olduklarını dile getirdi. Ölümden döndüğünü aktaran Yılmaz, gözaltına alınan zanlılardan birinin 'basit yaralama' suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını hatırlattı. Demir çubukla ölümüne dövüldüğünü aktaran Yılmaz, "Bu dövülmenin neresi basit yaralama anlam veremiyorum. Darp edilen bir sağlık çalışanı için Sağlık Bakanı, 'Bu darp bakanlığa, bana yapılmıştır' diyor. Bizim arkamızda kimse yok mu? Bu şoförler sahipsiz mi? Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı'nın bize sahip çıkması gerekir. Elinde bıçak ve demir çubuk olan iki kişi bana saldırıyor, basit yaralama deniliyor. Kamera kayıtları ortada, benim ölmem mi gerekiyordu. Ben de onlara mı şiddet yapmalıyım" diye konuştu.

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA)

 
Antalya'da FETÖ operasyonu: 60 gözaltı
 
Deri sektöründen ihracatı artırma atılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da FETÖ operasyonu: 60 gözaltı
ANTALYA'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda öğretmen, polis ve esnaf 60 kişi gözaltına alındı.
Uyuşturucu almak için hırsızlık yapan çete çökertildi
ANTALYA'da uyuşturucu madde parasını temin için çok sayıda küçükbaş hayvan ...
Akdeniz'de 3.1 büyüklüğünde deprem
AKDENİZ'de Richter ölçeğine göre 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Yaralı kız arkadaşını 'Korkma bir şey olmayacak' diye teselli etti
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde kontrolden çıkarak yağmur suyu tahliye kanalına ...
Dövizini bozduran vali ücretsiz çay ikramı kazandı
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın yastık altındaki dolarların bozdurulmasına ...
Korkuteli Milli Eğitim taşındı
KORKUTELİ Milli Eğitim Müdürlüğü yeni hizmet binasına taşındı.
 
65 öğrenciye burs için, 65 kişi arıyor
ANTALYA'da iş dünyasında 'demir adam' olarak tanınan milli triatlet 67 ...
Murat'ın kaybolma nedeni 1400 yıllık Tevrat iddiası
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde 8 gündür kayıp olan 34 yaşındaki Murat ...
'Piyano Sevdası'na davet
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB), 'Piyano Sevdası' adıyla düzenlediği ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva