Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
17 Nisan 2014 Perşembe - 13:51

Deniz Baykal: Tazelenmeye ihtiyaç var

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin yerel seçimlerde 'çılgınca hatalar' yaptığını belirterek "Boş lafa doyduk, ciddi bir tabloyu boş lafla izah etmesin kimse.

Deniz Baykal: Tazelenmeye ihtiyaç var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tazelenmeye ihtiyaç var" dedi. Baykal, bu ifadesinin kurultay çağrısı olup olmadığı yönündeki soruya "Hangi yöntemle olur, nasıl olur bilmiyorum" diye karşılık verdi.
 
CHP eski Genel Başkanı Baykal, Antalya'da AK Parti'nin elinden aldığı Döşemealtı Belediyesi'nin yeni CHP'li Başkanı Turgay Genç'i makamında ziyaret etti. Genç'e başarılar dileyen Baykal, "Seçim tartışmasıyla üzüntülerimi tazelemeye niyetim yok" dedi, geleceğe bakılması gerektiği mesajını verdi. "Olan oldu, bundan sonra nasıl daha iyi olur, ne yapmamız lazım, nerede ne yanlış yapıldı, hangi dersleri çıkardık bunları değerlendirmek lazım" diyen Baykal, şimdi o derslerin alınıp gereğinin yapılması gerektiğini dile getirdi. Baykal, "Birbirimizi suçlamak için, kendimizi savunmak için yapmamak lazım, gerçeği görmek lazım. Gerçek açık tabii" dedi.
 
ÇILGINCA HATALAR YAPILDI
 
Özellikle Antalya' da CHP'nin hakettiği sonucun bu olmadığını dile getiren Baykal, "Doğru tahlil yapar, sonuçlar çıkarırsak kısa sürede Antalya'da CHP iyi yere gelir" değerlendirmesinde bulundu. Bunun için parti içinde mekanizmaların da çalıştığını kaydeden Baykal, CHP Genel Merkezi'nde il başkanları toplantısı yapıldığını, parti meclisinin toplanacağını aktardı ve şunları söyledi:
 
"Bunlar değerlendirilecek, yanlış yaptığımız açık, hata olduğu açık. Şimdi söylüyor değiliz, uyardık, göz göre göre de yapıldı. Olunca da böyle oldu. Bundan gerekli sonuçları çıkarıp, bir çizgiyi çizmeye ve yanlıştan kurtaracak doğru mekanizmaları kurup yanlışları kaldırıp, yeniden ayağa kalkmak lazım. Bunu yapacak birikim, kadro herşey var. Çok rahatça bu gerçekleştirilebilir. Niye böyle olduğunu anlamış da değilim. Göz göre göre yapıldı, çılgınca hatalar yapıldı."
 
Yerel seçim sürecinde 'çalışma' noktasında herkesin üzerine düşen görevi yaptığının altını çizen Deniz Baykal, "Anlaşılıyor ki bu tablo çok daha ciddi noktalarda düzenlemeler yapılması gerektiren bir tablo. Yanlışımızı da biliyoruz, hatamızı da biliyoruz. Bunu düzeltmek de istiyoruz. 'Ondan oldu, bundan oldu' falan bunlar boş laf. Boş lafa doyduk, ciddi bir tabloyu boş lafla izah etmesin kimse" diye konuştu.
 
'SÜRECİ GEÇİŞTİREMEYİZ'
 
Deniz Baykal, bir soru üzerine yerel seçim sonuçlarının cumhurbaşkanlığı seçimlerine olası yansımasını "Daha başarılı seçim dönemi geçirseydik, cumhurbaşkanı seçimine olumlu katkılar getirirdi" sözleriyle açıkladı. İktidar karşısındaki arayışa daha güçlü katkı yapılması gerektiğini savunan Baykal, "Önümüzde genel seçimler de var, çok fazla da zaman yok. Bunu şimdiden halletmek lazım. 'O bahane bu bahane' deyip bu görevi savsaklamamak lazım. 'Onu atlatalım, bunu geçelim' dersek yanlış yapmak olur. Doğru teşhisleri koyup, gereğini yapmak lazım. Tazelenmeye yeniden ihtiyaç var" diye konuştu.
 
'KURULTAY ÇAĞRISI MI?'
 
Baykal, bu açıklamasının bir kurultay çağrısı olup olmadığı yönündeki soruya ise "Hangi yöntemle olur, nasıl olur bilmiyorum. Herkesin kendisinin yapması lazım, kişilerin yapası lazım, kurumların yapması lazım, genel merkezin yapması lazım. Bunun doğru değerlendirilmesi halinde birdenbire yepyeni bir tablo çıkar" diye yanıt verdi.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ
 
Deniz Baykal, kendisinin cumhurbaşkanı adaylığına ilişkinse "Sürecin sonucunda netleşecek iştir. Kişisel talepler, heveslerle çözülecek bir konu değildir" yorumunu yaptı. Adaylık noktasında siyasi partiler arasında uzlaşma yakalanması gerektiğini dile getiren Baykal, "İktidar kendi içinde şekilenme yapıyor, muhalefetin de bir araya gelmesi, kendi içinde bir oluşumu gerçekleştirmesi gerekiyor. Zamanı var, 1.5 ay var daha" diye konuştu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Sisteminizde Flash Player yüklü değil.
 
Sandıktan sürgün çıktı
 
Twitter Türkiye için kararı verdi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KEREM ERDEM 18 Nisan 2014 Cuma 11:44

CHP ÖNCELİKLE CEMAATTEN UZAK DURMALIDIR, ONA UMUT BAĞLAMAMALIDIR... TÜM OLUMSUZLUKLARIN SEBEPLERİNDEN BİRİ DE CEMAAT İLE DİRSEK TEMASIDIR...

Yorumu oyla      6      3  
KEREM ERDEM 18 Nisan 2014 Cuma 11:40

CHP ÖNCE ÜYELİK YAPISINI TAZELEMELİ, ARDINDAN TÜM SEÇİMLERDE BÜTÜN ÜYELERİN KATLIMI İLE ÖNSEÇİMİ İLKE KARARI OLARAK ALMALIDIR. ESAS OLARAK DA HIZLA SAĞA YANAŞMAKTAN VAZGEÇMELİ VE SOL- SOSYAL DEMOKRAT DEĞERLERE SAHİP ÇIKMALI, EMEKTEN, İNSAN HAKLARINDAN, KÜLTÜREL VE KİMLİK HAKLARINDAN YANA BİR PROGRAMI NET OLARAK ORTAYA KOYMALIDIR. YEREL SEÇİMLER BOYUNCA HİÇ BİR PROJE AÇIKLANMAMIŞ, SADECE "TAPELER" ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMIŞTIR. HALBUKİ SOSYAL DEMOKRASİ, EZİLENLERİN, HOR GÖRÜLENLERİN, ÖTEKİLEŞTİRİLENLERİN VE EMEKÇİLERİN SIĞINDIĞI BİR LİMANDIR, ÖYLE DE OLMALIDIR. KISACASI "İDEOLOJİ, KADRO , PROGRAM, ÖRGÜT = İKTİDAR..."

Yorumu oyla      5      3  
Bendeniz 17 Nisan 2014 Perşembe 18:54

Sn.Baykal TAZELENMEYE İHTİYAÇ VAR demiş ve doğru bir karar almış.Umarım gereğinide yapacaktır.Hani;Gölge etme başka ihsan istemem,özdeyişi gibi.!..

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçim yenilgisinin iki suçlusu
CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, seçim yenilgisinin 2 suçlusunu buldu. ...
Türel'e sürpriz ziyaretçiler
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 'açık kapı' uygulamasıyla ...
YSK kararını verdi
YSK, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Mustafa Akaydın'ın ...
 
CHP'nin sandık raporu
CHP örgütü, Türkiye genelinde toplam 194 bin 704 sandıktan 78 bin 312 ...
Finike CHP'de istifa hazırlığı
30 Mart'ın ardından Antalya CHP'de iki ilçe başkanı görevinden istifa ...
CHP Kaş İlçe Başkanı süleyman Özer istifa etti
CHP’de bir ilçe başkanı daha istifa etti
 
Devrim Kök Ankara’ya çağrıldı
İl başkanlığı için kimlerin adı geçiyor
İlçe başkanına 'İstifa edin' çağrısı
ANTALYA'da CHP'nin yaşadığı seçim yenilgisine tepki sesleri yükseliyor.
Antalya'da değişim sinyalleri
ANTALYA'da 30 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin 4'üncü parti olduğu Aksu'da ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva