Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
13 Nisan 2011 Çarşamba - 09:07

Deniz Baykal ilk kez konuştu

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila'ya bir iki gün içinde Antalya'ya geleceğini belirterek 'Dağ, tepe gezip, partime oy isteyeceğim' dedi.

Deniz Baykal ilk kez konuştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Deniz Baykal, Bila'ya şunları söyledi:

'Tabii ki var gücümle çalışacağım. Bir iki gün içinde Antalya’ya gideceğim. Seçimlere kadar köy köy çalışacağım, dağ tepe gezeceğim ve partime oy isteyeceğim. CHP’nin başarısı için, iktidarı için elimden ne geliyorsa yapacağım. Gün böyle bir gündür. Herkesin önündeki ilk hedef seçimler olmalıdır.'

İşte o yazı:

Baykal: Köy köy çalışacağım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday listeleri açıklandıktan sonraki değerlendirmelerini dün yansıtmıştım. Kılıçdaroğlu, listeler açıklandıktan sonra parti örgütünden ve kamuoyundan olumlu yankı aldığını ifade etti. CHP’de bir değişim başlattıklarını ve bu değişimin devam ettiğini; özellikle kadın ve gençler açısından bir devrim yaptıklarını vurguladı.

Kılıçdaroğlu, aday listelerinde yer almayan ve dün CHP’ye eleştiriler yöneltenleri de anlayışla karşılayan bir tavır içinde. Bu tür tepkilerin bir iki hafta içinde geçeceğine inanıyor.

CHP’nin adayları konusunda Kılıçdaroğlu kadar bir önceki Genel Başkan Deniz Baykal’ın ne düşündüğü de merak ediliyordu. Listeler belli olunca “Baykalcılar tasfiye edildi”, “Baykal yalnız bırakıldı” gibi yorumlar yaygındı. Hatta Baykal’ın adaylıktan istifa edebileceği veya etmesi gerektiğini ifade edenler de oldu.

“Yorum yok”

Deniz Baykal’la dün konuştum. Aday listeleri konusunda konuşmak istemiyor. Bir başka ifadeyle “yorum yok” havasında. Benim izlenimim, memnun olmadığı ama seçime kadar bu konuda konuşmak istemediği yolunda.

Nedeni Baykalcılık mı?

Deniz Bey’in memnun olmadığına ilişkin izlenimimi, “Baykalcılar tasfiye edildi” yorumlarına bağlamam da zor.

Baykal’ın yaklaşımı, siyasette arkadaşlıkların, dostlukların var olduğu ama siyasette hiç değişmeyen tutumlar olmasını beklemenin gerçekçi olmadığı biçiminde. Siyasi koşulların o günkü gereklerine göre hareket etmeyi doğal karşılıyor.

Bundan çıkan sonuç, genel başkan değişikliği sırasında parti grubunun aldığı tutum nedeniyle bir kırgınlığı yok. Siyasette buna yer olmadığına inanıyor. Yeni bir genel başkanla yola devam edilmesini kendisinin önerdiğini anımsatıyor. O günlerde Kılıçdaroğlu’yla karşı karşıya oldukları izlenimi yaratılmasının doğru olmadığını da ekliyor. “Baykalcılık” nitelemesini de doğru bulmuyor. “Baykalcılık yok, CHP’lilik var” anlayışı içinde herkesin seçimlere asılması, görevini gereği gibi yapması gerektiğine inanıyor.

“Çekilmesi söz konusu değil”

Baykal, kendisine yakın bilinen isimlerin listelerde yer almayışı nedeniyle adaylıktan çekilmesi beklentisi ve önerileriyle ilgili değil. Bu tür ifadelerin CHP’ye zarar vermek isteyen ve kamuoyu tarafından da bilinen kişi ve çevrelerden geldiği düşüncesinde. Aksine var gücüyle seçimlere asılacak..

“Antalya’da çalışacağım”

Baykal’ın seçim kampanyasında ne yapacağıyla ilgili soruma verdiği yanıt bunu gösteriyor:

“Tabii ki var gücümle çalışacağım. Bir iki gün içinde Antalya’ya gideceğim. Seçimlere kadar köy köy çalışacağım, dağ tepe gezeceğim ve partime oy isteyeceğim. CHP’nin başarısı için, iktidarı için elimden ne geliyorsa yapacağım. Gün böyle bir gündür. Herkesin önündeki ilk hedef seçimler olmalıdır.”

Kol kırılır yen içinde...

Sonuç olarak Deniz Baykal’ın seçimi öncelediğini ve seçime kadar “kol kırılır yen içinde” anlayışıyla hareket edeceği izlenimi edindiğimi söyleyebilirim.
CHP’nin seçimde alacağı sonucun Kılıçdaroğlu’nun liderliği açısından bir test olacağı açık. Kemal Bey de bunun bilincinde hareket ediyor. Seçim sonucu, kuşkusuz parti içi gelişmeler açısından en önemli faktör olacak.

 

 
Yayalara böyle çarptılar
 
Sıcaklık artacak
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
15 Nisan 2011 Cuma 11:20

liste iyi diyenler şunu görecekler.12 haziranda büyük bir sol kesim chpye oy vermeyerek cezalandıracak.herkes oy vereceği yeni partinin arayışı içinde.12 haziranda sandık sonuçlarında görüşürüz.akp 7 vekil,mhp 4 vekil,chp 3 vekilde kalacak ve baykalın listesi rezil olacak.

Yorumu oyla      3      3  
ilker 14 Nisan 2011 Perşembe 10:29

hayırlı uğurlu olsun. liste fena görünmüyor. fena da olsa çalışacağız zaten. çalışmak istemeyenlerin partiden istifa etmelerini öneririm. Zaten çalışmayacaklardı. Barı kuru kalabalık yapmasınlar. Parti üteliğinde nicelik değil nitelik daha önemlidir.

Yorumu oyla      3      5  
y.e.e 14 Nisan 2011 Perşembe 09:01

yorumlara baktıkça çok üzülüyorum çünkü partiye adım atmayan kişiler partiyi yıpratmaya çalışıyor.yıldıray başkanın bu partiye verdiği emek tartışılmaz.tartışanda menderes türelcidir.size bir olay anlatacam.günün birinde partimizin bir etkinliğinde bir polis memuru yanımıza geldi ve sordu il başkanı kimin olmasını istiyosunuz dedi bende YILDIRAY SAPAN dedim ve adamın cevabı şuydu:EYVAH MERKEZ İLÇE ZAMANINDA HERGÜN EYLEM HERGÜN EYLEM ŞİMDİ İL BAŞKANI OLURSA BİZ YANARIZ SİZDE SOKAKTA YATARSINIZ DEDİ.biz böyle parti aşkı olan insanlar istiyoruz..YANINDAYIZ YILDIRAY BAŞKAN..

Yorumu oyla      4      4  
DENIZ DENIZ 13 Nisan 2011 Çarşamba 20:27

Sayın Baykalın MYK tarafından Antalyaya yakışır listeye müdahele ederek, kendi kafasına göre Antalyayı mutsuz eden listeyi sunması herkesi şok etmiştir.Zaten koordinasyon sorunu olan, enerjisini içe dönük çekişmelere harcıyan Antalyada bu liste ile dışa dönük sinerji ile halktan oy istemesi zordur. AKPye karşı güçlü bir kadro ile tek yumruk halinde mücadele edecek bir CHP kadrosu oluşturmak zor gözüküyor.

Yorumu oyla      6      3  
meral aydın 13 Nisan 2011 Çarşamba 20:18

liste bir isim hariç güzel baykal kendisi antalyada çalışırsa 7 çıkar yıldıray sapan isabetli bir karar çok emegi var bence hakkıydı ankarada menderes türel düşnsün yıldırayda oraya gidiyo yıldıray sapanın bir eylemin hatırlıyom belediyenin önünde menderes o koltugu senin altından alcam demişti ve yaptı vekillik bence hakkı

Yorumu oyla      3      4  
y.e.erdoğdu 13 Nisan 2011 Çarşamba 19:49

Birlik olacağımıza kimse kendisini sağa sola vurmasın.antalyada yapılan ön seçim basın açıklamasında kimse elini taşın altına koymadı.şimdide herkes kafasına göre konuşup yorum yapıyor.kol kırılsın yen içinde kalsın ön seçim olmadı ama örgüte emek veren kişilerin listede oluşuna çok sevindim(1 kişi hariç)ve düşüncelerimiz acaba 1 vekil fazla çıkarırmıyız olsun. herkes örgütüne sahip çıksın CHP'miz iktidar olsun.

Yorumu oyla      7      4  
deniz 13 Nisan 2011 Çarşamba 19:36

bugünkü listeden memnun olmayanlar acabaa 22 temmuzdan memnun olmuşlarmıydı yada daha önceki listelerden. hep kişisel hesap başka birşey değil. kendinden olmayanlara çamur atmak zihniyeti ile bu parti bu noktaya geldi baykal yada başka biri yüzünden değil. eminim bu yorumları yapanların çoğu daha parti kapısından içeri girmemişlerdir bırakın bayrağını sallamayı. yakışır.

Yorumu oyla      6      7  
hasan 13 Nisan 2011 Çarşamba 19:29

osman kaptan hariç liste harika yıldıray sapan bence meclise damgasını vurar antalya ya hayırlı olsun

Yorumu oyla      6      6  
13 Nisan 2011 Çarşamba 18:18

Sanırım sayın Baykalın çok koşturması gerekecek Zira listede yer alan isimlerden bir kaç tanesi hariç hangileri parti için koşturmuşlar

Yorumu oyla      6      4  
ALİ DENİZ 13 Nisan 2011 Çarşamba 17:50

ANTALYA VEKİLLERİ İÇİN: Antalyada Hüsnü Çöllü nün seçilebilir bir sıradan tekrar meclise girmesi Denizciliğimiz ve Antalya adına iyi olurdu.Bu sıralamada dikkatimi çeken 65 yaş üzeri ortalaması olan Antalya Chp vekillerinin performansının takipçisi olsak ne yazar olmasak ne yazar.Ne zaman emekli olacaklar milletvekilliğinden acaba?.Gençlerin önünü açmak gerekmiyormu artık.Her işte bir hayır vardır diyor ve başarılar diliyorum.Hayırlı olsun vatana ve millete.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP Antalya kulisinden bilgiler
Partiler adaylarını açıkladı ve dedikodular da başladı. İşte MHP kulisi...
Antalya CHP'den kulis bilgileri
Partiler adaylarını açıkladı ve dedikodular da başladı. İşte CHP kulisi...
Antalya AKP'den kulis bilgileri
Partiler adaylarını açıkladı ve dedikodular da başladı. İşte AKP kulisi...
 
AKP'de istifa
AKP Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, partisinden istifa ettiğini açıkladı.
'Hiçbir yer kimsenin kalesi değil'
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AKP'nin milletvekili listesi ve ...
Kılıçdaroğlu: 'Devrim gerçekleştirdik'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekili aday listesine ...
 
Mengü: 'Baykal ve Sav tasfiye edildi'
CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, milletvekili aday listesini, “Tasfiyedir. ...
İstifasını geri aldı
Parti genel merkezinin milletvekili aday listesini belirlerken teşkilatın ...
Partilerin turizmci adayları ve sıraları
Siyasi partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva