Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
27 Temmuz 2020 Pazartesi - 11:42

Deniz tutkunlarını buluşturacak fuar 3 Ekim’de başlıyor

Dünyanın en önemli yat üretim merkezlerinden biri olan Türkiye tersaneleri, pandemi sürecinde sosyal mesafe ve izole hayat tarzı gerekliliği nedeniyle aile tipi 16-25 metre arası teknelerin üretimine yöneldi. Yat sektöründe yerli üretim 2020’nin ilk 6 ayında yüzde 12 oranında artış gösterdi.

Deniz tutkunlarını buluşturacak fuar 3 Ekim’de başlıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yat üreticileri, pandemi döneminde sipariş rekoru kırarken, Türkiye’nin deniz üzerinde, açık havada düzenlenen Uluslararası Boat Show Tuzla Deniz Fuarı 3-11 Ekim tarihleri arasında kapılarını açmaya hazırlanıyor. Fiyatları 65 bin TL ile 80 Milyon TL arasında değişen 200’ün üzerinde teknenin sergileneceği fuarda bu yıl 500 Milyon TL satış hedefleniyor.  

Uluslararası Boat Show Tuzla Deniz Fuarı, 03-11 Ekim tarihleri arasında Viaport Marina’da kapılarını açmaya hazırlanıyor. 2021’in en özel tekne tasarımları, 2020’nin son avantajları ve ödüllü tasarımların yanı sıra sektörün en önemli markalarının lansman tekneleri Uluslararası Boat Show Tuzla Deniz Fuarında meraklıları ile buluşacak.  

Bu yıl, Boat Show Tuzla Deniz Fuarına, Orta Doğu, Türki Cumhuriyetler, Ukrayna ve Rusya’nın yanı sıra, Avrupa’dan da  büyük ilgi olduğu belirtildi. Ekim’e kadar Rusya uçuşlarının açılmasını ve Avrupa’nın riskli seyahat ülkeleri listesinden Türkiye’nin çıkarılmasını bekleyen Yat firmaları, Ekim ayında düzenlenecek Uluslararası Boat Show Tuzla fuarında geçen yıla göre yüzde 25 civarında satış artışı bekliyor. Uluslararası Boat Show Tuzla Deniz Fuarı, 3-11 Ekim tarihleri arasında, 200’ün üzerinde yerli üretim ve ithal teknenin sergileneceği, Viaport Marina ortamında, Alışveriş Merkezi, Tema Park, Aslan Park gibi eğlence merkezlerinin sunduğu çeşitlilik ve etkinliklerle, en üst düzeyde hijyen ve güven ortamında gerçekleşeceği duyuruldu. 

SERGİLENECEK TEKNELERİN TOPLAM DEĞERİ 1 MİLYAR TL’Yİ AŞACAK 

Fuar, her bütçeye uygun fiyatlarda ve boyları 5 metre ile 40 metre arasında değişen 200’ün üzerinde tekneyi yeni sahipleri buluşturmak için kapılarını açacak.  Toplam değeri 1 Milyar TL’yi geçen ultra lüks mega yatlar, motor yatlar, katamaranlar, yelkenliler ve Guletlerin, denize tutkun olanlar ve pandemi ile birlikte hayata giren sosyal mesafe – izolasyon gerektiren yeni yaşam tarzını sürdürmek isteyenler ile teknede sağlıklı yaşam kuralından vazgeçemeyenlerin buluşacağı Boat Show Tuzla Deniz Fuarı’nda, düşük bütçeyle deniz keyfini yaşamak isteyenler için fiyatı 65 bin TL’den başlayan ekonomik tekneler de yer alacak.  

TÜRKİYE’DE İLK KEZ SERGİLENECEK 

Pandemi sonrası tüm dünyada ekonomi daralma yaşarken, güvenle tatil yapmanın alternatiflerini arayanlar yat sektörünün bu yıl yüzünü güldürdü. Gerek yat üreticileri, gerekse yeni izole yaşam tarzına uygun tatil için tekne sahibi olmayı düşünenleri buluşturacak olan Uluslararası Boat Show Tuzla Deniz Fuarına ilginin de büyük olduğu bildirildi. Türkiye’de ilk kez sergileneceği belirtilen “Lansman Tekneler”, Türkiye tersanelerinde üretilen ultra lüks mega yatlar, ailelerin gözdesi katamaranlar, dünyanın en ünlü markalarının 2021 tasarımları ve ödüllü tekneler ilk kez meraklıları ile buluşacak.  

200’ÜN ÜZERİNDE TEKNE SERGİLENECEK

Dünyanın en önemli yat üretim merkezlerinden biri olan Türkiye tersaneleri, pandemi sürecinde sosyal mesafe ve izole hayat tarzı gerekliliği nedeniyle aile tipi 16-25 metre arası teknelerin üretimine yöneldi. Denizlerde güvenle tatil yapmanın yanı sıra, doğayla iç içe olmak ve izole tatil imkanı sunan teknelere yönelik ilgi sadece Türkiye içinden değil, yurt dışından da geldi. Türk yat üreticileri, yurt dışından da birçok sipariş için ön anlaşma yapmaya başladı.  

Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği'nin (GYHİB) açıklamasına göre, yılın ilk altı ayında ihracatını en fazla artıran sektörlerin başında gelen gemi, yat ve hizmetleri sektörü, yükselişi haziranda da sürdürdü. Gemi, yat ve hizmetleri ihracatı Haziran’da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58,8 artışla 88 milyon 349 bin dolara ulaştı. Sektör, haziranda ihracatını en çok artıranlar arasında yerini aldı. Birliğin yılın ilk yarısındaki ihracatı ise yüzde 1,9 artarak 501 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. 

500 MİLYON TL SATIŞ HEDEFLENİYOR 

Fiyatları 65 bin TL ile 80 Milyon TL arasında değişen 200’ün üzerinde teknenin sergileneceği Uluslararası Boat Show Tuzla Deniz Fuarı’nda bu yıl 500 Milyon TL satış hedefleniyor. Fuar her yıl yüzde 20 oranında büyüyen sektörün en büyük buluşması olarak nitelendiriliyor. Uluslararası Boat Show Tuzla Deniz Fuarı ile ilgili şu bilgilere yer verildi; “Pahalı tasarımlara ilginin her yıl büyümesi ve fuarda her yıl ekonomik teknelerin de oranı hızla artması sektörün büyümesine fayda sağladığı bildirildi. Herkesin rahat sahip olması için bazı ekonomik dengelerin göz önünde bulundurulduğu yerli tekne üreticileri, Avrupa’da 2-2,5 Milyon Euro civarında satılan aynı boyda ve özellikte tekneyi Türkiye’de 1 Milyon Euro’ya alma fırsatı sunuyor. Mega Yat üretiminde dünyada 3’üncü sırada olan Türk tersanelerinin üstün kaliteli üretilmiş tekneleri, Avrupa’nın yarı fiyatına üretebilmesi, dünyada tekne alıcılarının ilgisini Türkiye’ye yönlendiriyor.” 

12-20 METRE ARASI TEKNELERE DE BU YIL İLGİ BÜYÜK 

Uluslararası Boat Show Tuzla Fuarlar Müdürü Emel Yılmaz, yaptığı açıklamada uygun fiyata güvenle tatil yapmak isteyenlerle tekne üreticilerini ve ithalatçıları yine güvenle Viaport Marina’da açık havada, deniz üzerinde buluşturduklarının altını çizerek şunları söyledi; “Maalesef dünya genelinde yaşanan Pandemiden dolayı sosyal yaşantılarda çok büyük değişiklik söz konusu. İzole yaşam tarzı, uzunca bir süre hayatımızın bir parçası olacak gibi görünüyor. Bu süreç, tekne sektörünü çok olumlu yönde etkiledi. Yat siparişlerinde aile tipi dediğimiz 12-25 metre boylarındaki sipariş görüşmelerinde çok hızlı bir artış var”  

Bu yıl kompozit katamaranlar kalabalık aileler için kullanışlı olması nedeniyle pandemi döneminde en çok ilgi gören yat tiplerinden biri olduğunu söyleyen Emel Yılmaz, “Katamaranlar bir süredir Türkiye’de zaten yükselişteydi ama Pandemi ile birlikte her ailenin kullanabileceği bir daire konseptinde olan Katamaranlar en fazla talep gören tekneler arasında birinci sıraya yükseldi. Tekneye uzak ama eve alışkın insanların deniz üzerindeki konforunu sağlayan Katamaranlar, bütçesi kısıtlı olanlar içinde çok iyi bir seçenek oluyor. Motor yatlarda ise, 24 metre üstü mega yatlara ilgi çok fazla. Türkiye’de de insanlar, yılın 12 ayı, en azından hafta sonlarını yaz-kış teknede deniz üzerinde güvenle ve izole yaşam tarzına uygun şekilde sosyalleşerek geçirmek için lüks yatları tercih ediyor " diye konuştu. 

Uluslararası Boat Show Tuzla Deniz Fuarı ile ilgili şu bilgilere yer verildi; Fuarda üstün performanslı, şık dekorasyonlu dünyaca ünlü mega yat, motor yat ve yelkenlileri bir araya getirirken, İthal ve yerli üretim mega yat, yelkenli, motor yat markaları, tekne imalatı ekipmanları, her türlü tekne aksesuarları, şişme bot, iç ve dıştan takma motor markaları, yelken kulüpleri, su sporları malzeme ve ekipmanları, eğitim kurumları, charter ve broker firmaları, marinalar, konsepte uygun giysi marka ve üreticileri, sektörün ileri gelen kurum ve kuruluşlarının da yer aldığı büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak” 

DUNYANIN EN ONEMLI YAT URETIM MERKEZLERINDEN BIRI OLAN TURKIYE TERSANELERI, PANDEMI SURECINDE SOSYAL MESAFE VE IZOLE HAYAT TARZI GEREKLILIGI NEDENIYLE AILE TIPI 16-25 METRE ARASI TEKNELERIN URETIMINE YONELDI. YAT SEKTORUNDE YERLI URETIM 2020’NIN ILK 6 AYINDA YUZDE 12 ORANINDA ARTIS GOSTERDI. YAT URETICILERI, PANDEMI DONEMINDE SIPARIS REKORU KIRARKEN, TURKIYE’NIN DENIZ UZERINDE, ACIK HAVADA DUZENLENEN ULUSLARARASI BOAT SHOW TUZLA DENIZ FUARI 3-11 EKIM TARIHLERI ARASINDA KAPILARINI ACMAYA HAZIRLANIYOR. FIYATLARI 65 BIN TL ILE 80 MILYON TL ARASINDA DEGISEN 200’UN UZERINDE TEKNENIN SERGILENECEGI FUARDA BU YIL 500 MILYON TL SATIS HEDEFLENIYOR.  (DHA STANBUL)

İSTANBUL, (DHA)

Etiketler:
 
Nadir görülen hastalığı yüzünden 20 yıldır gün ışığına çıkmadı
 
Baraj gölüne giren ikizlerden Hüseyin öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minibüsle çarpışan otomobilin sürücüsü öldü
ESKİŞEHİR’de servis minibüsüyle çarpışan otomobilin sürücüsü Kadir Tunçyol ...
İznik Gölü’nde boğulan amca ve yeğeni toprağa verildi
BURSA’da serinlemek için girdikleri İznik Gölü’nde boğulan Suriye uyruklu ...
TIR'ın çarptığı otomobil hurdaya döndü: 1 ölü, 2 yaralı
SAMSUN'un Tekkeköy ilçesinde TIR'ın arkadan çarptığı otomobildeki Murat ...
 
Otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı: 3 yaralı
ÇANAKKALE'de sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil kaldırımdaki yayalara ...
Koronavirüs salgını, bayram lokumu üretimini düşürdü
KARABÜK'ün Safranbolu ilçesinde lokum imalatçıları, Kurban Bayramı tatili ...
Dünya genelinde can kaybı 652 bin 332’ye yükseldi
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını ...
 
Tarsus-Adana Otoyolu’nda zincirleme kaza: 5 yaralı
MERSİN’in Tarsus ilçesinde 3 otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı.
Hasta dedesinin yanı başında uyurken cep telefonu çalındı
MERSİN'de bakıma muhtaç dedesi ile aynı odada yaşayan Serkan Bilcen (30), ...
Sanat Sokağı'nı arılar bastı; o anlar kamerada
İZMİR'in Urla ilçesinde bulunan Sanat Sokağı, arıların istilasına uğradı. ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva