Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
11 Nisan 2023 Salı - 10:41

Depremzede Dilek: Enkaz altındaki 7 saati hiç unutmayacağız

HATAY’daki depremde binaları yıkılan 3 çocuk annesi Dilek Kırkıcı, ''Depreme uykuda yakalandık. Çocuklarımı uyandırana kadar apartman yıkıldı. 7 saat enkaz altında kaldık. Tanımadığımız kişiler bizim sesimizi duyup, önce çocuklarımız daha sonra da bizi çıkardı" dedi.

Depremzede Dilek: Enkaz altındaki 7 saati hiç unutmayacağız
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hatay'ın Antakya ilçesi Rüzgar Sokak'ta, ev kadını Dilek Kırkıcı'nın, eşi ve 3 çocuğuyla oturdukları bina, 6 Şubat'taki depremde yıkıldı. 7 saat enkaz altında kalan Kırkıcı ailesi, çevredekilerin müdahalesiyle kurtarıldı. Ardından Alanya'da otele yerleştirilen aile, 1 ay burada misafir edildikten sonra geldikleri Aksaray'da ev kiraladı.

'SESİMİZİ DUYUP, ÇIKARDILAR'

Dilek Kırkıcı, yaşadıklarını anlatarak, şunları söyledi:

"Depreme uykuda yakalandık. Çocuklarımı uyandırana kadar apartman yıkıldı. 7 saat enkaz altında kaldık. Tanımadığımız kişiler bizim sesimizi duyup, önce çocuklarımızı, daha sonra da bizi çıkardı. Sadece bizim bina yıkıldı zannettik ama her tarafın yıkıldığını gördük. 4 katlı binadan 13 aileden, 3 aile sağ çıktık. 10 dairede oturan ailelerden maalesef hiç kurtulan olmadı. 4 katlı binanın 3'üncü katında oturuyorduk. Bizler, kurtarılınca komşularımız da şaşırmış. Çünkü 3'üncü kat kaldırımla aynı seviyeye gelmiş. Biz sıkıştığımız için çıkamadık. Bizim önümüzdeki 2 daireden aileler önce kurtulmuş. Duvarlarımız çöktü. Sadece bir köşede ailecek cam karıklarının içinde 7 saat bekledik. 7 saat hiç unutulacak gibi değil. Biz kurtulduk ama çok sevdiğimiz komşularımızı kaybettik."

'TAVAN ÇÖKTÜ'

Deprem olunca çocuklarına koştuğunu belirten Kırkıcı, "Onları uyandırana kadar sanki bizi ayaklarımızdan tutup yere atarmış gibi o kadar çok sallandık. Yere düşünce oğlumun biri altımda, diğeri üstümde kaldı. Evin enkazı üstüme düşmeye başladı. Binanın tavanı çöktü. Binada sadece bizim bulunduğumuz kısım sağlam kalmıştı. İkinci depremden sonra kalan duvarlar da yıkıldı. İç duvarlar içe, dış duvarlar dışa doğru yıkıldı. Ondan sonra ben, 'Buradan kurtulamayacağız' dedim. Dışarıda çok şiddetli yağmur sesini duyuyorduk. Eşim, 'Bizi kurtarın' diye seslendi. Bir kişi sesi duydu, 'Yalnız mısın' diye sordu.  Eşim de '5 kişiyiz. Durduğunuz yer çok riskli duvar yıkılmak üzere' dedi. Onlar çocukları çıkardı. Arkasından biz çıktık. 1 metre bile gitmeden duvar çöktü. Benim kolumun dirseği çatladı. Eşimin ise ayak parmakları kırıldı. Şükür çocuklarım yaralanmadı. Okulun bahçesinde 2 gün kaldık" dedi.

'MEMLEKETİMİZE DÖNECEĞİZ'

Kırkıcı, AFAD tarafından Alanya'ya otele götürüldüklerini söyleyerek, "Oradan toplama merkezinde kayıt yapıp bizi hastaneye götürdüler. Tedavimiz sonrası otele yerleştik. Otelde 1 ay misafir olduk. Sezon açılacağı için 10 Mart'ta çıkış olacağını söylediler. Biz de internetten Aksaray'da bir emlakçıyla görüşüp bu evi tutuk. Bir düzene oturana kadar burada kalacağız. Bize evler yapılınca tekrar memleketimize gideceğiz" diye konuştu.

HATAY'DAKI DEPREMDE BINALARI YIKILAN 3 COCUK ANNESI DILEK KIRKICI, ''DEPREME UYKUDA YAKALANDIK. COCUKLARIMI UYANDIRANA KADAR APARTMAN YIKILDI. 7 SAAT ENKAZ ALTINDA KALDIK" DEDI. (FOTO: ERKAN ALTUNTAS/ AKSARAY,DHA)

HATAY'IN ANTAKYA ILCESINDE RUZGAR SOKAK'TA OTURAN EV KADINI DILEK KIRKICI'NIN, ESI VE 3 COCUGUYLA KALDIKLARI BINA 6 SUBAT'TAKI DEPREMDE YIKILDI. 7 SAAT ENKAZ ALTINDA KALAN KIRKICI AILESI, CEVREDEKILERIN MUDAHALESIYLE KURTARILDI. (FOTO: ERKAN AKSARAY,DHA)

HATAY'IN ANTAKYA ILCESINDE RUZGAR SOKAK'TA OTURAN EV KADINI DILEK KIRKICI'NIN, ESI VE 3 COCUGUYLA KALDIKLARI BINA 6 SUBAT'TAKI DEPREMDE YIKILDI. 7 SAAT ENKAZ ALTINDA KALAN KIRKICI AILESI, CEVREDEKILERIN MUDAHALESIYLE KURTARILDI. (FOTO: ERKAN AKSARAY,DHA)

HATAY'DAKI DEPREMDE BINALARI YIKILAN 3 COCUK ANNESI DILEK KIRKICI, ''DEPREME UYKUDA YAKALANDIK. COCUKLARIMI UYANDIRANA KADAR APARTMAN YIKILDI. 7 SAAT ENKAZ ALTINDA KALDIK. TANIMADIGIMIZ KISILER BIZIM SESIMIZI DUYUP, ONCE COCUKLARIMIZI DAHA SONRA DA BIZI CIKARDI. 13 AILEDEN, 3 AILE SAG CIKTIK. 10 DAIREDE OTURAN AILELERDEN MAALESEF HIC KURTULAN OLMADI" DEDI. (FOTO: ERKAN ALTUNTAS/ AKSARAY, DHA)

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA)

 
Konyaaltı'nda dayanışma iftarları devam ediyor
 
Orman düşmanı böceklerle beşli mücadele
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahil güvenlikten Boğaz'da kaçak midye kovalamacası
İSTANBUL Boğazı'nda teknedekilerin kaçak midye çıkarttığını fark eden ...
Trabzon depreme hazırlanıyor; riskli bloklara yıkım
TRABZON'un Maçka ilçesinde riskli ve olası depreme dayanıksız olduğu tespit ...
7 ilde FETÖ operasyonu: 9 avukat gözaltında
İSTANBUL merkezli 7 ilde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarına yönelik ...
 
Vücut Geliştirme Türkiye Şampiyonu, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor
VAN'da yaşayan vücut geliştirme sporcusu Bejdar Çelik (32), Türkiye Vücut ...
Tacizi engelleyen esnafı kurşunlayan 2 şüpheliye dava
BEYOĞLU'nda market önündeki kadınları taciz ettikleri gerekçesiyle esnafla ...
Deprem konutları inşaatında çalışmalar sürüyor
OSMANİYE’de afetzede vatandaşlar için yapımına başlanılan 7 bloktan oluşacak ...
 
Kapkaççıyı çevredekiler böyle yakaladı
FATİH'te bir kadının cep telefonunu çalan kapkaççı çevredekiler tarafından ...
Hızlı tüketim malları rekabet radarında
Rekabet Kurumunca hazırlanan hızlı tüketim malları perakendeciliği sektörü ...
Manisa ve İzmir'de suç örgütüne operasyon: 38 gözaltı
MANİSA ve İzmir'de jandarmanın suç örgütüne yönelik operasyonunda 38 şüpheli, gözaltına alındı.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva