Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
2 Mart 2019 Cumartesi - 10:48

Deniz Baykal okları partisine çevirdi...

Sabah yazarı Mahmut Övür, Deniz Baykal'ı hastanede ziyaret etti. Övür, Baykal'la görüşmesini köşesinden aktardı.

Deniz Baykal okları partisine çevirdi...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İşte o yazı:

Bir süre önce Meclis'te insanları umutlandıran duygusal bir an yaşandı. O an, bütün gözler 16 ay sonra milletvekili yemini eden Deniz Baykal'daydı.

İçi içine sığmayan bir siyasetçi olan Baykal'ın tekerlekli sandalyeyle o mekana gelip yemin etmesi herkesi sevindirmiş ama hiç konuşmadan hızla çekip gitmesi de şaşırtmıştı.

Meğer o duyguyu Baykal da yaşamış. Uzun yıllardır yakından izlediğim Baykal'ı, önceki gün Yılmaz Ateş'le birlikte hastanede ziyaret ettim. Yanında kızı Aslı da vardı. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim ve bekledim. Güler yüzle sözü hemen Meclis'e getirdi:

"Şöyle uzaktan Meclis'e bakınca göğsüm kabardı. Estetik ve mimari açıdan muhteşem bir bina. Türkiye'nin bu topraklarda var olma iradesinin simgesi. Meclis'i böyle görmeyi özlemişim çok memnun oldum.

Ama içeri girince anladım ki asıl güzel olan şey o ihtişamlı yapı değil,içindeki insanların varlığı.

Geçmişten bugüne zaman zaman tartıştığımız, birbirimiz hakkında ileri gerisözler söylediğimiz, hatta itişip kakıştığımız arkadaşları görünce 'İşte Meclisbu' dedim. İşte bu Meclis'i güzel kılan onların varlığıdır. Yıllarca farklı siyasigörüşlerde birbirleriyle tartışmış, itişmiş, kakışmış insanlar olmasaydı, bu bir taş yapıdan ibaret kalırdı.

Bu tabloyu görünce nasıl memnun oldum anlatamam. Karşılıklı suçlamalarda bulunduğumuz milletvekili arkadaşlarımı görünce asıl güzelliğin bu olduğunu anladım. 'İyi ki varsınız arkadaşlar, Allah hepinizden razı olsun' demek isterdim."
Bir de; belki 'Söylemek istediğin bir şeyler var mı?' derler diye o anda kafamda kurguladım ama çağırmadılar. Çağırsalardı biraz daha konuşmak isterdim..."

Hasta ziyareti olduğu için biz de "biraz" dünya halini konuştuk. Gidişattan hiç memnun değildi:

"Dünyanın tadı tuzu kalmadı. Çok büyük bir kargaşa içerisindeyiz. ŞimdiTürkiye, Ortadoğu, dünya, yazılı tarihin en gergin tartışmalarının çekişmelerinin içinden geçiyor. Ve buradan geçerken bir yol haritasına ihtiyacımız var. Bu yol haritası birbirimize nasıl bakmamız gerektiğiyle ilgili temel anlayışı yansıtmalıdır. Farklı dinlere, ırklara, kimliklere sahip insanlar olarak bir aradayız. Bunun kıymetini bilmeliyiz. Bu ayrımları siyasallaştırmayacağız. Bu ayrımlara dayalı siyaset yapmayacağız. İşin özü bu..."

Araya girip soruyorum: "Biz bu coğrafyada bunu başarabildik mi?"
Baykal: "Tam bitmedi, daha başaramadık" dedi ve ekledi:

"Ama prototip bu topraklarda. İnsan temelli bir kaynaşma ve dayanışmayı belirli bir noktaya taşımalıyız. Yaşanan durum umut verici değil ama çıkış yolu var. Burada Türkiye çok büyük bir rol oynamalıdır. Çünkü biz ortaya koymuşuz, kendimiz uygulamışız. Önce biz bozulmayalım."

Konuşmanın bu noktasında Baykal, sözü ABD'nin göçmen meselesindeki tavrına getiriyor ve Türkiye'deki göçmen meselesini alevlendirmek isteyenlere ders niteliğinde bir cevap veriyor:

"Amerika göçü yasaklamaya çalışıyor. İnsanoğlunun hayatta kalma mücadelesinin en güç, en sıkıntılı aşaması göçtür. Göç, insanlığın ayakta varolabilmesi için sürüklendiği son çaredir. Başka çıkış yolu yok, bıçak kemiğedayanıyor orada. İnsanlar varlığını sürdürebilmek, Allah'ın verdiği canı yaşatmak için göç etmek zorunda kalıyor. İnsanlık sürgüne gönderiliyor. Her göç bir sürgündür.
Dünyada insanoğlunun yapabileceği en büyük kötülükleri yapmaya başladığı bir çağdayız. İnsanoğlu bir çıkış yolu arıyor. O yollarda kapatılıyor. Şimdi bunu aşmamız gerekiyor ve aşılacağına inanıyorum."

Malum hasta ziyareti kısa, CHP'yi fazla konuşmuyoruz ama şu sözü manidar: "Orada da işler iyi gitmiyor."

 
İç mimarlara kamuda kadro geliyor
 
Kaş'ta fidanlar toprakla buluştu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
A.RIZA ÖZÇELİK 3 Mart 2019 Pazar 14:43

Para para para. hiç bir zaman hizmet etmdiler hep paranın yolunda yürüdüler. sadece seçim zamanı ve sağlıkları bozulduğunda akıllarına onlar seçen halk geldi. yemin etmesinin asıl sebebi sorulduğu zaman her şey ortaya çıkar kimse bedavadan o koltuklarda oturmuyor.

Yorumu oyla      3      3  
akdeniz 3 Mart 2019 Pazar 01:48

Bu adamı görünce günüm iyi geçmiyor.Yeter artık 40 yıldır hep aynı Baykal, ne şansız bir kuşak aynı dönemde Baykal'la yaşadığı için.

Yorumu oyla      3      3  
Erol Toprak (Eski CHP Muratpaşa belde başkanı) 2 Mart 2019 Cumartesi 20:42

Adını yazmaktan imtina eden bir muhterem Sistemin yok etmek için kumpaslar kurduğu siyaset sahnesinden silemeyincede farklı bir şekilde yok etmeye çalıştığı Genel Başkanı mız Deniz Baykal hakkinda bu ifadeleri kullanmamalı idi.Sayin . Deniz Baykal sağlıklı olsa idi bugün siyasi yelpazenin daha farklı olduğunu hep beraber görülür idi Refarandum çalışmaları ortadadır. LütfenBiraz saygı duyalim ve olanları anlamaya çalışalım.

Yorumu oyla      3      3  
taş 2 Mart 2019 Cumartesi 12:16

Bu gün bu ülke sıkıntıları yaşıyorsa o ateşe odun atanlardan biride Mahmut ÖVÜR olsa gerek,kumpas operasyonları başladığında neler söylediğini herkes biliyor,koro halinde sevinç çığlıkları atıyorlardı,sonuş da 15 temmuz'a giden yolun taşlarını bu şüreka döşedi,ne zamanki başlarına bombalar düşdü akılları başlarına geldi ama iş iş den geçmiş oldu,o nedenle bu Mahmut ÖVÜR gibi bir zamanlar FETÖ seviciliği yapanlardan öğrenilecek hiç bir şey yok,yok efendim Baykal'ı ziyaret etmişmiş,yazmış yazmış sonunda dişlerini göstermiş elinde iğnesi hazır.Bayka'a gelince ne diyelim 40 yıldır CHP nin sırtından geçinen mal mülk edinen,yetmemiş gibi hasta yatağından tekrar vekil seçilen,bu gidişle ölene kadar vekillik düşünen,bu siyasi hayatının 20 yıl kadarını da CHP Genel Başkanlığında geçiren bu adamdan siyasi anlamda hiç bir şey olmadığını millet gördü,20 yıl boyunca eş dost arkadaş hepsini belediye başkanı vekil yaparak partiyi elde tut du,geri kalanlar da yıllarca CHP ye oy veriyoruz diye oy verdiler durdular,garibanlar ne bilsinler ki BAYKAL'a ve asalak takımına veriyorlar.Bir elleri yağda bir elleri balda yaşıyorlar,millet üç kuruşluk iş peşinde koşarken bunlar ağalar gibi yaşıyorlar.Bunlar hep kendi hesapları peşinde oldular ama unutulmasın ALLAH'ın da bir hesabı varmış,bu hesabı bu dünya da sormaya başladığını gördük ya, bu daha başlanğıç.!!!!

Yorumu oyla      3      3  
Eski siyasilerin kimlikleri hırsa yenikler ego tavanda 2 Mart 2019 Cumartesi 12:10

Genç dinamik aklı hür vicdanı hür adaletli merhametli barışçıl insanı değerlere saygılı empati kurabilen hosgorulu uyumlu sevgiyle samimi yaklaşan paylaşma kaynaşma dayanışma içinde hizmet eden siyasilere ihtiyacimiz var... Eski siyasilerin kimlikleri hırsa yenikler ego tavanda..öfke kontrolü yok iletişimde sınıfta kalanlar var....sevgi dili yerine ben diliyle konuşuyorlar

Yorumu oyla      3      3  
Meclise girenlere bagimsiz kapsamli akil saglik raporu istenmeli 2 Mart 2019 Cumartesi 11:14

65 yaş önemli. Mahkemede tapuda hukuki konularda ve sağlık sigortasi hastane durumunda Ya siyasette mecliste ...beni temsil edebilir mi..yaş sınırı konmali...Meclise girenlere bagimsiz kapsamli akil saglik raporu istenmeli..ve her yıl yenilenmelidir.. Sonra ömür boyu sirtimizda taşıyoruz emekli maaşı ile....85 yaşındadır sağlıklıdır. 55 yaşındaki ne dediği yaptığı belirsizlik. ..otobüslerde 65 üstü ücretsiz yolculuk edenlere kizanlar 2 tl yi dusuneceklerine bunu dusunsunler

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tütüncü: Kepezlilerin güveniyle yola çıktık
İLÇESİNDEKİ Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) açılışına katılan Kepez ...
İbrahim Uslu'ya göre bu seçimin farkları...
ANAR'ın Genel Müdürü İbrahim Uslu, ittifakların yerel seçim sonuçlarına ...
Tütüncü'den 3'üncü dönemi için 123 proje
KEPEZ ilçesinde iki dönemdir belediye başkanlığı yapan AK Partili Belediye ...
 
'Gülen'i dinleyip yetiştik' diyen vekil TBMM'ye başkan oldu
Yeni Meclis Başkanı AK Partili Mustafa Şentop'un 17-25 Aralık sonrası A ...
TBMM'nin yeni başkanı belli oldu
TBMM Genel Kurulu, yeni Meclis Başkanı'nı seçmek üzere TBMM Geçici Başkanı ...
Kılıçdaroğlu, 21 ilde seçim çalışması yapacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler ...
 
HDP 49 şehirde aday göstermedi
HDP, yerel seçim aday listesini yayınladı. HDP, 49 kentte il düzeyinde aday göstermedi.
Muratpaşa'da çirkin saldırıda ikinci perde...
Muratpaşa Belediyesi’nce yapılan ve ilçenin 10 mahallesini kapsayan Kırcami ...
Gül'den başka biri daha atağa geçti
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, sağ kesimden aldığı yeni parti ile ilgili kulis bilgilerini aktardı.
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva