Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
6 Kasım 2015 Cuma - 14:21

Demirbaş'tan 6 mesaj var

CHP üyesi dünyaca ünlü organ nakli profesörü Alper Demirbaş, facebook sayfasından partisine ve üyelerine çağrıda bulundu. Demirbaş'ın 'CHP üzerine' başlıklı yazısı aynen şöyle:

Demirbaş tan 6 mesaj var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


"2 Kasım 2015 ,saat 01.29'da ,yani seçim sonuçları netleştikten sonra seçim ve CHP'nin konumu ile ilgili olarak bu mecra'dan düşüncelerimi paylaşmıştım.Gerek kişisel olarak,gerek değişik yollarla bu düşüncelerimle ilgili bir çok yorum aldım.Öncelikle şunu söylemeliyim ki o gece yazdıklarımın tümünün arkasındayım ve hatta fazlası var.

1-Demiştim ki; Atatürk döneminde haftalarca süren kurultaylar yapılır ve o kurultaylarda geniş değerlendirmeler sonucunda politikalar belirlenirdi.Şimdi 3 günde 2 kurultay yapan bir parti haline geldik.Yanlış mı?Kurultay CHP 'nin en yetkili organıdır.Kurultaylar parti'nin temel ilkelerini ve stratejilerini belirler.Tüzük böyle demez mi?Ortak akıl bunu gerektirmez mi? Şimdiki kurultaylarda bir kaç kuru konuşma,en tepeden en aşağıya kadar delege ağalarının belirlediği delegelerin yaptığı seçimler dışında yapılan nedir

2-CHP ;Dünya tarihinin en devrimci partisidir dedim.Yanlış mı?92 yıl önce kurduğu Cumhuriyet, tarihin gördüğü en büyük devrim değil midir?1923-1938 arasındaki devrimlere ve bunların getirdiği ekonomik gelişmeye bilmeyenler bir baksın.1923-1950 arasındaki dış politikaya bilmeyenler bir baksın.İkinci büyük savaş'ta Avrupa'da 50 milyon insan öldürülürken bu topraklarda tek insanın burnunun kanamamasını bu devrimlere borçlu değilmiyiz.

3-Elindeki mutlak hakimiyeti artık demokrasiye geçmemiz gerekiyor diye serbest seçimlere olanak tanıyarak içinden çıkan muhalefete bırakabilen ve bunu kan dökmeden yapabilen dünyadaki tek parti CHP değilmidir.Bu da mı yanlış.

4-Genetiğinde bu müthiş paradigma değişiklerine yol açan CHP,bu CHP midir.Bu değişiklikleri içselleştir(e)meyen insanlar CHP'yi nasıl içselleştirir.Mehmet Bekaroğlu bir simgedir.Yukarıda anlattıklarımı içselleştirdiğini bana anlatabilecek bir tek kişi var mıdır.Bilakis tüm müktesebatıyla CHP'nin tam da karşısında olmadığını bana kim anlatabilir.Kılıçdaroğlu CHP'nin tüm varlık nedenlerine karşı olan Soros finansmanlı TESEV'in mütevelli heyetinde değilmidir.Sorun kişiler değil aslında ancak şu anda CHP üst yönetiminde olan yöneticilere bakın ve elinizi vicdanınıza koyun.Ne kadarı gerçekten bu fikirlere inançla bağlıdır.

5-Bu düşüncelerle Genel Başkan adayı mı olacaksın diye soranlara CHP Genel Başkanlığı'nın ne olduğunu hatırlatayım önce; Sivas kongresi başkanlığıdır,Erzurum kongresi başkanlığıdır,Anadolu ve Rumeli müdafaa-i hukuk başkanlığıdır,Kuvvay-ı Milliye önderliğidir,gözünü kırpmadan bir ülkeyi dönüştürebilen heyetin başkanlığıdır,iktidarını kaybetme pahasına demokrasiyi getirebilen heyetin başkanlığıdır,Sosyal demokrasi diyerek temel ilkelerinin üzerine çağın en insancıl ve gelişimci düşüncesine inançla bağlı olan heyetin başkanlığıdır.Bana bu soruyu soranlara cevabım Atatürk'ün lafıyla olacaktır;Şaşarım akl-ı perişanınıza.

6-Ne yapmak lazım diyenler;Geçmişimizi iyice öğrenmek ve bu çağın koşullarında yeniden yorumlamak dışında gidecek başka bir yol yoktur.Tekraren;Delege ağalarının,üç kuruşluk belediye rantlarının peşinde koşup bunu da bize Yeni CHP diye yutturmaya kalkarsanız bu büyük parti sonunda bir vakıf olarak kalmaya mahkumdur. Tüm bu düşüncelerle yeniden diyorum ki CHP kurtulmazsa,Cumhuriyet kurtulamaz.Yeni CHP değil,Yeniden CHP
 
Saygılarımla,
Prof.Dr Alper Demirbaş
 
 

 
AKP'nin 'ampul'ünü kafasına kazıttı
 
Polisten kaçan kız öğrenci süs havuzuna girdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ülgen EYİBİLİR 7 Kasım 2015 Cumartesi 18:06

Evet, özellikle, kurultayların yeterli olmadığını, gerekli olan detayların, hem de Türkiye'yi kurtaracak detayların konuşulmadığını düşünüyorum. Ve içimiz çok acıyor... Seçimin ertesi günü, günlerce süren, özeleştiri yapılan, stratejiler belirlenen toplantılar, ard arda yapılan kurultaylar beklerdim ben.. Atatürk'ün Chp'sine, Atatürk gibi çalışmak, yoktan var etmek, mazeretlerin arkasına sığınmamak, ileri görüşlü olmak, Ekibini harekete geçirmek yakışır.. Chp ne yazık ki, Atatürk'ü anıyor, yaşamıyor....Bir an önce toparlanmalılar, mazeret üretilmesi bizleri kızdırıyor... Hayretle, endişeyle izliyoruz Chp'yi...Ve bir kurtarıcı bekliyoruz...

Yorumu oyla      3      3  
denizz 7 Kasım 2015 Cumartesi 04:22

Hocam genel hatlarıyla güzel şeyler yazmışınız.Gelelim 2015'e ülkenin sorunları nasıl çözülecek,eğitim de,sağlık da,gelir dağılımında,işsizlik de,terör de,kürt sorununda,inanç sorununda ne gibi önerileriniz var ve nasıl çözülmesi gerekir.Bu gibi halkı direk ilgilendiren konularda önerilerinizi kamuoyuyla paylaşırsanız kamuoyu sizi daha yakından tanımış olur.Yoksa her gün buna benzer açıklamaları değişik kişilerden defalarca dinliyoruz.Umarım bir gün vakit ayırır düşündüğünüz çözümleri sizden duyma fırsatını yakalarız.

Yorumu oyla      7      3  
İnşallah olur. 7 Kasım 2015 Cumartesi 01:25

İşte antalya'nın genel başkan adayı.gerçek bir kamalist.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DHA'nın gözüyle Akdeniz seçim analizi
AK Parti, 7 Haziran’da iki kırmızı ili bulunan Akdeniz Bölgesi’ni, tamamen ...
Şaşırtan sözler
Ak Parti grup sözcüsü Öner'den seçim yorumu: Sonsuz iktidar yoktur
Partiye hem oy hem para kaybettirdi
1 Kasım seçimlerinde oy oranını yaklaşık 9 puan yükselterek tek başına ...
 
Antalya'da itiraz var
HDP Antalya'da seçim sonuçlarına itiraz etmeye hazırlanıyor. HDP Eş Genel ...
En yakın tahmini o yaptı
AK Parti'nin oy oranını en yakın tahmin eden A&G'nin sahibi Adil Gür konuştu
Sinan Oğan MHP'ye döndü
MHP eski Milletvekili Sinan Oğan, ihraç edildiği partisine mahkeme kararıyla geri döndü.
 
AKP’den tarihi zafer
Milliyet Gazetesi Akdeniz Bölge Temsilcisi Oktay Pirim, Antalya-Burdur-Isparta ...
Türel: Antalya'nın plakasını yazdık
Antalya'da Ak Parti'nin seçim zaferini kutlamak için il başkanlığı önünde ...
İşte Batı Akdeniz vekilleri
BATI Akdeniz illerinde seçimin galibi Ak Parti oldu. Antalya'da Ak Parti ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva