Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
16 Ekim 2017 Pazartesi - 09:16

Deniz Baykal yoğun bakımda

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, gece yarısı yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'ne kaldırılan Baykal'ın tedbir amacıyla yoğun bakıma alındığı belirtildi.

Deniz Baykal yoğun bakımda
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

OĞLU VE KIZI HASTANEYE KOŞTU

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, yüksek ateş şikayetiyle gece yarısı, Ankara'da tedaviye alındı. CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk, Baykal'ın gözetim altında tutulduğunu söyledi.


Fransa'daki temaslarının ardından yurda dönüşünde, gece yarısı ateşi yükselen 79 yaşındaki Baykal, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde tedaviye alındı. CHP'li eski vekil Ercenk, sağlık durumuyla ilgili bilgi verdiği Baykal'ın, önce özel bir hastaneye götürüldüğünü ardından İbni Sina Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi. Oğlu Ataç Baykal'ın hemen hastaneye gittiğini belirten Ercenk, Antalya'da oturan kızı Aslı Baykal'ın da haberi alır almaz Ankara'ya, babasının yanına gittiğini söyledi. Baykal'ın eşi Olcay Baykal'ın ise Antalya'daki evinden durumu takip ettiğini belirten Ercenk, "Yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Doktorlarının verdiği bilgiye göre, üst solunum yolu enfeksiyonu var. Tedavisi sürüyor. Gelecek iyi haberleri bekliyoruz" dedi.

EKİPTEN AÇIKLAMA VAR


Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş ve Deniz Baykal'a müdahale eden ekip Baykal'ın son sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal’ın 48 saat yoğun bakımda takip edileceğini belirterek, “Güç kaybında da geriye dönüş görülüyor. Ayağı oldukça toparlandı, eli de iyileşme sürecinde” dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve doktorları, Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin basın toplantısı düzenledi.

İbiş, Baykal’ın rahatsızlığını anlatırken, “Bir boğulma hissiyle uyanıyor. Danışmanını arıyor, bu önemli, danışmanını arayabiliyor. Saat 06.30’ta özel bir hastaneye naklediliyor, orada hemen MR’ı çekiliyor. MR’daki bulgular ve Deniz Bey’in sol tarafındaki güç azalması sebebiyle hastanemize acil müdahale için intikal ettiriliyor. Arkadaşlarımız bu süreç içerisinde hızla hazırlanıyor, saat 08.00’de anjiyo ünitemize ilk müdahale için alınmış oluyor” dedi.

“GÜÇ KAYBINDA GERİYE DÖNÜŞ GÖRÜLÜYOR”

Anjiyo ünitesinde Baykal’ın beynine giden ana damarların birinde oluşan tıkanıklığı yapan pıhtıyı çıkarmak için müdahale edildiğini belirten İbiş, pıhtı çıkarma işlemi sırasında herhangi bir komplikasyon oluşmadığını ifade etti. Pıhtının çıkartılmasının ardından beyne giden kan akımının normale döndüğünü ve ilaç tedavisinin başladığını belirten İbiş, Baykal’ın yoğun bakımdan tedavisine devam edildiğini kaydetti.

Baykal ile görüştüğünü söyleyen İbiş, “Kendisi ile konuştum, bilinci gayet açık, konuşabiliyor, her olayın farkında. Güç kaybında da geriye dönüş görülüyor. Ayağı oldukça toparlandı, eli de iyileşme sürecinde. Elbette tıbbi tedavi devam edecek. 48 saat yoğun bakımda takibi olacak, tedavileri olacak. Bu süreçte inşallah daha iyi bulgular ortaya çıkacak” dedi.

Baykal’ın Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduğunu ve doktorasını da mülkiyede yaptığını anımsatan İbiş, “Hem Ankara Hukuklu hem de Ankara Siyasallı bir siyasetçimiz. Ülke için önemli, biz bunun farkındayız” dedi.

DOKTORU: “BACAĞI OLDUKÇA DÜZELDİ, KOLUNDA HAFİF GÜÇSÜZLÜK VAR”

Baykal’a ilk müdahaleyi gerçekleştiren Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Girişimsel Nöroradyoloji Ünitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kıvılcım Yavuz ise, şu bilgileri paylaştı:

“Deniz Bey bize geldiğinde sağ tarafında beyni besleyen ana damarı tam tıkalıydı. Çok hızlı bir şekilde özel hastaneden hastanemize getirildi. Saat 08.00 civarında anjiyografiye alınmıştı. 08.30’da uyumuştu, saat 09.00’da da damarı tamamen açılmıştı. Pıhtıyı çıkarttık, altta yatan darlık ortaya çıkınca orayı da stentle tedavi ettik. Hastanemizin nöroloji, anestezi ve beyin cerrahisi ile takiplere devam edeceğiz. İlk geldiği zamana göre bacağı oldukça düzeldi, çok hafif kolunda bir güçsüzlüğü var ama onunda takiplerini yapıyoruz. Şu anda medikal takip ve tedavisini yapmaya edeceğiz” dedi.

 “NE OLDUĞUNU KENDİSİ ANLATTI”

Prof. Dr. Canan Işıkay da Baykal’ın hastaneye geldiği zamana göre durumunun iyi olduğuna dikkat çekerek, “Kolu ve bacağındaki güçsüzlük oldukça geriledi, işlem sonrasında bizimle konuştu, sohbet etti. Nerede olduğunu, başına neler geldiğini, hepsinin bilgilerini kendisinden aldık. İşlemin oldukça başarılı geçmesi ve gelir gelmez damarın açılması beyni olumlu etkileyecektir” dedi.

Özellikle birkaç gün Baykal’ın yakın ve yoğun takip edilmesi gerektiğine dikkat çeken Işıkay, yakın takipte rahatsızlığın asıl seyrinin görüleceğini belirtti. 

DHA

 
Seçim sistemi değişiyor
 
Alanya'da dalış turizmi için Sahil Güvenlik gemisi batırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
14 kazan aşure dağıtıldı
KONYAALTI Belediyesi'nce yapılan ve geçen yıl hizmete açılan Alevi Kültür ...
Muratpaşa'dan çocuk bakım kursu
MURATPAŞA Belediyesi'nin Al Yazma Kadın Danışma Merkezi'nde Çocuk Bakımı ve Gelişimi Kursu başladı.
Antalya'da vahşet; eşini ve kızını öldürdü
ANTALYA'da aldığı evin taksitlerini ödemekte zorlanan 54 yaşındaki Sertok ...
 
Antalya'nın turşu profesörü
ANTALYA'da restoran işleten 58 yaşındaki Mustafa Hazar, çam kozalağı, ...
Antalya bu düğünü konuşuyor
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır'ın kızı ...
7 yaralı var
ANTALYA'da bir alışveriş ve kültür merkezinin inşaatında beton dökülürken ...
 
Antalya'da dehşet
ANTALYA'da 72 yaşındaki Kaptan Atmaca, şizofreni tedavisi gören oğlu 30 ...
DTO'ya yeni bina
​ANTALYA Deniz Ticaret Odası (DTO), Lara'daki yeni hizmet binasına taşındı.
Esrarengiz sırt çantalı aranıyor
ANTALYA'da, omzunda sırt çantası, elinde poşetlerde ormanlık alana bir ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva