'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
16 Ağustos 2022 Salı - 11:41

Demre'deki ören yerlerine yoğun ilgi

ANTALYA'nın Demre ilçesinde bulunan Aziz Nikholaos Anıt Müzesi, Myra Antik Kenti, Simena Antik Kenti ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ne yerli ve yabancı turist ilgisi devam ediyor. Demre'deki dört ören yerini bu yılın Temmuz ayında 96 bin 64 kişi ziyaret etti.

Demre deki ören yerlerine yoğun ilgi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Demre'de bulunan dünyaca ünlü, Ortadoksların kutsal mekanı olan Aziz Nikholaos Anıt Müzesi'ni, bu yılın Temmuz ayında 39 bin 791 kişi ziyaret etti. Karşılığında 2 milyon 638 bin 525 lira gelir elde edildi. Geçen yılın Temmuz ayında Aziz Nikholaos Anıt Müzesi'ni 46 bin 364 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında 1 milyon 719 bin 72 lira gelir elde edilmişti. Bu yılın 7 ayında Aziz Nikholaos Anıt Müzesi'ni 101 bin 117 kişi ziyaret etti. Karşılığında 5 milyon 591 bin 935 lira gelir elde edildi. Geçen yılın ilk 7 ayında Aziz Nikholaos Anıt Müzesi'ni 94 bin 156 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında 3 milyon 548 bin 714 lira gelir elde edilmişti.

Likya Birliği'nin en önemli 6 kentinden biri olan kaya mezarları ve Roma Tiyatrosu ile ünlü Myra Antik Kenti'ni bu yılın Temmuz ayında 36 bin 957 kişi ziyaret etti. Karşılığında 1 milyon 739 bin 682 lira gelir elde edildi. Geçen yılın Temmuz ayında Myra Antik Kenti'ni 37 bin 989 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında 993 bin 883 lira gelir sağlanmıştı. Bu yılın 7 ayında Myra Antik Kenti'ni 80 bin 144 kişi ziyaret etti. Karşılığında 4 milyon 54 bin 554 lira gelir sağlandı. Geçen yılın 7 ayında Myra Antik Kenti'ni 77 bin 155 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında 2 milyon 228 bin 564 lira gelir sağlanmıştı.

Kekova Bölgesi'nde bulunan, karada olan ama karayolu ulaşımı olmayan Simena Antik Kenti'ni Temmuz ayında 13 bin 688 kişi ziyaret etti. Karşılığında 174 bin 425 lira gelir sağlandı. Simena Antik Kenti'ni geçen yılın Temmuz ayında 10 bin 771 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında 87 bin 202 lira gelir sağlanmıştı. Bu yılın 7 ayında Simena Antik Kenti'ni 31 bin 806 kişi ziyaret etti. Karşılığında 400 bin 149 lira gelir elde edildi. Geçen yılın 7 ayında Simena Antik Kenti'ni 18 bin 800 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında 161 bin 608 lira gelir elde edilmişti.

Batı Antalya'nın ücretli ziyaret edilen tek müzesi olan Likya Uygarlıkları Müzesi ve Andriake Antik Kenti'ni bu yılın Temmuz ayında 5 bin 628 kişi ziyaret etti. Karşılığında 13 bin 960 lira gelir elde edildi. Geçen yılın Temmuz ayında Likya Uygarlıkları Müzesi'ni 5 bin 946 kişi ziyaret etmiş, karşılığında 10 bin 362 lira gelir elde edilmişti. Bu yılın 7 ayında Likya Uygarlıkları Müzesi'ni 15 bin 277 kişi ziyaret etti. Karşılığında 49 bin 127 lira gelir elde edildi. Geçen yılın 7 ayında Likya Uygarlıkları Müzesi'ni 9 bin 725 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında 21 bin 312 lira gelir sağlanmıştı.

Bu yılın 7 ayında Demre'de bulunan dört ören yerini 228 bin 344 kişi ziyaret etti. Karşılığında 10 milyon 95 bin 765 lira gelir sağlandı. Geçen yılın 7 ayında dört ören yerini 199 bin 836 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında 5 milyon 994 bin 902 lira gelir sağlanmıştı.

ANTALYA'NIN DEMRE ILCESINDE BULUNAN AZIZ NIKHOLAOS ANIT MUZESI, MYRA ANTIK KENTI, SIMENA ANTIK KENTI VE LIKYA UYGARLIKLARI MUZESI'NE YERLI VE YABANCI TURIST ILGISI DEVAM EDIYOR.(FOTO:DEMRE-DHA)

ANTALYA'NIN DEMRE ILCESINDE BULUNAN AZIZ NIKHOLAOS ANIT MUZESI, MYRA ANTIK KENTI, SIMENA ANTIK KENTI VE LIKYA UYGARLIKLARI MUZESI'NE YERLI VE YABANCI TURIST ILGISI DEVAM EDIYOR.(FOTO:DEMRE-DHA)

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

 
Antalyaspor'da 5 geldi, 8 gitti
 
Denizde bulunan cesedin kimliği belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaş’ta seracılık kursu açıldı
ANTALYA’nın Kaş ilçesinde düzenlenen mesleki eğitim kursları aralıksız ...
'Ev olmayınca eşyaları nereye koyalım'
KUMLUCA'nın Göksu Mahallesinde, geçen pazar günü evleri yanan Zekeriya ...
Başkan Esen: Her kuruşun hesabını yapıyoruz
Göreve geldiği günden bu yana mali disiplinden ödün vermediklerini belirten ...
 
Çöp evde bulunan Cem Muhammet, taburcu edildi
BURSA'nın Nilüfer ilçesindeki 'çöp ev'den kurtarılan Cem Muhammet A. (9), ...
Sur Yapı 3’üncü etapta teslimat zamanı
Bugüne kadar 2 bin 500 konutun sahipleriyle buluşturulduğu, 1,3 milyon ...
Vali Yazıcı'dan KADEM'e ziyaret
VALİ Ersin Yazıcı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya İl Temsilciği'ni ...
 
Mermer ocağına 'ÇED gerekli değildir' kararına ret
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 8 bin dönümü aşkın tarım arazisinin 110 ...
Sedat Peker'in anlatmadıkları..
Dursun Gündoğdu yazdı
Antalyalı eski vekil Soylu'nun danışmanı oldu
Antalya’nın eski Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, İçişleri Bakanı Süleyman ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva