Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
19 Kasım 2011 Cumartesi - 11:34

Deniz Restoran tahliye edildi

Karaalioğlu Parkı içindeki ünlü Deniz Restoran’a Büyükşehir Belediyesi’nden tahliye kararı çıktı. Belediye 25 yıldır yenilediği sözleşmesini bu yıl yenilemedi.

Deniz Restoran tahliye edildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hakkında yıkılacağı söylentileri çıkan mekanın, ihale yoluyla Antalya Kent Konseyi’ne verileceğini bu yüzden de belediyenin sözleşmeyi yenilemediğini söyleyen 25 yıllık kiracı Mustafa Eğriboyun ve çalışanlar gözyaşları içinde restoranı boşaltmaya başladı. Mekanın boşaltılmasını içine sindiremeyen emektar esnaf Fondip Mustafa, “51 yıllık esnafım, buradan 100 kişi ekmek yiyor, bu yaşıma kadar böyle vicdansızlık görmedim” dedi.
 
Deniz Restoran’ın avukatı Kürşat Alper Tülü’nün tahliye anında restorana gelmemesi çalışanlar tarafından tepkiyle karşılanırken, kaymakamlığın görevlendirdiği tahliye avukatı ise tahliyeyi yapanın kendi kurumları olmadığını, 2886 sayılı yasaya göre belediyenin kendilerine başvurması üzerine tahliye işlemini başlattıklarını vurguladı.
 
68 yaşındaki Kaşlı Fondip Mustafa şöyle konuştu; “Belediye’nin 42 yıllık kiracısıyım. Burada 2 bin kişilik çatal kaşık takımım, 2 bin adet sandalyem var. Dipfrizler yiyecek dolu, dolaplar mutfak eşyası dolu ben bu kadar eşyayı nereye götüreceğim? Belediye bir vefa örneği gösterip bana sahip de çıkmadı. Bana Hıdırlık Kulesi yanındaki çay bahçesini işlet diyorlar. Yıllık 40 bin lira artı KDV kira istiyorlar. Ben çay satarak o kirayı nasıl çıkartırım? Keşke diyorum, Allah tarafından bir yangın çıksın, yansın gitsin istiyorum, buradaki her şey. Benim bütün hayatım burası, yüz kişi buradan ekmek yiyor. Benim hayatımı bitirdiler”
 
Mustafa Eğriboyun kimdir?
 
İş bulma ümidiyle geldiği Antalya’da bulaşıkçılık yaparak başladığı hayat öyküsünde, yıllar içinde lezzetli mezeleriyle tanınan ve kendinden bahsettirmeyi başaran Mustafa Eğriboyun, askerden döndüğünde “Fondip” adıyla açtığı Antalya’nın ilk meyhanesiyle Antalyalıların gönlündeki “Fondip Mustafa” oldu. Ardından Antalya’nın ilk birahanesi olan “Padişah Otağı” nı açan Eğriboyun, 25 yıl önce Karaalioğlu Parkı içindeki “Deniz Restoran”la devam ettirdiği mesleğinde Antalya’da bir marka yarattı.

 
Evini arkadaşına açtı fuhuştan yargılandı
 
TFF’ye şike baskını
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Kasım 2011 Çarşamba 12:13

beledye başkanı olduğundan beri neyi iyi yaptılar ki hep antalya lıları üzmek. yapıcı olamıyorlar hamurlarında yapicılık yok. birde antalyalı olmayanları seçerseniz olacağı buydu belediye de idareclerde antalyalı değiller bir d aha belediyeyeidareci ve reis diye kimseyi seçmeyin. o kadar.

Yorumu oyla      3      3  
mehmet yılmaz 27 Kasım 2011 Pazar 22:43

adamı olmus gibi konusmayın chp beledıyesının yaptıgı bısey yok ıste tum ıslerı yıkmak rant meselesı dıe dusunuorum bıdaha da chp yı antalya beledıyesın de gormekten korkunc bır huzun duyarım

Yorumu oyla      3      4  
YUSUF CENGİZ 20 Kasım 2011 Pazar 20:45

Değerli, hemşehrim, dostum, arkadaşım Fondip Mustafa nın yeri olan DENİZ RESTORAN ın böyle bir boşaltmaya muhatap olması biz Antalyalıları son derece üzmüştür.Antalyalı olarak Fondip ve Deniz Restoranda çoğumuzun çok tatlı anıları vardır, o mekanlarda çok güzel zamanlar geçirmişizdir. Fondip Mustafa da iyi bir aşçı, iyi bir esnaf, sıcak bir dost olarak müşterilerine yani can dostlarına en iyi hizmeti vermeye çalışmıştır. O elli yılda Antalya nın bir markası olmuştur. Antalya Büyük şehir Belediyesi böyle bir marka olmuş mekana sahip çıkarak onun yok olmasını önlemeli, ona en uygun bir mekan göstererek yıllarca "FONDİP" adının yaşamasını sağlamalıdır.Haydi Antalya sevdalısı hemşehrilerim "FONDİP"imize sahip çıkalım, onu yaşatalım..Saygılarımla..

Yorumu oyla      7      4  
yusuf aydemir 20 Kasım 2011 Pazar 17:57

bende kaştan bir hemşerisi olarak çok ama çok üzüldüm.vefa nın istanbulda bir semt olmadığnı herkes bilmeli.fondip mustafa nın mekanına gidipte yemek yemeyen bir kaşlı göremiyorum ama parasıyla ama ikramıyla.şu iyi bilinmeli bence adam gibi adamdı fondip mustafa.

Yorumu oyla      6      3  
MEHMET ÇİLLER 19 Kasım 2011 Cumartesi 16:38

Fondip Mustafa Antalya da marka olmuş bir isimdir. Kendisine yer olarak çay bahçesi gösterilmesi çok ayp olmuştur !Bu darbenin seçimde uğraştığı CHP li belediyeden gelmesi daha da acıdır... Seni unutmayacağız Mustafa abi...

Yorumu oyla      11      4  
Yazık valla 19 Kasım 2011 Cumartesi 15:11

Deniz Restoran açıkken yiyen içenler hatta beleşçiler şimdi nerede? Antalyalıların vefasızlığı bu işte, kimse sahip çıkmamış demekki!

Yorumu oyla      9      4  
Battal Gazi 19 Kasım 2011 Cumartesi 14:01

Mustafa ağabeyime gerçekten ayıp edilmiş, elbette kanunun kestiği parmak acımaz, acımaması gerekir, lakin, Antalya'nın bir simgesi olmuş adeta bir lezzet durağı olan namı diğer Fondip Mustafa ağabeyime Büyükşehir Belediyesinin bir yer göstermesi gerekirdi diye düşünüyorum..

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Barut’un yerine kim gelecek?
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu, Başkan Ahmet Barut'un ...
Vali Altıparmak’tan, ‘Otelleri depremzedelere açalım’ diyenlere cevap:
Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Van depreminden sonra yapılanları ...
Antalya müftüsü görevden alındı
Antalya İl Müftüsü Mahmut Yeleser görevden alındı. Yerine, Ahmet Çelik müftü olarak atandı.
 
Arınç Alanya'da fakülte temeli attı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde Alanya ...
Danıştay, TEMA’dan yana tavır aldı
Belek’te 5 golf sahası kaçak duruma düştü. Türkiye Erozyonla Mücadele, ...
Vali Altıparmak, ‘Döşemealtı’ için uyardı:
Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) düzenledikleri kahvaltıyla ...
 
Hayat kurtaran kalp Bursa'dan geldi
Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde sahte rakıdan zehirlendiği öne sürülen ve ...
Yardım için kollarını açtı
Antalya Belek'teki 5 yıldızlı tatil köyü Club Mega Saray'ın sahibi Şahinler ...
Mertcan’ın büyük başarısı
Iseworld ve Globalise ‘in TED Genel Merkezi ile ortaklaşa yürüttüğü “Globalise ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva