Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
8 Ağustos 2019 Perşembe - 14:22

Deprem Antalya'da da hissedildi

Antalya, Burdur ve Isparta 'da hissedilen bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Denizli olan depremin büyüklüğü 6.0...

Deprem Antalya da da hissedildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

DENİZLİ’de merkez üssü Bozkurt ilçesi olan Richter ölçeğine göre 6,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Denizli'nin yanı sıra Aydın, Burdur, İzmir, Afyonkarahisar, Isparta ve Antalya’da da hissedilen deprem, paniğe neden oldu. İlk belirlemelere göre can kaybının yaşanmadığı depremde, Denizli'nin Bozkurt ilçesi ve bağlı köylerinde bazı evlerde çatlaklar oluştu. AFAD'dan yapılan açıklamada, deprem sonrası ilk belirlemelere göre hastanelere 23 kişinin başvurduğu belirtildi.

Bugün ilk olarak İzmir ve Aydın, saat 11.39’da meydana gelen 4, 8 büyüklüğünde depremle sallandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Kuşadası Körfezi’nde Seferihisar ilçesinin 8,17 kilometre açığı olarak belirlenen deprem, özellikle İzmir’de yoğun olarak hissedildi. Bu depremin ardından aynı bölgede büyüklükleri 1,7 ile 3,3 arasında değişen 12 artçı sarsıntı oldu.



ÖNCE 4,2, ARDINDAN 6,0 İLE SALLANDI

Saatler 14.19’u gösterdiğinde, bu kez Denizli’nin Bozkurt ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem oldu. Bu depremden 6 dakika sonra, saatler 14, 25’i gösterdiğinde yine Bozkurt ilçesi, 6,0 büyüklüğünde depremle sarsıldı. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Bozkurt ilçesinin Armutalanı köyü yakınları olarak açıkladığı deprem, yerin 7,09 kilometre derinliğinde meydana geldi. Deprem, başta Denizli olmak üzere Aydın, Burdur, İzmir, Afyonkarahisar, Isparta ve Antalya’da da hissedildi. Vatandaşlar, panik içerisinde sokaklara çıktı.

AFAD EKİPLERİ BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Depremin ardından bölgeye jandarma ve AFAD ekipleriye AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay ekipleri bölgeye sevk edildi. Vatandaşlara, evlerine girmemeleri konusunda uyarılar yapıldı. Baklan ve Bozkurt ilçelerinde ve bağlı köylerinde bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştu.



'BOZKURT BELEDİYE BAŞKANININ MAKAM ODASININ DUVARI YIKILDI'

Depremde Bozkurt Belediye Başkanı CHP'li Birsen Çelik’in de makam odasının bir duvarı yıkıldı. Çelik, "Uzun süren, 15- 20 saniye süren bir depremdi. Bir danışmanlık şirketiyle toplantı halindeydik. Makam odamın duvarı yıkıldı. Sabah artçılar geliyordu, hissediyorduk, sonra ana deprem oldu. Yan apartmanın duvarı üstümüze çöktü. İlçe emniyet binası ve belediyenin altında yıkıntılar, onun üzerine düştü. Herkes dışarda panik halinde. En azından ölüm olayımız yok, okullar tatil olduğu için kötü bir olay yaşanmadı. Resmi dairelerde ve evlerde hasar var. Çatlaklar var. Tutluca köyü muhtarım aradı. Derin çatlaklar ve duvar göçükleri olduğunu söyledi, hemen bölgeye ekip gönderdim. Yaralılar var ama hayati tehlikesi olan yaralı yok."



ISPARTA’DA BACA OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Deprem sırasında Piri Mehmet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki 5 katlı binanın çatısından kopan baca, park halindeki otomobilin üzerine düştü. Otomobilde büyük çapta maddi hasar oluştu. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen belediye binasına girişi yasaklayıp, personele izin verdi. Isparta kent merkezinde deprem sonrası elektrik kesintisi yaşandı. Bazı binaların dış cephelerinde hasar oluştuğu görüldü.

DEPREME NİKAHTA YAKALANDILAR

Isparta'nın Gönen ilçesinde oturan Cengiz Yıldırım ve Halise Cevizkaya, dünya evine girmeye hazırlanırken depreme yakalandı. CHP'li Belediye Başkanı Osman Kesmen'in nikah kıydığı sırada meydana gelen deprem hem çifti, hem de davetlileri korkuttu. Çiftin mutlu anını görüntülemeye çalışan davetliler, deprem sırasında yaşanan paniği kaydetti. Davetlilerin korkuyla ayağa kalktığı anlar görüntülere yansıdı.

DENİZLİ VALİLİĞİ: 5 KİŞİ HAFİF YARALANDI

Depremin ardından Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada, Çardak ilçesinde 5 kişinin yaralandığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, “Bozkurt Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kurumlar deprem bölgesine intikal etmiş ve çalışmalara derhal başlanmıştır. Meydana gelen depremde; ilk belirlemelere göre can kaybı tespit edilmemiş olup, Çardak ilçemizde 5 vatandaşımızda da hafif yaralanmalar tespit edilmiştir. Bozkurt Kaymakamlık binası da hasar meydana geldiği için boşaltılmıştır” denildi.

VALİ KARAHAN: HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Denizli Valisi Hasan Karahan, depremin Bozkurt ve Baklan ilçelerinde yoğun olarak hissedildiğini söyledi. Vali Karahan, "Bazı evlerde hasar olduğu belirtiliyor. Hasar tespit çalışmalarına başlandı. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi gelmedi. Sağlık ekiplerimiz de bölgede. Çardak'ta 5 hafif yaralı var. Kerpiç evlerde çatlaklar var. Büyük çoğunluğu kullanılmıyor. Normal betonarme evlerde sıva çatlağı var. Resmi kurumları boşalttık hizmeti bahçede veriyoruz. Yaralanmaların nedeni sıcak su dökülmesi ve panikle atlama şeklinde şeklinde 5 yaralı var" dedi.

AFAD: 23 KİŞİ HASTANELER BAŞVURDU

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada ise depremin gerçekleştiği noktaya en yakın yerleşim yerinin 1,74 kilometre ile Bozkurt'un Armutalanı köyü olduğu bildirildi. Depremin ardından AFAD İzmir ve AFAD Afyonkarahisar Arama Kurtarma birliklerinden ekiplerin bölgeye sevk edildiği kaydedilen açıklamada, AFAD Bursa Arama Kurtarma Birliği'nin yanı sıra AFAD Muğla, Burdur, Manisa ve Isparta müdürlükleri teyakkuza geçirildiği belirtildi. Yer kabuğunun 7,09 kilometre altında gerçekleşen deprem sonrası yaşanan olumsuzların olup olmadığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, "Deprem, Denizli'nin yanı sıra Aydın, Burdur, İzmir, Afyonkarahisar, Antalya ve yakın çevrede hissedildi. AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay ekipleri bölgeye sevk edildi."

AFAD’dan yapılan açıklamada, deprem sonrası ilk belirlemelere göre 23 kişinin hastanelere başvurduğu belirtildi.

 

 
Hafriyattan tarihi sütun başı çıktı
 
Temmuz'da 200 sürücüye 31 bin 865 lira ceza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AEDAŞ'dan bayram önlemleri
AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), elektrik dağıtım hizmeti verdiği ...
Jennifer Lopez'e Türkiye haritalı Antalyaspor forması
ANTALYASPOR Kulüp Başkanı Ali Şafak Öztürk ve babası Antalyaspor Kulübü ...
Antalya'da 6 ilçede kaymakam değişti
CUMHURBAŞKANLIĞI'nın Resmi Gazetede yayımlanan vali yardımcıları ve kaymakam ...
 
Antalya'da vitamin otobüsü
ANTALYA'da, tarihi Kaleiçi'nde Nazmi Bildik tarafından 'Cafe Bus Vitamin' ...
Başkan Uysal'dan bayram mesajı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Muratpaşa'da bayram hazırlıkları tamam
MURATPAŞA Belediyesi, Kurban Bayramı'nı ilçe sakinleriyle birlikte, tatil ...
 
Başkan Aputkan'ın haciz tepkisi
SERİK Belediye Başkanı Enver Aputkan, belediyeye haciz işlemi başlatılmasıyla ...
Serik Kaymakamlığında görev değişimi
ANTALYA'nın Serik Kaymakamlığı'na Anamur Kaymakamı ve eski Antalya Vali ...
AK Parti'de yeni başkan Koparıcı
AK Parti Demre İlçe Başkanlığı'na Mehmet Koparıcı (51) atandı.
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva