Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
21 Kasım 2012 Çarşamba - 17:15

Denizciler sorunlarını tartıştı

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, Manavgat Irmağı'nda turist taşıyan günübirlik tur teknelerine sınırlama getirilmemesi halinde deniz turizminin büyük darbe alabileceğini bildirdi.

Denizciler sorunlarını tartıştı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yıl sonu sektör değerlendirmelerinde bulunmak ve sorunların çözüm önerilerini belirlemek amacıyla DTO Antalya Şubesi haftalık Yönetim Kurulu toplantısı Alanya ve Manavgat'ta sektör temsilcileri ve üyeleriyle birlikte yapıldı. DTO Başkanı Ahmet Erol toplantılarda yaptığı konuşmada, sezon sonu ve 2013 turizm sezonu öncesi denizcilik sektöründe yaşanan sıkıntıların çözümü ve önerileri belirlemeye çalıştıklarını söyledi.
Ahmet Erol, yeni Liman Yönetmeliği'nin limanlarda büyük sıkıntılar yaşatabileceğine dikkati çekti. Kruvaziyer turizme çok önem verdiklerini belirten Erol, Antalya Limanı ile Alanya Limanı'nın kruvaziyer turizmde işbirliği yapması önerisinde bulundu. Manavgat Irmağı'nda teknelere sınırlama getirilmesini, aksi halde turizmde de büyük sıkıntılar yaşanacağını dile getiren DTO Başkanı Erol, "Manavgat Irmağı'nda sınırlama getirilmez ise deniz turizmi, su sporları ve benzeri ticari iş yapılamaz. Manavgat'ta sektör elden gidiyor. Manavgat Irmağı'nda yeni düzenlemeler yapılmalı" dedi.
İSRAİL GEMİLERİ
ALİDAŞ Genel Müdürü Tahir Güler de, İsrail ile yaşanan siyasi sorunlar nedeniyle Alanya'ya gelen kruvaziyer gemilerin azaldığını, buna rağmen yeni çalışmalar ile Alanya'ya 2012'de 35 yolcu gemisi hedefinin gerçekleştirildiğini açıkladı. Güler, "Alanya Limanına gelen kruvaziyer gemi sayısı azaldı ama gemi boyları ile yolcu sayısı arttı. Kruvaziyer turizmde Home Port limanı olan Antalya ile ortak işbirliği yapabiliriz. Yeni Liman Yönetmeliği sıkıntılar yaşatacak. Buna çözüm bulunmalı. Alanya'ya gelen yolcu gemilerinin yüzde 90'ı İsrail'den geliyordu. Artık gelmiyor" diye konuştu.
Alanya Marina Genel Müdürü Savaş Ayas da, geçmiş yılarda İsrail'den Alanya'ya çok fazla yat geldiğine dikkati çekerek,İsrail'le Türkiye arasında yaşanan sorunlar yüzünden artık İsrail'den yat gelmediğine işaret etti. Alanya'da su sporları yapan işletme temsilcileri kira artışlarının yüksekliğinden yakındı. Otel işletmelerinin keyfi uygulama yaptığını anlatan Alanya Su Sporları Derneği Başkanı Hasan Hargani Görgün, su sporlarıyla ilgili izinlerin sezon başlamadan Ocak ya da şubat aylarında verilmesini önerdi. Görgün, çalışma izinlerinin de uzun süreli verilmesini istedi.
SS Taşıyıcılar Yatçılar Kooperatifi Başkanı Hilmi Çekin de, Sahil Güvenlik ekiplerinin denetimlerinden yakındı. Sahil Güvenlik ekiplerinin görevinin sintinelerin ve vidanjör boşaltımı olmadığına değinen Çekin, Alanya'da guletlerde Türk kültürünü yansıtmayan görsellerin önlenmesini istedi. Çekin, limanlardan teknelerin çıkış hızının da 5 mile artırılması gerektiğine dikkati çekti. Yat Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel, Alanya'da günübirlik gezi teknelerinin kapasitelerinin çok üzerinde turist taşıdığını öne sürdü. Demirel, "Can taşıyoruz. Tekneleri tıka basa doldurmak yerine yüzde 10-15 daha az kapasite ile daha iyi hizmet vermemiz gerekir" dedi.
MANAVGAT IRMAĞI'NA SINIRLAMA GETİRİLSİN
DTO Antalya Şubesi Yönetim Kurulunun ikinci toplantısı ise Manavgat Su altı ve Su Sporları İşletmecileri Derneği'nde yapıldı. Manavgat Mavi Yol Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Arif Tezcan, Manavgat Irmağı'nın artık büyük tekneleri kaldıramadığını, ilgisizlik nedeniyle yatların söğüt dallarına bağlandığını söyledi. Manavgat Irmağı'nda teknelerden atıkların alınmadığını, ırmağın kirlendiğini ve yat kapasitesini taşıyamaz duruma geldiğini ifade eden Tezcan, "Koca koca gemiler Manavgat Irmağı'na yakışmıyor. Manavgat Irmağı yat çöplüğü. Dev teknelerin ırmakta ne işi var? 30 metrenin üzerindeki teknelere sınırlama getirilmeli" görüşünü dile getirdi.
 

 
Hıdırlık ve Kesik Minare "Kültürel Miras" olsun
 
Anadolu Hastanesi'nden esnafa indirim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hıdırlık ve Kesik Minare "Kültürel Miras" olsun
Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Kaleiçi'ndeki Kesik Minare ile Hıdırlık ...
Aracını 50 metre yükseklikten denize sürdü
Antalya'da aracını 50 metre yüksekliğindeki falezlerden denize süren Taner Sağlam yaşamını yitirdi.
Öldürdüğü hamile kadını önceden tanıyormuş
Antalya'nın Alanya İlçesi'de hırsızlık amacıyla girdiği evde 2 aylık hamile ...
 
Okul bahçesinde öğretmene saldırı
Antalya'nın Kepez İlçesi Göksu Ortaokulu'nda görev yapan bir gözü doğuştan ...
Has Partililer MHP rozeti taktı
Geçen Eylül ayında resmen kapatılan HAS Parti'nin Genel Sekreter Yardımcısı ...
'Şanslı ilçe'de 'Süper' heyecan
Şans oyunlarında 1 yılda 10 büyük ikramiyenin çıkması nedeniyle 'Şanslı ...
 
Şimşek'ten Karadeniz ülkelerine işbirliği çağrısı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Antalya'da düzenlenen Karadeniz Ekonomik ...
Çiftçilerden namazlı eylem
Antalya'nın Kaş İlçesi'nde, sebze fiyatlarının 10 kuruşa kadar düşmesi ...
İbrahim Akkaya beraat etti sahte dostları yazdı
Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Gazeteci İbrahim Akkaya, 161 yıl hapis ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva